Zlocka casti !!!!
Svima pivo 🙂
Kupila si je Mediku. Sama pala, sama se ubila 🙃
Zlocka casti !!!!
Svima pivo 🙂
Koliko jednu ili dvije...
dokup : stellar i ren
RIVP ++ da vidimo gdje nas ovo ljeto vodi :3
+ATPL
+opte
-HTej samo mali popravak omjera dionica i casha
+ATPL
+opte
-HTej samo mali popravak omjera dionica i casha
- sada mi je stvarno žao što sam vam podigla kupovnu cijenu, vaši grafovi su mi pomogli u razmišljanju kod više dionica.
- nije kritika, ali liparenje vam ne ide od ruke.
- vi ste danas dionicu MDKA kupili za 21.200 kn a ja za 20.400 kn, to je razlika skoro pa jedna dividenda.
- za dugoročno investiranje sasvim je nebitno je li to 21.200 ili 20.400 kn.
- ja imam dosta tih dionica MDKA, ovih dana su me MDKA I HT počastile brutalno velikom dividendom pa onda računam da je red jedan manji dio te dividende reinvestirati u MDKA i nagraditi tu investiciju s jednom dodatnom dionicom.
Display MoreKupila si je Mediku. Sama pala, sama se ubila 🙃
- sada mi je stvarno žao što sam vam podigla kupovnu cijenu, vaši grafovi su mi pomogli u razmišljanju kod više dionica.
- nije kritika, ali liparenje vam ne ide od ruke.
- vi ste danas dionicu MDKA kupili za 21.200 kn a ja za 20.400 kn, to je razlika skoro pa jedna dividenda.
- za dugoročno investiranje sasvim je nebitno je li to 21.200 ili 20.400 kn.
- ja imam dosta tih dionica MDKA, ovih dana su me MDKA I HT počastile brutalno velikom dividendom pa onda računam da je red jedan manji dio te dividende reinvestirati u MDKA i nagraditi tu investiciju s jednom dodatnom dionicom.
Tko čeka, dočeka.
[…]Tko čeka, dočeka.
MDKA.
- P/E 8.
- neto dobit po dionici 2.536 kn.
- dividendni prinos 6.86%.
- gledano FA jedna od boljih dionica na ZSE.
- ovo je stvarno šteta ne kupiti na ovim cijenama.
Display MoreTko čeka, dočeka.
MDKA.
- P/E 8.
Sve je to dobro, samo je smišno kada po medijima plaću kako imaju prevelike troškove kamata na dug države prema njima (kratkoročna potraživanja),a realno je da na ukupni dug od 2.3 milijardi kuna, plate godišnje svega 7 milja kuna kamate.
što nije ni čudno, da su oni ta svoja potraživanja od kupaca u 75% iznosa prebacili na beskamatni dug prema dobavljačima. Tako da je za MEDIKU cijela ova siutacija kamatno neutralni događaj i ne predstavlja im nikakav trošak.
Display MoreDisplay MoreMDKA.
- P/E 8.
Sve je to dobro, samo je smišno kada po medijima plaću kako imaju prevelike troškove kamata na dug države prema njima (kratkoročna potraživanja),a realno je da na ukupni dug od 2.3 milijardi kuna, plate godišnje svega 7 milja kuna kamate.
što nije ni čudno, da su oni ta svoja potraživanja od kupaca u 75% iznosa prebacili na beskamatni dug prema dobavljačima. Tako da je za MEDIKU cijela ova siutacija kamatno neutralni događaj i ne predstavlja im nikakav trošak.
Platimo mi kroz povećanu cijenu lijekova. Pa pogledaj tko su vodeći suvlasnici Medike? Zato nema kamata.
Osobno u situaciji velikog duga države prema zdravstvenom sustavu i HZZO-u držim Mediku prilično rizičnom dionicom jer bi mi bilo dosta logično da se poslovanjem na takav način počne baviti i sama država, ukoliko se dosadasnji trendovi dugorocno nastave, a zdravstveni sustav ne reformira. A onda postojeće veledrogerije mogu postati marginalni igraci .Ionako u ovom sektoru ne postoji tržišna utakmica i nisam siguran da bi intervencija države iz perspektive tržišnog natjecanja bila zabranjena, obzirom da se radi o specifičnom sektoru koji je ionako “netrzisni”.
No, treba detaljnije pogledati koliko toga Medika plasira kroz OTC kanale i vlastite ljekarne, a koliki je ponder javno zdravstvenog sustava i HZZO-a. Cisto da se stekne dojam o značaju poslovanja s državom na prihode i rezultate.
Oh moj Flight, samo nam još fali državna agencija za lijekove.
Nama nedostaje liberalizacija tržišta.
Država nikada nije bila dobar gospodar.Sjedila je i u nadzornom odboru Uljanika
No, ima li uopće sigurnog ulaganja na ZSE ?
A Vas Ivana, sram Vas bilo !!!!!!!!!!!!
A dobro, siromašni uvijek plate koliko se traži , bogati koliko ponude. .
Al' tko prizna, pola mu se oprosti. Znala sam da pretplaćujem dionicu. Al' si mislim-- na rok Zauvijek ne moram u par kuna gledati koliko ću platiti ulaz. Da li su tako mislili i oni u Jamnici
Nadam se da ću Mediku imati rok držanja zauvijek, da će im poslovanje biti dobro i da ću se sa zadovoljstvom sjetiti dana kada sam pretplatila prvu dionicu .
Za druge ćemo se uobičajeno ciganiti
držim Mediku prilično rizičnom dionicom.......
No, treba detaljnije pogledati koliko toga Medika.....
- gospon Flight, čitam vaše komentare na više tema, s većinom toga što napišete se slažem, ubrajam vas u pametnije investitore.
- ali mislim da bi kod MDKA najbolje bilo da pročitate koje godišnje izvješće (od početka do kraja, bez preskakanja) pa ako vam ni tada ne bude što jasno slobodno me pitajte.
- nekada davno, kad sam bila u Top10 KODT i pisala kako je to super dionica i kako će tamo cijena rasti, mnogi, odnosno većina foruma je smatrala da drukam.
+atpl prvi udar i ako se po jutru dan poznaje cijeli dan ću kupovati, malo me petak sputava, ali nadam se da nije baš danas jedan od onih crnih
+atpl prvi udar i ako se po jutru dan poznaje cijeli dan ću kupovati, malo me petak sputava, ali nadam se da nije baš danas jedan od onih crnih
Ne mogu odoliti , postajem bezobrazno znatiželjna koliko čarapica , čarapa ili čarapetina ti imaš? Ili možda umjesto čarapa hodaš u onim ribičkim čizmama?
Ne mogu odoliti , postajem bezobrazno znatiželjna koliko čarapica , čarapa ili čarapetina ti imaš? Ili možda umjesto čarapa hodaš u onim ribičkim čizmama?
već sam ja to ovdje navodio gdje držim novac, samo vi niste pazili na nastavi, ali ako zamolite neku od kolegica, koja je bila taj dan pažljiva, možda vam otkrije
inače mi se kao potencijalno skladište najviše dopadaju ovakve
Ovo skladište više otkriva nego što skriva...
Ovo skladište više otkriva nego što skriva...
misliš da nije prikladno za naše tajnovite burzovne kolegice
+ATPL predosjetio sam ja da će biti kupnje danas, jeste da je obrnuti smjer, ali kupnja je kupnja
+ATPL kolege s foruma kažu kupi i ja kupio.
<<poslušao i zloćku +OPTE