ja uistinu neznam gdje ce dionica sutra ali kad pogledam danasnji navoz u Lencu je trenutno 8 brodova u remontu veselim se izvjestaju za 3 Q
VLEN (Viktor Lenac d.d.)
-
-
-
...i onda dobiješ točno što?
da te potsjetim, na OPTE si pisao da su vrijednosti za telekome, gledano multiplu EV/Ebitda, u rasponu od 6,xx do 12,xx, tako nekako
što meni to govori? da apsolutno imam preširok raspon za donošenje odluke na temelju takvih repera, a vjerojatno iz razloga što nije isto jel gledamo telekom u Albaniji, Srbiji, ili Njemačkoj i Austriji
društva nemaju iste uvjete poslovanja nigdje jer mnogo toga ovisi o kupovnoj moći, konkurenciji, pravnom i zakonodavnom okviru, razini ulaganja te možda i najvažnije, razini razvijenosti tržišta kapitala
hoćeš auto industriju? usporedi multiple u USA i Europi a osobito sada s pojavom korone, i pojavom Tesle prije toga koja je najveći disruption force, dobit ćeš vrlo velike razlike, dijelom zbog ovih stvari koje navodim
ili kad bih npr. gledao PE pokazatelj, NIKAD ne bih kupio ni Apple ni Google uspoređujući ih s ovima u staroj Europi
pa o čemu pričamo, da oprostite Srbin pokuša kupiti Kraš, potputno legitimno i legalno, i svi stanu na stražnje noge?
i sad bi ti da ja uspoređujem 'naševanje' s nečim drugim
scrolaj gore mojih par postova pa ćeš vidjeti kako tražim prilike: čekam turnaround u poslovanju, pasalo to tebi ili ne
Lenac je bio na koljenima a sad to više nije - točka!
naš ZSE definitivno je neefikasan i nerazvijen, dosta ima ovakvih prilika, naravno ne uvijek i ne cijelo vrijeme ali ima!
Pa Lenac je vec bar godinu dana super prilika od kad su ga zabili do 5kn kad sam ga skupljao da imam u portfelju kao sigurnu dugorocnu bazu .... kao i danas po 8... kao sto je bio i talijanima po 9-10... vec tada su imali zadrzane dobiti po dionici o kakvoj vecina na zse moze sanjati ..istina da moze tavoriti na 7-8 kn i sljedecih godinu, dvije... vrag zna, ali jednom ce se i pobrati vrhnje 🤗
-
Što se tiče pretovara na 8,60 bilo bi vam pametno zaviriti i u top 10 kroz koji dan. Ja ću za sada samo čekat sa strane i promatrati. Trenutno je sav cash ulupan u druge dionice ali možda se nešto i nađe. Bit će red razbit kasicu prasicu...
Mogao bih se skoro kladiti da nikakvih promjena u top10 neće biti
Još su ovo mali pomaci
Talijani kontrolu imaju i čemu da troše gotovinu na to?
A fondovi vjerojatno drže da je dionica 'neinvestabilna' što god im taj termin značio
Ali ako se nudite, slobodno popratite stanje top10 pa nas obavijestite o tome
Hvala!
Pa fondovi su imali fini udio ovdje kada je išlo preuzimanje i zaključili su ko zna zašto da ovo neće držati nego su prodali svoje udjele Talijanima za nikakvu zaradu. Ko zna zašto su eksperti procijenili da se Talijanu isplati biti ovdje a njima ne.
-
Prodaje Tamara polako hartiju
06.08.08.2020
6. POPE TAMARA DUDA 77.308 0,46% 13.08.
9. POPE TAMARA DUDA 50.000 0,30% -
ona prodaje a netko kupuje pa sad ti reci da hartiji fali likvidnosti sve ima svoju cijenu
-
Nek stavi sve na 7,5kn i vani je u jedan dan...
-
06.08.08.2020
9. POPE TAMARA DUDA 50.000 0,30% Tko je Tamara? Da to nije neka prica kao na IGH kada je gospodja izlazila? Pratim.
P.S. nemam vlen
-
06.08.08.2020
9. POPE TAMARA DUDA 50.000 0,30% Tko je Tamara? Da to nije neka prica kao na IGH kada je gospodja izlazila? Pratim.
P.S. nemam vlen
To je Tamara od staroga Pope kćer
Šalim se, nemam pojma tko je to, a također da li je prezime Pope ili Duda .
Valjda je Pope prezime, a Duda nadimak
P.S. Ivana za sada miruje, a rekla je na temi Best Buy da neće prodavati ove godine
-
Moguce da su to dva prezimena. Mozda isto rastavljena pa prodaje😅
Kolegica Ivana je ulazila na 15. Koliko se sjecam nedavno je pricala. E sada kada bih znala kada ce ona izaci sa nulom i ja bih se prikljucila😅
A vi BudFox imate bolji smisao za humor i od gospona Klemenca.
gKlemenc i ja smo cinici, zato sam ga odmah prepoznala.
-
Moguce da su to dva prezimena. Mozda isto rastavljena pa prodaje😅
Kolegica Ivana je ulazila na 15. Koliko se sjecam nedavno je pricala. E sada kada bih znala kada ce ona izaci sa nulom i ja bih se prikljucila😅
A vi BudFox imate bolji smisao za humor i od gospona Klemenca.
gKlemenc i ja smo cinici, zato sam ga odmah prepoznala.
I ljepši sam....i moj brat također...
On je pametniji i više zna, ali ne možeš imati sve
-
-
gospodjica lpja je izasla iz IGh davala mu je ljepu likvidnost na 90 kn i bilo je rijec o milionima kuna ova gospodja ima jos plafon 450 000 kuna za izaci a mozda i manje
-
nije li to divno da netko na ovim multiplima zeli izaci van sa dionicima i prepustiti drugom palicu da okusi dasak zelenoga
Nemojte Ivani vjerovati na rijec i sama je prije 2 godine prodala oko 5000 komada na 5kn u nadi da ce je srusiti
I meni neshvatljivo. Kao da im za kruh i mlijeko treba.
A i na igh je bila rasprodaja.
-
a gledajte ima jako puno ljepih prica samo ih treba znati prepoznati ali jedno je sigurno kad tad fundamenti dojdu u fokus malo vecim ribicama nekom prilika za izlaz a nekom dobro za ulaz bitno da se igramo.
-
gospodjica lpja je izasla iz IGh davala mu je ljepu likvidnost na 90 kn i bilo je rijec o milionima kuna ova gospodja ima jos plafon 450 000 kuna za izaci a mozda i manje
Jos bih nadodao da je gda. Anna prodavala "macka u vreci", a Duda zlatnu koku😊
-
dioničari 4.2.2020.: VLEN TOP 10
dioničari 5.2.2020.: VLEN TOP 10
neko razračunavanje, nasljedstvo ili tko zna što
uglavnom lijepo od nje da nas je odlučila počastiti!
ne prate svi forume a niti imaju smisao za ulaganje, gospođi treba novac i odlučila je unovčiti to što ima
skroz legalno
-
eto pao im kran od dizalice, raspada se Lenac: pala dizalica u Lencu (NList)
zato dijonica ni nemre prebaciti 8 kn
-
accountant Stara vijest..
Iz osobnog iskustva mogu reci da se u Lencu jako dobro i profesionalno radi. Za njih ce u buducnosti biti jako lijepih dana.
Znaju i Mogu
-
za one koji ne vjeruju (ili ne vide) kako se ovdje polagano otključava vrijednost (ali ipak otključava), evo pregled trg. statistike:
- od objave izvješća (31.7.2020.) protrgovano prosječno dnevno: 8.051 kom, 65.447 kn - prosjek: 8,13 kn dionica
- zadnjih mjesec dana: 6917 kom, 56.002 kn - prosjek: 8,10 kn
- YTD (od 1.1.2020.): 3355 kom, 24.650 kn - prosjek: 7,34 kn
- zadnjih godinu dana: 3461 kom, 24.684 kn - prosjek: 7,13 kn
naravno svaki veći interval trgovanja uključuje i onaj prethodni tako da je rast cijene u biti i veći (prosjek cijene ispada manji)
dakle rast prometa, cijene pa i TK društva u cjelini
nismo kao DDJH danas ali napredujemo
-
ajmo malo o brojkama a kazu da je Lenac prosle godine u 3Q imao ukupne prihode od 57 mil kuna da sad je Lenac napravio cca oko 10 remonta na brodovima i trenutno su 4 broda na navozu a to su Lady Rina,Pink Coral,Cmt 1 i Oya Star realno je za ocekivati da ce ih do kraja kvartala i zavrsiti sa kvartalnih 15 remontova pitam vas dali ce prihodi biti bolji nego prosle godine kad su imali problema zbog CE BErmude i CE Hamiltona
-
tako nekako
na ovoj slici se vidi i Galeb (malo crveno čeljade): aerial photo Lenac 08_20
u međuvremenu je Galeb napustio Lenac
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-