Bez obzira na nezavidnu situaciju u kojoj se nalaze teško mi se oteti dojmu da se osmišljeno plasiraju poluinformacije,zakašnjele informacije...a sve u cilju da se zamagli situacija dodatno. Tko misli da će šećerna industrija u RH propasti?
VIRO (Tvornica Šećera d.d.)
-
-
-
Ona je već propala.
HIS je spašavanje ostataka i nažalost krenulo je smjerom da se ni to neće moći spasiti.
-
Bez obzira na nezavidnu situaciju u kojoj se nalaze teško mi se oteti dojmu da se osmišljeno plasiraju poluinformacije,zakašnjele informacije...a sve u cilju da se zamagli situacija dodatno. Tko misli da će šećerna industrija u RH propasti?
ja mislim da neće, ali gorčina nakon svih proteklih događanja će još dugo ostati, ovo čak i nije loš potez, jer nema smisla držati prekapacitirane tvornice kada se zna da nema dovoljno sirovine za proizvodnju svih, koje ionako rade tri-četiri mjeseca kampanje, a ostalo su remonti, pakiranje i prodaja gotovih proizvoda, obzirom da je osječki proizvodni pogon u urbanoj zoni, to nije nikakvo čudo da se taj pogon gasi i nekretninama podmire banke ili se krene u kakav nekretninski biznis izgradnje stanova, ali to se sigurno neće odvijati preko HIŠa, osim toga "kraljevi" uvijek znaju bolje od puka, pa je na njima da povuku neki potez, malo je problem što se kraljevi rijetko kada pomaknu, a šah mat već pred vratima i pješadija davno izginula
-
Sve ide onako kako treba ići.
1 tvornica je za Hr dovoljna već dugo vremena i to je sad to napokon.
-
Kako drugacije napravit rez i po sloziti poslovanje nego bolnim rezovima
Sve se zna i sve se znalo.
Al treba prozvakat jos koji put.
-
Ja bi ipak rekao da su ti članci lagana manipulacija. Trenutni NAJVEĆI problem šeć.industrije je manjak sirovine. Ako se dogodi zatvaranje Osijeka to je isključivo radi toga. Ima tko kakv info ,Viro je tužio državu za one kvote kako nisu bile raspoređene pravilno čini mi se da je 100 milja u igri. Di je zapelo? Ovo sve ostalo će prebroditi...
-
Ja bi ipak rekao da su ti članci lagana manipulacija. Trenutni NAJVEĆI problem šeć.industrije je manjak sirovine. Ako se dogodi zatvaranje Osijeka to je isključivo radi toga. Ima tko kakv info ,Viro je tužio državu za one kvote kako nisu bile raspoređene pravilno čini mi se da je 100 milja u igri. Di je zapelo? Ovo sve ostalo će prebroditi...
onda ispada da je najbolje da država izgubi tu parnicu i proslijedi tih 100mil. kao što su već dali 60 za spas industrije
-
onda ispada da je najbolje da država izgubi tu parnicu i proslijedi tih 100mil. kao što su već dali 60 za spas industrije
Mislim da je to ionako izgubljena parnica a što se tiče tih 60 mil trebalo bi vidjeti kome su to točno dali i uz koje uvjete. Možda bi bilo još bolje da je RH iskoristila predsjedanjem EU pa tužila,napala, prokazala najveće proizvođaće u EU a koji su ovo stanje osmišaljeno napravili.. BTW unazad 10-tak godina uzeli ogromne novce iz EU za unapređenje svoje industrije a potom to iskoristili kao oružje protiv svih
-
60mil. su ponudili proizvođačima repe, ali očito nisu toliko iskoristili, mislim da je to kroz neki period, možda tri godine
-
60mil. su ponudili proizvođačima repe, ali očito nisu toliko iskoristili, mislim da je to kroz neki period, možda tri godine
To sam i mislio..onako na dugom štapu..da su dali lovu ili garancije dobavljačima i proizvođačima to bi zapravo bila pomoć.. očito sve ide na rasprodaju..ništa više nemože ostati u hrvatskom vlasništvu
-
-
Kada netko ne razumije tržišnu ekonomiju😂
-
Intervju sa predsjednikom uprave HISa Zeljkom Zadrom.
-
Kada netko ne razumije tržišnu ekonomiju😂
u svezi razumijevanja, za nju je stvarno velika šteta da se ne zove Mara umjesto Marija
-
ipak nije, ma razumije se ona
https://www.agroklub.com/poljoprivredne…u-secera/66441/
nema više konkurencije
-
Imo tko kakav info šećarana u Bjeljini kome je prodana?
-
ja mislim nikome, to je priča oko 6-7 godina, od Moralića, Turaka, Vijetnamaca i zadnji se spominjao neki Srbin i firma Galens a tko je tu što koga kako, to se teško može razmrsiti
-
ja mislim nikome, to je priča oko 6-7 godina, od Moralića, Turaka, Vijetnamaca i zadnji se spominjao neki Srbin i firma Galens a tko je tu što koga kako, to se teško može razmrsiti
Nije mi jasno o čemu se radi. Šećer je več tada bio "neprofitabilan"..žešto bi netko to kupovao? mislim da oni imaju lošu sirovinsku bazu?
-
Nije mi jasno o čemu se radi. Šećer je več tada bio "neprofitabilan"..žešto bi netko to kupovao? mislim da oni imaju lošu sirovinsku bazu?
ma tko će to znati, možda je u pitanju samo zemljište (ne znam poziciju te šećerane) a pogon se može demontirati, prodati novije stvari, a ostalo u sekundarne sirovine
-
Luka Banja Luka rastura po indexu u zadnje vrijeme. Interesantno stivo za laku noc. Ono od neki dan jos lakse za spavanje.
QuotePodsjetimo da je Burilović trebao biti itekako upućen u ovu temu. Naime, nakon što mu je prestao mandat pomoćnika ministra u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, otišao je 2006. u Sladoranu iz Županje. U njegovoj službenoj biografiji stoji da je u siječnju 2008. postao predsjednik Uprave Sladorane i bio na toj poziciji sve do 2014., no u službenom sudskom registru stoji da je na tom mjestu bio tri mjeseca i to od veljače do svibnja 2014., a onda odlazi na mjesto predsjednika HGK.
Quote"Ipak, najviše nas se dojmilo herojstvo predsjednika HGK, g. Luke Burilovića. On je, naime, objasnio da je zaslužio cijepljenje, između ostalog, i zato što je ratni vojni invalid koji je u rovu bio 1690 dana, što iznosi četiri godine i šest mjeseci. Dakle, čovjek je za Hrvatsku ratovao više nego što je rat trajao! OK, možda je u taj ratni staž uračunato i osvajanje diplome u Banjoj Luci, što je opet podvig vrijedan svakog divljenja. Znamo da ni Ante Gotovina kao ratni zapovjednik nije uspio ući u Banju Luku, ali, eto, g Burilović jest, i to više puta, svaki put kad bi išao polagati ispit na jednom privatnom banjalučkom Univerzitetu koji vodi izvjesni gazda Rade. A gazda Rade je poznat po tome da se kod njega do diplome ne može doći tek tako, moraš doći bar jednom. Ali, eto, umjesto da uzme zasluženu ratnu mirovinu ili invalidninu, g. Burilović je nesebično odlučio uzeti oko 60.000 kuna mjesečne plaće i naknada koje dobiva u Komori i u nadzornim odborima državnih i poludržavnih tvrtki koje znaju cijeniti diplomu s potpisom gazde Rade", kaže Šprajc.
-
iskreno rečeno, meni je vrlo čudan bio ulazak francuza u vlasništvo prije ....koliko ono godina? nisu niti onda cvale ružice šećeranama koliko se sjećam. koji je bio motiv, cost/benefit analiza, kvote su već bile poznate... nisam nikakav znalac u vezi šećera, ali mi odmah bilo iznenađujuće.
-
-