1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • April 28, 2021 at 10:35 PM
    • #4,121
    Quote from D_artagnan
    Quote from hugh

Nije svejedno ako stvarno toliko možete i dobiti za njega i ako ga stvarno i prodajete........ako stvarno ne vrijedi toliko a sve i da stvarno vrijedi ali ga ne prodate ostaje Vam samo zadovoljština što ste na kavi pričali o tome.......love nema ni u jednom ni u drugom slučaju, osim u priči......ali ljepo zvuči i privlači "curice" koje za drugim stolom piju kavu......

Ista stvar je onda i sa cijenom dionice ako je imas, sasvim ti je svejedno dal je 100 ili 500 dok ne mislis prodati

😁

Al bolje se osjećaš kad znaš da vrijedi 500.

Tako je sa svom imovinom.

Nešto mi govori da ćemo danas UP! :thumbup:

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • April 28, 2021 at 10:44 PM
    • #4,122
    Quote from D_artagnan
    Quote from hugh

Nije svejedno ako stvarno toliko možete i dobiti za njega i ako ga stvarno i prodajete........ako stvarno ne vrijedi toliko a sve i da stvarno vrijedi ali ga ne prodate ostaje Vam samo zadovoljština što ste na kavi pričali o tome.......love nema ni u jednom ni u drugom slučaju, osim u priči......ali ljepo zvuči i privlači "curice" koje za drugim stolom piju kavu......

Ista stvar je onda i sa cijenom dionice ako je imas, sasvim ti je svejedno dal je 100 ili 500 dok ne mislis prodati

nije mi svejedno jel se čovjek dobro osječa a preliveno na izvješće dobro izgleda ali ako ju ne prodam po 500 tada več po 50 kasnije a kupio sam za 100?.....stavka je to koja nešto znaći ali ne nosi "ključne bodove kod analize".......a što čemo mi ovdje ako atpl revizor "natjera" da revaloriziraju npr -200 ili -300 mil za 2020?.. ....loše če izgledati ali ko ga j....veze iovako nema ako prikažu 20-30 mil dobiti.....ja sam atpl pun ko brod za svoje prilike........svu sam flotu od 12 brodova nakrcao dionicama......nitko ni prije ni poslje izvješča za 2020 nije htio puno kupovati a ja lupao po 1000 u šusu i prije i poslje izvješća.......čisto da me još netko ne optuži da sam prodao......uvjek 100 muka oko te revalorizacije i tečaja dolara i svi smo u pravu.....ovisno kako nam paše u kojem trenutku......

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • April 28, 2021 at 10:58 PM
    • #4,123

Dal je oporeziva dobit koja je nastala revalorizacijom imovine na više?

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • April 28, 2021 at 11:03 PM
    • #4,124

Ja nisam racunovodja, te mi nije jasna jedna cinjenica. Ako su oni napravili S&L (Sell&Lease Back) prosle godine po onim niskim cijenama brodova, sto to onda racunovodstveno sada znaci? Brodovi vise nisu njihovi vec od banaka, ali su na financijskom leasingu, pa ih i dalje vode u knjigama, ali sto to znaci za vrijednost njihove imovine, da li raste u knjigama ili moraju napraviti otpis? Ako su ih oni refinancirali po najnizim cijenama jer su bili primorani na to zbog dospijeca kredita, pa je u medjuvremenu ove godine vrijednost te imovine narasla zbog porasta vozarina kako se to sada vodi u knjigama, jel tko zna? Bio bih zahvalan na odgovoru

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • April 28, 2021 at 11:06 PM
    • #4,125
    Quote from StatusQuo
    Quote from Moller

spasilo čovjeku 1000 dionica, da nisu tempirali obavijest točno u 16.00 izgorio bi kao prskalica, sada samo treba čekati dividendu

Nisam vidio jel tih 1000 se pojavilo za zastrasivanje onako klasicno u 15:55 ili

je, ali je bome stajao do kraja, ja nisam jedino pratio ranije, možda je bio skriveni

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • April 28, 2021 at 11:06 PM
    • #4,126
    Quote from BudFox

Ja nisam racunovodja, te mi nije jasna jedna cinjenica. Ako su oni napravili S&L (Sell&Lease Back) prosle godine po onim niskim cijenama brodova, sto to onda racunovodstveno sada znaci? Brodovi vise nisu njihovi vec od banaka, ali su na financijskom leasingu, pa ih i dalje vode u knjigama, ali sto to znaci za vrijednost njihove imovine? Da li su ih oni refinancirali po najnizim cijenama jer su bili primorani na to, pa je u medjuvremenu vrijednost te imovine narasla zbog porasta vozarina ili kako se to vodi u knjigama, jel tko zna?

Ja samo znam da po MSFI 16 i najam na period duži od godine dana se knjiži kao imovina.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • April 28, 2021 at 11:13 PM
    • #4,127
    Quote from maratonac
    Quote from BudFox

Ja nisam racunovodja, te mi nije jasna jedna cinjenica. Ako su oni napravili S&L (Sell&Lease Back) prosle godine po onim niskim cijenama brodova, sto to onda racunovodstveno sada znaci? Brodovi vise nisu njihovi vec od banaka, ali su na financijskom leasingu, pa ih i dalje vode u knjigama, ali sto to znaci za vrijednost njihove imovine? Da li su ih oni refinancirali po najnizim cijenama jer su bili primorani na to, pa je u medjuvremenu vrijednost te imovine narasla zbog porasta vozarina ili kako se to vodi u knjigama, jel tko zna?

Ja samo znam da po MSFI 16 i najam na period duži od godine dana se knjiži kao imovina.

Sjecam se da su prosle godine najam ona 2 broda za koje su prije napravili S&L back ili bareboat charter party (ne znam sto je to tocno i koja je razlika) trebali po MSFI 16 knjiziti kao financijski rashod, pa im je trosak kamata u izvjescu porastao sa 8 na 12% ili tako nekako, ali to je valjda samo do knjizenja. Uglavnom neke financijske peripetije su u igri, nisam siguran, mislim da je mitkko to vec objasnjavao.

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • April 28, 2021 at 11:14 PM
    • #4,128

Nego, sta ocekujete od reakcije trzista sutra? Up? Down?

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • April 28, 2021 at 11:19 PM
    • #4,129
    Quote from BudFox

Ja nisam racunovodja, te mi nije jasna jedna cinjenica. Ako su oni napravili S&L (Sell&Lease Back) prosle godine po onim niskim cijenama brodova, sto to onda racunovodstveno sada znaci? Brodovi vise nisu njihovi vec od banaka, ali su na financijskom leasingu, pa ih i dalje vode u knjigama, ali sto to znaci za vrijednost njihove imovine, da li raste u knjigama ili moraju napraviti otpis? Ako su ih oni refinancirali po najnizim cijenama jer su bili primorani na to zbog dospijeca kredita, pa je u medjuvremenu ove godine vrijednost te imovine narasla zbog porasta vozarina kako se to sada vodi u knjigama, jel tko zna? Bio bih zahvalan na odgovoru

Koliko je meni poznato S&L je financijski leasing koji je ustvari hibrid kredita...razlika je da dok otplaćuješ brod on je u vlasništvu leasing kuće (iako ga ti vodiš u bilanci), ali kad ga otplatiš do kraja prelazi u tvoje vlasništvo i pretpostavljam da ga ne možeš koristiti kao kolateral dok ga ne otplatiš...naravno da postoje različiti Ugovor o S&L, i najveća je nepoznanica pod kojim uvjetima prelazi u tvoje vlasništvo, koliko plaćaš za prijevremenu otplatu itd… jeli potrebno nešto dodatno platiti ili ne... ali ja to gledam kao na najobičniji kredit...ili ne?

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • April 28, 2021 at 11:25 PM
    • #4,130
    Quote from 5. Element

vidim da ameri dobro brode danas....ne jako ali je fino zelenilo....vozarine ne posustaju i dalje......i prije sam na 180 predlagao da se skupimo i pokupimo (20 - 50 tisuča kom) velikim prodavačima to što imaju pa nebi 2 mjeseca morali čekati na ovaj rast......zašto bi i ovo izvješće čekali iz neke zone u kojoj smo odavno trebali biti, čak i veće?.......it's payback time....nije fer kupiti ulaznicu za front seat u vrijeme kad je koncert več počeo.....

• Kvark
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,309
    • April 28, 2021 at 11:26 PM
    • #4,131
    Quote from alias

Dajte da probam objasniti, jer vidim da niste bas inteligentni, pa vam treba nacrtati. Naravno da je rast vrijednosti imovine vazna. Ali kad on revalorizira imovinu i prikaze to kao dobit, on to nije prodao niti zaradio. On je racunovodstveno napisao da je zaradio lovu iako mu nitko nista za to nije ponudio. Dobit je IMAGINARNA. Dobit nije stvarna dok ne proda. Kad proda, i ako zaradi, onda se to racuna. Mozda mu sljedece godine brod potone. Jel vasi mozgovi to mogu shvatiti?

@alias, zamolila bi te, u ime svih na forumu, da se suzdrzis od koristenja ovakvih izraza. Ja sam se ovom forumu prikljucila jer smatram da su na njemu iskljucivo pametni ljudi. Svaka diskusija je dobrodosla, ali na odredjenom nivou. Jako puno ljudi na ovom forumu ima diplome, cak dapace po nekoliko njih i magisterije i doktorate pa se njima ne hvale svakodnevno. Ima i neizmjerno puno znanja iza kojeg ne stoji formalni papir. Ja sam od svakog ovdje nesto naucila, a isto tako nastojim vratiti na neki nacin.

Vjerujem da ovo sto si u ovom postu za imovinu napisao svi ovdje znaju. I znaju kako se porezno tretira. A ako su i na trenutak zaboravili, ti si nas nebrojeno puta podsjetio sta ce se dogoditi u racunu dobiti i gubitka kada budu morali napraviti revalorizaciju jer njihovi brodovi ne vrijede onoliko koliko je u bilanci navedeno. Nisi tada imao u vidu da ce se stanje na trzistu promijeniti.

Zahvaljujem ti sto dijelis znanje, ali bi bilo lijepo kada bi pri tom mogao i postivati svoje sugovornike.

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • April 28, 2021 at 11:30 PM
    • #4,132
    Quote from 5. Element

Neriješeno...beton na 250kn...svi u rovovima i čekamo petak...tko je mislio kupit je kupio, a tko je mislio prodat je prodao (osim onih slavonskih jazavaca)

U petak će bit luda kuća...ne mogu zamislit izvješće na koje cijena neće reagirat (bilo gore ili dolje)...mislim da će sveobuhvatna dobit i tečajne razlike odigrat presudnu ulogu u percepciji kvalitete izvješća...očekujem 14 mil kn neto dobiti i 20mil kn tečajnih razlika kroz sveobuhvatnu dobit...

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • April 28, 2021 at 11:43 PM
    • #4,133
    Quote from alias

Totalno odmaram od teme. Nikad necu shvatiti neciju zelju da nesto ne nauci novo. Kada sam ucio o dionicama prije 20 godina ja sam citao knjigu dnevno. Sad ljudi koji knjigu u zivotu nisu procitali mene uce pameti. Ajme meni. Ovdje je najstrasnija ekipa koju sam ikad upoznao. Svima lijep pozdrav. Lijepo more i veliku dobit.

Privid je da nitko ne uči. Osobno učim iz svega i nisam jedini. Nekad se to uklapa nekad ne. Ljudi pišu različita iskustva, a oni koji čitaju procjenjuju koliko im to vrijedi. Znanje i iskustvo se nudi, ali onih koji čitaju odlučuju što s tim. Kako je na forumu prisutno na tisuće ljudi uvijek se nađe netko kome baš taj komadić znanja ili iskustva nedostaje ili treba. Tako da ništa nije bez veze.

No svakako je korisno naučiti isključiti frustracije, animozitete ili negativne emocije iz postova jer prave nepotrebnu štetu, pa se onda gubi smisao foruma, a to je da ipak nešto naučimo jedni od drugih i pokušamo otkriti razloge zašto se nešto na burzi događa ili ne. A to pak nitko nikada sa 100% sigurnošću neće moći analizirati niti reći jer je takva priroda ovog posla - vrlo slojevita i kompleksna iako se na momente čini da ju je lako shvatiti.

Imam ATPL i nije još kasno podebljati ako se potvrde očekivanja. A biti će što bude. U svakom slučaju vrlo je zanimljivo.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • April 28, 2021 at 11:56 PM
    • #4,134

ajde mir i malo bacite ponekad oko i na neke ljepše brodove

https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa…rkanautika.com/

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • April 29, 2021 at 12:01 AM
    • #4,135

toluen zanimljivo je, zato i pisemo ovdje. Da smo u Americi vec bi se snimio film o ovoj dionici po uzoru na Milijunasa sa Wall Streeta. Leonardo Di Caprio bi mogao glumiti najveceg malog dionicara medju nama ^^. Neka od kolegica moze predloziti glavni zenski lik :thumbup: .

Nijedna dionica na ZSE ne izaziva toliko intrige, emocija, nade, strahovanja, mjerenja snage, euforije, depresije i ostalog :)

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • April 29, 2021 at 1:23 AM
    • #4,136
    Quote from hugh
    Quote from 5. Element

vidim da ameri dobro brode danas....ne jako ali je fino zelenilo....vozarine ne posustaju i dalje......i prije sam na 180 predlagao da se skupimo i pokupimo (20 - 50 tisuča kom) velikim prodavačima to što imaju pa nebi 2 mjeseca morali čekati na ovaj rast......zašto bi i ovo izvješće čekali iz neke zone u kojoj smo odavno trebali biti, čak i veće?.......it's payback time....nije fer kupiti ulaznicu za front seat u vrijeme kad je koncert več počeo.....

njtko nije za igranku ili je to samo dobar znak kao i na 180 i dokaz da "sindikat" ne postoji barem na ovom forumu?....

• gigic23
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,212
    • April 29, 2021 at 10:41 AM
    • #4,137
    Quote from gigic23
    Quote from BudFox

Ne vjerujem u teorije zavjere i zloceste shortere, vec jednostavno netko izlazi jer trenutno ima kupnje i interesa, cega mozebitno ne bi bilo na visoj razini cijene. Lako je prodati par stotina komada, ali ako se zelis rijesiti par desetaka tisuca komada to nije lako na ZSE i trebas biti jako strpljiv i umjeren.

Pazi pazi HVALA za info, da vidimo koliko je ruoa duboka.....i kolko povezana 8) <3

Mali podsjetnik....., a zanimljiv ovaj ask. Ali kao što je rečeno zamor materijala je sve veći.... :) <3 :saint: :thumbup:

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • April 29, 2021 at 10:47 AM
    • #4,138

Sve se čini da će onaj koji čeka da kupi na bidu ostat kratkih rukava.

A sitno brojimo do objave izvješća koje će biti zasigurno dobro, samo je pitanje koliko dobro u miljama kuna.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • April 29, 2021 at 11:06 AM
    • #4,139
    Quote from gigic23
    Quote from gigic23

Pazi pazi HVALA za info, da vidimo koliko je ruoa duboka.....i kolko povezana 8) <3

Mali podsjetnik....., a zanimljiv ovaj ask. Ali kao što je rečeno zamor materijala je sve veći.... :) <3 :saint: :thumbup:

A po čemu je danas 'ask' zanimljiviji od bilo kojeg drugog dana posljednjih dana?

• tizian1
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,545
    • April 29, 2021 at 11:16 AM
    • #4,140
    Quote from maratonac

Sve se čini da će onaj koji čeka da kupi na bidu ostat kratkih rukava.

A sitno brojimo do objave izvješća koje će biti zasigurno dobro, samo je pitanje koliko dobro u miljama kuna.

Uskoro će trgovina:-))

Samo strpljivo. 8)

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 23, 2025 at 12:47 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. mikromakrto

May 23, 2025 at 12:47 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 12:43 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. Sheki

May 23, 2025 at 12:43 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 12:34 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      912k
      2.1k
    3. Takamina

May 23, 2025 at 12:34 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 12:01 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. kukurijek

May 23, 2025 at 12:01 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 23, 2025 at 11:53 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      483k
      1.2k
    3. bluelionZG

May 23, 2025 at 11:53 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

mikromakrto May 23, 2025 at 12:47 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

Sheki May 23, 2025 at 12:43 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Takamina May 23, 2025 at 12:34 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

kukurijek May 23, 2025 at 12:01 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG May 23, 2025 at 11:53 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 22, 2025 at 4:58 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,806 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago