Moja žena je rekla da im neće prodat.
Ajd sad budi pametan.
Moja žena je rekla da im neće prodat.
Ajd sad budi pametan.
QuotePa, mislim da je investicijski fond onima koji ostaju dulji od 12 mjeseci, a i ne zaboravimo da je i prije tnpl kupovala preko drugih racuna. A sto ce biti ako neki jaci igrac(i) odluce uci i prakticki imati kontrolni paket za sve jace odluke? Npr. mirovinci bi mogli uci i jednostavno osigurati da firma ostane na ZSE sto bi im omogucilo ulaganje u iznimno jakoj brodarskoj kompaniji s diversificiranim portfeljom: dry bulk-tankeri-produkt tankeri....
Kako bi im ulaganje u ATPL omogućilo ulaganje u dry bulk-tankere-product tankere?
Što je najgore što se može dogoditi nama koji ne prodamo?
Ah dobro pitanje kolega Stipe Cro. Ja iskreno mislim da je krajnja, dugorocna vizija tankerske kupnja vecinskog udjela u atpl a potom i u jdpl. Iza toga ide ono sto se zove streamlining ili uskladjivanje operativnog poslovanja a potom i korporativnog upravljanja. Na pocetku tog procesa cemo imat tnpl (izvan burze), atpl na burzi i jdpl??.
Slicno je imao Navios Holding dok nisu vidjeli da su preklapanja i nepotrebni troskovi preveliki i nepotrebni a losi ciklus u biznisu npr dry bulk je negativno utjecao na predodzbu o cijeloj firmi i krenuli su u merger ili pripajanje firmi kceri, glavnoj firmi NMM sto je dovelo da bez obzira nabtrenutni ciklus u pojedinoj bransi firma (NMM) kao holding ima manje vise konstantnu zaradu od 13-15 dolara po dionici, sto omogucuje jeftinije zaduzivanje i ulagane u razne sektore ovisno o trenutku, prakticno pretakuci dobit iz jaceg swktora u slabiji....
malo mi je nejasno zašto bi netko sada izašao po 53,60 kad to ima zagartirano u budućnosti?
Nemojte mi samo da ima boljih prilika na ZSE jer je sve na granici realog ili već skupo.
malo mi je nejasno zašto bi netko sada izašao po 53,60 kad to ima zagartirano u budućnosti?
Nemojte mi samo da ima boljih prilika na ZSE jer je sve na granici realog ili već skupo.
Možete li mi objasniti kako je zagarantirano 53,60 u budućnosti?
bliskoj budućnosti, svejedno ima vremena za razmisliti
ne možeš znati je li ti nešto prilika, ako je nisi isprobao, teška srca sam se odrekao Atgr,Ernt u nekom periodu, uložio u neke druge i danas mi nije ni najmanje žao,
ali ok, kada te dohvati "morska bolest" čovjeku nije do ničega niti mu se kuda ide
Tankerska po Zakonu o preuzimanju dionickih drustava ne moze tek tako kupovati po vecoj cijeni od cijene iz javne ponude godinu dana nakon isteka javne ponude. Ako kupi po vecoj cijeni pa i jednu dionicu, morat ce svima koji su joj prodali po 53.60EUR za vrijeme trajanja javne ponude nadoplatiti razliku.
Tako da, mozemo racunati 53.60EUR kao najnizu cijenu sljedecih godinu dana nakon isteka ponude. Ako kontaktiras Tankersku nakon isteka ponude preko njihovih odvjetnika, vrlo rado ce ti izaci u susret i otkupiti od tebe tvoj paket po 53.60EUR preko kupoprodajnog ugovora.
Možda se na tezgi kod IB bude moglo dobit i više.
Što je najgore što se može dogoditi nama koji ne prodamo?
Da zaradimo više nego što nam nude u ovoj sramotno niskoj javnoj ponudi.
Pa, smije ponekad javna ponuda i neslavno završiti, zar ne? (mislim po preuzimatelja)
Preuzimanja su u ulaganju u dionice prilike za dobru zaradu, na to se kod dobrih firmi gleda kao na bonus mogućnost.
Tko je u zadnjih pola godine kupio ERNT, ADPL ili KODT te je u analizu (osim FA) uključio i mogućnost preuzimanja?
Npr. ja sam u analizu kod ulaganja u HPB 2019, uključio tu mogućnost, ali kod ATPL nisam. A ispalo je obrnuto.
Nitko neće mojih 1500 kom po 53. Nije dosta 1% za manje od mjesec dana sigurnih?
Udarite slobodno po mojih 52,80.
IB kontra svih
Glavni izvršni direktor Marko Domijan, vlasnik je ukupno 3701 dionica društva ATLANTSKA PLOVIDBA d.d., što predstavlja 0,1768 % udjela u temeljnom kapitalu društva ATLANTSKA PLOVIDBA d.d., odnosno 0,17718 % glasova na Glavnoj skupštini društva ATLANTSKA PLOVIDBA d.d.. Glavni izvršni direktor Marko Domijan, izjavljuje kako ima namjeru prihvatiti Ponudu. Izvršni direktor Vicenco Jerković, vlasnik je ukupno 3965 dionica društva ATLANTSKA PLOVIDBA d.d., što predstavlja 0,18942 % udjela u temeljnom kapitalu društva ATLANTSKA PLOVIDBA d.d., odnosno 0,18982 % glasova na Glavnoj skupštini društva ATLANTSKA PLOVIDBA d.d.. Izvršni direktor Vicenco Jerković, izjavljuje kako ima namjeru prihvatiti Ponudu. Izvršni direktor Edo Taslaman, vlasnik je ukupno 7735 dionica društva ATLANTSKA PLOVIDBA d.d., što predstavlja 0,36952 % udjela u temeljnom kapitalu društva ATLANTSKA PLOVIDBA d.d., odnosno 0,37030 % glasova na Glavnoj skupštini društva ATLANTSKA PLOVIDBA d.d.. Izvršni direktor Edo Taslaman, izjavljuje kako ima namjeru prihvatiti Ponudu.
IB kontra svih
Glavni izvršni direktor Marko Domijan, vlasnik je ukupno 3701 dionica društva ATLANTSKA PLOVIDBA d.d., što predstavlja 0,1768 % udjela u temeljnom kapitalu društva ATLANTSKA PLOVIDBA d.d., odnosno 0,17718 % glasova na Glavnoj skupštini društva ATLANTSKA PLOVIDBA d.d.. Glavni izvršni direktor Marko Domijan, izjavljuje kako ima namjeru prihvatiti Ponudu. Izvršni direktor Vicenco Jerković, vlasnik je ukupno 3965 dionica društva ATLANTSKA PLOVIDBA d.d., što predstavlja 0,18942 % udjela u temeljnom kapitalu društva ATLANTSKA PLOVIDBA d.d., odnosno 0,18982 % glasova na Glavnoj skupštini društva ATLANTSKA PLOVIDBA d.d.. Izvršni direktor Vicenco Jerković, izjavljuje kako ima namjeru prihvatiti Ponudu. Izvršni direktor Edo Taslaman, vlasnik je ukupno 7735 dionica društva ATLANTSKA PLOVIDBA d.d., što predstavlja 0,36952 % udjela u temeljnom kapitalu društva ATLANTSKA PLOVIDBA d.d., odnosno 0,37030 % glasova na Glavnoj skupštini društva ATLANTSKA PLOVIDBA d.d.. Izvršni direktor Edo Taslaman, izjavljuje kako ima namjeru prihvatiti Ponudu.
Gdje to piše?
IB je NEIZVRŠNI direktor pa ga nitko nije niti pitao za izjavu
Zanimljivo nema IB niti ostalih koji posjeduju znacajnu kolicinu dionica. Hoce li IB prihvatiti ponudu ili zadrzati svoj udjeo jer realno govoreci on je taj koji ima najvise za izgubiti u slucaju tnpl preuzme vise od 75%.
IB kontra svih
Po meni je ovo navlakuša. Ja nedam svoje, pa što bude, bude.
Već poslovična trkeljavost kod Kraljice. Stigo i ISPRAVAK!
Već poslovična trkeljavost kod Kraljice. Stigo i ISPRAVAK!
Da ne čitate. Ubacili milokliz Radničkog vijeća.