1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ostali oblici ulaganja
  3. Kriptovalute

Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• discover
  • February 14, 2020 at 10:12 AM
  • emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • May 18, 2021 at 9:47 AM
    Quote from NaBiduAsku

2017. u ožujku sam i kupio btc samo zato jer sam shvatio. 9 mjeseci poslije lizao je 20 000. I pnda polagano padao do 3000... sad će opet. Na OPTE sam 2019. zaradio 300 000... itd. itd

pa ja se sjecam price na tih 20 000$ eto gotovo je. puko balon . kraj je. nestaje btc...

a eto njega lize 60k. i opet samo sto nije nestao i puko je balon kraj je itd...

znaci idemo prema 100k :)

Moj komentar je isao na smece i sljedbenike....

i ne brkajmo trejdanje i holdanje.

holdanje opte 300 000 zarade? ulog ? 100k?

pa ako ste u btc ubacili 100k 2017 kad je bio 1200$ znaci danas imate btc-a u vrijednosti 3 750 000$ . i to bez trejdanja . znaci samo hold . i to zato sto je smece i ide u ponor. Zamislite tek da nije smece i da raste :)

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• nemo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    768
    • May 18, 2021 at 9:48 AM

Hrvatska je u korekciji već 30 god. Najviše sam zaradio 94' na......, pa sam ulozio u Agrokor, izašao na Jamnici i Ledu, ubacio se u KORF i Uljanik. Zaradio na Uljn prije potopa, potriplao rivp i zaigrao sa ddjh. Pa beton, bazen i app, pa malo ohladit glavu na putovanjima i gledanje prave Europe. Svevišak koji sam spasio od Agroborga sam utukao u shitcoine, nesto bakra, i narancinog soka te soyu.

Kad umrem koga će boliti milokliz.🤑🤑🤑🤑🤑

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • May 18, 2021 at 9:51 AM

ulog je bio 40 000... naravno da sam sve to riješio i nažalost nisam sudjelovao u ovom rastu do 60000. nitko ne kaže da će to smeće nestati, samo da će doći do hebačke korekcije... kao i uvijek.. ali ne ove od par dana nego one do godine dana. kad kažem smeće, što je dođ kojn nego smeće koje ima MCAP kakav? Bolestan, lud i nakaradan.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • May 18, 2021 at 9:54 AM
    Quote from NaBiduAsku

ulog je bio 40 000... naravno da sam sve to riješio i nažalost nisam sudjelovao u ovom rastu do 60000. nitko ne kaže da će to smeće nestati, samo da će doći do hebačke korekcije... kao i uvijek.. ali ne ove od par dana nego one do godine dana. kad kažem smeće, što je dođ kojn nego smeće koje ima MCAP kakav? Bolestan, lud i nakaradan.

pa oko DOGE se potpuno slazem. Jos jedna shitcoin koji leti na valovima Muskovog twita.

Al meni je to usporedba kao da usporedimo bivsi yu dinar sa dolarom i onda jer taj dinar ne vrijedi nista dolar zovemo smecem . eto oba dva su fiat kao sto je doge i btc kripto... kao to je sve isto smece.

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • May 18, 2021 at 9:55 AM

kužim ja to.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • May 18, 2021 at 9:58 AM
    Quote from NaBiduAsku

kužim ja to.

:thumbup:

Ja jos cekam kolegu delboy da nam napise da ide na 65000 pa da ubacim neku paru unutra:)

Quote from Flight

Pa tko normalan bi vise uložio ozbiljnu lovu u energetski neučinkovit protokol koji je jedan psihotični sociopat može jednim tweetom dizati i spuštati kako mu se digne?

Svi koji vole zaradit novce.

Ocito nisi jedan od tih.

Vama je bolje ubacit pare u neku stecajucu jer ona ne trosi nikakve energije posto nista ni ne rade osim sto spaljuje vas novac energetski ucinkovito :)

Edited once, last by emil: Merged a post created by emil into this post. (May 18, 2021 at 10:00 AM).

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 18, 2021 at 10:01 AM
    Quote from Philidor

Kolega, nije ni Google nekad imao intrinzičnu vrijednost, već samo algoritme. Postoje i unaprjeđuju se blockhain tehnologije koji pružaju mnogo više od "digitalnog novca", već praktički predstavljaju zasebnu infrastrukturu, ali vrijednost toga je vrlo teško odrediti u začetku. Za pravu masnu zaradu treba biti ahead of the curve...

je, al trenutno se u to uklapaju samo Cardano, Ethereum i Polkadot (onoliko koliko sam, barem ja, s time upoznat)

i još ne znamo koji će na kraju prevladati 🤷

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • May 18, 2021 at 10:05 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from Philidor

Kolega, nije ni Google nekad imao intrinzičnu vrijednost, već samo algoritme. Postoje i unaprjeđuju se blockhain tehnologije koji pružaju mnogo više od "digitalnog novca", već praktički predstavljaju zasebnu infrastrukturu, ali vrijednost toga je vrlo teško odrediti u začetku. Za pravu masnu zaradu treba biti ahead of the curve...

je, al trenutno se u to uklapaju samo Cardano, Ethereum i Polkadot (onoliko koliko sam, barem ja, s time upoznat)

Moguće će sve to biti shit, a praksa i svijet prihvatiti nešto što je još uvijek na "crtaćoj daski" ili u idejnom "cloudu".

Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • May 18, 2021 at 10:19 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from Philidor

i još ne znamo koji će na kraju prevladati

Zato se napravi portfelj i disperzija rizika, a ne sva jaja u jednu košaru. Osim toga radi se o enormnom vremenu i razvoju potrebnom za razvoj tih tehnologija nije nešto poput DOGE da se može napravit u dva sata pa da se treba bojati družine dva tipa u nekakvom podrumu u SAD-u u kombinaciji s nekoliko tvitova...

Quote from Flight
    Quote from st-brajo

Moguće će sve to biti shit, a praksa i svijet prihvatiti nešto što je još uvijek na "crtaćoj daski" ili u idejnom "cloudu".

Dalo se zaraditi i na MySpaceu i na Yahoo! iako su prevladani i prihvaćeno je u konačnici nešto drugo

Edited once, last by Philidor: Merged a post created by Philidor into this post. (May 18, 2021 at 10:20 AM).

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • May 18, 2021 at 10:41 AM

Pa uvijek se da na nečemu zaraditi. Al s takvom imovinom uvijek treba biti na vrijeme i unutra i vani i često puta stvari promatrati sa strane.... a ne “ganjati zeca”, jel možeš izranjati nešto drugo, mnogo opasnije.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 18, 2021 at 5:15 PM
    Quote from Miron

@mitko

Slabo ćeš ti spavat kolega (nisam ciničan kada to pišem).

Dobro sam spavao jer sam imao dobar stop nalog, tako da u najgorem slučaju izađem sa nulom. Tako je i bilo, stop mi je okinuo. Šteta, ali to je tako, ne možeš stalno biti uz kompjuter i pratiti trejd. Bilo mi je žao sinoć prije spavanja zatvoriti trejd, iako sam bio u plusu - mislio sam da su dobre šanse da ćemo vidjeti bounce, zato sam odlučio žrtvovati taj nerealizirani profit i dati cijeni malo prostora - to mi je bio dobar risk/reward - ako poraste ću puno zaraditi, a ako padne ću u najgorem slučaju izaći sa nulom.

Btw. cijena je samo kratkoročno pala i odmah potom ponovo porasla, a sada se i dalje vrzma oko zone gdje mi je bio ulaz. I dalje mislim da ćemo ubrzo vidjeti bounce, i opet ću i danas prije spavanja pokušati naći dobar ulaz ako se ukaže.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 18, 2021 at 10:24 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Miron

@mitko

Slabo ćeš ti spavat kolega (nisam ciničan kada to pišem).

Dobro sam spavao jer sam imao dobar stop nalog, tako da u najgorem slučaju izađem sa nulom. Tako je i bilo, stop mi je okinuo. Šteta, ali to je tako, ne možeš stalno biti uz kompjuter i pratiti trejd. Bilo mi je žao sinoć prije spavanja zatvoriti trejd, iako sam bio u plusu - mislio sam da su dobre šanse da ćemo vidjeti bounce, zato sam odlučio žrtvovati taj nerealizirani profit i dati cijeni malo prostora - to mi je bio dobar risk/reward - ako poraste ću puno zaraditi, a ako padne ću u najgorem slučaju izaći sa nulom.

Btw. cijena je samo kratkoročno pala i odmah potom ponovo porasla, a sada se i dalje vrzma oko zone gdje mi je bio ulaz. I dalje mislim da ćemo ubrzo vidjeti bounce, i opet ću i danas prije spavanja pokušati naći dobar ulaz ako se ukaže.

Evo ga pokušaj br. 2.

BTC futuresi, 15min graf. Nisam još stavio stop nalog, popratit ću još malo prije spavanja.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • May 18, 2021 at 11:11 PM

ne znam stari moj, ne kužim se baš toliko u ta., mislio sam ti još sinoć komentirati ali ...je da imaš neke divergencije i da se lomi na 43,2-43,5 i da je to tržište koje može u svakome trenutku potegnuti ali ja na ovaj graf ne bi ulazio, bar ne s polugom, za trejd mi djeluje nekako mlohavo, nema nekog volumena niti odbijanaca a satni i dnevni mi vuku na padajući trend tako da, hipotetski, ako bi ulazio na short po 15min.grafu, targeti bi mi bili oko 42k- i 46k max out , ali opet ponavljam da nisam neki od ta.?(

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 18, 2021 at 11:37 PM
    Quote from barbosa 2.0

ne znam stari moj, ne kužim se baš toliko u ta., mislio sam ti još sinoć komentirati ali ...je da imaš neke divergencije i da se lomi na 43,2-43,5 i da je to tržište koje može u svakome trenutku potegnuti ali ja na ovaj graf ne bi ulazio, bar ne s polugom, za trejd mi djeluje nekako mlohavo, nema nekog volumena niti odbijanaca a satni i dnevni mi vuku na padajući trend tako da, hipotetski, ako bi ulazio na short po 15min.grafu, targeti bi mi bili oko 42k- i 46k max out , ali opet ponavljam da nisam neki od ta.?(

Na daily grafu je cijena došla do targeta tog rising wedge-a o kojem sam ranije pisao i uz to leži leži na 200 EMA i na razini podrške od ranije. Na 4H grafu vidimo bullish divergenciju. Ovaj 15min graf sam stavio samo da se vidi detalj ulaska, nisam odluku donio na temelju tog grafa - ušao sam pri dnu ovog range-a. Prirodna zona za stop bi bila ispod tog range-a. Da trejdam samo temeljem tog 15min grafa, targetiro bih samo vrh tog range-a, to je oko 46k, kako si i sam rekao.

Cijena je deinitivno u downtrendu i u tom slučaju je bolje shortati odbijance sve dok se taj trend ne preokrene. Hvatati long kratkoročnog odbijanca ovako kako ja pokušavam slažem se da je riskantno.

Daily

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

4H

• mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • May 19, 2021 at 8:48 AM

Ima li živih?

• Sony
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    262
    • May 19, 2021 at 9:23 AM

Totalni potop,valjda će ovo stati.

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • May 19, 2021 at 9:37 AM

hoće, bounce i onda opet potop do minimum 20 000... ali pomalo.

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • May 19, 2021 at 9:46 AM

Valjda? Ajooj!

Pogledajte si gore što mitkko radi! Nikud bez stop loss-a!

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 19, 2021 at 9:59 AM
    Quote from mitkko
    Quote from barbosa 2.0

Na daily grafu je cijena došla do targeta tog rising wedge-a o kojem sam ranije pisao i uz to leži leži na 200 EMA i na razini podrške od ranije. Na 4H grafu vidimo bullish divergenciju. Ovaj 15min graf sam stavio samo da se vidi detalj ulaska, nisam odluku donio na temelju tog grafa - ušao sam pri dnu ovog range-a. Prirodna zona za stop bi bila ispod tog range-a. Da trejdam samo temeljem tog 15min grafa, targetiro bih samo vrh tog range-a, to je oko 46k, kako si i sam rekao.

Cijena je deinitivno u downtrendu i u tom slučaju je bolje shortati odbijance sve dok se taj trend ne preokrene. Hvatati long kratkoročnog odbijanca ovako kako ja pokušavam slažem se da je riskantno.

Daily

4H

Display More

Okinuo i ovaj stop nalog. Bit ce mozda treca sreca, vazno je samo ne skupljati minuse. Usao sam opet jutros kada sam se probudio. Ne preporucam hvatati padajuce nozeve, ali eto, na ZSE je letargija pa hvatam malo akcije na kriptu, cisto da ne bude dosadno :) Dobro je sto sam sada u trejd usao ujutro pa cu ga moci popratiti tijekom dana. Bounce bismo morali vidjeti, ta zona 200 EMA, a sada sa ovim padom je dosla i do 200 MA je prirodna zona za bounce, a na 4H grafu imamo jos jednu bullish divergenciju - ima za to nekakav naziv, "three strike" nesto.

• amerikanec
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • May 19, 2021 at 10:09 AM

Kolega mittko,nije li ovaj obrazac na btc rising wedge,mislim na weekly?

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 6, 2025 at 9:12 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      487k
      1.2k
    3. bjane

June 6, 2025 at 9:12 PM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      419k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      915k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 33

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      33
      Pregleda
      18k
      33
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bjane June 6, 2025 at 9:12 PM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

1,846 Replies, 5 years ago
  • Bitcoin rudarenje

19 Replies, 4 years ago
  • Plaćanje poreza kod trgovine s kriptovalutama

13 Replies, 3 years ago

Slične teme

• Dobrodošli