Pozitivno me iznenadila vijest od dividendi.
MDKA (Medika d.d.)
-
-
-
Pa to sigurno jest pozitivna vijest za dioničare, al ponašanje uprave i većinskih vlasnika, nije. Da su prethodno iskomunicirali takav protuprijedlog, cijena dionice bi porasla i vjerojatno nakon dividende pala za taj ili neki (sličan) iznos. Ovako rasta nije bilo, a pad je moguć.
Ne znam zašto to uvijek rade, kao da su im manjinski dionicari ne daj Boze, neprijatelji.
-
Ova dionica je divota. Inkasiraš preko 8% na cijenu i još ti ne padne za iznos dividende.
Nećemo je gledati još dugo na ovim razinama;!
- tu je najveći problem što se na nekim drugim dionicama može u jedan dan zaraditi 40% ili u tjedan dana 100% tako da taj div. prinos od 8% ne zanima 99% HR investitora.
- i taj prinos od 8% je na papiru jer kad vam država i općina oduzmu prinose i doprinose vi će te dobiti 7%.
- a tih 7% prinosa u jednom danu može zaraditi i najneukiji trejder da o kladioničarima ne pričam.
- na žalost ova dionica sljedećih godinu dana neće rasti.
- imamo stabilnog prodavača na cca 16.000 kn.
- da je uprava oglasila ovu dividendu prije mjesec dana imali bi rast dionice od 2.000 kn ali isto tako i pad veći od toga rasta nakon ex. div.
- sve u svemu i nije to ništa loše za nas cca 1% investitora jer će se dionica moći kupiti u narednom razdoblju za 15-16.000 kn.
- ako se dese koji potresi na tržištu eto nam MDKA i na 11-12.000 kn, to su tvz. prilike.
- jedino što od uprave očekujem to je stabilno poslovanje, neka oni i dalje prave neto dobit po dionici preko 2.000 kn, i što je najvažnije redovne dividende, pa mogu biti i manje od ove, važno je stabilno poslovanje.
- a tržište će odrediti kolika će biti cijena dionice.
- dobra je i ova velika cijena jedne dionice jer prosječan HR trejder nema toliko novaca da bi ulazio u ovu dionicu.
-
Pozdrav, da li se oporezuje 12 % dividenda ili je neoporezivo?
-
oporezuje. plus prirez na porez. nema djabe ni u stare babe na ovim prostorima....
-
Mislim da je pitanje vezano za podatak da se dividenda isplaćuje iz zadržane dobiti, a ne iz dobiti prethodne godine.
-
Pozdrav, da li se oporezuje 12 % dividenda ili je neoporezivo?
Ovisno o tome od koje zadržane dobiti se isplaćuje, odnosno je li zadržana dobit iz godine prije ili nakon uvođenja poreza. Ne znam podatak iz koje se godine isplaćuje ova dividenda.
-
Lani je isto bila iz zadržane dobiti,umanjeno za porez i prirez,
Mislim isti je šablon i za ovo ljeto.
komot @
-
I ja, da je bilo zadržane dobiti za isplatit bez poreza, napravili bi to prošle godine.
-
Pitanje za starsjedioce ?
Kako ili kada je Auctor došao u posjed Medike ?
-
-
Pliva i Krka su starosjedioci.
PBZ/skrbnik sa 25,50% mogućnost AUCTORA- starosjedioci
PBZ Croatia osiguranje OMF 4,87% mogućnost AUCTORA-starosjedioci
HPB skrbnik 9,48% AUCTOR ????
podaci su stari 13 godina
zloćesti@
-
Još par dana i dolazi nagrada za strpljive...malo nas ima al smo tu...lijepo se nagradite svi uz našu dividendu koja je pristojna ove godine..pozdrav svima ma gdje bili
-
Promjena u prvih 10,! Ništa neočekivano.
-
Je da.... samo sto si oni kupuju ispod 8 tisuća kuna. I sto ako sutra frknu dionice trezoru? A ako trezor nema para, Market ima.... ta tko ne bi kupio po 7.716 i uvalio raji na burzi po 15-16 dok ide?
-
Jesu isplatili dividendu?
-
Neznam koliko je kupljeno u ponudi nedavno ali znam sitno ,zanemarivo mislim na cijenu 7 i kusur..
Mislim da su ovo stvarni vlasnici.
NE...Još sa današnjim danom..
-
Vjerojatno su stvarni. Al zašto su bili pod custodyem odnsono pod računom Auctora?
-
U jeku AGROKOR afere koliko znam dvojac iz uprave je izašao iz prvih 10.
Evo ih ponovo u prvih 10. Tu su i novi ..
-
U jeku AGROKOR afere koliko znam dvojac iz uprave je izašao iz prvih 10.
Evo ih ponovo u prvih 10. Tu su i novi ..
Neobično , da su tim novcem kupovali jeftine dionice Leda ili Jamnice koje su sada još jeftinije tj. vrijednost im je nula nebi se sad mogli ponovno vratiti u top 10.
Ili su možda kupovali obveznice kad su pale na 20% vrijednosti pa ih poslije uvalili po 100% .
Tko bi to znao....
-
Ne znam, nije li Kuštrak bio veliki vođa Medike?
Ako je to točno, zašto je iz tako jako dobe firme otšiao u Agrokor?
Medika sim, Medika tam, krasan je to biznis, ali kada će ti to država platiti?
Kada se sve posloži.
Jasno da će se posložiti.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-