A vidjet cemo, ja sam siguran da nece ni preko 55% ali par placenih clanaka, onda mozda jedna veca transakcija, tj prebacaj s vec kupljenih racuna, par postova po forumina i mozdabse dogodi cudo ali sumnjam... U svakom slucaju bit ce zanimljivo.
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Tuho je ipak nešto drugo. I TNPL je bio među osnivačima TUHO-a i zadarska je firma i nije imala tako raspršeno vlasništvo.
Neka me neko ispravi slobodno...
-
I još tu ima nešto za napisati. ako ti ljudi prodaju svoje velike pakete postati će jako bogati ljudi a ovaj tekst ih zapravo dodatno izlaže raznim pljačkaškim grupama . Ovo je zapravo po mojoj procjeni nekorektan članak. Bez obzira što su to javni podatci. najmanje 90 posto ljudi u Hrvatsku možda nije niti čulo za Atlantsku plovidbu a kamoli vlasničku strukturu dioničara
-
Evo tek danas gradski vijećnik Maro Kristić objavljiva pripćenje o preuzimanju Atlanske plovidbe. Da sve je korektno i dobro napisano, ali ovo je trebalo biti napisano i objavljeno prije 3-4 mjeseca a ne danas kada je stvar gotova. Da, "Sa ovim činom ponosni Dubrovnik je potpuno izgubio svoju gospodarsku snagu i suverenitet " a od moga Grada ostalo je samo " D ".
-
Nije niti izbliza gotovo. Naričete nad sudbom kletom a ni jednu dionicu nemate i ne bi kupili. Ako vam za ovako jeftine pare otmu Atlantsku izgroda i presele je tamo gdje će netko drugi njome bolje upravljat', onda bolje niste ni zaslužili.
-
Nije niti izbliza gotovo. Naričete nad sudbom kletom a ni jednu dionicu nemate i ne bi kupili. Ako vam za ovako jeftine pare otmu Atlantsku izgroda i presele je tamo gdje će netko drugi njome bolje upravljat', onda bolje niste ni zaslužili.
Kolega , ne želim se s nikim raspravljati,pa tako ni sa Vama, Ja sam samo iznio svoje mišljenje, a završetak će mo uskoro vidjeti.
-
Jos jednom, receno mi je da im Bilbija ne zeli prodati svoj dio. Sad da li ce im prodati po visoj cijeni, blize realnoj, ne znam. Uglavnom, nije u talu sa Tp.
Imamo li neki čvršći dokaz da Bilbija ne planira prodati? Čovjek je predsjednik upravnog odbora, ova cjelokupna priča s dokapitalizacijom išla je u dogovoru s upravom AP-a, dakle i Bilbije.
Nije mi baš logično da je Bilbija sudjelovao u pogodovanju preuzimaču, a da sam pri tome nema potpisan s njima neki opcijski ugovor o preuzimanju dionica.I ja bih volio da IB neće svoj dio prodati, bio bi to najbolji scenarij, ali onda mi njegovo ponašanje nije koherentno.
-
Dokle se došlo sa izgradnjjom Batale?
Koliko ima još za uložiti (okvirno) i kolika bi tribala biti približna vrijednost?
-
sada kada sam odvrtio film unarag, ne mogu se oteti dojmu da je priči kraj! činjenica da nitko iz uprave i nadzornog odbora nije sudjelovao u dokapu mi presudna. dakle, deal je sklopljen. a onda kada vidim da su tek nekolicina iz topa sto sudjelovala..... govori sama za sebe!
i meni najprije izgledalo nemoguće, ali uopće se neću iznenaditi ako prijeđu i 75%. ako su na tuho došli od nule do 90% za par mjeseci.....
Ha cuj, za sudjelovati si morao imati extra €€€ spremljnih malo vise, za ovako par komada, destake ili koju stotinu, si mogao uzet i preko ZSE jeftinije.
A i sam znas da su ovi iz uprave i nadzornog su uglavnom dobivali dionice za rezultate 😉
-
bez obzira na to što su dobivali dionice gratis, nije mi normalno da nitko od njih nije sudjelovao. čak niti bilbija. ta činjenica me i dovela do takvog zaključka da tankerska ima stanje pod kontrolom.
-
-
Konstantno pratim promjene top 10 dioničara preko portala moje dionice i imam podatak da je IB kupio po cijeni od 54 Eura, 12.07.23., +1975 kom, i ostvario 178.452 kom koliko ima i sada.
-
-
Muče ih vozarine pa se tajming zakomplicirao
I oni koji su mislili izaći su odlučili pričekati?
-
Čini mi se ovih dana dosta malih odlučilo izaći, veliki prometi.
-
Nes ti prometa, od pocetka godine je protrgrovano mozda 20.000 komada... To je mozda 1% dionica...
-
Da pokusamo hladne glave i racunom analizirati dosadasnje stanje s atpl (pokusati racunom doci do worst case scenaio pretpostavljajuci slijedece:
1. Prosjek trgovanih dionica od objave ponude = 3000/dan
2. Prosjek uvecati 3500 dionicax28 dana=98 000
3.izlazak svih iz top 10 osim Bilbije = 199000
4.naknadni izlazak malih u ponudi u istom broju kao u tgovanju zadnjih 28 dana =98000
Izracun je slijedeci na kraju ponude:
819000+199000+98000+98000= 1214000 dionica ili oko 58, 5% ako IB izadje govorimo o 65%.
Dakle trebat ce jos 10% ili preko DODATNIH 200 000 dionica da tnpl dosegne 75% ili potpunu kontrolu.
Ostavljam svima da zakljuce, te analiziraju navedene pretpostavke kao realne ili ne.
-
A netko je izašao, netko ušao , a netko i prebacio sa jednog skrbničkog na drugi račun da se stvori dojam koji želi
-
Ispravak izracuna gore, ako IB odluci izaci govorimo o 67% prikupljenih ukupno.
S obzirom na navedeno, realno ocekujem da ce tnpl prikupiti izmedju 48 i 54% a to je jako, jako daleko od 75/95%.
Dionicari koji odluce ostati ipak ce biti nezamjenjivi dio vlasnicke syrukture barem pri ovoj cijeni ponude a imat ce dio vlasnistva u finsncijki jacoj firmi koja krece u investicijski ciklus.
-
Jedini problem je sto ce TNPL moci ponuditi maksimalno 53.60EUR sljedecih godinu dana svima koji bi im zeljeli prodati... Sto znaci da ce to biti najniza cijena sljedecih godinu dana...
-
Pa, mislim da je investicijski fond onima koji ostaju dulji od 12 mjeseci, a i ne zaboravimo da je i prije tnpl kupovala preko drugih racuna. A sto ce biti ako neki jaci igrac(i) odluce uci i prakticki imati kontrolni paket za sve jace odluke? Npr. mirovinci bi mogli uci i jednostavno osigurati da firma ostane na ZSE sto bi im omogucilo ulaganje u iznimno jakoj brodarskoj kompaniji s diversificiranim portfeljom: dry bulk-tankeri-produkt tankeri....
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun