1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

CORONA virus

• buMBum
  • February 15, 2020 at 11:37 AM
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 179
  • zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • December 12, 2020 at 9:25 AM
    • #1,341

Ispala sam trenutno iz pingvina .

Ljudi moji, ovo je grozna pošast. Ruski rulet je tijek te bolesti. I ishod.

Stvarno, zaboravila sam izuzeti komunalne službe 🙃

Nema lakih rješenja, a svako je dvosjekli mač.

Al' bolest je grozna. Mada sve nekako lakše podnosimo kada nije nama i našima.

Zloćka više ni po kruh ne ide 🙃

Fuckić, upropastiti ću ekonomiju 🙃

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • December 12, 2020 at 9:29 AM
    • #1,342

sve će biti u redu

https://vijesti.hrt.hr/688567/u-sad-u…rotiv-covida-10

bez ocjena molim

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • December 12, 2020 at 9:36 AM
    • #1,343
    Quote from harpun

sve će biti u redu

https://vijesti.hrt.hr/688567/u-sad-u…rotiv-covida-10

Odmah mi je lakse cim sam procitao da su rjesili covid-10.

Sad odmah idemo u napad na covid-11!

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • December 13, 2020 at 8:59 AM
    • #1,344

Korona ili smrt ... :(

https://edition.cnn.com/2020/11/28/asi…-hnk/index.html

Pretužno.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • December 13, 2020 at 11:12 AM
    • #1,345

https://www.jutarnji.hr/kultura/glazba…arista-15036471

I još jedan odlazak

Bolest je grozna, i bira hirovito, bez navještaja

Nekako mislim da ovi naši nisu bili brižni spram svog stada. Bilo bi poštenije da su rekli kako stvari stoje i da ćemo svi platiti ovakvu ili onakvu cijenu.

Mogli smo bolje.

Od jučer smo i službeno najgori u Europi.

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • December 13, 2020 at 11:47 AM
    • #1,346

Nije slucajno da su ovdje i u Sloveniji najvece incidencije. Pada mi na pamet par razloga. Jedan je definitivno to da stanovnistvo ne haje previse za mjere jer virus ne ubija 12% stanovnistva, ljudi se ne ruse na cesti nego netko umre tamo negdje na respiratoru, ni ne vidis ga, a vecini ne bude nista. Out of sight, out of mind, naprosto je tako, nisam ja to izmislio.

Iduca stvar je klima, virusu odgovara umjerena klima. Vrucine ne odgovaraju, a kod polarnih hladnoca ljudi ne minglaju previse. Znaci ovo mu je aman taman.

U konacnici, mi nismo sjevernjaci, distancirani, i zato su epidemioloske mjere fizicke distance kompletno suprotive samoj esenciji naseg naroda.

Sve u svemu, tako je kako je, a uskoro ce se smanjiti i proci, kroz okuzenost, cijepljenje i toplije vrijeme. A najesen ce vec i svijet biti procijepljen pa ce onda i ovdje biti manje tih antivakserskih prica.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • December 13, 2020 at 12:18 PM
    • #1,347

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ju/2238414.aspx

Koolega 5. Element ili možda Kupoprodajnik , pogledajte kako je tek teška situacija u Južnoj Koreji , potrebno je angažirati uz liječnike i vojsku i policiju jer se virus počeo nekontrolirano širiti

Država sa 52 milijuna stanovnika ima najveći dnevni broj zaraženih , čak 1030 pa kad se usporedimo s njima mi koji smo vjerojatno ispod 4 milijuna stanovnika imali bi 69 novozarazenih dnevno , a nas Stožer svečano bi proglasio pobjedu i kraj borbe s koronom i dozvolio masovne proslave Nove godine i svadbe do 500 uzvanika .

Pitam se kud plovi ovaj brod i sto nas čeka 😥

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • December 13, 2020 at 12:24 PM
    • #1,348

Tako je, kad bi nasu situaciju preslikali tamo bilo bi u JK preko 50 tisuca dnevno. I sto sad? Jel se zivi normalno? Usprkos velikom trudu mnogih da ne bude tako, zapravo da.

