Temeljem kojih relevantnih informacija si zaključio da će tajming izlaska ili gužva prilikom izlaska biti krajem ove godine?
Tko ne proda nema poreza
Temeljem kojih relevantnih informacija si zaključio da će tajming izlaska ili gužva prilikom izlaska biti krajem ove godine?
Tko ne proda nema poreza
Biti će zanimljivo tko će na koliko prodati.
Na 400, 500,700....1000,1200,1500,2000...
Pod pretpostavkom da se stvari razviju u smjeru u kojem optimisti očekuju.
Mene malo strah oportunitetnog gubitka.
I mene muce ove dvojbe ako se zaista ostvare ruzicaste prognoze. Ali to je isti problem kao i kupovina na dnu. Znaci ako je netko kupio kasnije u odnosu na nekoga recimo po 300 umjesto 200 ima priliku prodati 100kn kasnije i anulirati kasni ulazak ako napravi dobar tajming. Bit ce to prava igra zivaca pod kraj godine ja mislim...
Kraja koje godine?
Ja sam mislila ove ali kako je krenulo sa vozarinama?
I mene muce ove dvojbe ako se zaista ostvare ruzicaste prognoze. Ali to je isti problem kao i kupovina na dnu. Znaci ako je netko kupio kasnije u odnosu na nekoga recimo po 300 umjesto 200 ima priliku prodati 100kn kasnije i anulirati kasni ulazak ako napravi dobar tajming. Bit ce to prava igra zivaca pod kraj godine ja mislim...
Kraja koje godine?
Pa kuzite poantu nemojte me sad loviti za rijec. Al da mislio sam na ovu godinu jedan razlog je porez a drugi je da ako se ostvare prognoze i krajem ove godine budemo imali recimo 600+ cijene mnogi ce vagati dali da ostanu ili da unovce jer neki na tim cijenama imaju 300% prinosa a mnogi 100% i vise sto na zse nije bas cesta pojava. Jer do danasnjeg dana ocito je vecina usla ispod 400 a to nece biti zanemariv rast.
Moj osobni target za izlazak je 1200 a tajming za to pretpostavljeni jesen 2022. Ako se 1200 ostvari prije toga na krilima rekordnih vozarina ili nekih drugih vijesti isto bih prodao bez obzira na daljnji potencijal rasta.
Pozivam ostale da napisu dali imaju gornji target na kojem misle prodati bez obzira na okolnosti ili imaju neku drugu taktiku. Hvala
budimo nerealni, meni je prihvatljivo i 3000 što prije to bolje, a može i iz par puta do toga, pitanje je koliko će naštampani papirići uopće vrijediti 2022, 2023, nekako sam mišljenja da se dosta parkira u opipljive stvari i ne pita se puno koliko košta
Kraja koje godine?
Pa kuzite poantu nemojte me sad loviti za rijec. Al da mislio sam na ovu godinu jedan razlog je porez a drugi je da ako se ostvare prognoze i krajem ove godine budemo imali recimo 600+ cijene mnogi ce vagati dali da ostanu ili da unovce jer neki na tim cijenama imaju 300% prinosa a mnogi 100% i vise sto na zse nije bas cesta pojava. Jer do danasnjeg dana ocito je vecina usla ispod 400 a to nece biti zanemariv rast.
Moj osobni target za izlazak je 1200 a tajming za to pretpostavljeni jesen 2022. Ako se 1200 ostvari prije toga na krilima rekordnih vozarina ili nekih drugih vijesti isto bih prodao bez obzira na daljnji potencijal rasta.
Pozivam ostale da napisu dali imaju gornji target na kojem misle prodati bez obzira na okolnosti ili imaju neku drugu taktiku. Hvala
Meni je target za jedan dio kad se potražnja iznivelira za ponudom, e sad dal će to bit za par mjeseci ili koju godinu? dal će bit 1k ili 3k... ? Stvarno mi nema preše, samo nek se ovako fino razvijaju spot vozarina, TC vozarina, cijene SH brodova, ako smo preživlili zadnjih 13 mršavih godina, valjda možemo i bar pola od toga bar malo debljih
Ne vjerujem u target u shippingu jer tu vrijedi samo pravilo da nema pravila...osobno nemam cjenovnog targeta...dok je ovakva makrosituacija plovim dalje...kad vidim da se situacija okrece izlazim...ne prije, jer nitko ne zna gdje ovo moze zavrsit (orederbook nikad manji u povijesti, meki lockdowni, ogromni potencijal potraznje, EEXI, nepoznanice oko dodatnih tehnolosko ekoloskih standarda...) ...radje cu izac na -20% od vrha nego riskirat da propustim rast od 100%-200% ako izadjem prerano...kod mene je FOMO jaci od straha od gubitka...
Dok cekam evakuaciju, pola kolicine stalno vrtim...da budem spreman za "Sudnji dan"
Kraja koje godine?
Usla na 340 plan je bio prodaja na 680.kako vozarine rastu vise nisan sigurna da mi je pametan plan. 😁
Voljela bi da mogu izdrzati 2g da ne prodam ali pošto znam sebe i da nemam cohones😁
Nema tužnijeg i jadnijeg osjećaja nego kad izađeš puno prerano. Pitajte one koji su 2007. izlazili na 700 kn ili 900 kn ili 1200 kn i mislili da je to to... da rast više nije moguć. Pisali da je to balončina i tako popušili rast do "samo" cca 3.800 kn. Povijest će se ponoviti. Nemojte doslovno shvatiti napisane vrijednosti.... tko bi se sad od vas okladio da će ATPL vrijediti i 1.000 kn, a kamoli 1.500 kn ili 2.000 kn. Nitko. E upravo zato će mali dio vas iskoristiti sav potencijal rasta koji se iza brda valja.
Nema tužnijeg i jadnijeg osjećaja nego kad izađeš puno prerano. Pitajte one koji su 2007. izlazili na 700 kn ili 900 kn ili 1200 kn i mislili da je to to... da rast više nije moguć. Pisali da je to balončina i tako popušili rast do "samo" cca 3.800 kn. Povijest će se ponoviti. Nemojte doslovno shvatiti napisane vrijednosti.... tko bi se sad od vas okladio da će ATPL vrijediti i 1.000 kn, a kamoli 1.500 kn ili 2.000 kn. Nitko. E upravo zato će mali dio vas iskoristiti sav potencijal rasta koji se iza brda valja.
Tuznije i jadnije je kada izadjes puno prekasno.
Kraja koje godine?
Moze li kolega objasnjenje zasto bas 1200? Koja je magija u tom broju?
Razmislja li netko napraviti to onako kako se radi? Kratiti kako dionica raste, kapitalizirati dobit, rotirati u neke druge dionice ili kupiti ljubavnici nove haltere umjesto staviti sebi fiksnih 1200 koje mozda (I repeat mozda) nikad necete ni vidjeti?
Ispravak netocnog navoda: ja se kladim upravo na te vrlo visoke brojeve.
I tupim o tome vec neko vrijeme.
Display MoreNema tužnijeg i jadnijeg osjećaja nego kad izađeš puno prerano. Pitajte one koji su 2007. izlazili na 700 kn ili 900 kn ili 1200 kn i mislili da je to to... da rast više nije moguć. Pisali da je to balončina i tako popušili rast do "samo" cca 3.800 kn. Povijest će se ponoviti. Nemojte doslovno shvatiti napisane vrijednosti.... tko bi se sad od vas okladio da će ATPL vrijediti i 1.000 kn, a kamoli 1.500 kn ili 2.000 kn. Nitko. E upravo zato će mali dio vas iskoristiti sav potencijal rasta koji se iza brda valja.
Razmislja li netko napraviti to onako kako se radi? Kratiti kako dionica raste, kapitalizirati dobit, rotirati u neke druge dionice ili kupiti ljubavnici nove haltere umjesto staviti sebi fiksnih 1200 koje mozda (I repeat mozda) nikad necete ni vidjeti?
A to je u ljudskoj prirodi okrugle brojke. To mi je target jer na tom iznosu bi mi apsolutna zarada bila dovoljna da si pokrijem sve gubitke iz proslosti od covid godine i da mi ostane za auto koji pikiram. To je jedini razlog. Sve preko toga bilo bi super naravno neki zazivaju i all time high ali ja sam predodredio to da tu stajem makar propustio dodatni rast ako nastupi nebu mi toliko zao. Evo neka ostane ovaj post kao record pa cemo ga quotati ako dodemo na 1200.
Moram se s ovim sloziti iako smo svi svjesni te cinjenice samo ce neki pogoditi sam vrh ili blizu njega. Ironicno ali tocno.
Dodatno na temu znam da smo vec pricali ali da li netko moze dati misljenje jos jednom na temu rasta cijene uslijed ulaska u crobex? Cca mjesec dana nas dijeli od toga sada.
Sjecam se da je TSLA na USA burzi dozivjela polet nakon ulaska u SP500. Da li je moguce napraviti neku paralelu ili je premalo fondova koji repliciraju Crobex?
A to je u ljudskoj prirodi okrugle brojke. To mi je target jer na tom iznosu bi mi apsolutna zarada bila dovoljna da si pokrijem sve gubitke iz proslosti od covid godine i da mi ostane za auto koji pikiram. To je jedini razlog. Sve preko toga bilo bi super naravno neki zazivaju i all time high ali ja sam predodredio to da tu stajem makar propustio dodatni rast ako nastupi nebu mi toliko zao. Evo neka ostane ovaj post kao record pa cemo ga quotati ako dodemo na 1200.
Sve 5 kolega, razumijem i okrugli broj pricu i auto. Nadam se da ce vam proci, sretno!
P.S. cujem da jedan kolega sa foruma ima dobre polovne aute
Display MoreTuznije i jadnije je kada izadjes puno prekasno.
Moram se s ovim sloziti iako smo svi svjesni te cinjenice samo ce neki pogoditi sam vrh ili blizu njega. Ironicno ali tocno.
Dodatno na temu znam da smo vec pricali ali da li netko moze dati misljenje jos jednom na temu rasta cijene uslijed ulaska u crobex? Cca mjesec dana nas dijeli od toga sada.
Sjecam se da je TSLA na USA burzi dozivjela polet nakon ulaska u SP500. Da li je moguce napraviti neku paralelu ili je premalo fondova koji repliciraju Crobex?
Usporedio si teslu i sp500 sa atpl i zse? Sta se tice fondova slavni szaif je ludovao na atpl na 180-200. Proslavili su se
Malo sam se igrao pa računao....ostvare li se prognoze i rast kako se predviđa...ATPL bi na prosjeku vozarina od 30 000 usd sa sadašnjom flotom zarađivala oko 130 mil.kn kvartalno a na 40 000 usd oko 200 mil.kn kvartalno.
Malo sam se igrao pa računao....ostvare li se prognoze i rast kako se predviđa...ATPL bi na prosjeku vozarina od 30 000 usd sa sadašnjom flotom zarađivala oko 130 mil.kn kvartalno a na 40 000 usd oko 200 mil.kn kvartalno.
To bi vrijedilo samo kada bi svi brodovi bili na spotu, a znamo da nisu i da vjerojatno nece ni biti.
To bi vrijedilo samo kada bi svi brodovi bili na spotu, a znamo da nisu i da vjerojatno nece ni biti.
Trenutno su za 1godišnji ugovori za supre cijene oko 28 000 usd ako se ne varam....tako da ako dođe do daljnjeg rasta sve je moguće.
Kamsarmax 1 year T/C rate is usd 30,900/day, while Panamax 1 year T/C
is usd 28,700/day.
1 year T/C rate for
Ultramax is at usd 31,500/day with 1 year T/C for Supramax earns usd 28,500/day.
1 year T/C rate for 38k Handy is usd 27,250/day,
with 1 year T/C for 28k Handysize Atlantic region at usd 24,500/day, whereas 28k Handy 1y T/C
Pacific region is 25,500/day
Display MoreTo bi vrijedilo samo kada bi svi brodovi bili na spotu, a znamo da nisu i da vjerojatno nece ni biti.
Trenutno su za 1godišnji ugovori za supre cijene oko 28 000 usd ako se ne varam....tako da ako dođe do daljnjeg rasta sve je moguće.
Kamsarmax 1 year T/C rate is usd 30,900/day, while Panamax 1 year T/C
is usd 28,700/day.
1 year T/C rate for
Ultramax is at usd 31,500/day with 1 year T/C for Supramax earns usd 28,500/day.
1 year T/C rate for 38k Handy is usd 27,250/day,
with 1 year T/C for 28k Handysize Atlantic region at usd 24,500/day, whereas 28k Handy 1y T/C
Pacific region is 25,500/day
Naravno, sve je moguce, luda su vremena, mozda vozarine budu jos rasle pa onda ova racunica ispadne tocna. Samo hocu reci da ova racunica koju si postao je radjena sa pretpostavkom da je 40.000 spot vozarina i da su svi brodovi na spotu, jer samo u tom slucaju je ta matematika tocna. A znamo da ATPL ima 5 brodova na dugorocnom ugovoru, od toga su 4 na visegodisnjem ugovoru, zato kazem da je ta matematika samo teoretska, ali ne i realna.
U svakom slucaju, zarade ce biti odlicne. Ovu tvoju racunicu komentiram samo u svrhu rasprave, da budemo egzaktni.
Mislim da u ovom trenutku netreba imati Target. Ovo su vremena zaista iz snova. Mislim da je bolje muški poginuti nego zbrajati neki sitan dobitak
Pocetkom godine sam napisao da se nema smisla zamarati izlascima i ulascima kad se pocelo oporavljati nego uzivati u onom sto slijedi.
Pocetkom godine sam napisao da se nema smisla zamarati izlascima i ulascima kad se pocelo oporavljati nego uzivati u onom sto slijedi.
Slažem se.
Volim letargije kao danas a osobito pred očekivanu vruću jesen...
Najviše pratim ponašanje uprave i od TOP 10 nitko još ne kupuje i ne podebljava pozicije. Da li smatraju da već imaju mnogo kapitala u ATPL pa su dosta izloženi ?
Istina nitko osim CERP-a i skrbničkog ni ne prodaje iz TOP 10. Ali ako je ovo mogući početak superciklusa kako to da se drugi veliki još nisu odlučili na kupnju. Da li čekaju neki jasniji signal ili se ne žele više izlagati ?