-ckml 1000 kom po 74
plus Span za isto i 5 kom Hpb od gospon Juniusa
i minus 210 kom Igh po 78.5 kupljenog po 71 kn prosijeka i sve u Span na 258
iProslih dana nakupovao Arnt 900 kom po 222kn
-ckml 1000 kom po 74
plus Span za isto i 5 kom Hpb od gospon Juniusa
i minus 210 kom Igh po 78.5 kupljenog po 71 kn prosijeka i sve u Span na 258
iProslih dana nakupovao Arnt 900 kom po 222kn
+ KODT P - A
po meni ako mirovinski fondovi žele, a to je imperativ vratiti dio gubitaka u 2023. trebat će ulagati u profitabilne dionice pa i na ZSE. Stoga pred uvođenje eura i rekordnu sezonu od uskrsa na dalje, ulazak u šengen, dio gotovine je u redu staviti u dionice i čekati barem dvije godine da bude bez poreza i tako zaraditi. Do tada bi rat trebao stati. Osim toga fondovi EU kao helikopterski novac rasipa se diljem RH
, dio gotovine je u redu staviti u dionice i čekati barem dvije godine da bude bez poreza i tako zaraditi.
Pametna taktika bolje čekati dvi godine zbog 10% poreza, nego izletiti iz dionice na ATH ili na plus od 20-40% i platiti porez.
, dio gotovine je u redu staviti u dionice i čekati barem dvije godine da bude bez poreza i tako zaraditi.
Pametna taktika bolje čekati dvi godine zbog 10% poreza, nego izletiti iz dionice na ATH ili na plus od 20-40% i platiti porez.
A kako znamo dal je gotovo sa rastom kad nesto naraste 20 -40 % ?
Ili da je gotovo sa padom kad nesto padne 20 -40 % ?
Znat ćete kad vam se otopi dobitak. Onda kako god okrenete nema plaćanja poreza.
Jučer i danas:
-HPB 795kn( samo malo, ovo tek treba reagirati na otimačinu od 350 milijuna kuna, a i CO je počeo prodavati).
Dokupio malo ARNT
Zašto kupovati kodt a ne končar.
Adris grupa recimo neda svojim sastavnicama da isplaćuju dividendu,nema rasta dionica i donosi odluke koje ne idu na ruku dioničarima maistre, CRO. Osiguranja itd.
Može netko dati par riječi.
Ili da je gotovo sa padom kad nesto padne 20 -40 % ?
Ja sam tako na RIVP bio 35% u plusu, odlučio čekati 2 godine da ne platim porez pa na kraju jedva spasio 3%. Od tada plaćam porez.
Zašto kupovati kodt a ne končar.
Adris grupa recimo neda svojim sastavnicama da isplaćuju dividendu,nema rasta dionica i donosi odluke koje ne idu na ruku dioničarima maistre, CRO. Osiguranja itd.
Može netko dati par riječi.
Navedene grupe nemaju isti odnos prema svojim sastavnicama. Kodt je u prošlosti bio dosljedan u isplati dividende. Poslovanje s transformatorima je raslo brže od miksa koji pokriva grupa. Ako dođe do promjene odnosa grupe prema kćeri, to će svakako utjecati na vrijednost/atraktivnost Kodt.
Izgleda da je onda bolje kupovati končar
KODT je jako bitan za KOEI jer čini dvadesetak posto prihoda a dobiti još i više, a narudžbe su u porastu 60% a KOEI 20%
dokupio ATPL, ako krenu vozarine na gore ,profit je tu.
Poštovani plavi05 koliko je porasla dionica končar a koliko kodt u posljednjih par godina?
Znam da je najniža cijena KOEI bila 460-470kn, a KODT je rastao i rastao, početkom korone bio je na 930 kn ali prihodi i dobit su također rastao i rastao a i marže također, dobit po dionici pogledajte najbolje GFI unazad 5 godina
Tko sam jede, sam i umre
Ja sam donirala.
Marijine obroke, i Udrugu Druga prilika.
Sreća najveća !
Ajde, pare na sunce !
Tko sam jede, sam i umre
Ja sam donirala.
Marijine obroke, i Udrugu Druga prilika.
Sreća najveća !
Ajde, pare na sunce !
Siguran sam da vam ovo nije prvi put...vama je to tradicija...svaka čast doktorice.Dobro se dobrim vrati...
Kupio malo ULPL
Jučer prodao ARNT
naletio na raspravu temu kodt ili končar. Moje mišljenje obje. Međutim prvo imati kodt 100-200 komada potom KOEI.