do sada se pokazalo da ne znaju ni što bi s lovom koju imaju, a sada im treba još, stvarno zanimljiv slučaj
samo da ne upucaju u nekretnine i "podijele" preko sindikata međusobno
do sada se pokazalo da ne znaju ni što bi s lovom koju imaju, a sada im treba još, stvarno zanimljiv slučaj
samo da ne upucaju u nekretnine i "podijele" preko sindikata međusobno
Slučajno odabran trenutak tjedan dana prije dividende.😆
Kome još nije jasno o kakvoj se ekipi radi?
Samo se nadam da ih ne smeta onaj broj malih na skupštini što su se ujedinili.
Meni jedino to ima smisla.
Kako se tamo neki mali bezobraznici mogu ujediniti i pokušati uzeti dio zlatne koke. Kakve lopine
Slažem se. Ide se na razvodnjavanje malih.
Koja je to ekipa...užas. Samo nama i nama i nikad dosta
Radimo dokap ali vam necemo reci za sta nam trebaju novci. Samo vi nama uplatite pare. :-/
Može li se nekako doći do pojašnjenja razloga dokapa ili tržište mora špekulirati o tim razlozima?
jeli išta vezano za dokap rečeno na skupštini
[…]Meni jedino to ima smisla.
Kako se tamo neki mali bezobraznici mogu ujediniti i pokušati uzeti dio zlatne koke. Kakve lopine
Vidjet ćemo, što bi rekao onaj u filmu "može da bude, al ne mora da znači" . Pokazali su se i mali kao dobri sudionici...
Naslaguje se ask danima, indeksni kupuje polako, cijena se evidentno kočila...
Nek klepne nakon ex div. daya pa ćemo kupit više od 1 na dvije postojeće i za manje od 53,50 (daj bože). Bit će zanimljivo vidjet cijenu 06.07.
Vjerujem da nije ništa bilo o dokapu na Skupštini, jer bi se sigurno o tome pričalo.
Ima li snage i volje za sazivanje Izvanredne i pedaliranje Uprave?
Nadam se da necemo sami morati pogurati poslovne medije da priupitaju Upravu o razlogu dokapa.
Ima li snage i volje za sazivanje Izvanredne i pedaliranje Uprave?
Ja sam zvao i pitao. Bit će objavljeno u prospektu koja je namjera.
Za sada je objavljeno na stranici u odnosima s investitorima ono što su bili zakonski dužni objaviti.
Možda da skupe za dividendu
Ovo je ono što su zakonski dužni objaviti:
https://www.atlant.hr/pdf/Izvje%C5%A…20prvenstva.pdf
A ono, tipicna hrvatska mucka.
Ali barem je stavljen cjenovni raspon pa nema bojazni oko jakog razvodnjenja.
Mada naravno to nema veze ni s bookom ni s navom pa je zato poprilicno kiselo.
Nista, idemo vidjeti sto ce s novcem pa onda donositi neke jace sudove.
A ono, tipicna hrvatska mucka.
Ali barem je stavljen cjenovni raspon pa nema bojazni oko jakog razvodnjenja.
Mada naravno to nema veze ni s bookom ni s navom pa je zato poprilicno kiselo.
Nista, idemo vidjeti sto ce s novcem pa onda donositi neke jace sudove.
Slažem se s ovom vašom zadnjom rečenicom. Manu je naveo namjeru vezano uz Jadroplov, zašto to ne bi bilo moguće? Ili pak neka druga ozbiljnija investicija. Ovo bi stvarno mogla biti jedna lijepa priča u ovom Hr ambijentu u kojem smo se dosta mućki nagledali i osjetili na svojoj koži. I to ne samo za sve sudionike nego i za zajedničko djelovanje, međusobno povjerenje i za primjer ostalima.
Možda ipak idu na Jadroplov s obzirom da ovi oklijevaju s dokapom. Ciljani iznos bi odgovarao tome.
Da, bilo bi dobro znati što će s tim novcem. Nadam se da neće izist janjet'nu za te pare. Dubroovčani su to, lukavštine nikad nije falilo, tako da ne vjerujem u janjet'nu. Samo se nadam da ih ne smeta onaj broj malih na skupštini što su se ujedinili.
Kolega Sheki
Bit cu subjektivan a s obzirom u kakvom okruzenju zivimo i svakakvih dokapa i "crnih limuzina" nagledali ovo moze biti za upravu elegantan i zakonski provediv nacin da se postotak malih dionicara smanji te se na taj nacin smanji njihova koncetracija u postotku pri donosenju i provođenju odeđenih odluka uprave.
Ovo je iskljucivo moje subjektivno misljenje i nije nagovor na kupnju ili prodaju dionice.
Da se ne lažemo...imam dosta dionica atpl i bio bih sretan da se pare utuku u preuzimanje jadroplova.
Međutim potezi uprave mi ne ulijevaju povjerenje...ništa od obećane transpatentnosti...bilo loše ili dobro poslovanje ..upravi je uvijek super a malima kiflice....Sad kad gledam reakciju tržišta žalim što nisam barem sa pola jutros izašao
Da treba to malo sjesti nemoguce je i ocekivat neku premiju na burzovnu cijenu jer da ima interesa i ona bi bila puno veca na burzi pa treba pricekati da se vide razlozi za konacno razmisljanje ali sigurno je dio razloga i vezan za vlasnicko sredjivanje sta je potpuno legitimno nastojanje iako nije po volji vecine, s jedne strane dionicari nisu izostavljeni niti se dokap radi pa nizoj cijeni od burzovne cak je i veci od trenutne cijene ako uracunamo dividendu pa s te strane nema razvodnjavanja jer po ovoj cijeni drustvo dobiva i toliko kapitala, pa je s te strane korektno za razliku od vecine dokapitalizacija u kojima su dionicari bili izostavljeni i posteno razvodnjeni pogotovo bez prava poduzimanja neceg u vezi toga, a bilo ih je, ali postoji vlasnicko razvodnjavanje za onoga koji ne sudjeluje u dokapitalizaciji, s druge strane ako se ne sudjeluje u dokapitalizaciji vlasnistvo se razvodnjava ali drustvo kapitalno jaca pogotovo u trenutcima losih vozarina pa se time dobiva stabilnost, ali ovisno za sta se koristi dokapitalizacija se smanjuje moguci buduci rast ali mozda i poveca ako se pametno iskoristi, trece pitanje je koliko toga je dogovoreno i sigurno kapitala koji se spreman uci, a to necemo znati do kraja, al vjerujem da je ovaj minimum vjerovatno vec isplaniran.
Da treba to malo sjesti nemoguce je i ocekivat neku premiju na burzovnu cijenu jer da ima interesa i ona bi bila puno veca na burzi pa treba pricekati da se vide razlozi za konacno razmisljanje ali sigurno je dio razloga i vezan za vlasnicko sredjivanje sta je potpuno legitimno nastojanje iako nije po volji vecine, s jedne strane dionicari nisu izostavljeni niti se dokap radi pa nizoj cijeni od burzovne cak je i veci od trenutne cijene ako uracunamo dividendu pa s te strane nema razvodnjavanja jer po ovoj cijeni drustvo dobiva i toliko kapitala, pa je s te strane korektno za razliku od vecine dokapitalizacija u kojima su dionicari bili izostavljeni i posteno razvodnjeni pogotovo bez prava poduzimanja neceg u vezi toga, a bilo ih je, ali postoji vlasnicko razvodnjavanje za onoga koji ne sudjeluje u dokapitalizaciji, s druge strane ako se ne sudjeluje u dokapitalizaciji vlasnistvo se razvodnjava ali drustvo kapitalno jaca pogotovo u trenutcima losih vozarina pa se time dobiva stabilnost, ali ovisno za sta se koristi dokapitalizacija se smanjuje moguci buduci rast ali mozda i poveca ako se pametno iskoristi, trece pitanje je koliko toga je dogovoreno i sigurno kapitala koji se spreman uci, a to necemo znati do kraja, al vjerujem da je ovaj minimum vjerovatno vec isplaniran.
Kod vas kolega uvijek sve ružičasto šta god Uprava izkemijala.
Kod vas kolega uvijek sve ružičasto šta god Uprava izkemijala.
Pa nije sve ruzicasto nikad nije ali pokusavam zivit optimisticno pa mozda i to utjece na nacin moga pisanja, pokusavam bit objektivan o utjecaju slobodno se nadovezite sta treba, razmisljanja sam dao o utjecaju ove odluke i razlicite poglede ali necu dati odgovor sta netko treba napraviti i postupiti to je na svakome da zakljuci prema svojim ciljevima i vidjenjima i dobiti koju ima koja sigurno utjece na razmisljanje, mozda je i problem sta sam u svojim razmisljanjima djelomicno ocekivao da se ovakvo nesto moze desit u nekom momentu poznavajuci stanje kompanije pa me ne iznenadjuje i sasvim mi je logicno