BDI + 0,1% 1501
Panamax + 5,1% 12734
Ovaj tjedan Panamax porastao je 2,5 posto u ponedjeljak, 5,6 posto u utorak, 8,1 posto u srijedu i 6,7 posto u četvrtak.
Lijepi porast Panamaxa ovaj tjedan
BDI + 0,1% 1501
Panamax + 5,1% 12734
Ovaj tjedan Panamax porastao je 2,5 posto u ponedjeljak, 5,6 posto u utorak, 8,1 posto u srijedu i 6,7 posto u četvrtak.
Lijepi porast Panamaxa ovaj tjedan
Shipbuilding orderbook hits 17-year low
The orderbooks for dry bulk, in particular, have fallen sharply. At 63.4 million DWT, the dry bulk orderbook is at its lowest level since April 2004 and 34.7% smaller than twelve months ago.
https://www.offshore-energy.biz/bimco-shipbuil…ts-17-year-low/
Imamo sigurno znacajno usporen rast flote u narednih dvije godine, s rastom tereta brzim od njega, samo je pitanje koliko.
Kratkorocno, trenutni prosjek BDI za Q3 2020 mi se cini za oko 200 bodova veci od istog u Q4 2019. Provjerite i ispravite me ako grijesim.
Tad je ostvaren marginalni plus.
Dosta ih zaziva rast..a ja sam misljenja kako ce Atpl uskoro ostvariti novo dno u 2020.g. Ja gledam tehnicki i sve zove pad.
Trentutno ne bi dao vise od 130-135kn po dionici.
Dosta ih zaziva rast..a ja sam misljenja kako ce Atpl uskoro ostvariti novo dno u 2020.g. Ja gledam tehnicki i sve zove pad.
Trentutno ne bi dao vise od 130-135kn po dionici.
Legitimno.
At the end of the day it is all about rates.
Ako mislite da ce vozarine znacajno dolje onda ce se i vasih 130 kn ostvariti.
U suprotnom nece.
"Tehnicki..." - Majko moja... A sjecam se jako dobro na nekim drugim dionicama da se "tehnicka" slika znala promijeniti vec za koji dan, isto kao i vase "tehnicko" misljenje.
I ja cekam jeftinije na kupnji, ali za 130 kuna necu sigurno kupiti. Nacekala budem se😂😂
Ja samo kazem ako bude negativna projekcija i padanje gdje ce stati. Prije 130kn nece.
Dao Bog da Vi kolega Kupoprodajnik dobro zaradite. Sve 5. Ima dionica jos za igranje.
Al kad gledate graf i kad Vam nesto tuče u oči..i poprilično ste sigurni..oprezno kolega...vidjeli ste na Optimi kako se izgubi 25% u jednom danu.
Mislim da ako i bude padanja da ce stati na 163-165 kuna, ali ne vjerujem ni da ce do tuda ako vozarine nastave rasti.
Ja samo kazem ako bude negativna projekcija i padanje gdje ce stati. Prije 130kn nece.
Dao Bog da Vi kolega Kupoprodajnik dobro zaradite. Sve 5. Ima dionica jos za igranje.
Al kad gledate graf i kad Vam nesto tuče u oči..i poprilično ste sigurni..oprezno kolega...vidjeli ste na Optimi kako se izgubi 25% u jednom danu.
Ako vozarine okrenu debelo u minus i potraju onda nije greda ni da ode ispod 100 kn. Pa i 50. Sve je moguce.
Samo sto to ne smatram vjerovatnim u trenutnoj konstelaciji.
P.S.
Svjetske vozarine i AZTN-HT muljaza nisu bas isto pa ne znam kako bih to usporedio.
Dečki...malo u hladovinu. Čini se da vas je sunce udarilo u glavu.
Tko je jamio po 140-160 kn jamio je...
Kolega maratonac, pa dobro nam dosli stari druže
A i to nikad ne bismo vidjeli da nema ove pandemije. Ovo je jebena 100-godišnja slučajnost i tko sad to ne iskoristi, za života više nikad neće imati ovakvu priliku.
Čim se pojavi cjepivo...perje će letjeti na sve strane.
A nije to tak ni daleko...
Tu sam ja cijelo vrijeme....malo pritajen, ali ovdje....
A i to nikad ne bismo vidjeli da nema ove pandemije. Ovo je jebena 100-godišnja slučajnost i tko sad to ne iskoristi, za života više nikad neće imati ovakvu priliku.
Čim se pojavi cjepivo...perje će letjeti na sve strane.
A nije to tak ni daleko...
Tu sam ja cijelo vrijeme....malo pritajen, ali ovdje....
Toooo!!! Pa djes ba!?! Bas si nam nedostajao...
To i ja kazem, uskoro ce letjeti perje, purani, dionice, vozarine...
Sad se kupuje, kad nitko nece, kad svi nesto gledaju i cekaju.
A po pitanju korone, na americkim forumima je sve cesca teza da cim Trump izgubi izbore otkrit ce se em da imamo cjepivo em da ni to nije tako strasna bolest. Ipak broj mrtvih ne premasuje znacajno broj mrtvih od proslogodisnje gripe, cca. 500-600k ljudi.
Sve je relativno, pogotovo ako si demokratski sponzor, zoves se Bill Gates i imas karte u rukama.
ja sam se prijavio na Valentinovo, a on je već brojao koliko nas se prijavilo na forum, kako veli kao Segal u Pritajenoj vatri, čeka pristajanje na 600
Vratili se stari pozitivci.
Ovo bi moglo stvarno gore😎
Sada nam jos gospon Klemenc fali za crnjacenje i moze poceti😎
ja sam se prijavio na Valentinovo, a on je već brojao koliko nas se prijavilo na forum, kako veli kao Segal u Pritajenoj vatri, čeka pristajanje na 600
Treba pricekati kolega da Neo kupi na 130 pa mozemo gore.
Display MoreKolega maratonac, pa dobro nam dosli stari druže
Vratili se stari pozitivci.
Ovo bi moglo stvarno gore😎
Sada nam jos gospon Klemenc fali za crnjacenje i moze poceti😎
Treba pricekati kolega da Neo kupi na 130 pa mozemo gore.
vrlo su mu male šanse, ali sve je moguće, iako sam ih ja zadnji puta zaustavljao sam na 160, pa ni sada ne bih to propustio, ali tko zna, kako su neki primjetili, možda mi se pokvari internet, a kako je krenulo s investorom, nikada ne reci nikad
Cijena nikad nije probila obje SMA linije otprve pa nece ni sada. Nekako po grafu nislim da ce Atpl biti zanimljiva za ukrcavanje tamo oko prosinca i sijecnja.
Moje pravilo je da do Bozica idem iz brodara van. U sijecnju ocekujem sezonalni pad vozarina. U veljaci bi bio dobar tajming za ulaz. Ali ja ni ne crtam grafove, vodim se logikom.
Sada ocekujem da ce vozarine rasti jos neko vrijeme. Osim u slucaju lock downa na jesen, u sto ja osobno ne vjerujem.
Da, rasti ce jos neko vrijeme, i evo zasto:
https://edition.cnn.com/2020/08/08/eco…-hnk/index.html
Bez velikih prica, ali fakat ne treba biti Sherlock Holmes da bi se zakljucilo sto stoji iza rasta vozarina za panamaxe. I sto ce izgleda stajati u narednom periodu.
Kina ce morati uvesti izmedju 10 i 20% svoje ukupne potrosnje hrane ove godine, iznad onog sto bi uvezli inace. A to su fakat goleme kolicine.