vijesti sa ZSE
MDKA (Medika d.d.)
-
-
-
I eto nas na 24 tisuće kn.
Pita me frend hoću li prodati ?
Neću. Jedva sam ih uspjela kupiti
Što je ujedno i odgovor kolegi marinu zašto sam onomad prodala adris 2. Prodala sam sve što je donijelo prinos za ulazak u Mediku. Bilo je pitanje dana kada će cijenom potegnuti ta slabo likvidna dionica.
Odokativno, od 2019 kada je objavlejn izvještaj za 2018, cijena dionice je narasla 50%, ali je dobit Medike narasla 100%.
Dionica je dana današnjih na cijeni od 24 tisuće kuna u stvari jeftinija nego pred tri godine.
-
ovo se dalo namirisati po pokretima tupa baš kako sam napisao 20.8.2021. ,,, mene veseli,,, mišljenja sam da je na okidaču sve više novca a sve manje vrijednih jeftinih papiriča na prodaji ,,, ( mislim o onima, nama, koji kupuju ove dionice na duži vremenski period )
,,, a i ovih 12 na prodaji mi ne izgledaju stabilno, 1000kn razlike izgleda puno pri kupnji ,, ali je postotno na cijenu dionice zanemarivo malo, pa je sve pitanje i vrste načala koje stavimo kad se uključimo na burzu, osim racija i emocija donosi odluku ,,,
-
povukla se prodaja na 27000 kn, ima li netko neke informacije ?
-
Znat će se na slijedećem kvartalnom izvješću.
Ali postoji mogućnost da se pojavi koji padobranac.
2000kn dividende nije nemoguće za sledeću godinu.
Već je bila više puta.
-
Znat će se na slijedećem kvartalnom izvješću.
Ali postoji mogućnost da se pojavi koji padobranac.
2000kn dividende nije nemoguće za sledeću godinu.
Već je bila više puta.
MEDIKA d.d.
Zagreb, Capraška 1
10000 Zagreb
Matična država članica: Hrvatska
LEI: 74780000O0R8ZVGJJO27
ISIN: HRMDKARA0000
TICKER: MDKA-R-A
Zagrebačka burza – Službeno tržište
Zagreb, 31. kolovoza 2021. godine
OBAVIJEST O ODRŽANOJ SJEDNICI NADZORNOG ODBORA DRUŠTVA
Sukladno odredbi članka 133 stavak 1. Pravila Burze, Medika d.d. sa sjedištem u
Zagrebu, Capraška 1, OIB:94818858923, ovim putem obavještava da je dana
31.08.2021. godine održana sjednica Nadzornog odbora, uz prisutnost Predsjednika
Uprave. Nadzorni odbor je dao suglasnost na nekonsolidirane financijske izvještaje
Medike d.d. i konsolidirane financijske izvještaje Grupe Medika za razdoblje od
01.01.-30.06.2021. godine, kako ih je utvrdila Uprava.
Medika d.d.,,, moguče je da je neka ptičica nešto doznala,,, svakako bi bilo jako lijepo
-
nekima se žuri !
-
nekima se žuri !
Ivana7 udara ne pita
-
nekima se žuri !
Ivana7 udara ne pita
najgora moguća opcija je novac u banci
-
nekima se žuri !
Ivana7 udara ne pita
,,, udarilo i pojelo i ovog što je zaspao na 25600 kn, vjerovatno ni nezna da ga je zameo vjetar
-
-
nekima se žuri !
Ivana7 udara ne pita
Kolegica je prešla na drugi (stari) forum.... nema nje više ovdje
-
Oh Bože........... odem spavati normalna , probudim se bogata
A kakvi ste vi to......... kako sada mislite da ću si kupiti još nekoliko dionica, a ?
Sve mi se čini da će biti - Što imaš, sa time klimaš
A bilo nam je posve dobro u tišini daleko od svjetla reflektora. Živahan promet sa Medikom u posljednjih desetak dana, čudno
Hm.
-
Ivana7 udara ne pita
najgora moguća opcija je novac u banci
Na pitanje kakva nas jesen čeka s obzirom na inflaciju, i osobito rast cijena hrane, odgovorio je da najnoviji podaci pozivaju na oprez. Naime, prema posljednjim podacima DZS-a, inflacija mjerena potrošačkim cijenama u srpnju je na godišnjoj razini iznosila 2,8 posto, najviše od travnja 2013. Rast potrošačkih cijena tako prati uspon proizvođačkih cijena industrijskih proizvoda, koje su u srpnju porasle za 7,9 posto u odnosu na isti mjesec lani, što je njihov najveći skok još od travnja 2011. godine.
Marić je reko da je bilo za očekivati povećanje stope inflacije, s obzirom na razne vidove monetarnog popuštanja na globalnoj razini, jer je količina novca puštenog u sustav dovela do pada njegove cijene, što može imati utjecaja na dizanje inflatornih pritisaka.
No, dodao je da nije siguran da se poskupljenje hrane ili, primjerice, građevinskog materijala, može u potpunosti opravdati globalnim kretanjima i poremećajima u lancima opskrbe.
Upozorio je i da je ostalo vrlo malo cijena koje se mogu regulirati, budući da cijene uglavnom regulira tržište, ali da treba poticati razvoj tržišta i konkurenciju na tržištu.
Podsjetio je na smanjenje PDV-a na jaja, svježe meso, ribu, voće i povrće, kao primjer vrlo ograničenog utjecaja porezne politike na cijene, jer nakon smanjenja PDV-a nije bilo značajnijeg snižavanja cijena tih proizvoda.
Dotičući se ponovnog rasta duga bolnica, rekao je da su trenutno rokovi plaćanja bolnica negdje oko planiranih 180, a ljekarni 200 dana te da je do sada HZZO-u transferirano oko 5,9 milijardi kuna za plaćanje i ispunjavanje obveza. Treba temeljito reformirati zdravstveni sustav s fokusom na rashodnoj strani, zaključio je.
Izvor: Hrportfolio.hr / Hina
Ključne riječi:
-
povukla se peodaja i na 27 000 kn.. ne da niko ispod 28 000? Bit će dobar kvartal il ? Povećanje divke ?
-
A baš ste nekakvi, nekolegijalni
Tko je da je, prestanite skidati sa aska, lijepo na bid u red, molim
Ne preskačite se, i ne istrčavajte.
Gledajući povijesno cijene i iskazivanu dobit, ovo je nekako fer cijena, barem prema izviješću za prvih šest mjeseci. Da me ubiješ ne znam izračunati discounted cash flow .
Al' je ponašanje cijene, mada na prometu od 2 komada svaki treći dan, u uvjetima očekivane korekcije na svjetskim burzama čudno
The rich get richer and the poor get poorer
-
A baš ste nekakvi, nekolegijalni
Tko je da je, prestanite skidati sa aska, lijepo na bid u red, molim
Ne preskačite se, i ne istrčavajte.
Gledajući povijesno cijene i iskazivanu dobit, ovo je nekako fer cijena, barem prema izviješću za prvih šest mjeseci. Da me ubiješ ne znam izračunati discounted cash flow .
Al' je ponašanje cijene, mada na prometu od 2 komada svaki treći dan, u uvjetima očekivane korekcije na svjetskim burzama čudno
The rich get richer and the poor get poorer
zašto nekolegijalno?
pa placeno tj tj prodavatelj je prodao po trzisnoj ?
ja poludim kada netko prospe po BIDu pa cijena padne. kad sam u dionici.
a volim kad NISAM u dionici pa se stanem na bid i netko mi proda ispod trzisne hehe.
dakle ajde skidajte sa ASKA i do 50k kn!!!
-
MEDIKA d.d.
Zagreb, Capraška 1
10000 Zagreb
Matična država članica: Hrvatska
LEI: 74780000O0R8ZVGJJO27
ISIN: HRMDKARA0000
TICKER: MDKA-R-A
Zagrebačka burza – Službeno tržište
Dana 07.10. 2021. god. Uprava Medike d.d. sazvala je izvanrednu Glavnu skupštinu Društva za
utorak 16.11. 2021. godine, s početkom u 12,00 sati u poslovnim prostorijama Medike d.d. u
Zagrebu, a Nadzorni odbor na sjednici održanoj istog dana podržao prijedlog odluke.
Dnevni red:
1. Otvaranje Glavne skupštine Društva i utvrđivanje broja nazočnih i zastupljenih dioničara
2. Donošenje odluke o izmjeni i dopuni Statuta Medike d.d. te utvrđenje pročišćenog teksta
Statuta -
Da mi je znati što im je to tako urgent, a iziskuje promjenu statuta, da se saziva izvanredna skupština ?
-
Da mi je znati što im je to tako urgent, a iziskuje promjenu statuta, da se saziva izvanredna skupština ?
Brzinski sam usporedio sadašnji statut i prijedlog novog. Jedina razlika, čini mi se, su dodane nove djelatnosti i to područje informatike, računarstva i elektroničke komunikacije:
* usluge informacijskog društva
* ostale uslužne djelatnosti u vezi s informacijskom tehnologijom i računalima
* iznajmljivanje uredskih strojeva i opreme, uključujući računala
* računalne djelatnosti
* izrada i održavanje web stranica
* djelatnost elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga -
Mozda kapne vanredna divka😉😉
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title