1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

CORONA virus

• buMBum
  • February 15, 2020 at 11:37 AM
  • NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • November 9, 2021 at 10:52 AM
    • #2,721

87% cijepljenih, onih 13% su sad sve ove cijepljene zarazili ^^ https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…-treba-15117924

S korona propusnicom se može živjeti. Ona vam omogućuje da budete mirni kada idete u kino ili na koncert ovog se ni Grunf ne bi sjetio :D

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 9, 2021 at 10:59 AM
    • #2,722

a evo onda i za Švedsku, jer mi volimo buljiti u taj Zapad, ali ovaj puta izgleda ne razumijemo ništa, sačekajmo obraćanje Strožera da nam Vili i drug pendrek pojasne neke stvari

Kako je doista prošla Švedska? Lockdowna nije bilo, a broj žrtava manji je od europskog prosjeka
    Dok se čini da je Švedska prošla bolje od ostatka Europe, imala je ipak znatno lošije rezultate u usporedbi sa svojim najbližim susjedima
    www.jutarnji.hr
  • NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • November 9, 2021 at 11:01 AM
    • #2,723

nema ovo veze sa zdravljem, ovo je neka druga agenda, sve ćemo saznati u to nema sumnje.

• Sony
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    262
    • November 9, 2021 at 11:07 AM
    • #2,724
    Quote from Moller

a evo onda i za Švedsku, jer mi volimo buljiti u taj Zapad, ali ovaj puta izgleda ne razumijemo ništa, sačekajmo obraćanje Strožera da nam Vili i drug pendrek pojasne neke stvari

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…osjeka-15117959

Švedska je za nas svemirski brod,uopće nije usporedivo,mi smo nažalost balkanci i tako se ponašamo.Da smo imali takve mjere kao oni tko bi ih poštovao,nitko,nas treba gaziti,napisao sam par stranica iza o jednom događaju u trgovini.Treba ukinuti sve mjere i zabrane pa tko preživi svaka čast a tko završi u bolnici neka plati lijećenje.Mislim da bi to bilo najpoštenije.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 9, 2021 at 11:10 AM
    • #2,725
    Quote from NaBiduAsku

nema ovo veze sa zdravljem, ovo je neka druga agenda, sve ćemo saznati u to nema sumnje.

nisu li i Židovi nekada trebali imati neke propusnice, samo posjedovanje propusnice znači da netko ima mogućnost neke kontrole nad tobom, a ti ga nisi izabrao, ako je to demokratski, možda, ali nije pošteno, problem je što je onaj koji traži propusnicu u većini slučajeva jači od tebe, pa ne možeš u klub, jer je frajer grub, da ne kažem ....

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • November 9, 2021 at 11:14 AM
    • #2,726
    Quote from Sony
    Quote from Moller

Švedska je za nas svemirski brod,uopće nije usporedivo,mi smo nažalost balkanci i tako se ponašamo.Da smo imali takve mjere kao oni tko bi ih poštovao,nitko,nas treba gaziti,napisao sam par stranica iza o jednom događaju u trgovini.Treba ukinuti sve mjere i zabrane pa tko preživi svaka čast a tko završi u bolnici neka plati lijećenje.Mislim da bi to bilo najpoštenije.

Žvedcka je imala najliberalnije mjere u EU. Gaze te, samo ni ne znaš. Ali pomalo :)

a ako me zarazi bioterorist, pardon cijepljena osoba koja luta po Konzumu, jel dobivam kviska i besplatno liječenje, pitam za Goebelsa :rolleyes:

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • November 9, 2021 at 11:20 AM
    • #2,727

I see trees of green

Red roses too

I see them bloom

For me and you

And I think to myself

What a wonderful world <X https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…radila-15118065

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 9, 2021 at 11:22 AM
    • #2,728
    Quote from Sony
    Quote from Moller

nagledao sam se u ovo covid vrijeme svega u centrima, upravo to je najveći problem, što ljudi ne mogu kontrolirati sami sebe ni svoje postupke, pa onda imaš od pljuckanja po rukama dok uzima vrećicu za voće, dok broji novac, da bi oprao ruke nakon što ostavi kolica, ma nema pojma, nosi viruse u svoj auto, djeca ližu rukohvate na pokretnim stepenicama, dok mama čita na mobitelu kako je jako važno cijepiti se, do vlasnika centara, koji nisu svoja kolica i korpe oprali od otvorenja, jer kod covid mjera ne dobivaju naknadu za to, a inspektori ih za to ni ne pitaju, jer i oni prljavim rukama uživaju u svom sendviču od parizera, koje su dobili u obilasku centra i svi zadovoljni vraćamo se kući pogledati po tisućiti puta što kaže Stožer i kakvi su danas rezultati, jedino je veliki propust što nisu dozvolili kladioničarima da ubace mogućnost klađenja na broj oboljelih, hospitaliziranih , na respiratoru, ozdravljenih, preminulih, da bi doživljaj bio potpuni, prije gledanja redovne turske sapunice i zasluženog počinka, da bi sutra opet mogli u bespoštednu borbu s mrskim virusom

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 9, 2021 at 12:03 PM
    • #2,729

evo malo i jednoga njemačkog virologa, kada bi naši Beroši i pendreki ovako zborili, možda bih im i vjerovao, posebno ovaj dio o djeci mi je odličan, ovi naši će ih toliko naplašiti, da jadni neće ni u školu htjeti

Veliki njemački virolog ruši ideju ‘2G‘ covid potvrda: ‘Ovo nije samo pandemija necijepljenih! A i maknimo djecu s nišana‘
    ‘Disciplinirano i temeljito testiranje jako je važno. Ne biste se trebali osjećati sigurno ako ste se cijepili‘, rekao je Detlev Krüger
    www.jutarnji.hr
  • zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • November 9, 2021 at 12:13 PM
    • #2,730

U potpunosti se slažem sa napisanim.

I neka mi Svi oproste, nisam antiprotivna, ali cirkus sa ukidanjem samoizolacije cijepljenima i covid potvrde... pa to nije i neće umanjiti broj oboljelih... to nije preventivna epidemiološka mjera

Ona daje lažan osjećaj sigurnosti.

I samo se čini da se nešto čini.

Još uvijek držim da je cijepljenje mjera koja spašava živote.

Al' da se cijepljeni zaposlenici ne testiraju na ulazu u bolnički sustav... to su.... nema pristojne riječi za to

Na koncu je završni dojam da se radi na stvaranju kolektivnog imuniteta.

Sve skupa kaos, i nije čudno da ljudi nemaju povjerenja u sustav. Nadležne. Struku koja je marginalizirana i jedino čisti nered počinjen na svim razinama

Bog nam pomogao.

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • November 9, 2021 at 12:22 PM
    • #2,731
    Quote from Moller

evo malo i jednoga njemačkog virologa, kada bi naši Beroši i pendreki ovako zborili, možda bih im i vjerovao, posebno ovaj dio o djeci mi je odličan, ovi naši će ih toliko naplašiti, da jadni neće ni u školu htjeti

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…nisana-15117957

ovo je fantastičan članak, tj. intervju, praktički preslika onoga što Lauc tvrdi mjesecima.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • November 9, 2021 at 12:31 PM
    • #2,732
    Quote from zlocesti

I neka mi Svi oproste, nisam antiprotivna, ali cirkus sa ukidanjem samoizolacije cijepljenima i covid potvrde... pa to nije i neće umanjiti broj oboljelih... to nije preventivna epidemiološka mjera

Al' da se cijepljeni zaposlenici ne testiraju na ulazu u bolnički sustav... to su.... nema pristojne riječi za to

Sve skupa kaos, i nije čudno da ljudi nemaju povjerenja u sustav. Nadležne. Struku koja je marginalizirana i jedino čisti nered počinjen na svim razinama

Bog nam pomogao.

Display More

reci slobodno... to je svinjarija!

znaš što je još veća? u ovim zemljama gdje je procijepljenost >80%, koji je njihov rezon za uvođenje kovid potvrda (propusnica)?

što se želi time postići u svjetlu ovog što svi znamo, osim Stožera, da su propusnice niškoristi?

jučer gledam RTL Direkt i Šprajca, pa taj je totalno skrenuo, opet proziva Bakića i Lauca

možda da smanji gemište i masnoću koju unosi u sebe plus malo tjelovježbe pa se ne bi toliko bojao drugačijeg mišljenja

pluralizam mišljenja ali i činjenja, to nama nasušno fali!

• ZoD
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    485
    • November 9, 2021 at 12:57 PM
    • #2,733

Možda bi trebalo olabaviti sa širenjem panike..

• goldfinger
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    750
    • November 9, 2021 at 1:00 PM
    • #2,734
    Quote from accountant
    Quote from zlocesti

Bog nam pomogao.

Display More

reci slobodno... to je svinjarija!

znaš što je još veća? u ovim zemljama gdje je procijepljenost >80%, koji je njihov rezon za uvođenje kovid potvrda (propusnica)?

što se želi time postići u svjetlu ovog što svi znamo, osim Stožera, da su propusnice niškoristi?

jučer gledam RTL Direkt i Šprajca, pa taj je totalno skrenuo, opet proziva Bakića i Lauca

možda da smanji gemište i masnoću koju unosi u sebe plus malo tjelovježbe pa se ne bi toliko bojao drugačijeg mišljenja

pluralizam mišljenja ali i činjenja, to nama nasušno fali!

Display More

Upravo tako, niti 100% procijepljenosti im ne bi bilo dovoljno jer bi opet neki x broj dnevno umirao.

A što se Šprajca tiče...dok je bio kontroliran od HRT-a mi je bio humorističan i interesantan.

Od kad se oslobodio čizme pokazao je kakav je bezveznjak.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • November 9, 2021 at 1:05 PM
    • #2,735

Premalo je panike spram stanja stvari.

U bolnicama je 1888 pacijenata koji se liječe od covida, a od toga na respiratoru njih 246.

A u posljednjih sedam dana oboljelo je cca 30 tisuća ljudi, ako samo 4% bude potrebno bolničkog liječenja to je još 1200 ljudi. Tu smo već na brojci 3000 ljudi, A ako od novohospitaliziranih 1% bude potrebno respiratora to je još 120 na već priključenih 250...

Mladen Delić :S

No, selo gori, baba se češlja........

Ponašajmo se odgovorno.

Maske i distanca pa tko živ, tko mrtav

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 9, 2021 at 1:12 PM
    • #2,736

postupci kod ovoga virusa trebali su biti kao i kod redovne pojave gripe, tko se osjeća ili mu je potvrđeno radi drugih bolesti da je u opasnosti, neka se cijepi koliko god puta misli da mu je potrebno, zdrave i djecu u razvoju ostaviti na miru, jer kome je uopće bilo potrebno toliko plašenja i stvaranja panike, ima li netko garanciju da nas nešto slično već ne čeka iza nekoga novog ugla što će nas dodatno pomlatiti, nema, e pa onda bolje da se pozabave kako se riješiti smrdljivih martina i bubamara, jer možda su upravo oni nosioci novoga ubojitoga virusa, šišmiši su već umorni i potrošena roba,

naravno da je potrebno što više poraditi na stvaranju imuniteta populacije, a svatko će najbolje i sam znati koja mu je najslabija karika u tome, pa neka se pobrine za sebe, a ne, natrpaj nekoga smeća u ambalažu, natovari u centre i daj raji da to ždere, poslije ćeš im prodavati lijekove da se riješe posljedica toga istoga smeća,

Beroš bi trebao nastupati kao ministar zdravlja i poraditi na što boljem stanju nacije, a ne biti ministar bolesti i svemogućih spasonosnih igala,

ja sam za to da živim normalno, pa ako moram i umrem, ako sam donio lošu procjenu ( možda je to posljedica trgovanja na burzi :) ) nego da umirem cijeli život čim upalim televizor od silnih babaroga, što domaćih što svjetskih,

maske, distance, sve preventivne mjere da, neistražena cjepiva ne, u zdrav organizam

• ZoD
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    485
    • November 9, 2021 at 1:13 PM
    • #2,737

Princip je jednostavan, obećati ukidanje potvrda nakon određenog postotka procijepljenosti da bi se netom prije realizacije cilja taj postotak povećao, a sa svakim postotkom više, potpora za cijepljenje se povećava pa je i manja vjerojatnost da će trpiti gospodarstvo.

Slikovito, magarac ispred kojeg visi mrkva na štapu kojeg drži osoba koja na magarcu jaše. Magarac misli da će mrkvu dostići.

Tihi lockdown za necijepljene se uvodi već sada, a u potpunosti od 4.1. sljedeće godine.

Na red potom vjerojatno dolaze djeca, czss za roditelje koji tom idejom neće biti oduševljeni, itd.

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • November 9, 2021 at 1:17 PM
    • #2,738

Opet svi ratujete na covid bojišnici, pa kaj je to, jeste svijesni da ovdje nema ni pobjednika ni gubitnika ?

Uzalud vam trud svirači bez obzira u koju trubu pušete .

Ajde malo na druge teme, osim na temi korona I temi brajakica gotovo da se nema što citati na forumu.

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • November 9, 2021 at 1:18 PM
    • #2,739
    Quote from Moller

postupci kod ovoga virusa trebali su biti kao i kod redovne pojave gripe, tko se osjeća ili mu je potvrđeno radi drugih bolesti da je u opasnosti, neka se cijepi koliko god puta misli da mu je potrebno, zdrave i djecu u razvoju ostaviti na miru, jer kome je uopće bilo potrebno toliko plašenja i stvaranja panike, ima li netko garanciju da nas nešto slično već ne čeka iza nekoga novog ugla što će nas dodatno pomlatiti, nema, e pa onda bolje da se pozabave kako se riješiti smrdljivih martina i bubamara, jer možda su upravo oni nosioci novoga ubojitoga virusa, šišmiši su već umorni i potrošena roba,

naravno da je potrebno što više poraditi na stvaranju imuniteta populacije, a svatko će najbolje i sam znati koja mu je najslabija karika u tome, pa neka se pobrine za sebe, a ne, natrpaj nekoga smeća u ambalažu, natovari u centre i daj raji da to ždere, poslije ćeš im prodavati lijekove da se riješe posljedica toga istoga smeća,

Beroš bi trebao nastupati kao ministar zdravlja i poraditi na što boljem stanju nacije, a ne biti ministar bolesti i svemogućih spasonosnih igala,

ja sam za to da živim normalno, pa ako moram i umrem, ako sam donio lošu procjenu ( možda je to posljedica trgovanja na burzi :) ) nego da umirem cijeli život čim upalim televizor od silnih babaroga, što domaćih što svjetskih,

maske, distance, sve preventivne mjere da, neistražena cjepiva ne, u zdrav organizam

potpisujem. ako sam se i ja zahebo, neka sam ali bar umirem za bolji svijet bez ausvajza i kontrola svih vrsta i dvostrukih standarda. Kako se osjeća rodbina ljudi koji su se cijepili a umrli su danas. Od 59 jadnih ljudi, njih trećina bila je cijepljena, tko će odgovarati za ovakve pamflete i bačen novac nas poreznih obveznika? https://www.jutarnji.hr/life/znanost/d…e-doze-15070928

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • November 9, 2021 at 1:24 PM
    • #2,740

ima li tko kakav info dali je ova informacija točna?

CEO of Pfizer arrested by the FBI, charged with fraud – media blackout as #PfizerGate trends – Conservative Beaver

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      203k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 21, 2025 at 11:38 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 21, 2025 at 11:38 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 21, 2025 at 11:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Slične teme

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
    • February 12, 2020 at 2:32 PM
    • Dionice
  • Komentari na Poslovni dnevnik - poslovni.hr

• maratonac
    • February 13, 2020 at 8:11 PM
    • Kavana

Tags

• Corona