1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Što smo danas tržili

• harpun
  • February 15, 2020 at 11:11 AM
  • Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • September 12, 2020 at 10:26 AM
    • #1,341
    Quote from naim
    Quote from Parica

Isprike zajednici, imate pravo...ROI mi nije 0,64% nego 1,28%...

Razlika izmedju 276 tis kn (sa slike) i navedenih 295 tis kn je u 20 komada KODT-a prilikom povecanja tem. kapitala...

I brokeru si ostavio barem 150 tisuća kuna na provizije..... na koje se to vremensko razdoblje odnosi?

Od 2013., s tim da je portfelj na kraju 2013. bio manji od 50k kn, za vrijeme Agrokora 250k kn, a sad je 670k kn...rast je posljedica uplata i zarade od trgovanja...naravno da s rastom "vrtim" i zaradjujem znatno vise u apsolutnom iznos dok ni relativni nije za bacit (2019.-42; ,2020.-15,7%)...

Uopce me nije briga koliko sam zaradio brokeru dok sebi zaradjujem...dapace, nek nam je svima bolje...rastimo zajedno, kao pojedinci i drustvo u cijelini...

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • September 12, 2020 at 11:26 AM
    • #1,342

To je Parica moj krvav posao, al' bravo na ustrajnosti, trudu i rezultatu

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • September 12, 2020 at 12:00 PM
    • #1,343
    Quote from Parica
    Quote from naim

I brokeru si ostavio barem 150 tisuća kuna na provizije..... na koje se to vremensko razdoblje odnosi?

Od 2013., s tim da je portfelj na kraju 2013. bio manji od 50k kn, za vrijeme Agrokora 250k kn, a sad je 670k kn...rast je posljedica uplata i zarade od trgovanja...naravno da s rastom "vrtim" i zaradjujem znatno vise u apsolutnom iznos dok ni relativni nije za bacit (2019.-42; ,2020.-15,7%)...

Uopce me nije briga koliko sam zaradio brokeru dok sebi zaradjujem...dapace, nek nam je svima bolje...rastimo zajedno, kao pojedinci i drustvo u cijelini...

Svaka cast kolega. Naravno, neka uz vas zaradjuje i broker i cijelo drustvo je tako bogatije zbog poreza itd.

Puno srece dalje.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • September 12, 2020 at 12:56 PM
    • #1,344
    Quote from Ivana7
    Quote from Marielena
    […]

- trebaju podići te poreze pa će cijelo društvo biti još više bogatije.

Koleginice Ivana, nestrpljivo cekam informanku subotom, vec sam pripremio kokice i Colu, pa lupam refresh svakih 5 minuta. Nadam se da ce uskoro stici tjedni report, moje omiljeno stivo, koji je vjerujem dobar, s obzirom na trgovanje proslog tjedna.:thumbup::saint:;)

Ja sam puno trzio prosli tjedan, prodavao uglavnom likvidnije dionice uz povremeni trejd da ne bude dosadno i kupovao auto, vec sam spomenuo koji, da se ne ponavljam. Registraciju vam necu dati, ali ako vidite nesto u gradu sto vas podsjeti na moj lik i djelo, mozda sam to ja za volanom 8). Slijedeci na redu mi je apartman na moru negdje na juznom Jadranu, ali to moze ici i iduce godine, ako cijene dodatno padnu.

Eto, to je bilo uglavnom to od mene na ovom forumu, bar na javnom dijelu, jer sam zatrpan sa obavezama i ne stignem vise puno pisati. Ostavljam uvijek mogucnost da se naknadno javim ako se situacija na burzi pocne popravljati, te ako procijenim da je ova burza vrijedna vremena i novaca za ulaganje.

Lijepi pozdrav, salut, bon voyage, ćao, pozdrav:/

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

Edited 5 times, last by BudFox (September 12, 2020 at 1:10 PM).

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • September 12, 2020 at 1:26 PM
    • #1,345
    Quote from zlocesti

To je Parica moj krvav posao, al' bravo na ustrajnosti, trudu i rezultatu

Ma svaki posao je krvav...

Ovim stilom, za sad, ostvarujem super prinose, ali i smanjujem rizik gubitka kapitala jer uvijek moram imati kesa za kupovne naloge, a i drzi me budnim, aktivnim...prisiljava me da na dnevnoj bazi pratim vijesti, preispitujem odluke i pratim trgovanje (zilu kucavicu) trzista...

Cilj mi je prinos od prosjecno 20% godisnje na rok od 20 godina...ako to uspijem, za 20 godina imam neto 33x na ulog...

To je skoro nemoguce postici, ali treba imat cilj i za sada uspijevam u tome...

• naim
    Guest
    • September 12, 2020 at 2:28 PM
    • #1,346
    Quote from Parica
    Quote from naim

Ja mislim da je suludo sto ti radiš. Nekakva vlastoručna HFT platforma.... očito tebe ne zanima prvenstveno zarada nego da se nešto događa. Ne znam kako drugačije protumaciti da 20, 30 ili 50 puta protrgujes portfelj godišnje?

Mislim da te u Agramu obožavaju.... napravis im godišnje milijun eura prometa i oni zarade skoro ko i ti. Da sam ja na tvojem mjestu ja bih ih tražio da mi prepolove dosadašnju proviziju. Najmanje.

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • September 12, 2020 at 4:20 PM
    • #1,347
    Quote from naim
    Quote from Parica

Ja mislim da je suludo sto ti radiš. Nekakva vlastoručna HFT platforma.... očito tebe ne zanima prvenstveno zarada nego da se nešto događa. Ne znam kako drugačije protumaciti da 20, 30 ili 50 puta protrgujes portfelj godišnje?

Mislim da te u Agramu obožavaju.... napravis im godišnje milijun eura prometa i oni zarade skoro ko i ti. Da sam ja na tvojem mjestu ja bih ih tražio da mi prepolove dosadašnju proviziju. Najmanje.

Ne znam je li suludo ili ne, ali znam da mi donosi super novce i da ce mi, ako Bog da, donositi u buducnosti jos i vise...

Sigurno postoje i laksi nacini od ovog, ali ja ih ne znam...valjda cu ih naucit s godinama

Iako je paradoksalno, smatram se dugorocnim ulagacem samo koji krati/dokupljuje poziciju sukladno promjeni cijene...pa u zadnje 3 godine sam preko 90% trgovinskih dana imao ADPL, KODT, PODR, a od ozujka ove godine stalno imam HT i ERNT...

p.s. da, razmisljam ici u Agram i traziti nizu naknadu...ocito sam zasluzio...

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • September 12, 2020 at 4:49 PM
    • #1,348

a jesi razmisljao da se zaposlis kao market maker :P

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • September 12, 2020 at 5:37 PM
    • #1,349
    Quote from BudFox
    Quote from Ivana7

- trebaju podići te poreze pa će cijelo društvo biti još više bogatije.

Koleginice Ivana, nestrpljivo cekam informanku subotom, vec sam pripremio kokice i Colu, pa lupam refresh svakih 5 minuta. Nadam se da ce uskoro stici tjedni report, moje omiljeno stivo, koji je vjerujem dobar, s obzirom na trgovanje proslog tjedna.:thumbup::saint:;)

Ja sam puno trzio prosli tjedan, prodavao uglavnom likvidnije dionice uz povremeni trejd da ne bude dosadno i kupovao auto, vec sam spomenuo koji, da se ne ponavljam. Registraciju vam necu dati, ali ako vidite nesto u gradu sto vas podsjeti na moj lik i djelo, mozda sam to ja za volanom 8). Slijedeci na redu mi je apartman na moru negdje na juznom Jadranu, ali to moze ici i iduce godine, ako cijene dodatno padnu.

Eto, to je bilo uglavnom to od mene na ovom forumu, bar na javnom dijelu, jer sam zatrpan sa obavezama i ne stignem vise puno pisati. Ostavljam uvijek mogucnost da se naknadno javim ako se situacija na burzi pocne popravljati, te ako procijenim da je ova burza vrijedna vremena i novaca za ulaganje.

Lijepi pozdrav, salut, bon voyage, ćao, pozdrav:/

Zar i vi kolega? Odose Mittko, Neo, sada i vi. Zar se neka kataklizma sprema na ZSE?

Quote from naim
    Quote from Parica

Nevjerojatno ovdje se kritiziraju ljudi jer zaradjuju.

Valjda je trebao pogubiti sve novce, biti dugorocan ulagac u stecajusama, cekati delistiranja...

Edited once, last by Marielena: Merged a post created by Marielena into this post. (September 12, 2020 at 5:40 PM).

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • September 12, 2020 at 6:12 PM
    • #1,350

Nije lijepo čuti da ti forumski kolege odlaze, ali dok je čovjek živ uvijek se može vratiti (ili barem navratiti). Osobno najmanje što mogu učiniti za bilo koga je zaželjeti svima istinsku sreću i uspjeh ma gdje bili, ma što radili.

Ovaj forum je zaista postao zanimljivo mjesto neformalnog druženja zaista raznolikog društava, a i štošta se da naučiti. Tako da - "Vratiće se rode" kako kaže ime jedne poznate TV serije. Uvijek se vrate. :)

:thumbup:

• Krokodil
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    132
    • September 12, 2020 at 7:32 PM
    • #1,351

I ja sam sve prodao. 2007 nisam prodavao i portfelj mi pao 95%.

S 1 mil kn na 50000. Sad se bojim i za to.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 12, 2020 at 8:49 PM
    • #1,352
    Quote from toluen

Nije lijepo čuti da ti forumski kolege odlaze, ali dok je čovjek živ uvijek se može vratiti (ili barem navratiti). Osobno najmanje što mogu učiniti za bilo koga je zaželjeti svima istinsku sreću i uspjeh ma gdje bili, ma što radili.

Ovaj forum je zaista postao zanimljivo mjesto neformalnog druženja zaista raznolikog društava, a i štošta se da naučiti. Tako da - "Vratiće se rode" kako kaže ime jedne poznate TV serije. Uvijek se vrate. :)

:thumbup:

ako se Neo vrati možemo ga očekivati pod nickom Klepetan, jer ovoj Malenoj burzi je odavno slomljeno jedno krilo i samo vrti u krug po gnijezdu

• PoAskuBidu
    Student
    Reakcija primljeno
    70
    • September 14, 2020 at 8:25 AM
    • #1,353
    Quote from Parica
    Quote from naim

Intersantan put, veoma sličan mojem. Ja sam 2013. god. ostao suh na ako se dobro sjećam 30 000 kn nakon kupnje stana kojeg nikad ne bih mogao kupiti u kešu da se nisam bavio ovim poslom. Te 2013 godine Bakić je rasturao na Valamaru i općenito turističke dionice su ludovale, došao sam na 100 000 iste te godine. Zatim sam imao pauzu, viša sila, vraćam se 2016. godine, plus 150 000 kn, zatim 2017. cca 150 000, 2018. katastrofa od godine, ono je bilo loše ali sam uspio ubilježiti samo 5000 kn minusa. 2019. godina +220 000 kn zahvaljujuć OPTIMA, 2020. za sad +95 000 kn. Problem je što to trošim za život i skidam cca 5000 kn mjesečno sa računa.

a koliko sam ostavio brokeru me ne zanima. jel vi znate koliko ostavite državi kad god odete po benzin, u dućan... koliko love ostavite tom dućanu... kad bi tako gledao na svijet postao bih Grga Čokolin.

• naim
    Guest
    • September 14, 2020 at 2:22 PM
    • #1,354

Za tebe me ne cudi, iz vapaja za ZSE se vidi da ti ne promišljaš ništa dalje od veća-manja oklade. Parica nije bas tak bedast i zato me cudi da je utonuo u najbezvezniji modus operandi za zaradu. Po meni to daje drugorazredne rezultate pa čak i na ovakvom sideways marketu kakvom svjedočimo od slučaja Agrokor. Treba trgovati, al ne dnevno i za par sto kuna jer je na toj istoj volatilnosti se može puno vise zaraditi samo sa ponešto izmijenjenim planom trgovanja.

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • September 14, 2020 at 2:54 PM
    • #1,355
    Quote from naim

Za tebe me ne cudi, iz vapaja za ZSE se vidi da ti ne promišljaš ništa dalje od veća-manja oklade. Parica nije bas tak bedast i zato me cudi da je utonuo u najbezvezniji modus operandi za zaradu. Po meni to daje drugorazredne rezultate pa čak i na ovakvom sideways marketu kakvom svjedočimo od slučaja Agrokor. Treba trgovati, al ne dnevno i za par sto kuna jer je na toj istoj volatilnosti se može puno vise zaraditi samo sa ponešto izmijenjenim planom trgovanja.

Ponovno trazim savjet od pametnijih od sebe...

Mozete li malo detaljnije objasnit posljednju recenicu?

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • September 14, 2020 at 3:02 PM
    • #1,356
    Quote from Parica
    Quote from naim

Kolega Parica, ako ste u 7 godina dosli od 30k kuna na portfelj od 650k kuna onda imate odlican model trgovanja. Da se moglo bolje, pa naravno da je, samo tko je to uspio?

Najlakse je kritizirati, a koliko ste platili brokera je stvarno besmisleno pitanje.

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • September 14, 2020 at 3:30 PM
    • #1,357
    Quote from Marielena
    Quote from Parica

Kolega Parica, ako ste u 7 godina dosli od 30k kuna na portfelj od 650k kuna onda imate odlican model trgovanja. Da se moglo bolje, pa naravno da je, samo tko je to uspio?

Najlakse je kritizirati, a koliko ste platili brokera je stvarno besmisleno pitanje.

Ma bilo je tu u medjuvremenu i dosta uplata, nije sve od trgovanja...rast je cca. 200% od 2013...

• kvart99
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    592
    • September 14, 2020 at 3:44 PM
    • #1,358

Ma super to vama kolega, ide.....

Ja sam tu od kraja 2007.g......i u odnosu na početni ulog koji je bio višestruko veći od vašeg imam jedva +100k kuna + dvije ultra nelikvidne koje su u medjuvremenu delistirane i njima se nije trgovalo godinama + jedna koja je završila u stečaju (to mi je zajedno činilo jos cca 25-30% početnog uloga).

Da ne spominjem onaj fijasko sa Erste Adriatic Equity i Erste Total East.......u 10-tak dana su mi odmah napravili -10%......perfect timing.......X(

Svašta se jos u medjuvremenu prozivjelo.....

Sve u svemu....gdje si bio - nigdje.....što si radio - ništa......

• nascar
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    550
    • September 14, 2020 at 3:49 PM
    • #1,359
    Quote from Parica
    Quote from Marielena

Ma bilo je tu u medjuvremenu i dosta uplata, nije sve od trgovanja...rast je cca. 200% od 2013...

Ako pogledate kretanje dionica, samo se u ovoj godini moglo zaraditi tih 200%. Rast na Optimi prosle godine je bio puno veci od toga. S druge strane, kako se moglo dobiti, tako se moglo i pogubiti. Dokle god ste vi u plusu nacin trgovanja je za mene dobar.

• Backdraft
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    991
    • September 14, 2020 at 3:56 PM
    • #1,360

Lako je biti general nakon bitke, na opte se trebalo izaci na 9 i cekati ulazak u ingru na 2 i izlazak na 8, pa u djuru na 1.5 i izlaz na 4 i da vidis prinosa. E posto nitko nije vidovit i 200% je odlicno.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:15 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 29, 2025 at 10:15 PM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 942

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      942
      Pregleda
      494k
      942
    3. alfa1

May 29, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:36 AM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Meri

May 29, 2025 at 10:36 AM
    1. Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora 2

• imavrek
      • May 13, 2025 at 11:47 AM
      • Stručne rasprave
      • imavrek
      • May 29, 2025 at 10:24 AM
    2. Odgovora
      2
      Pregleda
      427
      2
    3. imavrek

May 29, 2025 at 10:24 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 29, 2025 at 9:38 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

umalo May 29, 2025 at 9:29 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago