1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

CORONA virus

• buMBum
  • February 15, 2020 at 11:37 AM
  • barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • July 18, 2021 at 3:35 PM
    • #2,301
    Quote from Paulie

Obistini li se ovo neće biti dobro.

Britanski znanstvenik: Gotovo je neizbježno da ćemo dnevno imati 100.000 novih zaraza

Iako je naglasio da je "vrlo teško dati precizna predviđanja", naveo je da bi dnevno moglo biti oko tisuću hospitaliziranih zbog covida.

"Gotovo je sigurno da ćemo imati oko sto tisuća slučajeva dnevno. Pravo pitanje je - hoće li te brojke biti udvostručene ili još veće? Tu kristalna kugla više ne radi. Možemo imati i dvije tisuće hospitaliziranih dnevno te dvjesto tisuća slučajeva, ali to je znatno manje izvjesno", rekao je Ferguson.

S ukidanjem mjera Britanci će moći slobodno putovati, a od ponedjeljka će ponovno krenuti zrakoplovi na sezonskim linijama za Hrvatsku. Na zadarski aerodrom već u ponedjeljak navečer trebao bi sletjeti Ryanairov zrakoplov iz Londona, a dan kasnije i iz Manchestera.

...pitanje za one koji odlučuju o epidemiološkim mjerama:

-koliko vrijedi zdravlje nacije?...

...5 dana u pansionu, cijena karte za plitvice ili za dubrovačke zidine, ležaljka na plaži, kiflu na zrču i 6pack heinikena...koliko ???

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • July 18, 2021 at 4:31 PM
    • #2,302

Još malo ozbiljne alternative

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • July 18, 2021 at 5:23 PM
    • #2,303
    Quote from Paulie

Obistini li se ovo neće biti dobro.

Britanski znanstvenik: Gotovo je neizbježno da ćemo dnevno imati 100.000 novih zaraza

Iako je naglasio da je "vrlo teško dati precizna predviđanja", naveo je da bi dnevno moglo biti oko tisuću hospitaliziranih zbog covida.

"Gotovo je sigurno da ćemo imati oko sto tisuća slučajeva dnevno. Pravo pitanje je - hoće li te brojke biti udvostručene ili još veće? Tu kristalna kugla više ne radi. Možemo imati i dvije tisuće hospitaliziranih dnevno te dvjesto tisuća slučajeva, ali to je znatno manje izvjesno", rekao je Ferguson.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…za/2291404.aspx

Jel' to onaj isti Ferguson čiji je model predvidio 1,5 mil mrtvih u UK i koji je dao ostavku jer je šiljio neku kolegicu (pardon, nije se držao mjera distance) u doba lockdown-a?

zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • July 18, 2021 at 7:45 PM
    • #2,304
    Šef splitske Infektologije: Treba zabraniti sve masovne događaje i to bez odgode. Može se reći da je četvrti val već započeo - Novi list
    - Nažalost, putanja ide prema gore. Ako se ovako nastavi, cijela će Hrvatska biti u crvenome! Mi već počinjemo osjećati pritisak na hitnom prijemu. Prije smo im
    www.novilist.hr

Možemo mi to gurati pod tepih, al' izađe na vidjelo

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • July 19, 2021 at 9:40 AM
    • #2,305
    Quote from zlocesti

https://www.novilist.hr/novosti/hrvats…al-vec-zapoceo/

:D dobro da li vi išta razumijete?

Čeka nas teška jesen i zima i nećemo se tako lako riješiti covida. Mladi bi se trebali osvijestiti i odmah se cijepiti jer još i dalje ne shvaćaju da necijepljenjem ugrožavaju svoje starije članove obitelji i sugrađane koji mogu razviti teške komplikacije i umrijeti od ove bolesti, rekao je šef splitske Infektologije.

tko išta gura ispod tepiha?? Ako si star i bojiš se da ćeš umrijeti CIJEPI SE. Jel to tako teško za shvatiti zločesta? ILi sam ja šenuo?

zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • July 19, 2021 at 9:45 AM
    • #2,306

Pa stanje je kod nas idilično, i ne znam o čemu pričaju... kakav četvrti val... nema korone.

Imamo sporadično oboljelih , a ukupno stotinjak oboljelih u zemlji od 4 milijuna ljudi.

Pa tu nešto ne štima :/

Svi smo mi šenuli. :S

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • July 19, 2021 at 9:48 AM
    • #2,307

korone ima i doći će 4. val to nitko ne negira, mene zanima vaše mišljenje o ovoj izjavi hej mladi hitno se cijepite pobit ćete nam starce... valjda bi bilo logičnije hej starci hitno se cijepite i zaštitite se?

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • July 19, 2021 at 9:52 AM
    • #2,308

Interesantno štivo. Ne znam je li već netko stavio link.

https://pandemijskirealizam.net/povijest-pandemije (Bakić)

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 19, 2021 at 10:06 AM
    • #2,309
    Quote from NaBiduAsku

korone ima i doći će 4. val to nitko ne negira, mene zanima vaše mišljenje o ovoj izjavi hej mladi hitno se cijepite pobit ćete nam starce... valjda bi bilo logičnije hej starci hitno se cijepite i zaštitite se?

nisam nikada ni vidio nekog starca da surfa na valovima, to je više sport za mlade, a stari ako se i pokuša uspeti na dasku, mora dobro paziti da mu je nije netko nasapunao, da ne bi bilo buuuuć, tako je i s coronom, svatko donosi odluku prema svojim mogućnostima i sposobnostima, što će biti slijedeće, da očekujem od Stožera svaki dan uputstva za život, već mi i sada idu na k s onim objavama biometeorološke prognoze svaki dan, kako se samo sjete svakakvih gluposti, neka pitaju mlade ljude osjete li oni te njihove prognoze, naravno da što si stariji imaš određenih tegoba, pa ne možeš biti šest puta mlad u toku života

iz teksta gornjeg linka upravo jednaki stav

"Konsenzus je da cjepivo ne štiti od zaraze (i zaraznosti) nego od težih slučajeva, a kojeg onda ima smisla cijepiti djecu koja ionako praktički ne stradavaju, ako i cijepljena mogu prenositi zarazu? Umjesto fokusirati se na cijepljenje i što veću zaštitu starijih? Po prvi puta u povijesti imamo 'žrtvu mladih za starije', "

a to naš poznati burzovni krdovođa piso, nije valjda izgubio krdobilitet :)

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • July 19, 2021 at 10:17 AM
    • #2,310
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from zlocesti

https://www.novilist.hr/novosti/hrvats…al-vec-zapoceo/

:D dobro da li vi išta razumijete?

Čeka nas teška jesen i zima i nećemo se tako lako riješiti covida. Mladi bi se trebali osvijestiti i odmah se cijepiti jer još i dalje ne shvaćaju da necijepljenjem ugrožavaju svoje starije članove obitelji i sugrađane koji mogu razviti teške komplikacije i umrijeti od ove bolesti, rekao je šef splitske Infektologije.

tko išta gura ispod tepiha?? Ako si star i bojiš se da ćeš umrijeti CIJEPI SE. Jel to tako teško za shvatiti zločesta? ILi sam ja šenuo?

ne znam tko je tu "šenuo" ali govori se da cijepljeni imaju nešto blaže simptome ali iako cijepljeni, opet su prenosnici virusa kada obole pa stoga kako se po izvještajima iz malte i izraela uviđa da cjepivo baš i nije pokazalo neku učinkovitost protiv "delta" soja pa tehnički ispada da ti je skoro svejedno cijepio se ili ne...u svakome slučaju, nije cijepovo ništa loše ali neka svatko odluči za sebe, međutim, tinejđeri i mladi drugačije doživljavaju svijet oko sebe i svakako bi to partijanje i uopće okupljanje većeg broja ljudi za sada još trebalo reducirati

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 19, 2021 at 12:00 PM
    • #2,311

a nu njega, kao pravi stručnjak mogao bi malo i tehnički ponoviti, naše kovanice nisu magnetične, a na njega lete, možda je on u stvari s neke druge planete...........pao

bome na dobro mjesto

Kaić o mitovima o koroni, 5G čipovima, magnetima: Na mene sve kovanice u dućanu polete...
    Vrlo brzo nakon početka epidemije, internetom su počeli kružiti mitovi, teorije zavjere o cijepivu i koroni. Epidemiolog Kaić se našalio s izjavom da cjepivo…
    www.24sata.hr
  • Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • July 19, 2021 at 12:09 PM
    • #2,312
    Quote from barbosa 2.0

ne znam tko je tu "šenuo" ali govori se da cijepljeni imaju nešto blaže simptome ali iako cijepljeni, opet su prenosnici virusa kada obole pa stoga kako se po izvještajima iz malte i izraela uviđa da cjepivo baš i nije pokazalo neku učinkovitost protiv "delta" soja pa tehnički ispada da ti je skoro svejedno cijepio se ili ne...u svakome slučaju, nije cijepovo ništa loše ali neka svatko odluči za sebe, međutim, tinejđeri i mladi drugačije doživljavaju svijet oko sebe i svakako bi to partijanje i uopće okupljanje većeg broja ljudi za sada još trebalo reducirati

Jadna je ta znanost gdje se govori i pretpostavlja, umjesto da se zna. Činjenica je da je ovo valjda jedino cjepivo na svijetu gdje jednako obolijevaju cijepljeni i necijepljeni. Što se tiče blažih simptoma to je sve na razini rekla/kazala, nitko nema pojma.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 19, 2021 at 12:19 PM
    • #2,313

corona je mila majka za ovakve

nađi razliku--

Bandićevih 10 zlatnih pravila za korupciju: Kako je 'ćapnuo'?
    Budi politički faktor, sakrij imovinu, radi preko posrednika... To su samo neki od trikova kojima je godinama ‘drmao’ Zagrebom
    www.24sata.hr

dizajn-bez-naslova-2021-07-18t182200-437.jpg

nema

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • July 19, 2021 at 7:54 PM
    • #2,314

cjepivo ionako "štiti" max 240-250 dana.... cijepljeni, razmislite da li ćete se cijepiti.... necijepljeni, isto tako razmislite da li ćete se cijepiti... državljani i političari razmislite.... cijepljenje nedovoljno provjerenim cjepivima svakih 8-9 mj, iscrpljivanje proračuna i uništavanje ekonomija i zdravstvenih sustava pogotovo malih država... enormni profiti farmaceuta koji proizvode cjepiva kao i matičnim zemljama.... svi zajedno, ajmo razmisliti!

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • July 20, 2021 at 11:27 AM
    • #2,315
    Quote from Paulie
    Quote from barbosa 2.0

Jadna je ta znanost gdje se govori i pretpostavlja, umjesto da se zna. Činjenica je da je ovo valjda jedino cjepivo na svijetu gdje jednako obolijevaju cijepljeni i necijepljeni. Što se tiče blažih simptoma to je sve na razini rekla/kazala, nitko nema pojma.

Evo dobar graf. Sigurno je lažiran, jelda. Lakše je vjerovati u teorije urote.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • July 20, 2021 at 11:33 AM
    • #2,316

ljeto je i smrtnosti su manje kao i težina simptoma. vidjet ćemo na zimu jesmo li out of the woods.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 27, 2021 at 10:16 AM
    • #2,317

ide to pomalo, izgleda slučajno

Ove godine 5.650 umirovljenika manje nego lani
    ZAGREB - U prvih šest mjeseci ove godine umrlo je pet tisuća korisnika hrvatskih mirovina više nego teške 2020. godine, a ako se usporedba protegne na mirnije…
    seebiz.eu

jer ovo je kažu lažni citat

Lažni citat Christine Lagarde inspirira teoriju zavjere da MMF koronavirusom provodi pomor penzionera
    Članak objavljen u rujnu 2019. godine na portalu medicinskasestra.eu s lažnom izjavom bivše direktorice Međunarodnog monetarnog fonda i trenutne prve žene…
    faktograf.hr

ali nešto se poklapa

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • July 27, 2021 at 12:12 PM
    • #2,318

Ameri planiraju povući PCR test kao sredstvo za Covid-19 dijagnostiku.

Lab Alert: Changes to CDC RT-PCR for SARS-CoV-2 Testing

Prvo mi se učinilo da mijenjaju emergency use ali nema ga na popisu ostalih preporučenih.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • July 28, 2021 at 7:09 PM
    • #2,319

ECDC sutra objavljuje novu koronakartu.

‘Kažu ovi naši koji računaju da bi trebali ostati narančastim, takav je izračun. Ja mislim da ćemo biti narančasti‘

‘Vjerujem da ostajemo narančasti na koronakarti. Lauc? Nismo mi iz SDP-a pa da izbacujemo ljude‘
    Danas se nakon duljeg vremena sastao Znanstveni savjet Vlade RH, a nakon sastanka novinarima se obratio predsjednik Vlade Andrej Plenković. “Vrlo sadržajna…
    www.jutarnji.hr

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • July 28, 2021 at 8:13 PM
    • #2,320

Racunala sam i ja😂

Prema mojim izracunima za dlaku smo jos narancasti😅

Vidjeti cemo.

Svakako da se treba popraviti ubuduce postivanje epidemioloskih mjera.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ZABA (Zagrebačka banka d.d.) 1.9k

• Like 1
      • Admin
      • February 12, 2020 at 2:01 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 23, 2025 at 12:50 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      901k
      1.9k
    3. SILVIO2024

June 23, 2025 at 12:50 PM
    1. HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.) 3.1k

• harpun
      • February 12, 2020 at 6:36 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 23, 2025 at 10:26 AM
    2. Odgovora
      3.1k
      Pregleda
      1M
      3.1k
    3. SILVIO2024

June 23, 2025 at 10:26 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 23, 2025 at 10:20 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      849k
      1.9k
    3. SILVIO2024

June 23, 2025 at 10:20 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 23, 2025 at 10:09 AM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. All

June 23, 2025 at 10:09 AM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.3k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 22, 2025 at 1:19 AM
    2. Odgovora
      3.3k
      Pregleda
      1.5M
      3.3k
    3. Zvjezdani

June 22, 2025 at 1:19 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

SILVIO2024 June 23, 2025 at 12:50 PM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

SILVIO2024 June 23, 2025 at 10:26 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 June 23, 2025 at 10:20 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

All June 23, 2025 at 10:09 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

Zvjezdani June 22, 2025 at 1:19 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Kayser Sose June 21, 2025 at 9:49 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 21, 2025 at 10:22 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

All June 20, 2025 at 2:26 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

JoSko111 June 18, 2025 at 1:59 PM
  • Što smo danas tržili

All June 17, 2025 at 2:59 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Trumpove carine

20 Replies, 2 months ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Slične teme

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
    • February 12, 2020 at 2:32 PM
    • Dionice
  • Komentari na Poslovni dnevnik - poslovni.hr

• maratonac
    • February 13, 2020 at 8:11 PM
    • Kavana

Tags

• Corona