1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• accountant
  • February 14, 2020 at 12:36 PM
  • snupy
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    225
    • September 3, 2020 at 9:49 PM

postoje i druga remontna brodogradilista na mediteranu izuzev Turskih jer tamo Amer nece ici ni u mokrim snovima

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • September 3, 2020 at 10:39 PM
    Quote from snupy

postoje i druga remontna brodogradilista na mediteranu izuzev Turskih jer tamo Amer nece ici ni u mokrim snovima

hm....istina....ali postoje i drugi brodovi za remont osim brodova US Navy ( koji istina jesu unosan posao), samo ih treba nači i dogovoriti posao......najgore je ako pomisle ( pomislimo ) da su oni početak i kraj svega.....neka budu šlag na torti.....

Uz to, današni promet govori da dionica napokon dolazi u fokus jel dosadašnji prometi nikako nisu išli u prilog nekome da kupi dionicu u kojoj mora dići cijenu 10% da bi kupio dionica za npr 50 000 kn odjednom....vrijedi i obrnuto.....

PS

možda se i naša Ivana malo igra iz sigurne zone na bidu ali evidentno je povečanje interesa za dionicu......plus, možda netko več zna i nešto što drugi neznaju a dionica je iovako daleko od precijenjenih razina......

• snupy
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    225
    • September 3, 2020 at 11:41 PM

clanak sam postao jer mi neda mira a poslovi sa US Navy nose najbolje marže pogotovo ako je Whitney u pitanju

SIMKE
    Student
    Reakcija primljeno
    168
    • September 4, 2020 at 9:26 AM

Gledam promjene top 10 dionicara. Pope Tamara Dude više nema dionica, a u top 10 ušao je g. MAKELJA IVO..

• Ivana7
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    799
    • September 5, 2020 at 1:04 PM

VLEN.

- u zadnje vrijeme o VLEN se dosta piše, sada su tu prisutni kratkoročni dnevni investitori i dugoročni tjedni investitori.

- dizanjem cijene dionice podigli ste i P/E na 4.10 ali to je još uvijek dosta nisko.

- o VLEN ste dosta toga napisali pa ću napomenuti neke stvari koje niste spomenuli.

- prošli direktor kojem su talijani dali otkaz, je gledao odnosno bilo mu je najvažnije popunjenost kapaciteta brodogradilišta.

- uzimao je poslove na kojima je gubio samo kako bi mu svi radnici bili uposleni.

- novi vlasnici su brzo uočili u čemu je problem, podijelili su cca 100 otkaza, i promijenili poslovanje tako da nije važno puno raditi koliko je važno puno zaraditi.

- sada VLEN manje radi, ali više zarađuje, novi vlasnici sada rade s kešom i ugovaraju nove poslove a ovi domaći vare i tokare.

- ovaj tjedan smo došli na cijenu dionice po kojoj su to dobili novi vlasnici, ali nekako mi je naivno da je to netko prodao (većinski udio) po ovoj cijeni, firmu koja pozitivno posluje, stvara dobit, konkurentna je na tržištu, previše jeftina s P/E 3-4.

- a bivši većinski su to kupili za kunu skuplje nego što su prodali, ali kad su to skuplje kupili taj VLEN je bio u stečaju.

- i sada kada posluju u plusu to prodati ispod kupovne cijene.

- to vam mogu napraviti samo vrhunski HR menageri, ali znamo kako to ide, znamo kako se nagrađuju i kako na tim stvarima zarađuju vrhunski HR menageri.

- u svemu tome je dobro da je novi vlasnik stručan a i znaju raditi i poslovati s dobiti.

- ali ne vjerujem da su novi vlasnici po ovim cijenama dobili ovo brodogradilište, to se ne može dokazati, život ide dalje.

- doći će jednog dana u taj VLEN američki brodovi, a doći će i kvartalna izvješća, sve to će dizati cijenu dionice.

- možda dođe i dividenda, a to bi.....

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • September 6, 2020 at 7:54 AM
    Quote from Ivana7

VLEN.

- u zadnje vrijeme o VLEN se dosta piše, sada su tu prisutni kratkoročni dnevni investitori i dugoročni tjedni investitori.

- dizanjem cijene dionice podigli ste i P/E na 4.10 ali to je još uvijek dosta nisko.

- o VLEN ste dosta toga napisali pa ću napomenuti neke stvari koje niste spomenuli.

- prošli direktor kojem su talijani dali otkaz, je gledao odnosno bilo mu je najvažnije popunjenost kapaciteta brodogradilišta.

- uzimao je poslove na kojima je gubio samo kako bi mu svi radnici bili uposleni.

- novi vlasnici su brzo uočili u čemu je problem, podijelili su cca 100 otkaza, i promijenili poslovanje tako da nije važno puno raditi koliko je važno puno zaraditi.

- sada VLEN manje radi, ali više zarađuje, novi vlasnici sada rade s kešom i ugovaraju nove poslove a ovi domaći vare i tokare.

- ovaj tjedan smo došli na cijenu dionice po kojoj su to dobili novi vlasnici, ali nekako mi je naivno da je to netko prodao (većinski udio) po ovoj cijeni, firmu koja pozitivno posluje, stvara dobit, konkurentna je na tržištu, previše jeftina s P/E 3-4.

- a bivši većinski su to kupili za kunu skuplje nego što su prodali, ali kad su to skuplje kupili taj VLEN je bio u stečaju.

- i sada kada posluju u plusu to prodati ispod kupovne cijene.

- to vam mogu napraviti samo vrhunski HR menageri, ali znamo kako to ide, znamo kako se nagrađuju i kako na tim stvarima zarađuju vrhunski HR menageri.

- u svemu tome je dobro da je novi vlasnik stručan a i znaju raditi i poslovati s dobiti.

- ali ne vjerujem da su novi vlasnici po ovim cijenama dobili ovo brodogradilište, to se ne može dokazati, život ide dalje.

- doći će jednog dana u taj VLEN američki brodovi, a doći će i kvartalna izvješća, sve to će dizati cijenu dionice.

- možda dođe i dividenda, a to bi.....

Display More

Kolegice, samo da vas ispravim...

Trenutni P/E, za zadnja 4 kvartala (ttm) je 3,4...

Za P/E 4,1 cijena bi trebala biti cca. 11,3kn, odnosno trebala bi odradit rast od cca. 21%...

P.s. ne znam kako su na MD izracunali P/E 4,1

• tepra
    Guest
    • September 6, 2020 at 7:59 AM

Ovo je jedna od onih dionica di sam prividno izgubio odličnu lovu. Mislio sam da će zbog korone malo više pasti, posebno nakon onih tekstova u novinama di jadikuju... ZaHeb totalni... kamo sreće da nisam čekio i kupio...

No sve mi se čini bolje povuć potez nego čekat...

-transparentni su

-imaju sve više posla

-zadnje izvješće je bilo bolje nego što sam očekivao

-prema pričama od ekipe koja tamo živi... ima brodova na vezovima; što ukazuje da bi i ovaj kvartal trebao biti dobar

za mene su to odlične "vijesti". Živi bili pa vidili

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • September 7, 2020 at 10:40 AM

nastavljamo u revijalnom tonu, od proteklog tjedna

biti će vrlo, vrlo zanimljivo štivo izvješće za Q3

bez obzira na rast u zadnjim mjesecima, ovo je još uvijek fundamentalno potcijenjena dionica

al' pričekajmo još mjesec i pol do rezultata

i prvo pojedimo 10 kn :)

• Mark85
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    219
    • September 7, 2020 at 10:43 AM

Prodao sam cijelu poziciju u dlkv i kupio vlen, no brainer. Na vlen mogu biti miran 10 godina jer ako ovako nastave, mislim da mi lijepa dividenda ne gine za godinu-dvije.

• naim
    Guest
    • September 7, 2020 at 1:40 PM

Znaci za dionicu i vlasnika za kojeg znaš da nije isplatio niti najavio politiku dividendi, ti očekuješ da isplati dividendu, ako sam dobro razumio?

Ja ti mislim da dividendu nećeš vidjeti. Al to ne znaci da ne možeš zaraditi na svojem ulaganju.

• Mark85
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    219
    • September 7, 2020 at 4:22 PM

Neću plakati ni ako dobit bude zadržana... razmišljam kao da sam vlasnik cijele firme. To su slatke brige, nek samo rade s dobiti, nek krešu dug kao i do sada i ja sam presretan. Zato sam i špekulaciju (dlkv) zamjenio s value investicijom (vlen). Dividenda se ne može isključiti kroz godinu dvije ako to odgovara većiinskom (nešto kao Zaba).

• mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,516
    • September 7, 2020 at 5:39 PM

Nemam VLEN, ali za one koje zanima koliko je i koji su brodovi na navozima, ovdje je pregled u realnom vremenu:

https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/ce…:45.313/zoom:15

• snupy
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    225
    • September 7, 2020 at 5:58 PM

tako je to je jedino meritorna stranica za pracenje brodova na navozima u lencu s tim da se na ponekom brodu moze povremeno iskljuciti AIS ali ako upisete ime broda izbaciti ce zadnju poznatu lokaciju

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • September 7, 2020 at 6:28 PM

Pa nije jedina, ima i vesselfinder.com

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • September 14, 2020 at 2:23 PM

Bio sam na svim Skupštinama od kako su talijani preuzeli VL. Vjerujte da gospodi u prugastim odijelima nije ni na kraj pameti da vas počaste ni sa najmanjom dividendicom.

SIMKE
    Student
    Reakcija primljeno
    168
    • September 14, 2020 at 2:31 PM

.. neka samo oni nastave ovako sa poslom i profitom kao u prva dva kvartala, to je najbitnije . Rijetko koja dionica ima slične fundamente u odnosu na cijenu. inače kupnja & prodaja stoje na svojim pozicijama, ne trguje se , sve se umirilo kao da se čeka izvještaj za Q3..

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • September 14, 2020 at 2:32 PM
    Quote from Laudator

Bio sam na svim Skupštinama od kako su talijani preuzeli VL. Vjerujte da gospodi u prugastim odijelima nije ni na kraj pameti da vas počaste ni sa najmanjom dividendicom.

Niti ne moraju, neka samo i dalje časte dobrim rezultatima....no ni dividendom ne časte samo ostale dioničare več sebe najviše......ako im se hoće i bude im to u nekom trenutku u interesu lako oni donesu i tu jednokratnu odluku....

• Mark85
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    219
    • September 14, 2020 at 6:46 PM
    Quote from Laudator

Pa ako neće počastiti nas, neće ni sebe. Nekako sumnjam da će se iz godine u godinu dobit zadržavati. Ali ako to ipak bude slučaj, zaraditi ćemo jače kroz cijenu dionice. Tako da su to zapravo win-win situacije.

• Sinner99
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    327
    • September 14, 2020 at 6:55 PM

Mislim da nam je svima u interesu dividenda, nije bitna jedino ako mislis skroz izaci i unovciti dobit. Neka nastave ovim tempom i nacinom poslovanja, dividenda ce sigurno doci. Pa normalno da ce izvlacit dobit, kroz dividendu. Nedavno imate najbolji primjer u INA , firma natukla milijardu kn gubitka u prvom polugodištu, a isplacuje kompletnu dobit iz 2019 kroz dividendu. Isplacuju radi svog interesa a ne gledaju dobrobit za firmu.

• vladimir
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    212
    • September 14, 2020 at 8:16 PM

Dobit za prvo polugodište VLEN 34 000 000 Kn .

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 27, 2025 at 5:56 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 27, 2025 at 5:56 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 27, 2025 at 4:34 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. All

May 27, 2025 at 4:34 PM
    1. CROS (CROATIA osiguranje d.d.) 68

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:22 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 27, 2025 at 1:02 PM
    2. Odgovora
      68
      Pregleda
      31k
      68
    3. marinac

May 27, 2025 at 1:02 PM
    1. Best buy 1.4k

• gta1
      • February 15, 2020 at 10:05 PM
      • Dionice
      • gta1
      • May 27, 2025 at 12:54 PM
    2. Odgovora
      1.4k
      Pregleda
      792k
      1.4k
    3. All

May 27, 2025 at 12:54 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 27, 2025 at 12:45 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      836k
      1.9k
    3. All

May 27, 2025 at 12:45 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 27, 2025 at 5:56 PM
  • Što smo danas tržili

All May 27, 2025 at 4:34 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 27, 2025 at 1:02 PM
  • Best buy

All May 27, 2025 at 12:54 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 27, 2025 at 12:45 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Takamina May 27, 2025 at 11:31 AM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 26, 2025 at 11:34 AM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

fantom May 26, 2025 at 10:42 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

mikromakrto May 26, 2025 at 10:19 AM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

All May 26, 2025 at 9:40 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago