Display MoreDisplay MoreBraco mila, sta mi radite?! :))) Ma tko prodaje zadnjih dana, da mi je znati?! :)) Sigurno Moller i Parica ; stari trejderi. :)) Sve cu vas u knjizi procitati. :))
Jdpl mi popravlja krvnu sliku. Dotle je doslo. :)) Daleko je u rastu kraljici odmakao.
Ja sam prestala citati i pratiti kod Paricinog posta prije 10ak dana u kojem je bila konstatacija:
"Nek je godisnja uposlenost flote oko 90% (inace je oko 97%), ATPL ce u godinu dana zaradit oko 215 mil kn". A dalje je u tom postu sve ukazivalo na to da ce dobit biti i znatno veca i to uz napomenu da je ovo racunica bez ikakvog daljnjeg rasta vozarina; da ostanu na ovim razinama. Slijedom ovog, ja cekam dividendu. :)) I to izdasnu. A ti Parice, dobro me se cuvaj, ako ti se prognoza ne ostvari. :))
Cijena je lijepo rasla, sto je bilo u skladu s ocekivanjima. Ne znam sto se dogadja posljednjih dana, ali ja ne vidim razlog da se nesto bitno promijenilo i da se prognoza nece ostvariti. Mala kolebanja bdi-ija nisu utjecala na vozarine znacajno da bi se nesto bitno u rezultatu promijenilo.
Svi nasi brodovi plove i zaradjuju:
Danas gledam i cini mi se da trenutno nema puno onih koji su zeljni prodati. Bilo je tesko gledati one velike kolicine koje su prodavali CO i SZAIF, a sada se cini da cemo se za ostatke morati natjecati.
p.s. Naime, ja sam nakon tog Paricinog posta bezbrizno otisla trositi moj predujam dobiti od Atpl. :))
Nisam mislila da cu nekome faliti pa nisam citala poruke. :)) Osim sto ste pametni i plemeniti ste, vi predivni ljudi. Sad cu se javiti. :))
Stvar je tu u tome da je ova cijena vjerojatno realna, ali predviđanja za sljedeće razdoblje su takva da se do kraja godine predviđa pad vozarina za Panamax i Supramax za 50% - na nekih 20.000 USD i takve će ostati sljedećih par godina:
Iako će se pri njima zarađivati, svejedno neće baš dobro utjecati svakodnevno padanje indeksa.
Znači, nema ništa od daljnjeg rasta vozarina kako su neki očekivali, i to će potaknuti mnoge na izlaz jer neće biti velikog potencijala rasta kako se očekivalo.
Uz to, imamo to konstantno dijeljenje dionica Cerpa, što je također negativan utjecaj.
Dakle, ima dosta negativnih stvari za sljedeće razdoblje, što uz ljetnu letargiju na burzi ne može dobro utjecati na kretanje cijene.
U pravu si. Prodajem