Display MoreNe znam, pročitao sam većinu, čekamo izvj. za Q1, pa ćemo biti pametniji.
Imao sam neka svoja predviđanja za prošlu godinu i za sada je u gabaritima
toga - 93 milijuna sveobuhvatnog gubitka. Moja procjena je bila oko 100 milijuna.
Zanimljiva koncepcija
Revizor utvrdio:
Grupa upravlja brodovima čija je knjigovodstvena vrijednost na dan 31. prosinca 2020. godine iznosila 1.079.632
tisuća kuna (31. prosinca 2019. godine 1.232.478 tisuća kuna).Nezavisni procjenitelj:
Na dan 30.11.2020.
godine brodovi su procijenjeni od strane neovisnog procjenitelja Associated Shipbroking S.A.M. na tržišnu
vrijednost od 139,0 milijuna USD, što predstavlja nižu vrijednost od izračunate vrijednosti brodova u upotrebi.Direktori:
S obzirom da se prema mišljenju Izvršnih direktora očekuju povoljne tržišne i gospodarske okolnosti za
obavljanje djelatnosti prijevoza rasutih tereta, Izvršni direktori Grupe smatraju iskazanu vrijednost imovine
realnom i nadoknadivom. Također smatraju da se u razdoblju od datuma testiranja do kraja kalendarske
godine parametri korišteni u procjenama nisu značajno promjenili, te da iskazana testiranja odražavaju
vrijednosti koje mogu biti primijenjene i na 31.12.2020.
Šta nije o ovome kolega Alias govorio (vidim da ga nema više na forumu), da će revizor utvrditi
da brodovi vrijede manje nego ih vode u knjigama, ali da Uprava ne reagira na te upute revizora,
već govori da je vrijednost imovine realna i nadoknadiva. Slično je objašnjenje Uprave bilo i za 2019.
godinu da je vrijednost imovine realna i nadoknadiva, pa je po mišljenju revizora vrijednost imovine
prošle godine pala za 152 milijuna kuna. Strani brodari su svi imali velike otpise imovine za prošlu godinu.
Revizor utvrdio:
Grupa upravlja brodovima čija je knjigovodstvena vrijednost na dan 31. prosinca 2020. godine iznosila 1.079.632
tisuća kuna (31. prosinca 2019. godine 1.232.478 tisuća kuna).