I sto vam to govori? Meni da se radi o potpuno iracionalnom bubnjanju paranoje tamo, ali i ovdje. Ovo ne ubija 15% svih zarazenih. Ljudi ne umiru na cesti. Realno, da nema svakodnevnog maltretiranja, ali doslovce zlostavljanja stanovnistva s televizije i portala nitko ne bi niti primjetio da je sad tu neka strasna viroza. Doista ne bi.

Anketirajte ljude. Barem polovica smatra da je vrijeme da se s tim prestane.

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • December 13, 2020 at 12:24 PM
    • #1,349

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ju/2238414.aspx

Evo i link

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • December 13, 2020 at 12:30 PM
    • #1,350

Znam, citao sam.

Ovdje se radi o vrijednosnom stavu.

Moj je da drzava nema pravo prisiljavati sve ljude da bi se zastitile rizicne skupine.

Odgovornost bi trebalo podijeliti 80% every man for himself, 10% neka mu pomogne drzava, ali tek ako je poduzeo onih 80, i onda tek 10% traziti od drugih.

Sve drugo je socijalizam, a to nije dobro.

Ako vi smatrate da je u redu ovo sto se radi, ok, imate i vi pravo na svoje misljenje. Evo, to se i provodi. Jeste li zadovoljni? Ili biste vi jos stroze sve pozatvarali? :)

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • December 13, 2020 at 12:32 PM
    • #1,351
    Quote from 5. Element

Tako je, kad bi nasu situaciju preslikali tamo bilo bi u JK preko 50 tisuca dnevno. I sto sad? Jel se zivi normalno? Usprkos velikom trudu mnogih da ne bude tako, zapravo da.

I sto vam to govori? Meni da se radi o potpuno iracionalnom bubnjanju paranoje tamo, ali i ovdje. Ovo ne ubija 15% svih zarazenih. Ljudi ne umiru na cesti. Realno, da nema svakodnevnog maltretiranja, ali doslovce zlostavljanja stanovnistva s televizije i portala nitko ne bi niti primjetio da je sad tu neka strasna viroza. Doista ne bi.

To ne ubija vise ljudi samo zato sto su mjere tu. Da ih nema pitanje je kolko bi mrtvih bilo, sto od korone sto od upale slijepog crijeva jer bi bolnice bile prepune ili ste mozda misljenja da sve koji maju koronu ne treba primit u bolnicu? ili mozda sve koji su stariji od 60 ne treba primit u bolnicu? ili mozda sve koji su debeli ne treba primit u bolnicu? al eto svi nabrojani ak ne mogu disat trebaju u bolnicu, a u bolnici nema mjesta. i sta sad? pa eto. sad su mjere tu i zato jos uvjek ima mjesta u bolnici i mjere ce se jos zaostrit kako ce popunjenost sve vise rast jer trenutno nema drugog rijesenja...

i da od viroze ljudi prestaju disat i da nema lijeka a zarazna je bolest - rijesenje je samo jedno- lock i sprijecis ljude da se druze i prestanu se drogirat kavicama ko da je kavica, shoping i teretana jedino bitno u zivotu.

edit: i da, ljudi bi umirali na cesti (i umirali su) i umirace kad se porepune kapaciteti bolnica(i sa i bez korone)

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • December 13, 2020 at 12:33 PM
    • #1,352
    Quote from 5. Element

Meni to govori da im bolnice nisu pretrpane , da zdravstveno osoblje radi u normalnim , uobičajenim uvjetima , da za razliku od nas osobe sa svim drugim bolestima se normalno zbrinjavaju i liječe u zdravstvenim ustanovama , da ekonomija nije stradala , normalno se radi jer nije 10 posto zaposlenika na bolovanju ili u izolaciji Itd .

Ako se ne desi nekakvo čudo u koje mi vjerujemo , a čudesa se rijetko događaju , poslije božićnih i novogodišnjih praznika tamo negdje oko 15.1. možda ćemo morati zatvoriti sve uključujući i vrata bolnica .

Kod nas na sjeveru već smo blizu toga .

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • December 13, 2020 at 12:38 PM
    • #1,353
    Quote from emil
    Quote from 5. Element

To ne ubija vise ljudi samo zato sto su mjere tu. Da ih nema pitanje je kolko bi mrtvih bilo, sto od korone sto od upale slijepog crijeva jer bi bolnice bile prepune ili ste mozda misljenja da sve koji maju koronu ne treba primit u bolnicu? ili mozda sve koji su stariji od 60 ne treba primit u bolnicu? ili mozda sve koji su debeli ne treba primit u bolnicu? al eto svi nabrojani ak ne mogu disat trebaju u bolnicu, a u bolnici nema mjesta. i sta sad? pa eto. sad su mjere tu i zato jos uvjek ima mjesta u bolnici i mjere ce se jos zaostrit kako ce popunjenost sve vise rast jer trenutno nema drugog rijesenja...

i da od viroze ljudi prestaju disat i da nema lijeka a zarazna je bolest rijesenje je samo jedno- lock i sprijecis ljude da se druze i prestanu se drogirat kavicama ko da je kavica i teretana jedino bitno u zivotu.

Kratko i jasno: mjere su neuspjesne. Kao sto vidite, siri se kao da ih nema. Dapace, otkad su zatvorili kafice jos i brze.

Jedino sto sigurno funkcionira je policijski sat 24/7. Ali to je neprihvatljivo. Jednostavno je preskupa cijena koju moramo platiti svi da bi se smanjio rizik za samo neke. Ja sam ostro protiv takvog poimanja solidarnosti, jer tko je tu solidaran samnom? Tko placa da bi meni bilo bolje? Gdje je tu ravnoteza? Nema je.

Prema tome molim vas nemojte se vise baviti argumentacijom. Ovdje se radi o vrijednosnom stavu. Moj je kakav jest, vas je drukciji i sve 5. Necemo jedan drugoga prekrstiti.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • December 13, 2020 at 12:45 PM
    • #1,354

upravo tako. mjere ne djeluju i zato mjere treba jos postrozit ako treba i uvest drasticne kazne. pa ak ti je tesko stavim masku ljepo 500€ pa jednom pa slijedeci put 1000€ i tako svaki sliejdeci 500€ gore pa cemo vidjet za 10 -15 dana kako ipak mjere djeluju. zbog arogancije pojedinaca koji toboze brane svoje slobode a propagiraju nesto sto se 1940 propagiralo sad i jesmo tu gdje jesmo. stavu zabole me k... za druge jer su stari ili bolesni jednostavno treba stat na kraj . al znamo da je to sizifov posao. budale uvjek ostaju budale bez obzira sto mu ti rekao ili argumentirao. i upravo zato i imam potpis koji imam...

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • December 13, 2020 at 12:51 PM
    • #1,355

Ja zaista branim slobode, i to ne samo svoje nego i vase. Ponekad se pitam sto je to u ljudima da tako gorljivo zagovaraju ogranicavanje sloboda svima i rigorozno kaznjavanje ako se ljudi ne ponasaju u skladu s njihovom novopronadjenom vjerom. No dobro, ima nas svakakvih. Ja sam demokratican. Vi niste. Taj dio vam je jasan, naravno, zar ne?

U svakom slucaju, vi ste slobodni vjerovati u sto god zelite, ali u prostor mojih sloboda molim da ne zalazite. Moja sloboda je vaznija od vaseg rizika. To uvijek morate imati na pameti. Vas rizik po vas trebate minimizirati prvo vi. Solidarnost je porez. A poreza ionako imamo previse.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • December 13, 2020 at 12:52 PM
    • #1,356

Ne. Grijesis. Tvoja sloboda ne smije ugorzavat moj zivot. Znaci masku na lice i uzivaj u slobodi kolko god oces.

Dal sam ja ili vi u pravu je potpuno sad nebitno jer imamo zakonodavnu vlast koja je pripisala mjere koje vaze i za vas i za mene a kolko vidim i za cijeli svijet pa prestanite bit veci vjernik od pape samog.

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • December 13, 2020 at 12:59 PM
    • #1,357

Zakon postoji, da. To ne znaci da je ispravan. I da nije podlozan diskusiji.

Vidim da su totalitarne tendencije mnogo rasirenije nego sto sam inicijalno mislio. Tuzno je to.

Srecom nemamo toliko novaca da bi se ostvarili svi snovi zagovaratelja zatvaranja. Evo, u parku sam, stotine ljudi, djece, radost, veselje. Bas uzivamo, druzimo se, i super nam je.

Pozdrav.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • December 13, 2020 at 1:11 PM
    • #1,358

a ja vidim da su anarhisticne ideje takodjer jako zastupljene...

srecom postoje zakoni kazne i zatvori za krsitelje zakona.

Svakom pijancu je bezvezan zakon da ne smije vozit s 5 promila u krvi...jer on je sobodan da radi sto hoce i tko mu smije njegove slobode uskracivat...

pa eto ima ipak netko tko ce mu omogucit da u zatvoru konzumira sve svoje slobode a da ne ugrozava sve ostale na cesti.

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • December 13, 2020 at 1:27 PM
    • #1,359
    Quote from 5. Element
    Quote from emil

i da od viroze ljudi prestaju disat i da nema lijeka a zarazna je bolest rijesenje je samo jedno- lock i sprijecis ljude da se druze i prestanu se drogirat kavicama ko da je kavica i teretana jedino bitno u zivotu.

Kratko i jasno: mjere su neuspjesne. Kao sto vidite, siri se kao da ih nema. Dapace, otkad su zatvorili kafice jos i brze.

Jedino sto sigurno funkcionira je policijski sat 24/7. Ali to je neprihvatljivo. Jednostavno je preskupa cijena koju moramo platiti svi da bi se smanjio rizik za samo neke. Ja sam ostro protiv takvog poimanja solidarnosti, jer tko je tu solidaran samnom? Tko placa da bi meni bilo bolje? Gdje je tu ravnoteza? Nema je.

Prema tome molim vas nemojte se vise baviti argumentacijom. Ovdje se radi o vrijednosnom stavu. Moj je kakav jest, vas je drukciji i sve 5. Necemo jedan drugoga prekrstiti.

Kolega , vi nemate “ vrijednosni stav “ , vi imate samo “ stav “ , a taj ide otprilike ovako : ja , ja , ja pa opet ja , moje slobode , moje slobode , moja prava , moja prava ...... Ali to je lice , a naličje je : moje obveze , moje obveze , moja dužnost , moja odgovornost ..... ne živite na pustom otoku već u društvenoj zajednici pa se u skladu s time morate i ponašati.

A da se i odselite na pusti otok trebali bi ishoditi i platiti dozvolu za ribolov , dozvolu da podignete šator , dozvolu da berete divlje plodove u šumi ili gljive Itd .

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • December 13, 2020 at 1:42 PM
    • #1,360

Imate sto zelite, evo, zatvorili birtije, zatvorit ce i ducane, i frizeraje, i trpat ce nas po zatvorima ako prosecete psa, zato da bi se postigla pazite molim vas, sigurnost od kovida. Bravo. Evo. Super.

Imate sve sto zelite i imat cete jos i vise.

Zivili!

• 1
    • 67
    • 68
    • 69
    • 179

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 28, 2025 at 10:10 AM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 28, 2025 at 10:10 AM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 28, 2025 at 9:42 AM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Meri

May 28, 2025 at 9:42 AM
    1. Hrvatski ETF fondovi 177

• Thanks 2
      • LodeRunner
      • October 12, 2020 at 2:54 PM
      • Investicijski fondovi
      • LodeRunner
      • May 28, 2025 at 8:01 AM
    2. Odgovora
      177
      Pregleda
      86k
      177
    3. Bokyklc

May 28, 2025 at 8:01 AM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 931

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 28, 2025 at 7:39 AM
    2. Odgovora
      931
      Pregleda
      491k
      931
    3. All

May 28, 2025 at 7:39 AM
    1. CROS (CROATIA osiguranje d.d.) 68

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:22 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 27, 2025 at 1:02 PM
    2. Odgovora
      68
      Pregleda
      31k
      68
    3. marinac

May 27, 2025 at 1:02 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 28, 2025 at 10:10 AM
  • Što smo danas tržili

Meri May 28, 2025 at 9:42 AM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

All May 28, 2025 at 7:39 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 27, 2025 at 1:02 PM
  • Best buy

All May 27, 2025 at 12:54 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 27, 2025 at 12:45 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Takamina May 27, 2025 at 11:31 AM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 26, 2025 at 11:34 AM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

fantom May 26, 2025 at 10:42 AM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Slične teme

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
    • February 12, 2020 at 2:32 PM
    • Dionice
  • Komentari na Poslovni dnevnik - poslovni.hr

• maratonac
    • February 13, 2020 at 8:11 PM
    • Kavana

Tags

• Corona