Neka i uvoze, glavno da je matematika dobra...
VIRO (Tvornica Šećera d.d.)
-
-
-
Kažu mi iz prve ruke da Viro ne želi prodavati šećer našim trgovcima nego da ga isti pokušavaju nabavljati vani po 7.50 kn te da trgovci na šećeru zbog vladine odluke o MPC imaju ozbiljne gubitke.
Navodno je Viru izvoz na prioritetu, nadam se da će se vidjeti na profitabilnosti.
Dobro mi to zvuči...
Samo na koji nacin cete viditi tu profitabilnost
-
Kažu mi iz prve ruke da Viro ne želi prodavati šećer našim trgovcima nego da ga isti pokušavaju nabavljati vani po 7.50 kn te da trgovci na šećeru zbog vladine odluke o MPC imaju ozbiljne gubitke.
Navodno je Viru izvoz na prioritetu, nadam se da će se vidjeti na profitabilnosti.
Dobro mi to zvuči...
Na dobiti...
-
Na dobiti...
U cijem to izvjestaju cete viditi
-
Lipi moj, što pitaš i koga to pitaš? Pa polovica barem na VIRO nemaju pojma čime trguju, nisu čuli za HIŠ i ne znaju da se ta dobit u bilanci VIROa neće vidjeti. Ako je i bude.
A tek da pitaš čime je i zašto nastao HIŠ, tko kome jamči i kojom imovinom... tek bi onda shvatio koliko je duboka zečja rupa
-
Lipi moj, što pitaš i koga to pitaš? Pa polovica barem na VIRO nemaju pojma čime trguju, nisu čuli za HIŠ i ne znaju da se ta dobit u bilanci VIROa neće vidjeti. Ako je i bude.
A tek da pitaš čime je i zašto nastao HIŠ, tko kome jamči i kojom imovinom... tek bi onda shvatio koliko je duboka zečja rupa
Haha pa znam namjerno sam to pitao da vidim da li ima donekle smislenog odgovora gdje bi tu dobit barem mogli donekle ugledati i kako, te da li postoji uopce osnovno razumjevanje za nacin kako se medjusobni odnosi trenutno vode i sta se od toga moze ocekivati. Sve je meni to jasno da je mali broj ljudi koji uopce razumiju i ulaze dublje u problematiku svojih investicija, ali bitno je napravit pricu koja ima osnovni temelj koji ide na ruku, uostalom uvijek se najvise i zaradjivalo na onome sta vecina ili nitko ne razumi u potpunosti, samo je bitno da se svima svidja prica i da donekle drzi vodu.
-
Lijepo da pišete i brinete ali valjda ulagači znaju što kupuju i koliki je udio Vira u HIŠ-u tako da ih ipak ne bi potcijenjivao na način da ne znaju što kupuju.
Nije lako to sve razumjeti ali nešto se može pročitati u izvješću a nešto se može utvrditi kroz neke druge stvari.
Mene malo tješe proizvedene/prerađene količine pomnožene sa cijenom šećera koja lijepo raste te uz dobru kontolu troškova očekujem veliku dobit ove godine a slijedeće godine još veću...
Ja tu vidim potencijal puno veći od trenutnih cijena, neki ne vide i sve je to u redu, nadam se da će ta poveća očekivana dobit od strane Vira biti pošteno "podijeljena" a možda je i prodaja Vira opcija...toliko od mene..😁😁😁
-
zadnja opcija je da Marko ide van iz HIŠa, jer je dobio mlinski biznis, kako će se to provesti, jedino to nitko ne zna, mislim da je njemu dovoljno da riješi kvalitetno nekretnine u Osijeku i da to dobro nekome utopi, inače ima još jedna priča da neka švapska firma oće kupit Sladoranu i da su obavljena neka mjerenja zemljišta, a ima tome već i oko 5 godina, te je u tu svrhu orkupljeno nešto okolnog zemljišta i zgrada od lokalne tvrtke, jer nije sve bilo vlasnički čisto
-
Kakav je rusvaj sa trgovinom Vira napravio onaj što je prodavao po bidu otprilike tisuću komada. A taman je bila krenula kupnja. Ali svatko radi sa svojim dionicama kako mu se hoće. Tako je bilo poslije posljednjeg izvješća Ingre da je netko prodao 13.000 komada i tek se prije nekih tjedan dana cijena oporavila i prešla u plus u odnosu prije te prodaje. Sada samo da i ovdje ne bude više takvih prodaja pa da raste cijena i dionicama Vira.
-
Ne brinite.
Kladio bih se da ce viro opet u crobex.
Siguram sam kao sto sam bio da ce proci predstecajna.
Ovdje sada treba koja dobra vijest o proslosti ili buducnosti. Pa taman da dolazi iz Austrije.
-
-
Ne brinite.
Ovdje sada treba koja dobra vijest o proslosti ili buducnosti. Pa taman da dolazi iz Austrije.
Možda ova vijest;
-
Ne brinite.
Možda ova vijest;
Ajde da je i to više riješeno.. Pričalo se oko 10 mil eura ako se dobro sjećam?
-
Ne brinite.
Možda ova vijest;
I sasa.. Dobijes 31 milju a firma vrijedi na ovoj razini 110.
Dajte da vidimo 100 + vise.
-
to bi bilo 21,63kn po dijonici čistih, pa nije lošo
-
Daj nam to odma u ojro, ko vise broji te nazadne kune.
-
3 (slovima:tri ojra )
-
3 (slovima:tri ojra )
To onda 13,6 € zaokruženo.
-
ostavka člana Uprave
-
Podmiren dio duga KF Partnersu prenosom dionica, dogovorom iz PSN-e;
-
Podmiren dio duga KF Partnersu prenosom dionica, dogovorom iz PSN-e;
zanimljiv transfer, valjda misle da ovo nije već dovoljno zamršeno
-
-
Nepročitani postovi