malo o HTu da ne ispadne da drukam protiv HTa a navijam za Opte
HT (Hrvatski Telekom d.d.)
-
-
-
Ima li itko od znalaca zamisli kako će ev. dolazak UG na tržište utjecati na poslovanje HT ?
Možemo li i ubuduće sa sigurnošću očekivati redovitu i pristojnu dividendu ?
Razmišljam o parkiranju u HT
-
Ima li itko od znalaca zamisli kako će ev. dolazak UG na tržište utjecati na poslovanje HT ?
dobro promišljanje dok još ima "zelenih mjesta u garaži"
-
uvijek äe ih biti jer na burzi uvijek netko prodaje netko kupuje.
-
je, ali probaj kod Škore parkirati pa buš videl cenu, domovinsko parkiranje u narodnu dionicu je sada po pristupačnoj cijeni
-
je, ali probaj kod Škore parkirati pa buš videl cenu, domovinsko parkiranje u narodnu dionicu je sada po pristupačnoj cijeni
je... bilo je i u IPO... XD :=)) pa paf.. sa 265 na 140 ? sad budete rekli " da ali ako pribrojite dividende..." posao je dividenda plus kontinuiran rast dionice sa povecanjem dividende..
ima i drugih firmi s vecom divkom
-
je... bilo je i u IPO... XD :=)) pa paf.. sa 265 na 140 ? sad budete rekli " da ali ako pribrojite dividende..." posao je dividenda plus kontinuiran rast dionice sa povecanjem dividende..
ima i drugih firmi s vecom divkom
tih prvih dana je igrao najbrži broker, kojeg si jedva mogao dobiti, ali se zato moglo odmah prodati iznad 300, pa onda lagano nazad u skladu s kretanjem na burzi i dividendama, samo da opet bude po 140, ako "dobro" prodaju Opte
-
Da nisu oni to otkupljivali od vlastitih menagera ?
Viđali smo i čudnijih stvari
-
Da nisu oni to otkupljivali od vlastitih menagera ?
Viđali smo i čudnijih stvari
ako ne bi previše omelo spravljanje ručka, možda bi nam mogli pomoći kod Adrisa, da li da čekamo na 380 ili je bolje oko 350 čisto da ne pušimo prerano bez veze, a vi ako ne vidite dobro stanje na HTeju, barem bi se u njuh mogli pouzdati, jer bez njuha se dobro ne kuha, njušite li što se događa na Adrisu, mislim miris crvene svjećice i to
-
Pogledati ću. Trenutno urgent pri loncu
-
-
Zakljucak:
Pokazatelji, u trenutnoj situaciji i okolnostima, su jako dobri; iznimno stabilna bilanca; vrlo visok iznos novca na racunu; smanjenje zaduzenosti; ulaganja u modernizaciju 2020. godini su iznosila 1,82 mlrd kn te su tri puta veca od ukupnog ostatka trzista; perspektivna djelatnost - mreže pete generacije (popularno nazvane 5G mreže) okosnice su razvoja društva i gospodarstva u sljedećem razdoblju; svake godine se isplati dividenda (jedni od rijetkih koji su isplatili i u 2020.).
Pokazalo se da je ovu dionicu dobro imati u portfelju.
Kratko cu se pozvati na zakljucak ovog mog sazetka prethodne analize.
Clanak kaze da EU mora do 2025. uloziti 300 MILIJARDI €, ako zeli izgraditi mobilne mreze nove generacije, a uz to EU se nada da ce mobilne mreze nove generacije pomoci gospodarstvu da izadje iz recesije koju je prouzrocila pandemija covida 19.
https://www.seebiz.eu/tehnologija/eu…5g-mreze/254502
Uz HT, moj pick je i ERNT. To mi je najvise zastupljeno.
E sad, ili sam vizionar ili nisam. :)))
-
definitivno jesi vizionar! i sam slično razmišljam, ali si postavljam pitanje KADA? ako europa veli 3-4 godine, onda će to kod nas biti za 5-6 g!! ako i onda.
-
pokupi se u 4 minute 4k komada i onda se prepusti pozerima da malo glume prodaju kao ajte sada malo vi, na redu ste,
dođe mi da se mam prebacim u Opte, barem su kreativniji
-
Hoće li ovaj put preko 200?
-
bome nas zaključalo u " htejovoj govornici" , nadajmo se neće dugo trajati do otključavanja
-
Čudan neki zaključak Uprave HT. Beskamatno posuđivanje novca ne pričinjava štetu kompaniji i dioničarima. Volio bih da me upute na banku koja dijeli novac kao HT. https://www.seebiz.eu/tvrtke/ht-nije…drustvu/256232/
-
Zapravo im je super ideja - kupe obveznice sa kamatom 0, i eto zaobilazenja zakona. Za pozajmice firme postoji minimalna propisana kamata. Ovako su ih de facto kreditirali, ali u stvari nisu Skidam kapu CFO-u.
-
Kreditirali su ih za inflaciju i za oportunitenti trošak. Nemam pojma koliki ROI HT ima na svoja ulaganja, ali meni se to ne čini malo
-
Kreditirali su ih za inflaciju i za oportunitenti trošak. Nemam pojma koliki ROI HT ima na svoja ulaganja, ali meni se to ne čini malo
Ne kuzim?
To je akumulacija (Excess), a ne obrtni kapital na kojem HT operativno zarađuje. Taj novac ako nema odgovarajući povrat treba vratiti nazad svojim vlasnicima iI njime kupiti postojeći kapital i poništiti ga. To oni i rade, al dionicari očito očekuju vise.
-
Točno, akumulacija.
Koju mogu uložiti u nešto, isplatiti dioničarima ili iskupiti dionice.
Koliko su oni zaradili ulažući u nekamatonosne obveznice majke na 4 godine ili koliko već?
Jasno je da ta akcija ne utječe na poslovanje firme, ali utječe na vrijednost firme. Jer ako danas nešto platim 125 milijuna eura, pa dobijem isti taj novac za 4 godine, netko će me pitati za zdravlje.
Uz neku prosječnu inflaciju od 2%, kroz četiri godine, NPV 125 milijuna je 115,48 mil. Kako opravdati tih 9,5 milijuna eura manje? Kao, imamo hrpu viška love pa ne znamo gdje ćemo s njom?
Jasno mi je da im ne pada na pamet ulagati u infrastrukturu koja je na albanskoj razini, ali glupo je i da bacaju lovu okolo.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun