Ako se i dogodi, trenutno nezamisliva, ekstremna vrijednost dionice ATPL, ma koliko god to bilo, to se neće dogoditi prije 2023. godine. Dakle, preduvjet su i ekstremno visoke vozarine koje će potrajati barem 2-3 godine + još nešto (IPO) što će pokrenut lavinu likvidnosti na ZSE jer to je ono što nam nedostaje.
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Bez likvidnosti možemo pjevat borbene. Zato i jesmo u blatu već 13 godina jer je likvidnost takva kakva je. Mislim da su prosječni dnevni prometi na ZSE 2007. godine bili oko 60 milja kn ako se ne varam. Netko bi mogao iščupati taj podatak.
-
Znači ti misliš da će dionica još narasti 8x i doseći 3500kn ako vozarine porastu 3-4 puta?
Zasto ne????
Pa oni nemaju varijabilnih troskova, svako povecanje vozarina iznad BE ide u cistu neto dobit...
Sa ovim vozarinama (30k USD/d) 1 brod zaradjuje 20k USD/d...ako vozarine narastu 4 puta 1brod ce zaradjivat 110k USD/d odnosno 250mil kn godisnje (pricamo o jednom brodu), na bazi 6 brodova to je preko miljardu kuna, odnosno godisnja dobit bi bila nesto malo manja od 1k kn po dionici (bez famoznih PNMX koji su na TC)...uz to pridodajte i barem 3x povecanje vrijednosti brodova pa vam i BV raste i pada zaduzenost...
Ako bi vozarine narasle jos 3x ili 4x i ostale na tim razinama godinu dana, ATPL na 3,500 kn ne bi bila skupa...Ovo je samo teorija, za ove brojke potreban je rast vozarina od 4x puta (sto ne vjerujem da ce se dogodit) i njihovo zadrzavanje na tim razinama barem godinu dana...
Mašta nista ne košta...
-
Kad smo već u području mašte, evo jednog članka iz prošlosti.
-
Nema brige za vozarine. Opet i jučer značajni rast.
"Baltički suhi indeks popeo se u srijedu za 5% na 3.176, vrhunac od 11. svibnja i produžujući dobit za šesto po redu zasjedanje, podržano gospodarskim oporavkom i unatoč kineskim naporima da ograniči rastuće cijene roba. Capesize, koja prati teret željezne rude i ugljena od 150.000 tona, porasla je 8,5% na jednomjesečnu najvišu razinu od 4.010; i indeks panamax koji prati terete od oko 60.000 do 70.000 tona ugljena i željezne rude, napredovao je za 3,3% na 3.519, vrhunac od lipnja 2010. Među manjim brodovima supramax indeks porastao je za 46 bodova na 2.713, što je najviše od dostupnih zapisa započela 2017. godine"
-
Ja čak vjerujem da su moguće tako visoke vozarine, ali ne mislim da je moguće da se onda zadrže na tim razinama neko duže vrijeme. Al ajmo promatrati. Predugo je ovaj sektor u blatu. Treba očekivati neočekivano.
Tko je prije godinu dana očekivao ovo što imamo danas!?
-
Kad smo već u području mašte, evo jednog članka iz prošlosti.
Nadodao bih, koliko me sijecanje sluzi, da je i cijena ATPL u tom razdoblju pala preko 70% (jer su i vozarine/buduce zarade pale preko 70%)...shipping, shipping...luda biljka...nista tu nije nemoguce...
-
Oho, skida se po asku.
-
Pada li 440 danas?
-
Pada li 440 danas?
nemoj tentati, napadni
-
-
malo nas hebe bremerskrin jutros pa se praćka nećka. a i u Oslu se kilave.. inače bi potukli do 440 sve na otvaranju.
-
Pada li 440 danas?
S obzirom da ffa padaju nebi bilo iznenađenje, mi uvijek kontra
-
Ja čak vjerujem da su moguće tako visoke vozarine, ali ne mislim da je moguće da se onda zadrže na tim razinama neko duže vrijeme. Al ajmo promatrati. Predugo je ovaj sektor u blatu. Treba očekivati neočekivano.
Tko je prije godinu dana očekivao ovo što imamo danas!?
Tko je ocekivao? Ja.
Sve je dokumentirano.
-
Pada li 440 danas?
nemoj tentati, napad
Palo je..
-
Bome i više nego dobro
-
A gdje je jos, ne treba se bojati zarade.
-
E da tako se trejderi izuvaju iz cipela...silili se jučer i prekjučer na 410 do 425 kn ...pa sad ako žele nazad platit će više.
-
Pada li 440 danas?
nemoj tentati, napadni
Ma to je bilo pitanje, ne nagovor na kupnju.
-
nemoj tentati, napadni
a jbg, sada je kasno, mene si nagovorio
-
a jbg, sada je kasno, mene si nagovorio
Pa kaj je medo Brundo već u šumi!?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-