nadam se da ce ih malo veci igraci stisnuti da se uozbilje jer ovo ne vodi nigdje..tri godine sam u ovoj dionici(vise komada) a eps sica..ma sramota..
MDKA (Medika d.d.)
-
-
-
Je li tko lani bio na skupštini? Isto je prijedlog bio da se dobit zadrži pa je na kraju dividenda isplaćena iz ranije dobiti. Je li to neki običaj tu da uprava ne da a onda se na skupštini zavrću ruke ili je to lani bio izuzetak?
Lani je bio izuzetak. U međuvremenu se posredno promijenio najveći suvlasnik/kontrolni dionicar.
-
Je li tko lani bio na skupštini? Isto je prijedlog bio da se dobit zadrži pa je na kraju dividenda isplaćena iz ranije dobiti. Je li to neki običaj tu da uprava ne da a onda se na skupštini zavrću ruke ili je to lani bio izuzetak?
Lani je bio izuzetak. U međuvremenu se posredno promijenio najveći suvlasnik/kontrolni dionicar.
Jel to dobro ili lose??
-
nikakve koristi od te dionice..sutra ce biti lom na burzi..dijele dividendu samo kad treba ispratiti clanove uprave i sl..
Ako bude lom, ja ću to iskoristiti za dokup.
-
Nepoznanica broj 2 kod kontrole duga države: Da li se Medika osigurala ukoliko sve zaduženija država (kupac lijekova) u jednom trenutku ne nađe novog dobavljača-veletrgovca koji ne će imati velika potraživanja od države i moći će na dug opskbljivati državu lijekovima u puno većim iznosima nego štoto radi Medika. Medici tada padaju prihodi, naplata i profit.
-
Nepoznanica broj 2 kod kontrole duga države: Da li se Medika osigurala ukoliko sve zaduženija država (kupac lijekova) u jednom trenutku ne nađe novog dobavljača-veletrgovca koji ne će imati velika potraživanja od države i moći će na dug opskbljivati državu lijekovima u puno većim iznosima nego štoto radi Medika. Medici tada padaju prihodi, naplata i profit.
Uf kolega, jeste ga zakomplicirali, ali plus za kreativnost. Znači implicirate da država ciljano krene povećavati dug prema Medici i onda u jednom trenutku napravi salto mortale i počne cicati drugog dobavljača jer je kod ovog iskoristila "veresiju". I onda cucla drugog dok ne pređe na trećeg i tako u beskonačno nalazi veću budala koja je spremna davati robu na dug uz veće iznose i veće popuste. Ne znam kakvo mišljenje imate o Hrvatskoj, ali u konačnici, obzirom na ogromni dug koji država ima prema Medici, ne mislite li da bi se Medika u tom slučaju zaštitila i iskoristila neku od poluga (npr. prisline naplate, potpune blokade zdravstva i sl.). To bi bila onda neka dilema zatvorenika u kojoj svi gube i nastaje kolaps. Ja pretpostavljam da su ipak u ovom slučaju racionalni akteri posrijedi i da takvo nešto nije moguće, tim više što je uprava Medike debelo povezana s državom.
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…nicama-15008298
Valjda ce im drzava dat koju kunu, ovo nema smisla toliki dug hendlat na svojim ledjima .
-
Koliko ja kužim, kad dođe do ovakvih situacija, udruže se svi i pritisnu državu. To smo gledali mnogo puta do sad. Bilo bi problem kad bi se našao jedan financijski dovoljno jak koji bi igrao samostalno i iskoristio situaciju. Država je dosad uvijek platila jer drugog izlaza nije ni imala i tako će biti i sada, ako cijena padne značajnije ja ću još podebljati.
-
Je, pritisnu.... al znaš kako to obicno ide. Sve bude predvidljivo, a onda pila naopako.
Platit će država, al to ne znaci da neće zagustiti i napraviti moguće probleme.
-
MEDIKA, d.d. - prijava transakcija rukovoditelja (Uredba o zlouporabi tržišta)
Sta ovo znaci???
-
-
Izašlo izvješće. Ne znam ga linkat preko moba. Prihodi veći, dobit manja. Potraživanja od kupaca narasla preko 300 mil. u ovoj godini
-
-
od koga je ta sva ekipa iz Medika ovih dana stekla sve te silne dionice po cijeni od 7716?
-
I ja bi 450 dionica medike po 7hilja kn., čestitke managmentu ❤️
-
Mozda iznenade dividendom krajem godine??
-
od koga je ta sva ekipa iz Medika ovih dana stekla sve te silne dionice po cijeni od 7716?
Nekako mi sve vise cini da je to upravo i realna cijena dionice...
-
Izašlo izvješće. Ne znam ga linkat preko moba. Prihodi veći, dobit manja. Potraživanja od kupaca narasla preko 300 mil. u ovoj godini
S obzirom kakvi su redovi bili ispred ljekarni i to je trajalo poprilicno ocekivao sam vec prihode, ocito je ovaj dio sta su bolnice bile zatvorene za vecinu stvari utjecao na manju potrosnju u bolnickom sustavu
-
Bojim se da je od trezora, grrr...
-
Od Auctor d.o.o.-a
Jedna od obavijesti je da je Auctor otpustio 3200 dionica (https://zse.hr/default.aspx?id=98821)
-
Je li dobio tko poštom prijavu za sudjelovanje na skupštini?
Pa nije valjda da očekuju da to ručno popunim i poštom pošaljem nazad!? Pa kaj smo u 19. stoljeću, da im golubom pismonošom vratim?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun