ja mislim da se tek zagrijava... ali promatrajmo
Jel promatrate danas???
Jel promatrate danas???
Jel promatrate danas???
Ne samo da promatramo već i kupujemo i zahvaljujemo prodavateljima😉
Jel promatrate danas???
A jel promatrate HPB?
Jel promatrate danas???
A jel promatrate HPB?
U pravu ste - 1.5% i -7%...isto nema što:)
A što to pada 7 %?
Egle?
A jel promatrate HPB?
Najteže je kad prodaš nisko pred rast i onda gledaš kako dionica odrađuje rast a ti si vani...to je teško...ali kad jedva čekaš da dionica malo padne pa uživaš u tuđoj nesreći...to je brate dno dna....kolega marin od srca Vam želim puno dobrog i uspješnog ulaganja.
Inače ovo danas na brodarima ameri po treći put prodaju istu priču...ne bi se iznenadio da u sljedeći petak nakon objave rezultata za Q1 gledamo GOGL na 15 usd..i ATPL na 600 kn no burza je burza...pa promatrajmo.
A što to pada 7 %?
Egle?
Pa pad ovoga tjedna.
Da li je to danas bila najava dividende pa pad? Jesam li sto propustila?
Najteže je kad prodaš nisko pred rast i onda gledaš kako dionica odrađuje rast a ti si vani...to je teško...ali kad jedva čekaš da dionica malo padne pa uživaš u tuđoj nesreći...to je brate dno dna....
Kolega ,mogli ste barem kontekst razgovara upratit. Pa bi vidili da me kolega jučer napao, jer sam napisao da mi izgleda da je dionica trenutno odradila rast. Jučer sam dobio desetak cereka(u prevodu da baljezgam), danas se odjednom veselim tuđoj nesreći, jer nisam u dionici, svašta. Nisam ja kriv što ljudi postanu subjektivni i ne vide točku preokreta...umjesto da smanjite oholost vi je pojačavate.
Najteže je kad prodaš nisko pred rast i onda gledaš kako dionica odrađuje rast a ti si vani...to je teško...ali kad jedva čekaš da dionica malo padne pa uživaš u tuđoj nesreći...to je brate dno dna....
Kolega ,mogli ste barem kontekst razgovara upratit. Pa bi vidili da me kolega jučer napao, jer sam napisao da mi izgleda da je dionica trenutno odradila rast. Jučer sam dobio desetak cereka(u prevodu da baljezgam), danas se odjednom veselim tuđoj nesreći, jer nisam u dionici, svašta.
Vidjet će mo sutra i u ponedjeljak je li odradila rast...ovi danas što su prodavali mogli bi sutra na otvaranju lupati po asku...GOGL sa -6 trenutno na -2 vidjet će mo na kraju dana...meni se čini da su si oni koji su danas prodavali napravili medvjeđu uslugu. Malo izvan teme ali ne znam da li ste primjetili da se naveliko razgovara o tome kako da se Putinu omogući izlazak iz rata a da ne bude osramoćen koliko vidim održan je cijeli niz sastanaka s tom temom...pisao sam davno na drugoj temi da će na kraju zapad pritisnuti Ukrajinu da prihvati ustupke Putinu.
Promatrajmo.
Nadam se da necemo opet gledati 4xx umjesto ocekivanog rasta. Ako smo dobro racunali sutra mora doci poziv na skupstinu. To bi moralo preokrenuti smjer ako se navede divka u pozivu.
A što to pada 7 %?
Egle?
Pa pad ovoga tjedna.
Tjedan nije završio
Najteže je kad prodaš nisko pred rast i onda gledaš kako dionica odrađuje rast a ti si vani...to je teško...ali kad jedva čekaš da dionica malo padne pa uživaš u tuđoj nesreći...to je brate dno dna....kolega marin od srca Vam želim puno dobrog i uspješnog ulaganja.
Evo, ja sam skoro pa kompletno u kešu od prije par dana. I da, ja jedva čekam da cijene dionica padnu čim više (pogotovo ATPL). A Atlantska po mogućnosti na 100 kuna. I da se ja onda nakupujem ako procijenim da je vrijeme za to. I šta je tu sad u mom razmišljanju dno dna?
Pa nije ovo grupa za pružanje moralne potpore, tapšanje istomišljenicima po ramenima i uvjeravanje onih koji su u krdu sa mnom da će sve biti u redu.
Nije li potpuno prirodno i jedino razumno, ako sam prodao na cca 540, da želim da cijena dionice padne čim više da je mogu ponovno kupiti i na tome zaraditi?
E, sad, hoće li cijena ići ovdje ili ondje, sasvim je druga stvar. Ja sam procijenio da bi mogla dolje i zato sam prodao. Možda padne za 100 kn, a možde ode na 800.
Je prirodno je, a koliko vidim po komentarima i lajkovima već neko vrijeme većina vas je vani. Sto drugim riječima znaci da neće bas biti onako kako si je većina ovdje nacrtala u glavi. Puno ih je izletjelo van na početku rata, a dosta njih i nedavno.
Zanimljivo je to. Ako se slučajno uptrend nastavi i trenutna volatilnost u dogledno vrijeme smanji, mogli bi imati jedan poveći zanimljiv squeez. A zapravo, dovoljna je samo jedna dobra vijest. Jebiga, može biti zgodno kad je većina uvjerena da je u pravu, al se ipak nadje na krivoj strani trenda.
Je prirodno je, a koliko vidim po komentarima i lajkovima već neko vrijeme većina vas je vani. Sto drugim riječima znaci da neće bas biti onako kako si je većina ovdje nacrtala u glavi. Puno ih je izletjelo van na početku rata, a dosta njih i nedavno.
Zanimljivo je to. Ako se slučajno uptrend nastavi i trenutna volatilnost u dogledno vrijeme smanji, mogli bi imati jedan poveći zanimljiv squeez. A zapravo, dovoljna je samo jedna dobra vijest. Jebiga, može biti zgodno kad je većina uvjerena da je u pravu, al se ipak nadje na krivoj strani trenda.
Možda su svi vani, ali i dalje sve dionice imaju svojeg vlasnika, niti jedna nije napuštena!
Je prirodno je, a koliko vidim po komentarima i lajkovima već neko vrijeme većina vas je vani. Sto drugim riječima znače da neće bas biti onako kako je većina ovdje nacrtala u glavi. Puno ih je izletjelo van na početku rata, a dosta njih i nedavno.
Zanimljivo je to. Ako se slučajno uzlazni trend nastavi i trenutna volatilnost u dogledno vrijeme smanji, mogli bismo imati jedan poveći zanimljiv squeez. A zapravo, dovoljna je samo jedna dobra vijest. Jebiga, može biti zgodno kad je većina uvjerena da je u pravu, al se ipak nadje na krivoj strani trenda.
Možda su svi vani, ali i dalje sve dionice imaju svog vlasnika, niti jedna nije napuštena!
upravo tako, sada i moje od neki dan ismijavane od 550 imaju novoga vlasnika po 510, ma gdje još ima bolje, da za 8% dobiješ uživo obrazovanje 100% , kažu stari ljudi, samo uči, znanje ti nitko ne može oduzeti, samo i s neznanjem je isto tako
Možda su svi vani, ali i dalje sve dionice imaju svog vlasnika, niti jedna nije napuštena!
upravo tako, sada i moje od neki dan ismijavane od 550 imaju novoga vlasnika po 510, ma gdje još ima bolje, da za 8% dobiješ uživo obrazovanje 100% , kažu stari ljudi, samo uči, znanje ti nitko ne može oduzeti, samo i s neznanjem je isto tako
Eto, neka sam vam rekao!
DSX | 4.8800 | -0.2700 | -5.24% | USD | 4:00PM EDT | 825,964 | - | 981,790 | 420.374M | ||||
62.24 | -3.23 | -4.93% | USD | 4:00PM EDT | 627,549 | - | 421,759 | 852.246M | |||||
21.39 | -0.65 | -2.95% | USD | 4:00PM EDT | 1.164M | - | 1.219M | 900.568M | |||||
13.33 | -0.27 | -1.99% | USD | 4:00PM EDT | 4.644M | - | 4.141M | 2.75B |
Ovako su jučer završili ameri i s ovim padom glavni igrači su osim DSX nakon isplata lijepe dividende na višoj razini od najviše u 2021 po vrsti brodova najsličniji ATPL je EGLE....vidjet će mo razvoj događaja danas.....za sada mi se čini OK...ali ovdje očigledno sve ovisi o amerima pa treba pričekati...iako više se koliko vidim prati pad a rijeđe rast....danas bi konačno trebali saznati i razvoj situacije s dividendom zadnji je rok za poziv na GS.
Vikinzi stvarno rasturaju prošlogodišnji top im je bio 105,7 nok...sada su na 134 nok s tim da su isplatili 25 nok dividende za 2021 to daje zbroj od 159 nok odnosno 50% prinosa na najviši rezultat u 2021g.
NOK 134.15
13/05/2022 - 09:21 CET
Since Open
+1.90 (+1.44%)
Since Previous Close
+4.05 (+3.11%)
..
Vidim na asku da je nekome prisa za izaci. Ili taj skuplja. Tko ce ga znati.
Slazem se ako trejdate. Da smo imalo likvidnije trziste Atpl bi se dalo lijepo istrejdati.
Ovako nije niti lose samo cekati stvarni ovogodisnji vrh. Naravno i malo gristi zube pritom
Mislim da bulk brodarstvo ne ovisi o amerima, osim kaj prednjace trenutno po volatilnosti.
Njima je brodarstvo rizicna bransa i zato imamo svakodnevno swingove u suprotnom smjeru.
Ti swingovi nista ne govore o trendu sektora i poslovanju firmi , vec su posljedica dogadjaja na makro planu i pridruzene neizvjesnosti.