Prodaja dionica unutar dvije godine a prodajom je ostvaren minus dali se plaća porez
Ne, samo na dobit
Prodaja dionica unutar dvije godine a prodajom je ostvaren minus dali se plaća porez
Ne, samo na dobit
Porez se plaća smao na dobit. Ali ako si negdje ostvario dobit (prodajom unutar 2 godine) a te iste godine si nešto prodao sa minusom, te dvije stavke možeš zbrojiti i vidjeti da li na kraju godine imaš dobiti ili gubitak.
Ukoliko porez na dobit iznosi manjeod 120ak kn (nisam točno siguran u taj podatak) onda se porez ne mora platiti.
+kupio sabi malo Janafa
Kako misli da platis porez a u gubitku si??
Pa porez na gubitak....
Pa porez na gubitak....
Dali ste dobar povod za razmišljanje da bi porez trebalo uvesti na gubitke a ne na dobitke na burzi.........tad bi se puno više pazilo kud uložiti novac........treba poslati prijedlog na Vladu.....
Ma tako i tako nitko ovdje nije na gubitku 😁
EDUKATIVAN porez na gubitak, prijedlog vladi tko je za?
U mom kvartu bi moro platit porez. Takva pitanja se oporezuju progresivnom poreznom stopom.
znači koliko vidim slažete se a može i progresivno
Jučer: + HIMR i +HTPK nešto sitno
U mom kvartu bi moro platit porez. Takva pitanja se oporezuju progresivnom poreznom stopom.
Fuckers!
Nešto sitno ATPL-a po 385 kn...
Ni sam ne znam zašto, valjda iz dosade...
+ GRNL
Jucer prodao atpl po 410 i danas vratio na 390, motam novi burek 😁
Jako dobra fora. Ako sutra cijena bude na ovim razinama i ja ću to napravit... opet.
Kora po kora... burek. 😚
Jako dobra fora. Ako sutra cijena bude na ovim razinama i ja ću to napravit... opet.
Kora po kora... burek. 😚
Kako bi volio imat vremena igrat se ovako kao vi...
Prije par dana kupio veliku količinu DAC po 68$, i pokrio to put opcijom Jan24, strike 70 po 25$. Ukupan trošak 93$
Ako dođe do "eksplozije brodara" ode ovo iznad 100$ u pola godine. Nakon toga dividende,buyback,mediji...
Ako ne dođe budem dividendama skoro pokrio trošak opcije te kroz dvije godine budem oko nule, uz to mogu nešto uloviti prodajom covered call ova.
Prodao nešto HPB po 610kn i sa njime kupio ATPL po 385kn...treba jesti, makar burek sa jogurtom hehe
Kora po kora... burek. 😚
Kako bi volio imat vremena igrat se ovako kao vi...
Nije ti to igra, hej, to je ozbiljno ulaganje.
Strategija se zove "čista špekulacija", taktika "garant niže ne može". A sve umotano u psihološku priču "strašno mi je dosadno, daj više nek se nešto događa".
Kupio po 385 i već je na prodaji.