1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Što smo danas tržili

• harpun
  • February 15, 2020 at 11:11 AM
  • MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • June 19, 2020 at 7:39 PM

Ja sam Brajo moj danas kupio Badel! A rekao sam neću više, i svima savjetujem ne kupujte više!
    Ali imam ekipu i oni budu na moreno kod mene došli a vole taj pelin iako ja imam hrvatski pelinkovac

i to puno bolji od ovog meteorovog. Već ću ja njih kao i mnoge druge educirati!🤣🤣🤣

• Neo
    Guest
    • June 19, 2020 at 9:19 PM

Da ne bi bilo zabuna..ja sam trejder..lovim sve valove koje mogu. Imam i pravilo razlog da je cash pozicija uvijek 30-40% pa aktivno trgujem sa 60-70% portfelja. Razlog je velicina portfelja ali i sigurnost. I na tom dijelu portfelja imam rast ove godine 59%.

Glede IGH imam namjeru kupovati jos...iz tog razloga sam namjerno potpomogao prodaju. Zakacilo me jer sam ocekivao pull back natrag. Vratio skoro pola dionica i 5000kn u dzepu. Ne znam zasto se netko ljuti na to. I dalje mislim da ce IGH rasti..inace se ne bi vracao. Ali ocelujem retest na 94kn.

Na Tpng sam to u valovima napravio barem 15 puta i svaki put uspjesno. I na Atpl barem 8-9 puta. Na taj nacin kad cijena dodje do tocke X i radi prinos npr 25% moj prinos je uvijek barem 20-40% jači.

Svima sam pisao 2 dana da je pitanje trenutka kad ce IGH rasti dok je bio 89-92kn. Dakle ako me netko pratio mogao je pristojno istrejdati.

Vecina kupi pa ceka neki target...ja imam drugu logiku. Istrejdati sto vise putem.

I ne znam zasto se netko pjeni jer sam zašortao.

Prvi sam ukazao na IGH, prije na Dalekovod i pisao kako sam usao 30.000 kom na 3.8kn.

Prvi sam pisao kako ce Atpl rasti na 162 i 177kn.

I lijepo napisao kako sam prodao sve na 220-226kn jer ocekujem povrat.

Isto tako ukazao na Saponiji na 233kn. Ulazao na Ddjh na 2.7 pa Hpb na 420kn.

Dakle tko god me pratio navrikeme taj je mogao fino zaraditi.

Nego gdje nema je kolega Tigrus? Ostao na indeksu 1300?

Edited once, last by Neo: Merged a post created by Neo into this post. (June 19, 2020 at 9:23 PM).

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • June 19, 2020 at 9:30 PM

Ja se ne ljutim niti malo. Mislim da trejderi imaju izrazito pozitivnu ulogu na ZSE. Iako ja ulazem drugačije.

Ali nemam niti iluzije da se sa 1000 komada može značajno rušiti cijena.

I ja samo pratim trendove. Nemam sigurno tako veliki broj dionica da mogu diktirati cijenu.

• Neo
    Guest
    • June 19, 2020 at 9:53 PM

Kolegice Marielena..eto ako ne vjerujete javite se na PM pa dokazem i prodaju i kupnju. Da ne bi bilo da se hvalim uprazno. Za vecinu dionica obicno pogodim target u 1-2% jer su predvidljive.

Al to moze dosta tehnicara. Nisam jedini.

Ali pri tome se dogadjaju nekad i greske. Eto izmakao mi je sada Dlkv kojeg sam kupovao po 3.7kn i javno pisao kako cu prodavati po 4.4kn i vise. I jesam. Uvijek bude pullback i onda rast pa sam vratio skoro sve u propadu do 4.02kn. I naravno opet izlazio na 4.8kn jer je graf vristao sell. I ocekivao povrat do 4.22-4.28 kn...i u tom skrtarenju propustio ovaj novi skok koji je posljedica novih vijesti o novom ugovoru i poslu. Da nije bilo ove vijesti bio bi povrat do 4.22kn.

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • June 19, 2020 at 10:02 PM
    Quote from Neo

Da ne bi bilo zabuna..ja sam trejder..lovim sve valove koje mogu. Imam i pravilo razlog da je cash pozicija uvijek 30-40% pa aktivno trgujem sa 60-70% portfelja. Razlog je velicina portfelja ali i sigurnost. I na tom dijelu portfelja imam rast ove godine 59%.

Glede IGH imam namjeru kupovati jos...iz tog razloga sam namjerno potpomogao prodaju. Zakacilo me jer sam ocekivao pull back natrag. Vratio skoro pola dionica i 5000kn u dzepu. Ne znam zasto se netko ljuti na to. I dalje mislim da ce IGH rasti..inace se ne bi vracao. Ali ocelujem retest na 94kn.

Na Tpng sam to u valovima napravio barem 15 puta i svaki put uspjesno. I na Atpl barem 8-9 puta. Na taj nacin kad cijena dodje do tocke X i radi prinos npr 25% moj prinos je uvijek barem 20-40% jači.

Svima sam pisao 2 dana da je pitanje trenutka kad ce IGH rasti dok je bio 89-92kn. Dakle ako me netko pratio mogao je pristojno istrejdati.

Vecina kupi pa ceka neki target...ja imam drugu logiku. Istrejdati sto vise putem.

I ne znam zasto se netko pjeni jer sam zašortao.

Prvi sam ukazao na IGH, prije na Dalekovod i pisao kako sam usao 30.000 kom na 3.8kn.

Prvi sam pisao kako ce Atpl rasti na 162 i 177kn.

I lijepo napisao kako sam prodao sve na 220-226kn jer ocekujem povrat.

Isto tako ukazao na Saponiji na 233kn. Ulazao na Ddjh na 2.7 pa Hpb na 420kn.

Dakle tko god me pratio navrikeme taj je mogao fino zaraditi.

Nego gdje nema je kolega Tigrus? Ostao na indeksu 1300?

Display More

Sto reci na ovaj vas post nego : Bravo majstore !

Nego zašto prosipati svoju pamet i sposobnosti ovdje na forumu gdje vas kolege ne razumiju ili su zavidni ili su ironični , zašto ne otvorite nekakav d.o.o. za savjetovanje , konzalting ili sto već , za trgovanje na burzi , mogla bi to biti uspješna hrvatska priča i klijenata žednih znanja i korisnih savjeta nebi nedostajalo , evo ja bih vam sigurno bila klijentica jer za trejdanje nemam ni 2% vaših sposobnosti , a rado bih zaplivala uspješno kao vi na ovim valovima bez bojazni da se utopim

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • June 19, 2020 at 10:07 PM

I meni je promaknuo danas DLKV. Sve prodala na 4.8 prekjučer. Ali nisam niti ocekivala pad ispod 4.4, ali niti brzi rast preko 5.0 pa sam prodala. Biti će tu još prilika. Do listopada moglo bi i na 10 kuna.

Za IGH, dionica je jučer narasla 13 posto, danas očekivani pull back. Očekujem nastavak rasta idućeg tjedna. Moguce da ce gdja Anna prodavati na višim cijenama. Ja ju sigurno sa svojim portfeljem ne mogu spriječiti ni na ovu ni na onu stranu.

P.S. nema potrebe za dokazima. Vjerujem vam.

• Neo
    Guest
    • June 21, 2020 at 12:32 PM

Hvala Ledica na lijepim rijecima.

Najludje od svega sto imam neke frendove koji zele preko mene investirati. Al upravljati s miijunima je prevelika odgovornost jer ljudi uvijek ocekuju rast i dobit. A nije lako ni biti uspjesan uvijek. Nosi svoj stres i puno rada.ok..moze se igrati i na sigurno i nikako drukcije. Al takav pasivni pristup je spor i ne nosi dinamiku koja mene motivira.

Nisam tu da se hvalim vec pomognem ljudima da zarade. Npr. ja svaki dan u vecernjim satima sam preko 2-3 sata u proucavanju dionica i grafova. U trazenju prilika, planiranju trgovine. Dionice traze posvetu i vas trud i vrijeme. Kroz godine steknete osjecaj za rast i pad i to iskustvo vas nitko ne moze nauciti. Uocavate sve moguce patterne i potencijalne zamke. Vidite sto vecina ne vidi. Jer su vas mozak i oci toliko toga prosli da vidite sve ishode.

Za pocetnike preporucujem da prouce TA i da je glavno uvijek imati plan. Dakle ako se dogodi dogadjaj A napravit cete X. Ako bude dogadjaj B napravit cete Y. Morate planirati trgovinu. Odredjivati targete ulaska i izlaska.

Tko ide na srecu to nije znanje vec kockanje.

"Igrom slucaja" imam 31 uspjesnu transakciju od zadnje 32. Ili mozda nije slucajno?

• deny_09
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    541
    • June 21, 2020 at 2:10 PM

Bravo Neo,

samo nastavi, svaka analiza dobro dođe, a u ovim vremenima tehničari kolo vode, a mislim da ce i u bućnosti obzirom na ukrcavanje novca sa svih strana, i korekcije ce se odrađivati temeljem tehnickih pokazatelja, jer da je po fundamentima vec bi 2/3 zemalja bankrotiralo.

• kanabis
    Student
    Reakcija primljeno
    93
    • June 21, 2020 at 5:13 PM

Sve prodao. Ukupan minus 0,5%. Usao krajem 2mj u turiste. Bio u minusu 30%.

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • June 21, 2020 at 8:20 PM

@Neo isto pohvale da (koga to zanima) kroz ove postove praktičnog tradera/tehničara vidimo kako to izgleda iz te perspektive. Nekome se to sviđa nekome ne - svatko to vidi i doživljava na svoj način, ali od svakoga tko ovdje ostavlja svoj trag se može ponešto naučiti. Zato Hvala na tome. :thumbup:

Ako može jedna mala dobronamjerna opaska čisto iz životnog iskustva. Dobra vremena (uspjeh) ne traju vječno, a ona loša kada dođu (a uvijek dođu) - kao da su vječna.

Ima jedna dobra "Niti u dobru se uzvisi niti zlu ponizi". Tko to dobro nauči zaista ništa ga ne može srušiti - a ništa nas ne može tako dobro srušiti kao naš vlastiti uspjeh i to bez obzira na znanje o onome čime se bavimo. Paradoksalno, ali istinito. Zato oprez jer svijest o toj činjenici nas može sačuvati od mnogih nepotrebnih nevolja. Naš vlastiti uspjeh može postati naš najveći neprijatelj - ako nismo oprezni. Žalosna je činjenica da to većina ne kuži dok ne isproba na vlastitoj koži, a onda ponekad bude prekasno da se to riješi. Život je vrlo čudna biljka.

Bio jednom jedan mladi kockar i kartaš kojem su jako dobro išle karte i redom je dobijao sve partije. Puno je razmišljao o svakom svojem koraku i bio je vrlo inteligentan, oprezan i vješt - nitko i ništa ga nije mogao nadmudriti ili iznenaditi. Vjerovao je da je i sam Bog uz njega i da mu se ništa loše ne može dogoditi. A osim toga bio je sretan jer je išao novim brodom u novu budućnost. Naravno prije puta dobro je provjerio i brod i posadu i bio je siguran u uspjeh. Bio je to potpuno novi brod, najbolji na svijetu i zvao se - Titanik...

:)

(Isprika Adminu ako nije dobra tema)

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • June 21, 2020 at 8:29 PM

Trejd je naporan posao. To je najteži lagan posao na svijetu. Nije nuklearna fizika, niti neurokirurgija, ali traži učenje, promišljanje, plan, samodisciplinu, i upravljanje proračunom i emocijama, Vrijeme i posvećenost.

Naš nam Neo jedino voli svima natrlajti nos, al' oprošteno mu je.

Dječački šarm.:)

• amerikanec
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • June 22, 2020 at 11:20 AM

Marielena...ovdje je kljucno bilo izaci na 238-240 al uspio sam🙃. Cekati sljedeci val za surfing...

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • June 23, 2020 at 9:50 AM

+DLKV konačno sam se dočepao, malo kasnim, ali trčao sam po germu i wc papir jutros^^

• amerikanec
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • June 23, 2020 at 9:56 AM

A ja prodao dlkv😁 na fibo otporu...

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • June 23, 2020 at 9:58 AM
    Quote from amerikanec

A ja prodao dlkv😁 na fibo otporu...

eto lijepo, biti će mi drago da i ja zaradim, a vi već onda jeste, a možemo i kasnije usporediti tko će više :thumbup:

• amerikanec
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • June 23, 2020 at 10:00 AM

Drzim palceve i vama da zaradite al imam jednu drugu na radaru...sretno.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • June 23, 2020 at 10:03 AM
    Quote from amerikanec

Drzim palceve i vama da zaradite al imam jednu drugu na radaru...sretno.

^^ pa na mom radaru pršte kao Suze Sv.Lovre samo ne znam da li ću sve uspjeti pohvattai ^^

vidite da "teniski svijet" prodaje sve u bescijenje

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • June 23, 2020 at 10:23 AM

Nema više easy money

Svi znaju crtati i računati :S

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • June 23, 2020 at 10:24 AM

+lkri započeo s laganom kupnjom

• barbosa
    Guest
    • June 23, 2020 at 12:22 PM
    Quote from zlocesti

Trejd je naporan posao. To je najteži lagan posao na svijetu. Nije nuklearna fizika, niti neurokirurgija, ali traži učenje, promišljanje, plan, samodisciplinu, i upravljanje proračunom i emocijama, Vrijeme i posvećenost.

Naš nam Neo jedino voli svima natrlajti nos, al' oprošteno mu je.

Dječački šarm.:)

trejd i ovo što rade neki nickovi po forumima nema veze jedno s drugim...trejderi rade i šute a prevaranti raznim horoskopima i agresivnim, uglavnom ne osnovanim marketingom nastoje zaokupiti pažnju slabije educiranih neodlučnih investitora te ih navesti na kupnju ili prodaju fin. instrumenata kojima namjeravaju odraditi lakovjerne investitore...neki su toliko arogantni da se i otvoreno hvale ili "natrljaju nos" subijektima koje su "odradili" prodavši im preskupo poziciju s kojom ovi ne znaju što bi nakon što špekulanti pređu na neku drugu poziciju navlačeći ponovno te iste, po istome modelu da sa gubitkom rasprodaju prijašnje pozicije i zavrte novi krug igrajuči na psihologiju dobitaka tj. nadoknađivanja gubitaka subijekata(nadobudnih sljedbenika) koje su već prije animirali raznim horoskopima, prilagođenim analizama i trljanjem noseva ulagačima na kojima ostvaruju predmetne, često i prenapuhane prinose.

stoga kolegice, pošto si navela, citiram:" Naš nam Neo jedino voli svima natrlajti nos, al' oprošteno mu je." i pošto si se sa ovime "Naš" postavila u poziciju da stvaraš privid da pišeš u ime neke opće množine te također i "opraštaš" u ime tih istih a što mi je shvatljivo jer ste i jedno i drugo danima konstuirali horoskope i črčkarije na nelikvidnoj stečajuši te istu preprodali zavedenim sljedbenicima sa 15+% prinosa, ukazujem ti da jedan takav manipulator i špekulant nikada ne može biti "moj" niti bi mu ikada "oprostio" kada bi me navlakušom prevario i pokrao!

također, TA u kombinaciji sa drugim analitičkim alatima je dobar alat ali TA sama za sebe je ništa drgo nego statistika nečega i ne znaći doslovce ništa, međutim što se više subjekata uvjeri u čarobne proročke karakteristike TA i to postane osnova investicijske strategije sbjekta to će njihovo djelovanje na tržištu biti kontrolirano i lako predvidljivo po obrascima tog istog alata, pridodajmo tome još malo drukanja ide to up ili down do xx i ribice same skaću u mrežu...eklatantan primjer fishinga je upravo post dotičnog na dlkv

Retest ne bi smio ispod 4,6 - 4,7 kn pa rast do 7,5 kn.

Slično i IGH, koji doduše kasni, rast do 115, povrat na 105kn i

onda finalni rally do 145-150 kn.

<X

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      915k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 33

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      33
      Pregleda
      18k
      33
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 6, 2025 at 9:09 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 6, 2025 at 9:09 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 5, 2025 at 10:42 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. Bankar

June 5, 2025 at 10:42 PM
    1. LKRI (Luka Rijeka d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 6:27 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 5:38 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      171k
      472
    3. umalo

June 5, 2025 at 5:38 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 4:34 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

Dado June 4, 2025 at 1:38 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 4, 2025 at 11:36 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago