Ispravak oko 19% od vrha...po toj usporedbi ATPL bi trebala biti oko 440 do 450 kn.
Brodare ne uspoređujete po floti, TCE, zaradama, dividendama itd nego koliko su pali od YTD peaka?
Ispravak oko 19% od vrha...po toj usporedbi ATPL bi trebala biti oko 440 do 450 kn.
Brodare ne uspoređujete po floti, TCE, zaradama, dividendama itd nego koliko su pali od YTD peaka?
atpl bi sa nekom divkom, pa makar i simbolicnih 20ak kuna napravila odličan posao , u psihološkom smislu . Ja se još nadam da će nas kakav info po tom pitanju iznenaditi do kraja godine
Pa vidimo vani kako to ide svi su ronili otprilike jednako...a kolega vas bi zamolio da nama neznalicama koji smo kupovali na 180 kn izračunate vrijednost
ATPL.
Unaprijed Vam se zahvaljujem.
Pa vidimo vani kako to ide svi su ronili otprilike jednako...a kolega vas bi zamolio da nama neznalicama koji smo kupovali na 180 kn izračunate vrijednost
ATPL.
Ne tvrdim da ste neznalica niti ste jedini kupovali na 180 kn ali imam pravo pitati zašto računate pad sa peaka na brodarima koji su međusobno neusporedivi? Da ste baš tražili 2 koja ne treba usporediti našli ste ih. Flota, transparentnost, trenutni chateri, politika dividendi...ama baš sve je drugačije.
No dobro, svako ima svoju metodu, možda se baš ta pokaže dobitna.
ATPL.
Ne tvrdim da ste neznalica niti ste jedini kupovali na 180 kn ali imam pravo pitati zašto računate pad sa peaka na brodarima koji su međusobno neusporedivi? Da ste baš tražili 2 koja ne treba usporediti našli ste ih. Flota, transparentnost, trenutni chateri, politika dividendi...ama baš sve je drugačije.
Pošteno ali i dalje očekujem vašu procjenu trenutačne vrijednosti ATPL.
Znalci su računali NAV i neke zadnje procjene su oko 450 ako se varam (ispravite me slobodno). Kako cijene brodova nisu padale vjeruem da se i nije nešto promjenilo tu.
Znalci su računali NAV i neke zadnje procjene su oko 450 ako se varam (ispravite me slobodno). Kako cijene brodova nisu padale vjeruem da se i nije nešto promjenilo tu.
Ja se ne sjecam da je netko ovdje javno radio procjenu u zadnja dva mjeseca mozda cak i tri, iz kojih postova si to zakljucio ??
Kolega, kako kažete "po toj usporedbi" je to točno, al dajte pročitajte svoje postove na ATPL sortirajući jedan iznad drugog pa ćete vidjeti kojim tonom odišu. Zbog toga sam vas pitao za procjenu kretanja cijene ATPL i TPNG (oko 15.10.) i sami ste napisali što očekujete za mjesec dana pa pogledajte što ste napisali, a što se dogodilo. Tako je bilo i sa TPNG-om prošle godine. Ovaj post je usmjeren na to da budemo malo objektivniji, a ne da budmo vođeni "što se babi htilo to se babi snilo". Da ne bude zabune, ne mislim da namjerno drukate, ali nastojite u već složeni mozaik ugurati sve argumente, pa tako i usporedbe koje nemaju smisla.
Ne pišem sve i uvijek potpuno jasno samo zato da se malo razmisli, al npr. sa par milijuna kn (što i nije neki novac) TPNG se moglo dignuti za 20% i zato jednostavno ne možete uzimati u obzir samo "fundamente". Kod ATPL je to malo teže jer tu treba imati više novaca, pa je i to neki argument. Ali kao što on nije jedini i dovoljan, tako nije ni ovaj vaš, pa bi bilo dobro na to pripaziti. Bez uvrede.
Ja se ne sjecam da je netko ovdje javno radio procjenu u zadnja dva mjeseca mozda cak i tri, iz kojih postova si to zakljucio ??
Neznam ko je bio zadnji računovođa iskreno, sigurno bi bilo dobro imati friškiji izračun
atpl bi sa nekom divkom, pa makar i simbolicnih 20ak kuna napravila odličan posao , u psihološkom smislu . Ja se još nadam da će nas kakav info po tom pitanju iznenaditi do kraja godine
Tih 20 kn ili cca 30 mil kn, nek ostave za platit nove brodove u mjesto da se kreditno zaduzuju što se mene tiče 🤗
Neznam ko je bio zadnji računovođa iskreno, sigurno bi bilo dobro imati friškiji izračun
Dragi i poštovani kolega, naravno da je puno jednostavnije dijeliti poluargumente i kritičku filozofiju nego izračunati NAV AP. Ali baš zbog toga i korektnosti radi mogli bi se malo potruditi, ali vjerovatno iz Vama poznatih okolnosti i razloga jednostavnije se pozvati na tamo neki uradak . Naravno pri tome bi bilo vrlo korisno osim davno racunate flote ako ništa drugi izvući eventualno i non core dio, pa makar samo kao orjentqciju
Dragi i poštovani kolega, naravno da je puno jednostavnije dijeliti poluargumente i kritičku filozofiju nego izračunati NAV AP. Ali baš zbog toga i korektnosti radi mogli bi se malo potruditi, ali vjerovatno iz Vama poznatih okolnosti i razloga jednostavnije se pozvati na tamo neki uradak . Naravno pri tome bi bilo vrlo korisno osim davno racunate flote ako ništa drugi izvući eventualno i non core dio, pa makar samo kao orjentqciju
Posteno kolega. Morat cu prestati parazitirati iako poznavajuci sebe samoga bit ce pritaji se i cekaj da neko to odradi kako treba
(Non core kao Batala?)
Posteno kolega. Morat cu prestati parazitirati iako poznavajuci sebe samoga bit ce pritaji se i cekaj da neko to odradi kako treba
(Non core kao Batala?)
Non core kao između ostalog i Batala
Promet brodovlja je bio usporen malim kapacitetima u lukama, a pocetkom 2022 dolazi i kineska nova godina kada ce promet iz Azije biti vise nego prepolovljen jer oni tada 1 mjesec prakticno ne rade. Mislim da bi indexi mogli poceti rasti tek na proljece.
Promet brodovlja je bio usporen malim kapacitetima u lukama, a pocetkom 2022 dolazi i kineska nova godina kada ce promet iz Azije biti vise nego prepolovljen jer oni tada 1 mjesec prakticno ne rade. Mislim da bi indexi mogli poceti rasti tek na proljece.
Upravo ti sad rastu.
Prošle godine za vrijeme kineske nove godine indexi su zanimljivo rasli.
Obično ne bude kako si većina zamisli.
upravo ce i pasti i voziti za kikiriki kostice tj reklo bi se da ove godine zarada brodara nece ovisiti o vozarinama nego o volumenu posla
vi ne kupujete index nego dionicu
u tišini kako prolazi ova salata na stranim burzama danas , vikinzi +14% danas ??!! Da nisu možda naručili i oni 4 broda , zna li se ista ?
u tišini kako prolazi ova salata na stranim burzama danas , vikinzi +14% danas ??!! Da nisu možda naručili i oni 4 broda , zna li se ista ?
je lijepo je kad raste 14% pa je sljedeći dan neradni, pa ti izgleda svaki ko da je raslo 14%
Opa i na ZSE black friday.
samo da javim da me moderator opet ubacio u igru, ali kada vidim kako se grubo igra, skoro bih ga zamolio da me opet izvuče na klupu,
je li ovo slučajnost lii se netko namjerno igra novim sojem virusa na crni petak,
dođe mi, da mi nije tako daleko, da odem do kraja Zemlje i skočim u bezdan