postoje i druga remontna brodogradilista na mediteranu izuzev Turskih jer tamo Amer nece ici ni u mokrim snovima
VLEN (Viktor Lenac d.d.)
-
-
-
postoje i druga remontna brodogradilista na mediteranu izuzev Turskih jer tamo Amer nece ici ni u mokrim snovima
hm....istina....ali postoje i drugi brodovi za remont osim brodova US Navy ( koji istina jesu unosan posao), samo ih treba nači i dogovoriti posao......najgore je ako pomisle ( pomislimo ) da su oni početak i kraj svega.....neka budu šlag na torti.....
Uz to, današni promet govori da dionica napokon dolazi u fokus jel dosadašnji prometi nikako nisu išli u prilog nekome da kupi dionicu u kojoj mora dići cijenu 10% da bi kupio dionica za npr 50 000 kn odjednom....vrijedi i obrnuto.....
PS
možda se i naša Ivana malo igra iz sigurne zone na bidu ali evidentno je povečanje interesa za dionicu......plus, možda netko več zna i nešto što drugi neznaju a dionica je iovako daleko od precijenjenih razina......
-
clanak sam postao jer mi neda mira a poslovi sa US Navy nose najbolje marže pogotovo ako je Whitney u pitanju
-
Gledam promjene top 10 dionicara. Pope Tamara Dude više nema dionica, a u top 10 ušao je g. MAKELJA IVO..
-
VLEN.
- u zadnje vrijeme o VLEN se dosta piše, sada su tu prisutni kratkoročni dnevni investitori i dugoročni tjedni investitori.
- dizanjem cijene dionice podigli ste i P/E na 4.10 ali to je još uvijek dosta nisko.
- o VLEN ste dosta toga napisali pa ću napomenuti neke stvari koje niste spomenuli.
- prošli direktor kojem su talijani dali otkaz, je gledao odnosno bilo mu je najvažnije popunjenost kapaciteta brodogradilišta.
- uzimao je poslove na kojima je gubio samo kako bi mu svi radnici bili uposleni.
- novi vlasnici su brzo uočili u čemu je problem, podijelili su cca 100 otkaza, i promijenili poslovanje tako da nije važno puno raditi koliko je važno puno zaraditi.
- sada VLEN manje radi, ali više zarađuje, novi vlasnici sada rade s kešom i ugovaraju nove poslove a ovi domaći vare i tokare.
- ovaj tjedan smo došli na cijenu dionice po kojoj su to dobili novi vlasnici, ali nekako mi je naivno da je to netko prodao (većinski udio) po ovoj cijeni, firmu koja pozitivno posluje, stvara dobit, konkurentna je na tržištu, previše jeftina s P/E 3-4.
- a bivši većinski su to kupili za kunu skuplje nego što su prodali, ali kad su to skuplje kupili taj VLEN je bio u stečaju.
- i sada kada posluju u plusu to prodati ispod kupovne cijene.
- to vam mogu napraviti samo vrhunski HR menageri, ali znamo kako to ide, znamo kako se nagrađuju i kako na tim stvarima zarađuju vrhunski HR menageri.
- u svemu tome je dobro da je novi vlasnik stručan a i znaju raditi i poslovati s dobiti.
- ali ne vjerujem da su novi vlasnici po ovim cijenama dobili ovo brodogradilište, to se ne može dokazati, život ide dalje.
- doći će jednog dana u taj VLEN američki brodovi, a doći će i kvartalna izvješća, sve to će dizati cijenu dionice.
- možda dođe i dividenda, a to bi.....
-
VLEN.
- u zadnje vrijeme o VLEN se dosta piše, sada su tu prisutni kratkoročni dnevni investitori i dugoročni tjedni investitori.
- dizanjem cijene dionice podigli ste i P/E na 4.10 ali to je još uvijek dosta nisko.
- o VLEN ste dosta toga napisali pa ću napomenuti neke stvari koje niste spomenuli.
- prošli direktor kojem su talijani dali otkaz, je gledao odnosno bilo mu je najvažnije popunjenost kapaciteta brodogradilišta.
- uzimao je poslove na kojima je gubio samo kako bi mu svi radnici bili uposleni.
- novi vlasnici su brzo uočili u čemu je problem, podijelili su cca 100 otkaza, i promijenili poslovanje tako da nije važno puno raditi koliko je važno puno zaraditi.
- sada VLEN manje radi, ali više zarađuje, novi vlasnici sada rade s kešom i ugovaraju nove poslove a ovi domaći vare i tokare.
- ovaj tjedan smo došli na cijenu dionice po kojoj su to dobili novi vlasnici, ali nekako mi je naivno da je to netko prodao (većinski udio) po ovoj cijeni, firmu koja pozitivno posluje, stvara dobit, konkurentna je na tržištu, previše jeftina s P/E 3-4.
- a bivši većinski su to kupili za kunu skuplje nego što su prodali, ali kad su to skuplje kupili taj VLEN je bio u stečaju.
- i sada kada posluju u plusu to prodati ispod kupovne cijene.
- to vam mogu napraviti samo vrhunski HR menageri, ali znamo kako to ide, znamo kako se nagrađuju i kako na tim stvarima zarađuju vrhunski HR menageri.
- u svemu tome je dobro da je novi vlasnik stručan a i znaju raditi i poslovati s dobiti.
- ali ne vjerujem da su novi vlasnici po ovim cijenama dobili ovo brodogradilište, to se ne može dokazati, život ide dalje.
- doći će jednog dana u taj VLEN američki brodovi, a doći će i kvartalna izvješća, sve to će dizati cijenu dionice.
- možda dođe i dividenda, a to bi.....
Kolegice, samo da vas ispravim...
Trenutni P/E, za zadnja 4 kvartala (ttm) je 3,4...
Za P/E 4,1 cijena bi trebala biti cca. 11,3kn, odnosno trebala bi odradit rast od cca. 21%...
P.s. ne znam kako su na MD izracunali P/E 4,1
-
Ovo je jedna od onih dionica di sam prividno izgubio odličnu lovu. Mislio sam da će zbog korone malo više pasti, posebno nakon onih tekstova u novinama di jadikuju... ZaHeb totalni... kamo sreće da nisam čekio i kupio...
No sve mi se čini bolje povuć potez nego čekat...
-transparentni su
-imaju sve više posla
-zadnje izvješće je bilo bolje nego što sam očekivao
-prema pričama od ekipe koja tamo živi... ima brodova na vezovima; što ukazuje da bi i ovaj kvartal trebao biti dobar
za mene su to odlične "vijesti". Živi bili pa vidili
-
nastavljamo u revijalnom tonu, od proteklog tjedna
biti će vrlo, vrlo zanimljivo štivo izvješće za Q3
bez obzira na rast u zadnjim mjesecima, ovo je još uvijek fundamentalno potcijenjena dionica
al' pričekajmo još mjesec i pol do rezultata
i prvo pojedimo 10 kn
-
Prodao sam cijelu poziciju u dlkv i kupio vlen, no brainer. Na vlen mogu biti miran 10 godina jer ako ovako nastave, mislim da mi lijepa dividenda ne gine za godinu-dvije.
-
Znaci za dionicu i vlasnika za kojeg znaš da nije isplatio niti najavio politiku dividendi, ti očekuješ da isplati dividendu, ako sam dobro razumio?
Ja ti mislim da dividendu nećeš vidjeti. Al to ne znaci da ne možeš zaraditi na svojem ulaganju.
-
-
Neću plakati ni ako dobit bude zadržana... razmišljam kao da sam vlasnik cijele firme. To su slatke brige, nek samo rade s dobiti, nek krešu dug kao i do sada i ja sam presretan. Zato sam i špekulaciju (dlkv) zamjenio s value investicijom (vlen). Dividenda se ne može isključiti kroz godinu dvije ako to odgovara većiinskom (nešto kao Zaba).
-
Nemam VLEN, ali za one koje zanima koliko je i koji su brodovi na navozima, ovdje je pregled u realnom vremenu:
https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/ce…:45.313/zoom:15
-
tako je to je jedino meritorna stranica za pracenje brodova na navozima u lencu s tim da se na ponekom brodu moze povremeno iskljuciti AIS ali ako upisete ime broda izbaciti ce zadnju poznatu lokaciju
-
Pa nije jedina, ima i vesselfinder.com
-
Bio sam na svim Skupštinama od kako su talijani preuzeli VL. Vjerujte da gospodi u prugastim odijelima nije ni na kraj pameti da vas počaste ni sa najmanjom dividendicom.
-
.. neka samo oni nastave ovako sa poslom i profitom kao u prva dva kvartala, to je najbitnije . Rijetko koja dionica ima slične fundamente u odnosu na cijenu. inače kupnja & prodaja stoje na svojim pozicijama, ne trguje se , sve se umirilo kao da se čeka izvještaj za Q3..
-
Bio sam na svim Skupštinama od kako su talijani preuzeli VL. Vjerujte da gospodi u prugastim odijelima nije ni na kraj pameti da vas počaste ni sa najmanjom dividendicom.
Niti ne moraju, neka samo i dalje časte dobrim rezultatima....no ni dividendom ne časte samo ostale dioničare več sebe najviše......ako im se hoće i bude im to u nekom trenutku u interesu lako oni donesu i tu jednokratnu odluku....
-
Pa ako neće počastiti nas, neće ni sebe. Nekako sumnjam da će se iz godine u godinu dobit zadržavati. Ali ako to ipak bude slučaj, zaraditi ćemo jače kroz cijenu dionice. Tako da su to zapravo win-win situacije.
-
Mislim da nam je svima u interesu dividenda, nije bitna jedino ako mislis skroz izaci i unovciti dobit. Neka nastave ovim tempom i nacinom poslovanja, dividenda ce sigurno doci. Pa normalno da ce izvlacit dobit, kroz dividendu. Nedavno imate najbolji primjer u INA , firma natukla milijardu kn gubitka u prvom polugodištu, a isplacuje kompletnu dobit iz 2019 kroz dividendu. Isplacuju radi svog interesa a ne gledaju dobrobit za firmu.
-
Dobit za prvo polugodište VLEN 34 000 000 Kn .
-
-