ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Neće oni raditi revalorizaciju i plaćati porez, a onda za 2 godine pisati gubitak. Nisu ni investitori blesavi pa da misle da će ove cijene biti zauvijek ako se zna da je bizniz ciklički. Ako se očekuje ciklus do kraja 2023. dionica neće rasti istim tempom do kraja.
Što se tiče revalorizacije ona će popraviti bilancu. Utjecaj na rdg je samo ako odluče isplatiti tu dobit iz revalorizacije. Molim ispravak?
-
Sad slijedi strah od zarade, nedavno je netko napisao nismo svjesni gdje ce cijene biti lansirane ako ovo sve potraje. Gasi sve na godinu dana pa u mirovinu...
-
Moguće je da ljudi nisu još svjesni razmjera i duljine oluje superciklusa.
Lp
Ali zato kad postanu svjesni ima da se praši.
-
Sad slijedi strah od zarade, nedavno je netko napisao nismo svjesni gdje ce cijene biti lansirane ako ovo sve potraje. Gasi sve na godinu dana pa u mirovinu...
Strah od zarade... tako je. Mnogi će izaći puno, prerano i nikad se više neće vraćati u dionicu. Gledat će sa strane kolika će im bit propuštena zarada, a ona će bit debelo veća od one ostvarene. Previše je tu uplašenih "investitora" koji se trzaju i imaju tikove i na najbenignije oblake koji se putem pojavljuju i pojavljivati će se. Toliko se boje nad tim uloženim novcem da je to zapravo nevjerojatno.
-
Strah od zarade... tako je. Mnogi će izaći puno, prerano i nikad se više neće vraćati u dionicu. Gledat će sa strane kolika će im bit propuštena zarada, a ona će bit debelo veća od one ostvarene. Previše je tu uplašenih "investitora" koji se trzaju i imaju tikove i na najbenignije oblake koji se putem pojavljuju i pojavljivati će se. Toliko se boje nad tim uloženim novcem da je to zapravo nevjerojatno.
Da me pogrešno ne shvatite, odmah kažem imam atpl cca 63
%. Ali tko se jedan puta opeče, puše i na hladno. Mladi investitori kada čitaju, zalijeću se kao grlom u jagode.
Zato moj savjet, kao i u svemu, oprez i pratiti svakodnevno događanja. LP
-
baš smo uviđavna ekipica, ne diramo ovog na 500 kn...
-
Baš......tanka je granica između generala budučnosti i "zadnjeg magarca" koji će kupiti po 500 u još jednom u nizu pokušaja osvajanje kote 500..... ......napeto,napeto.......
-
Baš......tanka je granica između generala budučnosti i "zadnjeg magarca" koji će kupiti po 500 u još jednom u nizu pokušaja osvajanje kote 500..... ......napeto,napeto.......
Sad ćemo to malo
-
Načeta 500-ica do kraja možda i više.
-
-
Načeta 500-ica do kraja možda i više.
liznuta
-
Sve u svoje vrijeme....smijer se zna
-
Ova će 500-tica uskoro biti smješna.
Lp
-
Popapana 500 -tica ide to i više na 504 kn upravo sada.
-
Izgleda da dobro pogađam za 500.
Ali budimo realni nakon ovakvi vozarina nije teško pogoditi za 500-ticu da je smješna.
Lp
-
Fino sam na proljece bio napisao da nema trejadanja ovdje neko duze vrijeme, ne isplati se zahebavati sa par % eventualne zarade ako uspije uci nazad, to je jako mali broj ekipe uspjeti.. treba pratiti TC vozarine i vrijednosti brodova i po tom se ravnati, ove spot vozarine su šlag na tortu 🎂
-
Osjećate li miris bikova u zraku? Kod mene podsjeća na Pamplonu...
-
još uvijek vrlo uviđavno, đentlmentski. nikad se ne zna kad će treći svjetski rat...
-
Izgleda da dobro pogađam za 500.
Ali budimo realni nakon ovakvi vozarina nije teško pogoditi za 500-ticu da je smješna.
Lp
Mnogi su skeptični. Više je trenutno takvih nego ovih drugih koji misle kao vi i ja. Još zasad je ekipa ipak više unutra nego vani. S porastom cijene, ovi skeptični će polako napuštat brod. Poslije će shvatit da su pogriješili, ali to je tako. Uplašeni ne mogu zaradit ozbiljnu lovu.
-
imam ATPL ali ovo što je lapad napisao na drugom forumu meni je dosta razočaravajuće, mislim da su to bolje mogli... ne zna se kakve će biti vozarine za par godina.
Direktor Jadroplova Pavlović je jučer na pom. večeri rekao da je Jadroplov odustao od novogradnji jer da bi ih dobili tek na kraju ciklusa visokih vozarina tj. krajem 2023. i početkom 2024.
Još je rekao da se plača 10 % ukupne cijene broda kod stupanja ugovora na snagu, a 40 % od ukupne cijene za vrijeme gradnje broda.
Ako je isto tako ugovoreno plača nje novogradnji Atlantske u iznosu od 40 % za vrijeme gradnje broda, to je čak 13.7 m$ po brodu.
S 13.7 m$ se ovih dana može kupiti 7-8 polovnih starijih supramaxa i handysize koji bi taj iznos zaradili već nakon 2-3 mjeseca od isporuke,tj.već u 1.polovici 2022.!!!!
A novogradnja s isporukom 2H 2023 možda taj iznos ne zaradi ni do 2025-2026.!!!!
Atlantska je napravila ogromnu grešku ove godine zbog ne kupovine jeftinih polovnih brodova na odličnom tržištu od 30-38.000 $ dnevno po brodu.!!!!
I dalje nastavlja raditi greške ne kupujući polovne brodove, tako što će dati 13.7m$*4=54.8 m$ učešća za novogradnje koje će te ogromne novce MOŽDA uspjeti vratiti nazad-zaraditi 2024-2026.
A tržište možda 2024-2026. bude na 10-15.000 $ pa te novce ne povrate ni do 2030.
Upravo to, zato sam spomenio u svom proslom postu, ovo je obnova a ne prosirenje flote. I ovo znaci da se oni zele dugorocno baviti ovim poslom a ne zaraditi najvecu kintu sada stihijski a posli kuda koji mili moji. Ovo je konzervativno ulaganje a ne rizicno, i kao takvo, meni kao ulagacu u vrlo volatilni brodarski sektor ovo vise odgovara. Dovoljno je sto je ovo brodarski sektor, rizican sam po sebi. Ne trebaju mi jos i rizicna ulaganja same uprave.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun