Moja greska, euribor 7m je oko 3.9%+ 0.25%. Ipak ne lose s obzirom na dividendu + nagradne dionice+ godisnja placa. A nama? Pomalo mi ovaj lik vec ide na.....
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Ovi se pomalo pretvaraju u seosku zadrugu.
-
Moja greska, euribor 7m je oko 3.9%+ 0.25%. Ipak ne lose s obzirom na dividendu + nagradne dionice+ godisnja placa. A nama? Pomalo mi ovaj lik vec ide na.....
Možda i nije greška. U obavijesti ne piše je li kamata godišnja ili šestomjesečna. Ako je za 6m 4% to je 8% godišnje.
-
Možda i nije greška. U obavijesti ne piše je li kamata godišnja ili šestomjesečna. Ako je za 6m 4% to je 8% godišnje.
Pa uvijek se pise godisnja to je standard osim ako nije drugacije navedeno.
-
Vodeći dioničar posudi 1.2 mil € koja je u gotovo identičnoj vrijednosti minusa Q2 uz kamatu i dionica ode tri i pol posto gore. Jesam li nešto prespavao? Izvanrednu dividendu? Prospekt? BDI od 3500? Ili je to feed-back onog Zloćkinog o živima i mrtvima.
P.S. Imatelj sam dionica ATPL
-
A okupio likove oko sebe, majko mila. Kulas, kad je dosao IB raspitivao se po Gradu za neku politicku poziciju jer se prepao kad ode stara ekipa koja ga je instalirala da ode i on... Nadalje, poslovanje u dry bulku je iznimno kapitalno intenzivno a oni diversificiraju poslovanje.... ulaganjem u nekretnine, jos vise kapitalno intenzivnu granu poslovanja. Normalno da svako malo ostaju bez casha a jos ako se poklopio negativni ciklus u oba sektora.... kazin.
Kad vec ulazu u kapitalno intenzivnu industriju, mogli su ulozit u par malih putnickih brodova, bili su za bagatelu do prosle godine i tesko da ce takva kriza u putnickom brodarstvu biti vise ikad i fokusirat se u ono sto znas i radis a ne nesto potpuno trece. Jos da pocnu ulagat u farmu mindela u Konavlima😢
-
Vodeći dioničar posudi 1.2 mil € koja je u gotovo identičnoj vrijednosti minusa Q2 uz kamatu i dionica ode tri i pol posto gore. Jesam li nešto prespavao? Izvanrednu dividendu? Prospekt? BDI od 3500? Ili je to feed-back onog Zloćkinog o živima i mrtvima.
P.S. Imatelj sam dionica ATPL
Vjerovatno je u pitanju spekulacija u preokret vozarina ne vezano za trenutno stanje.
Ova dividenda nije bila bas najbolji izbor s obzirom na trenutno stanje vozarina i likvidnost to je ocito valjda, a sta se tice izvjesca malo me razocarala i niska razina dugorocnih vozarina iako to nista ne znaci za cijenu jedino je bitna vozarina koja ce biti u buducem razdoblju.
-
A ja čitajući i promatrajući svijet oko sebe vidim da je vec etabliran izvoz ukrajine preko odese tj luke Izmaili i vozi se zito Dunavom na Mediteran. Sto to znaci za nase luke i sto to znaci za nase dry bulk kompanije ? Hoće li Atlantska imati koristi ? Tko ce izvoziti iz Jadrana žito ? Hoće li se to sve odigrati ?
-
Da bi žito došlo do Rijeke, Ploča ili Gaženice, treba proći kroz riječne luke u Vukovaru, Osijeku ili Brodu. One trenutno imaju kapacitet od cca 2 milijuna tona žita godišnje. To zvuči puno, ali Ukrajina je u dobrim godinama znala izvoziti i po 50 milijuna tona...
Može se partizanskim metodama povećati prekrcajne kapacitete u riječnim lukama, povećati broj vlakova, uposliti pola države da se digne te kapacitete i za 100%, to će opet biti niti 10% ukrajinskog izvoza žita.
Ali dapače, treba iskoristiti svaku mogućnost.
-
A okupio likove oko sebe, majko mila. Kulaš, kad je dosao IB raspitivao se po Gradu za neku političku poziciju jer se prepao kad ode stara ekipa koja ga je instalirala da ode i on... Nadalje, poslovanje u suhom je iznimno kapitalno intenzivno a oni diverzificiraju poslovanje.... ulaganjem u nekretnine, još više kapitalno intenzivnu granu poslovanja. Normalno da svako malo ostaje bez casha a jos ako se poklopio negativni ciklus u oba sektora.... kazin.
Kad već ulaze u kapitalno intenzivnu industriju, mogli su se uložiti u par malih putničkih brodova, bili su za bagatel do prošle godine i teško da će takva kriza u putničkom brodarstvu biti više ikad i fokusirat se u ono što znaš i radiš a ne nešto potpuno treće . Jos da pocnu ulagat u farmu mindela u Konavlima😢
Čini se da im je propao dokap u zacrtanim gabaritima iu ovom trenutku…. Mutne vode dubrovačke su se dodatno zamutile, pa će sad vjerojatno trebati koji mjesec ili godinu da se voda razbistri.
Mislim da se treba rijesiti pothitno te je ekipa jel jasno da one vrijednosti za firmu ne znaju stvoriti. Al znaju za sebe.
-
-
Vis a Vis te pozajmice, dobro da nisu otišli kod kamatara… 😁
-
Kazu da ce maksimum ove godine biti 19 mil tona ukrajinskog zita, kao i da je problem sto nitko ne zeli ploviti pod ruskom paljbom i jako su visoka osiguranja za brodove koji plove po crnom moru. Pa je to sve poskupilo cijenu zita jako. A kazu da je RH u stanju sve ukrajinske proizvodne kapacitete prebaciti do jadranakih luka Sisak, Vukovar, Osijek kada se organiziraju sa zeljeznicama, navodno, sve mogu prevesti do jadrana. Bumo vidjeli. Ali sto to sve znaci za atpl ?
-
Sisak je luka isto ko sta sam i ja Bond - James Bond...
-
pučinu ? meni on sada već djeluje kao jedan što je posuđivao, posuđivo, dok mu nisu ne vratili
-
Atlantska plovidba d.d. obavještava kako je dana 1. kolovoza 2023. godine potpisan Ugovor o zajmu između Atlantske plovidbe d.d. kao zajmoprimca i gospodina Igora Bilbije kao zajmodavca, u iznosu od 1.200.000 EUR na rok od 6 mjeseci i jedan dan s kamatnom stopom šestomjesečni EURIBOR + 0,25%.
IB je dobio je dobio kroz dividendu 2023 i 2022 cca 1.4 milijuna €, odnosno 1.2 milijuna eura nakon poreza i prireza. I sad pozajmio ATPL 1.2 milijuna € uz kamatu od 4.2%. Zanimljivo
-
Sisak je luka isto ko sta sam i ja Bond - James Bond...
0vdje piše da je kapacitet Siska 1,5 miliona tona godišnje i da je spojena na željeznicu.
Privatna Luka Sisak | Lučka uprava SisakPrivatna luka za pretovar rasutih tereta ″Pristanište i skladišta d.o.o.″ na lijevoj obali rijeke Kupe (r.km. Kupe 4 + 470 do r.km. 5 + 640) koja nije…www.luckaupravasisak.hr -
pučinu ? meni on sada već djeluje kao jedan što je posuđivao, posuđivo, dok mu nisu ne vratili
Sigurno nije bez kolaterale. Uvijek moze uzeti brod.😁
-
Nakon rekordne dividende Igor Bilbija poduzeću pozajmio 1,2 milijuna eura na rok od šest mjeseci.
-
Raste bitcoin, raste copper index, a to su pokazatelji tj predskazatelji izlaska iz recesije uzrokovane ratom u ukrajini. Ubrzanje gospodsrtva predskazuje i rast BDI. Ako bude rasla potreba za željezom i ako bude rasla cijena žitarica, a već se cijena transporta za žitarice povećala tako će rasti i zarade dry bulkera. Potrebe za željezom rastu u Kini, a i cijene hrane rastu, jer se usporava transport žitarica iz ukrajine, a ujedno raste i cijena transporta jer je transport otežan i ide alternativnim pravcima.
Usporavanjem dolaska tražene robe na tržište raste robi cijena, kao što se više plaća onaj koji tu robu dovozi.
Rast potrebe i cijene željezne rudače vjerojatno je u vezi sa jednim drugim današnjim člankom.
Traže se radnici u proizvodnji oružja. Čak se iz mirovine zovu. Gospodarstva se ubrzavaju. Rast BDI je ispred nas.
-
Bitcoin nebitna priča za svjetsko gospodarstvo, tek treba dokazati da može preživjeti prvu gospodarsku krizu koja još nije došla pa tako nije ni mogla završiti.
Bakar raste zbog energetske tranzicije, EV obnovljivci i sl...
QuoteRecesija! Ta opaka boljka hara i razjeda privređavanje. Amerika već određeno vreme kuburi s budžeti, japanska se berza ljulja kao mala lađa na uzburkanom okeanu nemačka privreda posrće zbog ovo njihovo ujedinjenje a bogami gospođe i gospođo…
… ne cveta cveće ni u naše preduzeće.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k