1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Što smo danas tržili

• harpun
  • February 15, 2020 at 11:11 AM
  • zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • June 23, 2020 at 12:31 PM

@barbosa

Tko je bez grijeha neka se prvi nabaci kamenom.

Obzirom da su mnogi zazivali Nea u vrijeme kada je bio baniran, po stoti put, usuđujem se reći " Naš"

A da je hvalisav, je.

Odrasti će, jednom.

Od ožujka ove godine nisam trejdala, ako je to ičija briga

Stoga neka me se neosnovano ne proziva

To se zovu insinuacije.

TA ima svoj topic, tamo je sve dozvoljeno nacrtati, i na svoju sramotu.

Preskočite ga.

Nea na Ignore.

A onaj tko ulaže temeljem tuđih mišljenja, i on će naučiti bolje. Jednom

Trgujemo naime onako kakvi smo, dok ne naučimo bolje

I mislim da sam vidjela micu macu, i obratiti ću se moderatoru.

Zbo insinuacija o zavjeri

Edited once, last by zlocesti: Merged a post created by zlocesti into this post. (June 23, 2020 at 12:32 PM).

• barbosa
    Guest
    • June 23, 2020 at 12:53 PM

ja trejdam par puta tjedno i šutim i ne drukam horoskopima i subjektivnim targetima pokušavajući navući nekoga da mu uzmem pare a gdje si ti u svemu tome, sama najbolje znaš...nisam te prozivao nego ukazao da ne možeš govoriti u opće ime a u moje pogotovo... i hvala na preporukama i sugestijama ali ježišga, ja sam od onih koji na teži naćin 8)

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • June 23, 2020 at 1:24 PM

Kolega @barbosa,

Trejd vam je uvijek spekulacija pa i te "crckarije". Zato je moj stil i akumulacija u neku dionicu sa stabilnim fundamentima koja je jos uvijek podcijenjena, a na ZSE ih ima.

Ima i ja neki sitnis za ovakav kupi prodaj trejd, gdje se jos ucim, samo se ne hvalim svojim zaradama za burek.

Kao niti gubicima😂 a kojih sa iskustvom ima sve manje.

Ali tesko da bi tako "investirala" ustedjevinu.

Ali isto tako ako ste dugorocni investitor trebate znati selektirati dionice. Jer pogledajte trend nasih dionica od prije deset godina do danas. ATPL na 3000 kuna, DLKV na 1200, IGH na 16000. Tuga i plac.

a sto se tice kolege Nea, on je cesto baniran ovdje, ja mislim cesto neosnovano.

Ima ovdje daleko gorih drukera po mojem misljenju od njega. Za njega je prozirno kada druka. Ima puno podlijih. Moj dojam.

Osobno mi je drago da je ovdje i nije forum isti bez njega.

Edited once, last by Marielena: Merged a post created by Marielena into this post. (June 23, 2020 at 1:26 PM).

• BSOD
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,261
    • June 23, 2020 at 2:15 PM
    Quote from BSOD

+5500 kom DLKN na 4.60

-5500 DLKV

Čekam malo niže.

Ima'l kaj za short danas?

:evil:

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • June 23, 2020 at 2:39 PM

+atpl

+igh,

+DLKV,

nije ničiji nagovor i ako ima itko da kupuje ili prodaje na osnovu Neoanalitik postova, najbolje da se odmah okane ćorava posla, pa vidite valjda da ni on sam ne k/p po tim analizama ^^

• george
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • June 23, 2020 at 3:34 PM
    Quote from barbosa

ja trejdam par puta tjedno i šutim i ne drukam horoskopima i subjektivnim targetima pokušavajući navući nekoga da mu uzmem pare a gdje si ti u svemu tome, sama najbolje znaš...nisam te prozivao nego ukazao da ne možeš govoriti u opće ime a u moje pogotovo... i hvala na preporukama i sugestijama ali ježišga, ja sam od onih kzoji na teži naćin 8)

Barbika evo samo da znas da nisi sam. I lijepo sto to javno dijelis sa investicijskom zajednicom. Ono sto je kolegicia Mariliena ili kako vec navela, zgodno je imati Neu kako posta. Jer stvarno je ocit. Kad hvali dionicu na prodaji je i kad hoce kupiti plasi propadom na 14xx crobexa. To kuzi old school ali ja sumljam da postoje novi investitori koji bas puse te spike. Uostalom zar ne mislite da fond manageri navrate tu i tamo i gledaju raspolozenje (ako nista drugo, da malo za svoj privatni djep ostvare prinos, nemojte o tome kako je to zabranjeno :D)

Cinjenice su slijedece:

- stize ljeto koje je oduvijek bilo flatline za kretanje cijena dionica

- stizu rezultati 2q.... pa vi vidite

- manjak od turizma ce trebati nadoknaditi nekako

- 2008 su se kleli "investitori" kako nekrentinski balon nema veze sa hrvatskom nakon toga smo pali s 5200 na 3200 pa na 1200? Sa zadrskom, doduse, ali zar vam ta situacija nije nekako poznata?

- imamo demografski slom, kako ce firme ostvarivati veci profit /znam izvozom ;D) ako nas je sve manje?

. vezano uz gore navedeno, zar nam ne nedostaju novi ulagaci u trziste kapitala?(pravilo zadnje budale?)

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • June 23, 2020 at 3:55 PM

Kolege, da li stvarno netko ozbiljno vjeruje da pisanje kolege Nea, ili bilo koga drugoga, moze ozbiljno srusiti ili napucati cijenu? To se sa 1000 komada necega sigurno ne moze, a pogotovo ne pisanjem na ovom malom forumu.

Kao sto sam napisala, ima puno gorih drukera od njega. On je ociti. Kada pise ide to up up prodaje, kada kupuje najavljuje katastrofe, ali zar stvarno netko misli da to utjece na cijenu.

Meni je evo puno gore ovo drukanje na ATPL gdje se stalno selektivno plasiraju iskljucivo dobre vijesti iz Kine i sl, a zaboravi se napisati da firma posluje s minusom. Naravno da cijena dionice, na valovima rasta vozarina, moze znacajno narasti iducih mjeseci.

• george
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • June 23, 2020 at 4:04 PM

Marie

da moguce je u ovom devastiranom trzistu gdje imate jedno 50-100 ulagaca u dionice. Ali i da nije moguce opet meni je to super sto ekipa pise jer pocesto iskoristim to za ulazak ili izlazak (to vam je mymoon doktorirao!) .

Nema tu puno mogucnosti i opcija ili cete riskirati sa polu firmama (govorim o fundamentalnim vrijednostima) tipa OPTE, IGH, ATPL i sada DLKV i pokusati na raspolozenuu i valovima zaraditi za burek . Ako se sjecate neko vrijeme je bila SAPN zvijezda, pisala su se cuda. Ili cete ulagati u fundamentalno dobre firme (HT, ATGR, KODT, PODR) i cekati svoj trenutak. S time da je bitno znati da i te firme mogu imati "propad" malo zesci.

• BabaLuji
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    541
    • June 23, 2020 at 4:06 PM

+ atpl

+ adrs p

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • June 23, 2020 at 4:16 PM

+dlkv sve zadnje

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • June 23, 2020 at 4:20 PM

Ako pažljivo pratite - iz svega napisanog ovdje se da štošta naučiti, naročito kada se u raspravu uhvate oni koji nešto znaju, a stoje u opoziciji. Onda djelovi istine (inače skrivene) izlaze na vidjelo, a ona nikada nije samo na jednom mjestu i jednoj strani. Osobno pratim forum i nikada ne trgujem temeljem tih informacija, ali dio su čitave slagalice informacija koje imamo na raspolaganju.

Zato vjerujem da nema potrebe nikoga spriječavati da piše što misli da treba (kakav god imao motiv) dok god je to konstruktivno i donosi informacije pa makar bile i netočne ili izvan konkteksta. Pa bilo to TA, FA, PA ili Bla-Bla. Uvijek postoji korektiv bilo u adminu ili kritici ili pušioni na burzi tko se za nečim povede bez provjere. Tko to želi s vremenom nauči razlikovati dobre od loših informacija ili nađe drugu zanimaciju.

Sve u svemu ekipa da vas nema trebalo bi vas izmisliti. Samo nastavite to što radite jer je korisno onome tko zna što traži. :):thumbup:

• Neo
    Guest
    • June 23, 2020 at 4:23 PM

Ne znam zasto se kolega Barbosa toliko pjeni. Lijepo sam pisao da kupujem IGH na 92kn jer je poprilicno jeftin. Na 92-93kn kolega.Ne na 108kn. I mislim da ce prema najmanje 150 kn i da je jako podcijenjen i dalje. To sto usput trejdam ne znam zasto kolegu smeta.

Dlkv ce rasti bar do 6.5 kn i tu nemam nimalo sumnji.

Dakle pisao sam da kupujem IGH na 92kn...sad je cijena 102kn. Dakle plus na cijenu na kojoj sam naveo da kupujem. U cemu je problem?

Eto do kraja tjedna prognoziram 115-120 kn.

Govorio i kako kupujem Dlkv na 3.8 prodajem na 4.4 i opet kupujem na 4.1 jer ce rasti. Zeznuo s prodajom na 4.8 kn jer nisam ocekivao nove vijesti vec retest 4.3 do 4.4 kn razine.

Govorio kako je Saponija povoljna na 233kn, kako je Atpl jeftina na 160,170 i 180 kn itd.

Sve savjete koje sam dao da me netko pratio bio bi u debljem plusu. To sto je kolega zapeo u Rivpu i Opte nije moj problem.

Iz navedenog dobivam dojam da je kolega Batbosa u minusu i da mu smeta sto neki od nas zarade.

Edited 2 times, last by Neo (June 23, 2020 at 4:30 PM).

• Neo
    Guest
    • June 23, 2020 at 4:31 PM

Pisao i kako kupujem Adpl po 93 95 i 98kn.

Igh napravio retest trokuta i sutra ce rasti.

Nesto kao Dlkv na 4.5kn.

Eto pitam glasno clanove foruma zelite li tipove i savjete? Zelite li grafove?

Ako ne..nema problema necu nista postati.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • June 23, 2020 at 4:32 PM
    Quote from Neo

Ne znam zasto se kolega Barbosa toliko pjeni.

je kolega zapeo u Rivpu i Opte nije moj problem.

Iz navedenog dobivam dojam da je kolega Batbosa u minusu i da mu smeta sto neki od nas zarade.

• Friday, 5:05 pm
      avatar-default.svg Quote from barbosa

tražim po webu ali ne nalazim ništa, zna li netko zašto dlkv prebacuje operativu u sloveniju i zašto, da li su to možda ugovori za Trafostanice RTP Pekre i TS Brestanica ili ima nešto novo

May 27th 2020

i ježiš ga, ipak je bilo "nešto novo" i opet me nestrpljivost dobro koštalaX(

Like 4

napravio je potpuno istu grešku kao ti i valjda je ljut što ti nisi ljut ^^

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • June 23, 2020 at 4:50 PM

Moller pa imao je prilike danas kupiti :D

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • June 23, 2020 at 4:52 PM
    Quote from Neo

Pisao i kako kupujem Adpl po 93 95 i 98kn.

Igh napravio retest trokuta i sutra ce rasti.

Nesto kao Dlkv na 4.5kn.

Eto pitam glasno clanove foruma zelite li tipove i savjete? Zelite li grafove?

Ako ne..nema problema necu nista postati.

kolega, u Vašu obranu, prvi ste nagovijestili propad CROBEX-a i da Vas je netko pratio, mogao je dosta dionica sakupiti na dnu.

s druge strane, često puta ste se diskreditirali radi sitnih osobnih koristi, i bili ste upozoreni da svoje prognoze ubuduće stavljate isključivo u dobroj vjeri.

u tome i je bit ovog foruma, da se informacije objavljuju u dobroj vjeri, a ne da se druka.

ukoliko ćete se pridržavati navedenih smjernica, slobodno objavljujte svoja viđenja (naravno, pokrijepljena grafovima).

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • June 23, 2020 at 5:01 PM

@Neo, @barbosa i ostali zainteresirani

Kolege - mislim da nema potrebe da se ljutite na bilo koga, jer nema toga tko bez obzira na znanje i iskustvo neće u nečemu pogriješiti ili pogoditi. Jednostavno je to takva igra u kojoj se gubi i dobija - puno je faktora u igri i to je jednostavno tako.

Ali svakako pišite i crtajte ono što mislite, bez kritiziranja i pobijanja osobe, ali ako imate argumente kritizirajte ili osporavajte informaciju. A ako nas netko zanima kao osoba - pa onda ćete se naći npr. na kavi (ili možda boksačkom ringu :) i razgovarati o tome u drugačijim okolnostima.

Evo bio kolega Neo u pravu ili ne - volim čitati što napiše jer ima smisla iz tog načina promatranja tržišta, ali isto vrijedi i za kolegu Barbosa kao i masu drugih ovdje prisutnih koji se ovim bave i dijele svoje informacije s nama. Bez svih vas ovaj formum ne bi bio ovo što je. A ako se netko nekom ne sviđa - pa barem je to jednostavno za riješiti.

A što god ovdje napišemo - ostaje zapisano, kao i trag cijena na burzi u datom trenutku i svatko tko si da truda može temeljem toga onda lako uočiti obrasce i točnost pojedinih informacija koje je netko dao. Nitko nikad nije 100% u pravu niti krivu, ali se može iščitati namjera i temeljem toga onda donesti i osobna procjena čije postove ćemo procijeniti kao korisne, a čije ne. Vrlo jednostavno i praktično, a u međuvremenu forum ima bogatstvo različitih pristupa i informacija. Zašto to izgubiti, ako ne treba. Jer bogatstvo je u različitosti. I naravno malo humora kojeg ovdje srećom ne fali. :thumbup:

• Neo
    Guest
    • June 23, 2020 at 5:03 PM

Kolega ST Brajo..hvala.

Ali istina je i da dok je Atpl bila 180kn postao sam simetricni trokut s targetom 225kn pa je isto bilo moderirano i izbrisano jer se smatralo kao druk.

Zasto?

Ja sam lijepe pare digao na Atpl..a ista ce vjerujem prema 300kn. I bio sam u pravu a smatralo se drukanjem.

Ja kad nesto kupim tocno napisem po koliko. Bas zato da naglasim tko tu kupi zaradit ce. Nisam svemoguc da uvijek pogodim...dakle kupim nesto jer vjerujem da ce gore i najcesce postam graf za to.

P.S. Nisam dijete da se ljutim i uistinu zelim svima da zarade kao ja. Niti ikome ista zamjeram. Bas nikada. Ova godina moj portfelj na +83.000 kn.

Odlicno s obzirom na visinu portfelja.

• Neo
    Guest
    • June 23, 2020 at 5:12 PM

Sad cu zvucati umisljeno i pompozno...nisam taj tip uistinu..ali nemam razloga ni lagati i mogu potkrijepiti i dokazima. Kad napisem da ce nesto rasti ne radim to jer kupujem vec zato sto to tako vidim i cvrsto u to vjerujem. Moj cilj je pomoci malim ulagacima da zarade.

Od posljednje moje 33 transakcije cak 32 su bile uspjesne.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • June 23, 2020 at 5:16 PM
    Quote from Neo

Sad cu zvucati umisljeno i pompozno...nisam taj tip uistinu..ali nemam razloga ni lagati i mogu potkrijepiti i dokazima. Kad napisem da ce nesto rasti ne radim to jer kupujem vec zato sto to tako vidim i cvrsto u to vjerujem. Moj cilj je pomoci malim ulagacima da zarade.

Od posljednje moje 33 transakcije cak 32 su bile uspjesne.

Svaka čast kolega Neo, skidam kapu :thumbup:

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago