28.01.2021. CAPE -9,3% 16.133 USD / DAN
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Prosle godine u ovo vrijeme:
Panamax $5,563
Supramax $6,190
Danas:
Panamax 13413$
Supramax 12464$
Prosle godine u ovo vrijeme :
Atpl 350kn
Danas: 170kn
Ali odradit ce i Atpl rast. Bid se iz dana u dana kupi. Samo je pitanje dana kad cemo na vece razine.
-
Prosle godine u ovo vrijeme:
Panamax $5,563
Supramax $6,190
Danas:
Panamax 13413$
Supramax 12464$
Prosle godine u ovo vrijeme :
Atpl 350kn
Danas: 170kn
Ali odradit ce i Atpl rast. Bid se iz dana u dana kupi. Samo je pitanje dana kad cemo na vece razine.
Od jučer
Panamax $13,471
Supramax $12,798 -
Vec danima se moze izaci po bidu tko želi.
A pogotovo danas jer je do 170kn bilo cca 300tis kn. Zasto ovo pisem, jer mnogi govori negativno o ovoj dionici,tipa PSN, stecajusa,...
-
Treba imati hrabrosti za uci po 170 kad je firma jednom nogom vec u .... Dugo sam vjerovao u nju ali mislim da je ovdje došao kraj. Insajderske informacije su da nikad nije bilo gore. Ja im zelim da se izvuku jer ce i mene izvuci
-
Treba imati hrabrosti za uci po 170 kad je firma jednom nogom vec u .... Dugo sam vjerovao u nju ali mislim da je ovdje došao kraj. Insajderske informacije su da nikad nije bilo gore. Ja im zelim da se izvuku jer ce i mene izvuci
Kolega, ovo sto ste napisalo je jako hrabro. Iz barem dva razloga:
1. Tvrditi da insajderske informacije nesto kazu je isto kao da ste rekli da ih imate, sto je ludo samo po sebi, i
2. Iste takve, bez navodjenja izvora i konkretnog sadrzaja javno pisati kao nesto pouzdano je jos ludje.
Ovo su elementi kaznenog djela. Ozbiljnog.
Srecom po vas, mozda i samo mozds vas izvuce, trziste bas i ne vjeruje u to pa vas mozda nitko ne shvati ozbiljno.
-
Ovih 350tis kn na bidu do 170kn sigurno kupuju oni koje misle da je firma jednom nogom... Pogotovo ovaj sto je stavio nalog 1000kom.🤦♂️
-
iako nemaju, 29.01.2021. CAPE -2,8% 15 675 USD/DAN
-
Baltic Dry Index Falls 1.22% to 1,452
Capesize -2.84% to $15,675
Panamax +0.11% to $13,359
Supramax 58k tons -0.01% to $12,820
Handysize +0.61% to $10,649 -
1. Tvrditi da insajderske informacije nesto kazu je isto kao da ste rekli da ih imate, sto je ludo samo po sebi, i
2. Iste takve, bez navodjenja izvora i konkretnog sadrzaja javno pisati kao nesto pouzdano je jos ludje.
Srecom po vas, mozda i samo mozds vas izvuce, trziste bas i ne vjeruje u to pa vas mozda nitko ne shvati ozbiljno.
Insajderske informacije nisu iz uprave niti nikoga tko radi u financijama firme, vec samih pomoraca. Ne mora to ništa znaciti ali po meni i njihovo viđenje kompanije moze biti nekome vazno za ulaganje.
-
-
Insajderske informacije nisu iz uprave niti nikoga tko radi u financijama firme, vec samih pomoraca. Ne mora to ništa znaciti ali po meni i njihovo viđenje kompanije moze biti nekome vazno za ulaganje.
ne želeći podcjenjivati težak i častan posao, ali mislite li da oni znaju kakvo je pravo stanje firme, ne bi li oni u tom slučaju sjedili negdje u uredu, a ne plovili svjetskim bespućima, nemam dionice, da ne bi pogrešno shvatili, ali bi mi bilo drago da se firma izvuče, kako radi tih nezadovoljnih pomoraca, dioničara, pa tako i uprave, nisu ni oni baš uvijek sve krivi
-
ne želeći podcjenjivati težak i častan posao, ali mislite li da oni znaju kakvo je pravo stanje firme, ne bi li oni u tom slučaju sjedili negdje u uredu, a ne plovili svjetskim bespućima, nemam dionice, da ne bi pogrešno shvatili, ali bi mi bilo drago da se firma izvuče, kako radi tih nezadovoljnih pomoraca, dioničara, pa tako i uprave, nisu ni oni baš uvijek sve krivi
Tek kad udjes u raspravu s pomorcima onda skuzis koliko oni tj vecina pomoraca skroz drugacije razmislja i zakljucuje, takav zivot te posteno promjeni dugorocno.
-
Koliko Atpl ima svojih brodova neracunajte one u najmu tj. Kolika joj je dugotrajna imovina realno po vama forumasi
-
https://www.seebiz.eu/trzista/snazan…traznje/250601/
Snažan rast BDI Indexa signalizira oporavak potražnje
-
https://www.tradewindsnews.com/bulkers/coal-d…reen/2-1-948617
Evo, to je recimo bitno. Jer da, bit ce svijet zelen, ali naredne 4 godine ugljen ce rasti. A za 4 godine tko ziv tko mrtav, ne vjerujem da itko ovdje ima toliki ulagacki horizont.
-
Ja imam, vecinu cu drzati jakooo dugo, dok ne zatreba za nesto drugo
-
-
po svemu sudeći, obzirom na situaciju sa commodities-ima, čini mi se da će ovdje, u skoro vrijeme, biti dobra prilika za izaći s nekim profitom, dok tržište još ne shvati da ovaj reflation rast nije dugoročno održiva priča.
ova dionica je čisto za trejd, al za "ženidbu" nikako.
-
Ajmo vidjet što ozbiljni ljudi iz sektora kažu:
"ANALYSTS are optimistic about dry bulk shipping prospects, seeing improved market fundamentals.
Cargo demand growth is forecast to average 3.8% in 2021, outpacing an estimated fleet growth of 2.7% in the sector, according to a new report by Stifel Research.
It expected the fleet to orderbook ratio to be at 6.12%, the lowest in decades, albeit with less scrapping and little delivery slippage this year."
https://lloydslist.maritimeintelligence.informa.com/LL1135622/Opti…ry-bulk-segment
I evo zašto ovih dana vozarine manjih klasa rastu dok capesize pada:
-
jučer Diana shipping +14,68% (2,5 USD)
lijepo.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-