koliko vidim Brnk je takodjer u Lencu i Af Francesca Trenton je jos uvijek u Lencu trebao je biti vanka ali nije poradi corone ne njihovom krivnjom Lenac je izvrsio sve sta je mogao i na vrijeme koliko ja znam i Jadrolinijina Krcanka je unutra
VLEN (Viktor Lenac d.d.)
-
-
-
Trenutno slabo, nazalost a nema u najavii ništa znacajno
-
Sa obzirom da su korisnici drzavnih potpora ne ocekujem vecu zivostt u 2q zato eto prognoziram rashode kvartala oko 40 mil kuna a prihod na nekih 32- 35 mil kn -Sto se tice samog Lenca bitan mi je 1Q 2020 jer cemo vidjeti koliku su zalihu napravili za ovaj losi 2Q a jos vise me interesira 3Q jer tu Lenac mora i moze poceti raditi profitabilnije poslove pogotovo sto je Turska lira zrela za default sto se sam Turske i Turskog trzista tice za nekih 6 mjeseci ocekujem masakar i kasnjenje u remontu brodvlja te ogromne probleme sa nelikvidnosti.Turska je druga Argentina
-
-
Korona je donijela i pogodnosti za VL. S obzirom na poziciju, mnogi brodari ce se odluciti na remont, popravke i druge stvari sa brodogradilistima u EU. Turci koji inace rade punom parom su sada malo zakinuti, tesko je doci tamo i odraditi posao u ovo vrijeme. Nacuo sam da bi do kraja mjeseca trebala stici 2 broda u VL
-
Dobre vijesti:
Kako navodi članica Uprave »Lenca« Sandra Uzelac, u zadnjih desetak dana počeli su se nešto intenzivnije ugovarati novi poslovi, mahom nužni remonti, a dogovoreno je i par poslova na ugradnji uređaja za pročišćavanje balastnih voda. Rezultat toga je i da je u ovom trenutku njihov najveći dok, »jedanaestica«, gotovo popunjen do konca srpnja, a otprilike ista je situacija i sa unutarnjim Dokom 5. Obimniji zahvati na logističkom brodu Američke ratne mornarice, »USNS Carson City« idu svojim tijekom i polako se privode kraju tako da bi ovaj dvotrupac trebao isploviti iz Martinšćice do početka lipnja.
U odnosu na naša predviđanja iz ožujka ove godine, kada nas je COVID-19 sve skupa bacio u potpuno zamračeni tunel, iz današnje perspektive možemo reći da situacija ipak nešto bolje izgleda. Poslovi koje u ovom trenutku imamo ugovorene, kao i brodovi koji su nam u najavi pružaju osnovu za očekivanja da će nam pad prihoda u drugom kvartalu ipak biti značajno manji od onog što smo predviđali prije dva mjeseca, kaže Uzelac.
-
-
Kad se sjetim čovjeka koji je, valjda u trenutku neke ojađenosti i isprovociran tko zna čime, reagirao na neka moja pisanja i komentare te mi rekao kako ja nisam referenca ni zašto... i kako temeljim svoja ulaganja na 'jednoj efemernoj priči kao što je VLEN'
prepoznat će se on pa neka komentira kvartalni rezultat ako želi
Ovo je brutala, a prema novim vijestima s Novog lista, knjiga narudžbi je već puna s krajem srpnja, od čega spominju i par BWTS ugradnji
Lijepo! mirno idem leći na počinak
-
Zadnjih desetak dana ugovaraju se poslovi na pročišćivaču otpadnih voda te novi remonti, zahvaljujući čemu je Dok 11 popunjen do kraja srpnja, a slično je i s unutarnjim Dokom 5
-
UKRATKO: Pokazatelji jako dobri; puno bolji kvartal od istog razdoblja prethodne godine; pad zaposlenosti uzrokovan pandemijom COVID-19 ipak će biti manji nego se činilo prije mjesec dana.
--> U odnosu na isto razdoblje prethodne godine, ukupni prihodi su se gotovo udvostručili (118 mil kn), a dobit je 4 puta veća (23,2 mil kn).
Tijekom prvog tromjesečja 2020. godine Viktor Lenac je ostvario oko 14 milijuna EUR-a prihoda osnovne djelatnosti radovima na ukupno 23 različita projekta. Dovršeno je šest projekata započetih u posljednjem tromjesečju 2019. godine, u cijelosti realizirano jedanaest novih projekata, te započeto i djelomično realizirano 5 novih projekata. Brod USNS Trenton, prvobitno predviđen za isporuku koncem siječnja i dalje je u tijeku, zbog dodatnih radova kojima je vrijednost posla značajnije povećana. Visoka razina prihoda ostvarenih u prvom tromjesečju rezultat je nekoliko većih projekata ugovorenih još u 2019. godini. Prije svega riječ je o brodovima američke ratne mornarice USNS Trenton i USNS Yuma, a pored njih i opsežnom remontu cruisera Marella Dreams, na kojem su radovi trajali tijekom siječnja i veljače.
Ovo je dodatak: ostvareni poslovni prihodi tromjesečja uključivali su i oko pola milijuna EUR-a prihoda od prodaje otpadnog željeza, nastalog prilikom demontaže tornja i raspreme uređaja i opreme sa broda za bušenje “Yan”. I od otpada stiže prihod.
--> Od veljače nadalje, širenje pandemije COVID-19, značajno je utjecalo na međunarodnu razmjenu roba i usluga, čije je negativnosti počeo osjećati i Viktor Lenac sredinom ožujka. Upiti za nove poslove značajno su se smanjili tijekom prvog tromjesečja, mnogi klijenti najavili su odgode svojih remontnih aktivnosti, a neki od njih i otkazali do daljnjeg već dogovorene poslove. Za očuvanje radnih mjesta Viktor Lenac je iskoristio mjere pomoći Vlade RH za subjekte pogođene pandemijom COVID-19 i to mjere HZZ-a, odgodu plaćanja javnih davanja i moratorije na neke kreditne obveze.
Koncem travnja dobivena je suglasnost nadležne epidemiološke službe za rad i barem ograničeno komuniciranje sa stranim osobama, bez kojih obavljanje remontnih radova nije bilo moguće, a kojima je suglasnost za dolazak, na pojedinačna traženja Viktora Lenca, izdavalo Ministarstvo gospodarstva. To je sve rezultiralo ugovaranjem novih poslova, već za sredinu svibnja i nadalje, tako da Viktor Lenac danas već ima novih desetak projekata u najavi za naredna dva i pol mjeseca. Iako će vrijednost svih tih poslova biti značajnije niža od prihoda ostvarenih tijekom prvog tromjesečja, pad zaposlenosti uzrokovan pandemijom COVID-19 ipak će biti manji nego se činilo prije mjesec dana.
-->Vlasništvo: Usporedbom prvih deset u odnosu na prije 3 mjeseca, vidljivo je da CERP više nije u prvih 10 te da se pojavio novi dioničar (Čolak Zvonimir s udjelom 0,34). Uz navedeno, jedan dioničar je za 0,02 povećao udio (Razman Enes). Ostalih 8 dioničara nije mijenjalo svoj udio.
--> Pokazatelji jako dobri. https://hr.investiramo.com/ZSE/VLEN/value_score
-
-
Fenomenalni q1, nakon istog takvog q4/19. Moram priznat malo me bilo strah nakon novog vlasnickog preslagivanja gdje ce to ici ali smjer je jasan. Ono sto je zanimljivo ovdje, dionica kao da ima neki urok. 3 puta su bili zaredali s ovakvim rezultatima u zadnje 3,4 godine i svaki put neka vijest iz okoline kao da ne dozvoljava da naraste cijena dionice. Mislim na Agrokor, Uljanik i sad coronu.
Imam dosta dionica i smatram da vrijedi x2 na sadasnju cijenu.
-
ono sto trenutno Lencu ide na ruku je to sto je Hrvatska u EU a Turska nije tj brodovi koji idu na remont u Tursku posad nakon remonta moraju u karantenu 14 dana tako da im brodovi stoje to vrijeme to bi moglo dati prednost Lencu u odnosu na Tursku a u Eu Rh ima najmanju jedinicnu cijenu radu uglavnom vesele jos ako krajem godine dobijemo Whitney niko sretniji od mene posjedujem dionice istog i ovo je amo moje razmisljanje
-
ono sto trenutno Lencu ide na ruku je to sto je Hrvatska u EU a Turska nije tj brodovi koji idu na remont u Tursku posad nakon remonta moraju u karantenu 14 dana tako da im brodovi stoje to vrijeme to bi moglo dati prednost Lencu u odnosu na Tursku a u Eu Rh ima najmanju jedinicnu cijenu radu uglavnom vesele jos ako krajem godine dobijemo Whitney niko sretniji od mene posjedujem dionice istog i ovo je amo moje razmisljanje
Mislim da je whitney ove godine u Italiji na remontu. Ako ovu godinu zavrse opet u solidnom plusu, a mogli bi. Iduca bi mogla bit dividenda na redu.
-
koliko ja znam ide novi natjecaj poradi corone na jesen
-
nisam znao.... super ako ide i jos bolje ako ga dobiju. Ono sto je odlicno i sto je sad jasno da vlen i bez whitneya moze biti super profitabilan.
-
http://prntscr.com/sicj7z clanak vam je od 01.04.2020 iz Obrane i Sigurnosti istina je da je Genova prosle godine dobila na natjecaju ali im je posao otkazan poradi coronevirus i ide novi natjecaj od pocetka
-
Fenomenalni q1, nakon istog takvog q4/19. Moram priznat malo me bilo strah nakon novog vlasnickog preslagivanja gdje ce to ici ali smjer je jasan. Ono sto je zanimljivo ovdje, dionica kao da ima neki urok. 3 puta su bili zaredali s ovakvim rezultatima u zadnje 3,4 godine i svaki put neka vijest iz okoline kao da ne dozvoljava da naraste cijena dionice. Mislim na Agrokor, Uljanik i sad coronu.
Imam dosta dionica i smatram da vrijedi x2 na sadasnju cijenu.
Definitivno bar duplo.. samo je pitanje vremena, ali definitivno bolje nego imat u banci $$$, stvarno ne kuzim one koji drze kes pored ovakvih prilika
-
Malo za reci
-
- koje igrice s nalozima od 5.000 dionica.
-
Hoću se istresti, neka dignu na 8 pa da vide da će sve kupiti.
To vam Neo i ekipa prodaje dionice kupljene na 6.
Lp
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k