Pečar krenuo kupovati
VLEN (Viktor Lenac d.d.)
-
-
-
PRVI KVARTAL: Tvrtke s burze ostvarile rekordan rast prihoda od 34 postoOvih dana niz kompanija hvali se rezultatima u prvome kvartalu. I na prvi pogled čini se da su rezultati bolji nego ikada. Zaista, tvrtke iz realnog sektora…lidermedia.hr
Jedna među najboljim rastućim tvrtkama.
-
Jedino je blesavo u tablicu staviti turiste, prosle godine nisu imale prakticno nikakve prihode, pa sada imaju brutalan rast 🤣
-
Sjajan početak godine brodogradilišta u Martinšćici: Dobit »Lenca« u prvom kvartalu 26 milijuna kuna - Novi listRIJEKA - Početak ove poslovne godine za remontno brodogradilište »Viktor Lenac« jedno je od najuspješnijih razdoblja u njegovoj povijesti, kako po pitanju opsegwww.novilist.hr
Za prvi kvartal se zna da je bio fenomenalan, ali izgleda da će drugi kvartal isto biti iznad očekivanja.
Bitan dio iz članke:
Visoka zaposlenost kapaciteta, samim time i očekivani prihodi u »Viktoru Lencu« protegnuli su se i na drugi kvartal. Osim pet standardnih, ali nešto opsežnijih projekata remonta koje su u ovom brodogradilištu »prenijeli« u drugo tromjesečje, tu je i novih desetak već dogovorenih projekata, kao i opsežni zahvati na remontu i uređenju 147-metarske jahte »Prince Abdulaziz« u vlasništvu saudijske kraljevske obitelji. Jahta je u »Viktor Lenac« doplovila početkom veljače ove godine, a o obimu radova svjedoči i podatak da će se u u škveru u Martinšćici zadržati punih godinu dana. Vrijednost ovog posla čuva se kao poslovna tajna i jedino što je po tom pitanju otkriveno jest da konačan iznos premašuje 20 milijuna eura.
-
ali izgleda da će drugi kvartal isto biti iznad očekivanja.
Na temelju čega to temeljite, s obzirom da je trenutno samo jedan tanker u Lencu???
MarineTraffic: Global Ship Tracking Intelligence | AIS Marine TrafficMarineTraffic Live Ships Map. Discover information and vessel positions for vessels around the world. Search the MarineTraffic ships database of more than…www.marinetraffic.com -
ali izgleda da će drugi kvartal isto biti iznad očekivanja.
Na temelju čega to temeljite, s obzirom da je trenutno samo jedan tanker u Lencu???
https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/ce…:45.313/zoom:16
The International Maritime Organization's International Convention for the Safety of Life at Sea requires AIS to be fitted aboard international voyaging ships with 300 or more gross tonnage (GT), and all passenger ships regardless of size.[1] For a variety of reasons, ships can turn off their AIS transceivers.[2]
PWR gumb
-
Pa na temelju izjave uprave, ali vidim da ti više vjeruješ marine trafficu.
Već sam ranije na ovoj temi naveo da Marine traffic ne pokazuje stvarno stanje brodova u Lencu.
Pretpostavljam da iskopčaju sprave za praćenje dok traju radovi.
Recimo ova jahta Prince Abdulaziz je sad sigurno u Lencu (vidio sam ju osobno), ali se ne marine trafficu ne prikazuje.
I ima još brodova u Lencu trenutno koji se ne vide na Marine trafficu.
-
Pa na temelju izjave uprave, ali vidim da ti više vjeruješ marine trafficu.
Već sam ranije na ovoj temi naveo da Marine traffic ne pokazuje stvarno stanje brodova u Lencu.
Pretpostavljam da iskopčaju sprave za praćenje dok traju radovi.
Recimo ova jahta Prince Abdulaziz je sad sigurno u Lencu (vidio sam ju osobno), ali se ne marine trafficu ne prikazuje.
I ima još brodova u Lencu trenutno koji se ne vide na Marine trafficu.
Ja samo znam da je marine traffic prikazivao po 7-8 brodova u škveru ili tik uz škver, kada su bili puni do čepa u 1Q. A i stalno su se šibali novinski članci stigao ovaj brod, onaj brod, sada muk.Dakako uzimam u obzir mogućnost da nisu točni podaci.
Kako bilo definitvno ne želim biti magare, u igri tko zadnji magarac.:)
-
Ima 4 broda u Lencu i USNS Yuma je u vojnoj luci Split.
Dolazak od USNS je najavljen u svibnju i u lipnju. Za dolazak ostalih brodova nemam info. Racunaj da ce se nesto novaca preliti od brodova koji su dosli na remont u 1Q, a naplatili se u 2Q.
-
Dolazak od USNS je najavljen u svibnju i u lipnju. Za dolazak ostalih brodova nemam info. Racunaj da ce se nesto novaca preliti od brodova koji su dosli na remont u 1Q, a naplatili se u 2Q.
Hvala
-
-
Moja isprika ima ih 5 u Lencu,zaboravio na Amera koji je jos u Lencu( US Trenton) . Znaci 4 +1Amer u Lencu, te 1 Amer u St.
Za koji dan dolazi jos jedan brod u Lenac.
-
Puni ko šipak, vec dulje vrijeme… 💰😀
-
Pečar krenuo kupovati
I Vukadin u top-10 dobro dize svoj portfelj.
-
Pečar krenuo kupovati
Zašto nisu kupovali prije misec dana??? Nema mi logike veće količine sada kupovat...
-
Nikad nije jasno. Relli bi neki davno, otključavanje vrijednosti...😉
-
Mali je free float uz dividendu 7-8%
-
Zašto nisu kupovali prije misec dana??? Nema mi logike veće količine sada kupovat...
Ja sam kupovao od 10-13kn,kad vecina(cast iznimkama)nisu imali hrabrosti, i bilo je jos prerizicno.
Sad se zna tko kupuje. Ulagac sa vecim ulozima koji ulaze u sigurno utociste sa dividendom. Oni su tek poceli ulaziti, tako da ocekujem jos skorosnji rast oko 20%.
-
Mali je free float uz dividendu 7-8%
Uz Atlantsku jedna od najvolatilnijih dionica ZSE( Kolo od sreće uokoli vrteći se ne pristaje: tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje)....s obzirom na mali free float ne bi tako trebalo biti, skroz čudna dionica.
-
Viktor Lenac isplaćuje sjajnu dividenduRIJEKA - Iz poziva za Glavnu skupštinu koja će se održati razvidno je da će Viktor Lenac isplatiti dividendu od 1,17 kuna po dionici.seebiz.eu
Samo jos potvrda skupstine sluzbeno.
-
golim okom, površno, kad gledam ovaj graf od Lenca, vidim nekoliko razina otpora/potpora:
činjenica je da voli okrugle brojke: 4 kn, 5 kn, 7, 8, 9, 12 kn
mislim da smo sad konačno izronili u gornji dio grafa i da će 12 kn biti nova potpora
ovakve dionice, sa slabim prometom (slobodnim dionicama u prometu), mogu narasti brzo u povoljnim okolnostima
naravno, vrijedi i obrnuto
ATH je 17.50 kn i trebati će neko vrijeme da ga se testira, ali uopće ne sumnjam u to!
nije prošlo ni dva tjedna od ovog mog posta
vrlo smo blizu ATH!
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-