Izgleda da je netko od analiticara stavio fair price 126 kruna. Na sadasnjih 90. Ergo...nisam ja lud, market je lud
Ma šta je to samo pišljivih 40% na sadašnju cijenu.
Atpl=550kuna?
Izgleda da je netko od analiticara stavio fair price 126 kruna. Na sadasnjih 90. Ergo...nisam ja lud, market je lud
Ma šta je to samo pišljivih 40% na sadašnju cijenu.
Atpl=550kuna?
Samo vi potapajte brodove...s trenutnim vozarinama ATPL samo u 7 mjesecu ostvaruje dobit oko 25 milja kuna.
6 x 12 000 usd + 6 brodova po 35 000 usd pa računajte.
I tu i tamo neki zaluta na preko 40k $
Što se mene tiče 550 kn sa dolaskom izvještaja za 2Q je za sada sasvim OK
Ajde pustite pesimizam --kad je bdi bio 11000+
2008 g atpl imao je 660 milijunčića kn dobiti
Bila je i dividenda 50 kn
Poskočile cijene novogradnji. To bi moglo barem donekle usporiti preveliko stvaranje novih kapaciteta, a time i održavanje vozarina na ovim ili barem sličnim razinama.
"Marsoft notes sharp rise in newbuilding prices
Marsoft’s latest eBriefs for the Dry and Tanker Markets have just been published. They show that in both sectors there has been a sharp rise in the newbuilding prices although rates for both sectors have continued to move in opposite directions.
Kevin Hazel observes “Three factors have contributed to the recent jump in newbuilding prices: rising shipyard capacity utilization; a weakening US dollar; and a spike in steel plate"
Po ovome, smiješi se dobar 3Q, a i cijela druga polovica godine. Previranja jesu, ali željezna rudača, ugljen i žitarice se i dalje traže.
https://www.drybulkmagazine.com/shipping/14072…impression=true
Clanak zanimljiv za capesize doduse ali opet..
Brat GOGL danas 3,41% u zeleno.
Samo vi potapajte brodove...s trenutnim vozarinama ATPL samo u 7 mjesecu ostvaruje dobit oko 25 milja kuna.
6 x 12 000 usd + 6 brodova po 35 000 usd pa računajte.
Dal za 1, 3 ili 6 mjeseci najkasnije će se i tih 6 brodova na T/C uskladiti s indexom vozarina i pod pretpostavkom vozarina samo na 25.000 USD imati ćemo mjesečnu dobit na tih 6 brodova od 15 mil. kn
Tada će uslijediti brutalan rast dobiti.
Ako uzmemo i da ostalih 6 na Spotu rade samo po 25.000 USD imamo i na njima 15 mil. kn sigurne zarade mjesečno u 3 kvartalu. Mada znamo da je to možda i 35.000 USD na spotu trenutno.
Dakle 30 mil. mjesečno bi trebalo biti kroz neko vrijeme, samo je pitanja vremena i naravno vozarina da budu na 25.000 USD.
U drugom kvartalu ja osobno očekujem 30-ak mil. kn dobiti i to po meni opravdava cijenu dionice od 500 kn s obzirom na potencijal daljnjeg rasta dobiti.
3 kvartal očekujem 50 mil. kn dobiti.
Što zbog manjeg pada BDI a što zbog korekcije brodara vani prilika je kupovati na razinama 400-430.
Al ne zadugo...
Brat GOGL danas 3,41% u zeleno.
A doslovno svi ostali u crvenom . S time da je i spomenuti brat Golden Ocean na mjesečnoj razini u minusu 8 %.
Idemo dalje...
Usporava ali za sada prema dole
BCI 5TC 28694 -434
hoćel' ovo piškiti ili kakiti? Tik tak.
Unatoč tome što vani brodari padaju danima, ATPL ne ide ispod 400 kn. A počelo je i polagano, nenametljivo skidanje s aska. To ulaze povlašteni. Sredina je srpnja. Siguran sam da pojedinci znaju kakav je FI za Q2.
Unatoč tome što vani brodari padaju danima, ATPL ne ide ispod 400 kn. A počelo je i polagano, nenametljivo skidanje s aska. To ulaze povlašteni. Sredina je srpnja. Siguran sam da pojedinci znaju kakav je FI za Q2.
baš lijepo je to čuti, a njima i vidjeti
Krenulo i jače, vidljivije...
Što nisu znali kakvo je izvješće oni koji su rušili ispod 400??
Tako su to komentirali kolege kad je padalo.
Nevjernih Toma koliko voliš. Takvi drhte i na najmanji povjetarac.
Što nisu znali kakvo je izvješće oni koji su rušili ispod 400??
Tako su to komentirali kolege kad je padalo.
Kako god bilo brana 420 je za sada srusena. ..
Znači ak ja sad uzmem i ja sam povlašteni zanimljivo.
Aludiraš na kriminalne radnje na bazi povlaštenih informacija bez ikakvih dokaza.
Predmnijevam. Da. Bez ikakvih dokaza.
Vi si u glavi slobodno napravite svoju konstrukciju.