Ako je istina da su Pivci iza skrbnickog naredno vrijeme ce biti jako zanimljivo...
Pivci su vecinom investitori i zanima ih upravljanje koje zele steci sa sto manje kapitala/cijene dionice...s druge strane tu je IB koji je veliki spekulant kojeg zanima iskljucivo veca cijena...dva suprostavljena tabora...
Zanimljivo kod Pivaca je da su jako strpljivi i da polako, godinama, kupuju dionice na trzistu (KRAS, HMAM) iako znaju bit i brzopotezni kao i na MIVA...ono sto je meni najvaznije je da su "mali" u svim tim njihovim investicijama prosli jako dobro...
Kako god, jako zanimljiv zaplet i nadam se sretan rasplet za sve...
Osobno bih volio da su se Pivci ukljucili u igru...
Ja ti mislim da će Pivci najprije ići na preuzimanje DDJH da bulkere ATPL pretvore u frigo i brodove za prijevoz stoke! A možda sklope i neko stratesko partnerstvo s Lencem?! 😁
Jako si dobro pointirao kad si napisao.... da su spomenuti investitori oni, koji nešto zele steći sa sto manje kapitala/cijene dionice?! Jer, običaj je i kao normalno da se plaća sto skuplje?! 😁😁😁
A jučer si se smijao Malusu na tekst na Seebizu o IGH? Kako si ga ono bio nazvao?
Nebitno. Očito je da postojeći dionicari nemaju dovoljno kapitala da pokrenu neke projekte koji su zaustavljeni, a kamoli da ih dugorocno financiraju. Moguće je da u i u tom prostoru se pokusava zatvoriti neka konstrukcija da se banke ili neki drugi zajmodavatelji udobrovolje da se stvari pokrenu s mrtve točke.
Al ruku na srce, možemo mi spekulirati ovdje svašta i navesti sto razloga zašto nešto jest ili nije.... al prilično sam uvjeren da Pivce ne zanima ATPL i nikakva bulk kompanija sto ne znaci da ne mogu pronaći neki drugi interes pa se baviti nekim projektima koji ATPL nisu core. Kao i svaki drugi property menadžer ili investitor.