Samo neka oni mlate lovu, pa lako za dionicu. Sve bude došlo na sovje mjesto, prije ili kasnije.
VLEN (Viktor Lenac d.d.)
-
-
-
Pa sa isplatom dividende oni dobivaju dodatni keš s kojim onda mogu I dokupljivati preostale dionice.??
-
a što dobivaju sa kupnjom i ulaganjem u novi dok?
-
Pa znaš kako se kaže kad novac gubi na vrijednosti bolje uložiti u staro željezo nego ga bezveze držati ili potrošit na gluposti, dividende.
A kad ti to željezo još donosi ekstra dobit u narednim godinama di ćeš bolje.
-
Novi amerikanos? Ima kakvih infosa dodatnih?
-
Ovo je nosač amfibija. Prvi takav u Lencu. Mediteran je očito pun američkih vojnih brodova. Iskaču ove godine na dokove Lenca k'o pingvini. Vjerujem da ih možemo ih još očekivati do kraja godine.
Budući da se iz prethodnog kvartala vidi da Ameri ne pitaju puno za cijenu kad je njihova vojska u pitanju i da su tu profitne marže veće, ovo je svakako jako dobar početak trećeg kvartala.
-
Talijani su Lencu uvalili svoj stari dok i tako će izvući svu lovu iz Rijeke u Italiju, a mali dioničari će ostati bez dividende. Pa vi napucavajte cijenu dionice i dižite vrijednost firme Talijanima. Ovaj i primjer Atlantske plovidbe su ogledni primjeri zašto ne treba ulagati u hrvatske dionice, već samo u stabilne strane firme koje i u recesiji isplaćuju redovnu dividendu.
-
Talijani su Lencu uvalili svoj stari dok i tako će izvući svu lovu iz Rijeke u Italiju, a mali dioničari će ostati bez dividende. Pa vi napucavajte cijenu dionice i dižite vrijednost firme Talijanima. Ovaj i primjer Atlantske plovidbe su ogledni primjeri zašto ne treba ulagati u hrvatske dionice, već samo u stabilne strane firme koje i u recesiji isplaćuju redovnu dividendu.
Za dobrim konjem se prašina diže. Dobro nam dosao kolega u drustvo dionicara ATPL i VLEN 😎
-
A zašto vas vrijeđa što mi palimo svoje novce ?
-
Nemojte se uzrujavati, ništa ne napucavamo, samo kupujemo jer nikako da nam netko da jeftinije, pa moramo po asku. Iako mi se nekako čini da vi niste pravi Chuck Norris, on nikad ne bi ovako crnjačio.
-
-
Ne razumijem tu neke kolege, pa što bi trebali dati Talijanima da kupe to malo dionica po staroj cijeni, od 8 kn, koja je ne tako davno bila.? Dionica je vrijedila, zato su je oni i kupili, a vrijedi i još više od trenutne cijene.
-
Za dobrim konjem se prašina diže. Dobro nam dosao kolega u drustvo dionicara ATPL i VLEN 😎
Rekao sam da više ne kupujem hrvatske dionice (imam nešto malo otprije par godina) zbog netransparentnosti i prevara prema malim dioničarima koje se svako malo događaju, a svi ste valjda već postali imuni na to, pa ignorirate što se događa. Zadnji je primjer ova dividenda koja neće biti isplaćena, ali to vam je sada sve ok i više nema razloga za zabrinutost. Vani je to sve regulirano, jako su velike kazne za prevare, pa čak i kazne zatvora i mali dioničari firmi koje kotiraju na burzi su puno bolje zaštićeni nego kod nas, dok ovdje sve ovisi o samovolji većinskog vlasnika, jer zakonodavcu i regulativi nije u interesu da tržište kapitala u stvarnosti funkcionira, već idu na ruku bankama i njihovom kreditiranju. Zapravo, sve je jasno samo po sebi zašto nema likvidnosti na ZSE i zašto su ovdje ostali samo posljednji Mohikanci koji čini se većinom trguju samo između sebe.
-
Da, da, sve se bojim na ne trpaš HR dionice pogotovo ove koje "nevaljaju"
-
Američka mornarica osigurala još jedan veliki posao za LenacRIJEKA – U Brodogradilište »Viktor Lenac« jučer je uplovio još jedan brod Američke ratne mornarice. Ovog puta riječ je o 208 metara dugačkom…www.seebiz.eu
Duzina broda 208m,1100 clanova posade.
-
Još jedna prevara malih dioničara u režiji američke vojske i Viktor Lenca.
Treba biti jako oprezan jer ih je direktor još nekoliko najavio do kraja godine
-
I to u ljetnom periodu kad je inace manje posla proslih godina 🤫
-
Dobrodošlica u ‘Viktoru Lencu‘: Ponos američke ratne mornarice s više od 1.100 članova posade stigao na remontBit će to sedmi projekt koji su od početka ove godine zaposlenici Lenca odradili za Američku mornaricuwww.jutarnji.hr
Nevjerojatno kako li je samo ruzinav ovaj brod. Bit će posla na njemu...
-
Recite mi što vi kao dioničar imate od tih brodova ako vam kompanija uskraćuje dividendu i sudjelovanje u dobiti, već se novac na druge načine izvlači iz firme, kao preko ovog dok-a kojeg će dopremiti iz svog brodogradilišta u Italiji.
-
Prvo, ja bi volio da dođe novi dok koji može primiti još veće brodove i tako povećati vrijednost firme.
Drugo, dok koji spominješ je negdje na Kanarima.
Treće, vrijednost dokova je moguće procijeniti isto kao i primjerice vrijednost brodova ATPL i TNPL, a uprava snosi u potpunosti odgovornost za eventulanu pronevjeru imovine pa ako je spremna suočiti se sa tužbama dioničara i vjerovnika, slobodno neka izvoli. Iako mislim da nisu ni blizu skloni pronevjerama jer ljudi koji posluju sa Lencem imaju samo riječi hvale o njima.
Četvrto, siguran sam da su Talijani htjeli, već su odavno mogli iskupiti ostatak dionica ili jednostavno otići sa sa naše burze i izvlačiti novce uz puno manje pozornosti javnosti.
I peto, ako misliš da vani nema prevara, živiš u zabludi. Počevši od velikih firmi poput Volkswagena, Enrona, Parmalata, razno raznih banaka koje su namještale tečaje i kamatne stope pa na dalje.
-
Recite mi što vi kao dioničar imate od tih brodova ako vam kompanija uskraćuje dividendu i sudjelovanje u dobiti, već se novac na druge načine izvlači iz firme, kao preko ovog dok-a kojeg će dopremiti iz svog brodogradilišta u Italiji.
Pa evo 100% rast na dionici na ulazu u odnosu na ono sta su talijani platili za te ulaze, a za one ulaze na 5-7 kn… 3x vise, pa ti izracunaj prosjecni godisnji prinos u ove 2-3 godine, meni je to vise nego dovoljno.. nek sljedecih godina zarade kao i ovih godina, zaboravi i ove cijene na 17, divka mi ne treba ni ovdje 😀…
I u svojoj frimi mi nije nesto posebno izvlaciti lovu van ako je mogu brze oplođivati nego da izvlacim van, cisto zbog izvlacenja
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin