još se nisam ni probudio i dividenda sjela :))) gospodin je ažuran.
Uprava CEO | Hrvatski Telekom d.d.
sčijedeće godine očekujem 9 kn ili 1,2 eur.
još se nisam ni probudio i dividenda sjela :))) gospodin je ažuran.
Uprava CEO | Hrvatski Telekom d.d.
sčijedeće godine očekujem 9 kn ili 1,2 eur.
Za 2022 god. Najavljena je dividenda 6 kn
a povećanje prihoda
Za 2022 god. Najavljena je dividenda 6 kn
a povećanje prihoda
Od sljedećeg mjeseca su mi poskupili tarifu za 10kn mjesečno, pa sada to pomnožimo sa brojem mjeseci pa sa brojem korisnika i onda se nadamo dividendi od 9kn 😁
Sjela divka a na prodaji koliko hoćeš ispod 180 kn a poništenje ide tek u 7 mj.??
Umjesto rasta imamo pad.
Ništa, kupovat dok pada pa prodavati stare ulaze na moru kad se dođe.
Neki dan sam u Ilici neki caffe plati 3 deci pive 18 kn a što će tek bit na moru.
Ove razine cijene nude jako ugodne ulaze. Na godinu bi dividenda mogla biti i 9 kuna. Očekujem da će idući mjesec povući milijun dionica. Slabo otkupljuju ovih dana, a ne vidim razlog jer je dionica stvarno povoljna.
To je relativan pojam da je nešto povoljno. Oni koji vole sigurnost i dividendu su zadovoljni te vam je "povoljno"a P/E 20 baš i ne predstavlja neku podcjenjenost.
To je relativan pojam da je nešto povoljno. Oni koji vole sigurnost i dividendu su zadovoljni te vam je "povoljno"a P/E 20 baš i ne predstavlja neku podcjenjenost.
P/E nije baš neki pokazatelj za HT. Zaboravljate imovinu koja je posuđena DT-u, a koja bi se u slučaju prodaje morala uzeti u obzir kod procjene firme.
Tek tada ćete vidjeti koliko je ovo smješna valuacija.
P/E povišen zbog razloga sigurnosti(nema duga, jako niska volatilnost, dobit je izvjesna kao kako je izvjesno da će večeras past mrak i sutra svanuti..) I taj P/E je ispod 19 na ovim cijenama, a sve do 22,5 kroz nekih pet godina je meni sasvim oke, s time da je P/FCF skoro duplo niži. Uvijek je daleko bolje da je FCF viši od neto dobiti. HT ima recimo i ROCE veći od ROE, što ukazuje da je dioničar trenutno u boljoj poziciji nego vjerovnik, što je prava rijetkost kod bilo koje kompanije, ali nije ni čudo jer HT ima minimalan dug. Očito je i kvaliteta tog duga jako dobra kad je takav odnos ROCE i ROE. Čak ni ERNT to nema...
O povlačenju vlastitih dionica bez smanjenja TK ne moram posebno ni govoriti.
Ne tvrdim da je jeftin, ali 💯 je povoljan, s obzirom na trenutačnu situaciju i trend.
Sve to stoji samo se para ne vrti tu.10 kn gore dole ovisno o dividendi i tako godinama. Tu investitor baš nema što pratiti ni trejdati. Kupiš i čekaš divku ili prodaš kad naraste za iznos divke. Kraljica burze se okrene uzduž i poprijeko u tih godinu dana .Ovo i npr.Zabu 2 bagera ne mogu pokrenuti i zato je dosadno.Ne kažem loše već dosadno .
P/E nije baš neki pokazatelj za HT. Zaboravljate imovinu koja je posuđena DT-u, a koja bi se u slučaju prodaje morala uzeti u obzir kod procjene firme.
Sve to nije toliko bitno kada prodaje nema na vidiku i onda je jedino mjerilo zarada na toj imovini jer to je jedini povrat koji dionicar moze racunat.
Ht-u je vec dugo problem smanjenje te marze i konkurencija, da li ce radi ove inflacije nastat preokret u trendu vidit cemo, iako ima ogromna ulaganja i amortizaciju pa kad s tim ulaganjem zavrse mogla bi se otkljucat i vrijednost.
Ali recimo primjer od neki dan moji su imali paket trio na A1 oko 220kn mislim, istekao je neki dan A1 ponuda je sad 240kn, zovem optimu oni nude 202kn trio paket i za ne falit telemach taman u ovom tjednu dovrsi optiku u ulici i dodju na vrata i nude paket mislim da izadje oko 180kn na 2 godine nije jos potpisano pa na znam tocne detalje ....evo pogledajte na njihovoj stranici s tim da su im ponude doma na 6 mjeseci gratis i jos nesto jeftinije bude, tako da ocito telemach ide brzo u izgradju optike i to po dobrim cijenama paketa.
Ht je dobar kada na ostalima nema bas prilika, a i s obzirom na velicinu i likvidnost ima se vremena reagirat ukoliko se nesto drasticno primjeni
Sve to stoji samo se para ne vrti tu.10 kn gore dole ovisno o dividendi i tako godinama. Tu investitor baš nema što pratiti ni trejdati. Kupiš i čekaš divku ili prodaš kad naraste za iznos divke. Kraljica burze se okrene uzduž i poprijeko u tih godinu dana .Ovo i npr.Zabu 2 bagera ne mogu pokrenuti i zato je dosadno.Ne kažem loše već dosadno .
Ja volim dosadno. Kraljica burze se okrene svakako, u raznim smjerovima i može biti tri godine za redom jako lijepa priča pa četvrtu godinu salto mortale, a onda tko živ, tko mrtav. Kad se dogodi krah burze, i tu ne pričam o korekcijama, nego o situaciji kad su ljudima dionice ljudima tako odbojne da im se i jedan Apple gadi, tada iz HTa imaš vremena izaći uz do ~15% manje nego si do tada imao, a kraljicu pobriše kapital 30% u jednome danu pa onda još u narednim danima, tjednima i mjesecima porine za novih 30%.
Dugoročno dobro prolazi onaj tko najmanje gubi. Sve je lijepo je dok se zeleni. Na jednom istinskom medvjeđem tržištu je baš dosada tipa HT kraljica burze. To ko lijepa, ali neozbiljna i glupa cura.. oke za neku kratku zabavu, ali ne bih ju oženio. Dugoročno bolje ženu koja oke izgleda, nije miss, nije ni 1% ekscentrična, ali joj možeš vjerovati i s njom izgraditi život, pogotovo kad dođu teža vremena.
Display MoreP/E nije baš neki pokazatelj za HT. Zaboravljate imovinu koja je posuđena DT-u, a koja bi se u slučaju prodaje morala uzeti u obzir kod procjene firme.
Sve to nije toliko bitno kada prodaje nema na vidiku i onda je jedino mjerilo zarada na toj imovini jer to je jedini povrat koji dionicar moze racunat.
Ht-u je vec dugo problem smanjenje te marze i konkurencija, da li ce radi ove inflacije nastat preokret u trendu vidit cemo, iako ima ogromna ulaganja i amortizaciju pa kad s tim ulaganjem zavrse mogla bi se otkljucat i vrijednost.
Ali recimo primjer od neki dan moji su imali paket trio na A1 oko 220kn mislim, istekao je neki dan A1 ponuda je sad 240kn, zovem optimu oni nude 202kn trio paket i za ne falit telemach taman u ovom tjednu dovrsi optiku u ulici i dodju na vrata i nude paket mislim da izadje oko 180kn na 2 godine nije jos potpisano pa na znam tocne detalje ....evo pogledajte na njihovoj stranici s tim da su im ponude doma na 6 mjeseci gratis i jos nesto jeftinije bude, tako da ocito telemach ide brzo u izgradju optike i to po dobrim cijenama paketa.
https://telemach.hr/eon-trio-paketi
Ht je dobar kada na ostalima nema bas prilika, a i s obzirom na velicinu i likvidnost ima se vremena reagirat ukoliko se nesto drasticno primjeni
ne rzarađuje HT bađ od tih usluga o kojima vi pričeate.. stavite si koliko kucanstavaima u HR i svakonema je na HTu.. vidjet cete da to niej neka zarada.. a znamo da niej svako na HTu.. HT zarađuhe od poslovnih korisnika .. procitajte izvjesce.. od direktnih linkova i sl.. cloud usluga.. IT rješenja.. a ne od 250 kn / mjesec po fixnom i mobilnom orikljucku. to bi znacilo 250 *2 (fix + mobil = = 500 kn / mjesec. ajde neka je 2 mil prikljucaka .. stanivte na papir malo..
Ne znam od kuda saznanja da će slijedeće godine divka biti 9 kn.
Uprava je lijepo navela da u planovima za 2023 planira veće prihode i smanjenje divke na 6 kn. Pogledajte zadnje izvješće.
Cijena je poslije divke od 8 kn pala 15 kn na 177 kn. Trenutno loše a kako će biti poslije poništenja dionica ne zna se.
Uprava je lijepo navela da u planovima za 2023 planira veće prihode i smanjenje divke na 6 kn. Pogledajte zadnje izvješće.
Cijena je poslije divke od 8 kn pala 15 kn na 177 kn. Trenutno loše a kako će biti poslije poništenja dionica ne zna se.
To su napisali? "Smanjit ćemo vam divku na 6 kuna?"
Ili su napisali da divka neće biti manja od 6 kuna? Jer isto su napisali i 2021. za 2022. pa je bila 8kn.
Ne znam kako može biti loše uz onoliki monstruozni cash flow, a cijena niska. Jednostavno sada nema hypea oko HTa. Nije sexy, to je sve.
Dugoročno, ovo je dobitnik.
6 kn vam je najmanja dividenda koju ce isplatit u 2023
Izgleda kao da kraljica ima nekih problema. I Britanska i ZSE kraljica.
A gdje piše da će biti 9 kn nigdje ali piše da planiraju divku 6 kn.
Sve ostalo što pišete su vaše špekulacije.
A gdje piše da će biti 9 kn nigdje ali piše da planiraju divku 6 kn.
Sve ostalo što pišete su vaše špekulacije.
Tih 6 kn dividende vam je najmanja koju mislu isplatit. Sve drugo su pretpostavke
Nisu stopostotne špekulacije ako vidimo kakav im je dividend payout ratio zadnjih godina. Preko 90%. To je prije razumna pretpostavka, nego špekulacija, a FCF o zadržana dobit dozovoljavaju i veće isplate, ali nije potrebno.
Poštovani, sve OK, na ovoj cijeni nije loš ulaz ali je slaba najava divke. Čekamo poništavanje dionica pa pomalo neki rast
ali to je samo moja pred postavka ali nije moja pred postavka da bi vlada mogla prodavati ht jer je to izjava Vlade koja važi za sve firme gdje imaju manjinski udjel.