Zona 2000
Bdi +3.9% 1894
Zona 2000
Bdi +3.9% 1894
Baltic Dry-indeksen er opp 3,9 prosent til 1.894 poeng, ifølge The Baltic Exchange fredag.
Baltic Dry +3,9%
Capesize +4,2%
Panamax +5,2%
Handysize +1,5%
Supramax +1,2%
Display MoreDisplay MoreKoliko vidim TC vozarine su u pozitivi, što je dobar pokazatelj:
https://www.hellenicshippingnews.com/wp-content/upl…dry-week-26.jpg
The capesize period market remained strong this week across both basins. Rate levels continued to rise for all periods with plenty of TC interest reported.
Due to increased demand and improved sentiment, the panamax market continued to move up with rates levels firm across all periods and very health fixture levels, focussed on 6-12 month periods. Demand for the smaller sizes has also picked up and this sector has witnessed a boost, the average rate for a supramax for one-year is currently estimated as $10,250/pdpr.
To je od 24.06.
Evo friškiji još bolji.
https://www.hellenicshippingnews.com/weekly-dry-tim…es-july-1-2020/
Evo novih TC vozarina i reporta!
Zona 2000
Bdi +3.9% 1894
Jel zna tko kolika je zadnjih par godina bila cijena ATPL kada je BDI bio na ovim razinama?
Sljedece 2 godine imati mogucnost zakljuciti ugovor za voziti 13-14k $ je vise nego super 👌😀
Zona 2000
Bdi +3.9% 1894
Jel zna tko kolika je zadnjih par godina bila cijena ATPL kada je BDI bio na ovim razinama?
Cca 400
Panamax
Jul 13575 +975
Q3 13575 +975
The second half of 2020 should be one of the best periods for dry bulk shipping rates in quite sometime, as the macroeconomic picture is supportive, inventories for raw materials are low, and pend up demand for shipping due to delays in the first half is increasing quite rapidly.
https://www.breakwaveadvisors.com/insights/2020/…mx9a8bgh7lcaw1x
U Kini Cape-ovi i Panamaxi u porastu
Cape + 3,3% / 33 760 USD
NIste se toliko raspisali o indexu kad je padalo
NIste se toliko raspisali o indexu kad je padalo
Ma kolega briga me za indeks kada pada iskreno...kao kad padneš s bicikla, pa se poslije
još s time hvališ na sva zvona...ali mi je bilo zanimljivo da je dionica padala s padanjem
indeksa krajem prošle i početkom ove godine (sa vrha od čak 485kn na dno od 135 kuna, dakle -73%) i
posljedičnim ili uzročnim pisanjem pojedinaca ovdje (ne znam da li ste među njima, nit me briga...),
ali sada kada indeks opet raste, dionica ni mrc prema gore, već stagnira....što je znakovito, ali po
meni čak i dobar znak....rizik poslovanja se smanjuje rastom indeksa, a još stigneš kupiti po nižoj
cijeni ...ali naravno uvijek dionica može ponovno reagirati prema dolje kada indeks opet počne
padati...i naravno kada prestanemo svakodnevno objavljivati BDI...
Freight futures am update
Capesize up ~6%(~15% since 7/3)
Panamax up ~7% (~17% since 7/3)
Display MoreMa kolega briga me za indeks kada pada iskreno...kao kad padneš s bicikla, pa se poslije
još s time hvališ na sva zvona...ali mi je bilo zanimljivo da je dionica padala s padanjem
indeksa krajem prošle i početkom ove godine (sa vrha od čak 485kn na dno od 135 kuna, dakle -73%) i
posljedičnim ili uzročnim pisanjem pojedinaca ovdje (ne znam da li ste među njima, nit me briga...),
ali sada kada indeks opet raste, dionica ni mrc prema gore, već stagnira....što je znakovito, ali po
meni čak i dobar znak....rizik poslovanja se smanjuje rastom indeksa, a još stigneš kupiti po nižoj
cijeni ...ali naravno uvijek dionica može ponovno reagirati prema dolje kada indeks opet počne
Da upotrijebim argumente imaoca atpl kad index pada - pa atpl ionako ima brodove na TC i index nije toliko vazan.
E, to ti je isto tako kad index raste. Pa zato i nije toliko vazan. Osim ako se nakon rasta ne ustabili barem na 6 mjeseci, to vam je minimum za atpl.
Display MoreDisplay MoreMa kolega briga me za indeks kada pada iskreno...kao kad padneš s bicikla, pa se poslije
Da upotrijebim argumente imaoca atpl kad index pada - pa atpl ionako ima brodove na TC i index nije toliko vazan.
E, to ti je isto tako kad index raste. Pa zato i nije toliko vazan. Osim ako se nakon rasta ne ustabili barem na 6 mjeseci, to vam je minimum za atpl.
Da se slikovito izrazim ako sam dobro shvatio...
Dakle, nije bitno koliko i kako brzo naraste, ali je
bitno koliko dugo ostane gore
Kad pada to je onda druga stvar, jer je u igri i
nesigurnost, pa počne hvatati panika i bude
još i gore, te još brže padne
P.S. Šta da drugo sada napišem još, osim da se nadam da će se utvrditi
na nekoj razini kada dovoljno naraste i da će se zadržati neko vrijeme
gore
Bit ce nesto od tebe
Napisao si kljucne cinjenice ali i sentiment koji vlada (i vladati ce jos podosta vremena u bulk sektoru).
Lijepo je znati bdi na dnevnoj bazi ali oni koji to postaju na dnevnoj bazi ili su neznalice ili zlonamjerni
Kolega, jest da sporo učim i brzo zaboravljam, ali ako dovoljno puta ponovim
gradivo nešto ipak ostane . Ali kad bolje razmislim, uvijek mi je bolji osjećaj
kada naraste nego kada padne . Sa iskustvom opet dođe i zabrinutost i strah,
pa nakon nekog vremena opet čežnja i nadanje, pa otrežnjenje, te opet u krug....
Pare nisu problem, jer para nikad nema .
Baltic Dry Index Rises 3.27% to 1,956
Capesize +3.3% to $33,760
Panamax +5.21% to $11,051
Supramax 58k tons +0.93% to $7,788
Handysize +0.62% to $5,492
Dok vani brodari rastu mi se brćkamo u moru
Ja sam nakupio 5xx ispod 230, bas dok se brckamo. Neki kolege su bili hrabriji i skupili na 150-160. Ali su dosta i rijesili.
Smatram da glavni rast tek ide. Pod uvjetom da ne bude novih masovnih lockdown-a najesen, sto nije iskljuceno, ali je vrlo malo vjerovatno. Osim sacice ljevicarskih aktivista cak ni u Brazilu nitko nije za to.
Dok vani brodari rastu mi se brćkamo u moru
Trend je dobar, kad bdi se stabilizira, a i stanje u drzavi doci ce do reakcije trzista. Bilo je turbulentno razdoblje nadam se da ce rast potrajat.