imam osjećaj da će zaista biti 9 kn / dionici. BID jak ASK mršav..
HT (Hrvatski Telekom d.d.)
-
-
-
Kada je prijedlog dividende ?
Krajem veljače ?
-
Tko je kupio ovih 50 000 komada ?
To je transakcija izvan burze ili ?
-
Tko je kupio ovih 50 000 komada ?
To je transakcija izvan burze ili ?
Nekako bi se kladio da je sam HT kupio .
-
kolege, sto kazete na izvjestaj ?
-
u ovoj gunguli, čitati izvještaj HT bio bi čisti gubitak vremena
-
u ovoj gunguli, čitati izvještaj HT bio bi čisti gubitak vremena
Bolje baciti kocku i odluciti manje posla, a mozda i sigurnije, uostalom mislim da vecina ne bi bila bolja u odlucivanju od bacanja kocke na duzi rok !
-
Kockari a piše Vam da ste specijalisti
-
Ajme kako ja volim ovaj HT, svake godine nevezano na cijenu ili doba godine ubacim malo para , ne citam ni izvješća, samo pogledam kolika ce bit dividenda, neunistivo.
-
To je istina kolega. ..
Sigurnih 4% nakon poreza i prireza..
Osim ako Rus ne odsječe kablove i spoji ih na OPTE 😁😂😀
Ipak se Srb ( Šolak ) mora odlučiti na čiju će stranu u slijedeća 24 sata ..
Šalu na stranu.. daz dobra dividenda ali bilo je i boljih dana. . Ja se nadam 9 kn.
-
-
Sutra bi se mogla znati Divka.
Koja su očekivanja.
Prolazili su veliki paketi Dione na burzi a nije ih sve kupio HT.
Do mene je došao podatak da će prihodi rasti a dividenda biti u padu.
-
Zar nisu rekli najava u četvrtak, skupa s godišnjim izvješćem? Otkupili su goleme količine vlastitih dionica u vrlo kratkome vremenu. Daleko intenzivnije nego prošle godine u ovo vrijeme. Povlače ih tamo u srpnju, ali na dividendi se to osjeti čim otkupe. Ne očekujem manje od 8 kuna. I 9 je moguće, s obzirom na brutalan FCF.
-
Nova runda otkupa preko 120000 kom.
Još malo i duplo veći otkup u odnosu na prošlu godinu. Ima li kakva analiza za ht
-
Otkup je odličan način da se podigne cijena smanjivanjem broja dionica u opticaju.
Tako se podiže EPS.
Zato neću ovo da prodam još.
-
Ma kakva prodaja.. Nakon najnovijih podataka Q42021 i vidljivog trenda, HT je za buy&hold.
EPS je neloš, ali je FCF per share ogroman. Daleko iznad svih očekivanja. Dobro je kad postoji konzistentnost P/E omjera i P/FCF omjera, ali kad nije konzistentno, onda je daleko bolje da je FCF (značajno) veći od neto dobiti. Da je obrnuto, to bi već bio jedan 'red flag' i razlog za dobro razmisliti šro dalje. Ovi rezultati su potpuni no brainer. Cijena će vrlo vjerojatno u smjeru 200kn..
-
Ma kakva prodaja.. Nakon najnovijih podataka Q42021 i vidljivog trenda, HT je za buy&hold.
EPS je neloš, ali je FCF per share ogroman. Daleko iznad svih očekivanja. Dobro je kad postoji konzistentnost P/E omjera i P/FCF omjera, ali kad nije konzistentno, onda je daleko bolje da je FCF (značajno) veći od neto dobiti. Da je obrnuto, to bi već bio jedan 'red flag' i razlog za dobro razmisliti šro dalje. Ovi rezultati su potpuni no brainer. Cijena će vrlo vjerojatno u smjeru 200kn..
Aaaa napokon ste prešli na ovaj forum. Dobar dan i dobro nam došli kolega!
Slažem se za ht, i meni je potpini no brainer iako o otkupu dionica imam podvojeno misljenje, znam da je to generalno dobar potez kad je cijena povoljna, a cijena je povoljna, ali s druge strane kad sam to malo stavljao na papir koliko zapravo otkup smanji dobit, a koliko se po dionici dobije na tome što se smanjuje sam broj dionica ispadne da se isplati tek za 20+ godina.
Ipak, trenutno pokušavam pojačati poziciju u ERNTu.
-
Stigoh, da. Hvala Vam na toplim riječima dobrodošlice.
Gledajte, za share buyback, akvizicije, reinvesitranje u vlastite projekte, otplatu duga i isplatu dividendi bitan je free cash flow jer sve iz njega ide, a kod HTa je nenormalno jak, daleko iznad mojih očekivanja. Naplata im je sigurno jako dobra, a imali su očito jako male kapitalne izdatke. Sami EPS kao takav je manje bitan, a kako znamo, da ga se i namjestiti. Po mojim nekim dosadašnjim valuacijama, a koje radim upravo kroz prosječni FCF unazad pet godina(ovdje i sedam), kad ga se pomnoži s 20 dođemo na tržišnu kapitalizaciju od oko 16 milijardi kuna za HT. Znači neka intrinzična vrijednost dionice bi trenutno bila 200, tj. 200 i kusur kuna. U pravu ste da je podcijenjena i da je potez dobar.
ERNT isto radi otkup, ali neće povlačiti vlastite, barem nisu najavili. Oni ako bi u budućnosti krenuli u to, onda bolje prvo neki stock split pa onda share buyback jer je malo ERNT dionica.
-
-
8 kn brutto, 7,1 kn netto.
3,75% DY, a inflacija osnovnih namirnica je 25% što znači da je DY daleko manji od inflacije.
-
8 kn brutto, 7,1 kn netto.
3,75% DY, a inflacija osnovnih namirnica je 25% što znači da je DY daleko manji od inflacije.
Pa niste valjda očekivali 25% ???
Ja zadovoljan
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-