1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ostali oblici ulaganja
  3. Kriptovalute

Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• discover
  • February 14, 2020 at 10:12 AM
  • etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • March 26, 2023 at 12:56 PM
    • #1,461

Virtualne traperica, virtualna lova ... NFT, hahahaha! Ide sve u metaverse ...

• ivan0003
    Guest
    • March 26, 2023 at 4:44 PM
    • #1,462

Banke su sigurne.. ako fali dolara printaj još i sve u redu.. ili nije bas..

Kripto je scam.

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • March 26, 2023 at 4:47 PM
    • #1,463

vecina kripta je scam da, sto je povijest i pokazala.

kad je bila ona ico manija, 2016te ili kada vec...od svih tih novih coinova 99% je propalo

to ne znaci da su banke sigurne, dapace.

jedno ne iskljucuje drugo.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • March 26, 2023 at 5:00 PM
    • #1,464

Najbolje mi je kad mi je te 2017. poznanik koji je konobar pričao kako on "razumije tehnologiju" kriptovaluta i kako on, kad ulaže u to, igra "lutriju na pet godina"... Ulagao je onomad u ETH.

Kad sam ga pitao jel razmatrao ulagati u investicijske fondove i dionice, odgovorio mi je da ne zna on baš puno o "tim korporativnom stvarima". Bio sam zapanjen. Reko "uvijek možeš naučit.. i ja se učim tome, gotovo svaki dan..", a on na to "ma ne, nema mi smisla gubiti na te stvari koje ne razumijem. Držim se onog kaj kužim, a to je kripto...", nastavlja "..to je ko zlato, kužiš? Ko digitalno zlato."

Pitam ga da zar nije samo jedno zlato i nema baš puno alternative, osim svega nekoliko kovina, a i nema li zlato industrijsku i tehnološku primjenu, pogotovo u svemiru? Veli mi da je..ima... i bit će to dobro, ali da koliko zlato može porasti u cijeni? On tada kupovao i Ripple. Veli raste! Kad god ja vidim da raste, ja kupim! Raste!

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • March 26, 2023 at 6:01 PM
    • #1,465
    Quote from zdenkic

BTC kao i bilo koju valutu na svijetu mozes izbaciti "preko noci".

Misleci suprotno samo zivis u zabludi, kada je povijest pokazala da se vec desilo, nebrojeno puta.

a zlato-srebro-krumpire mozes izbacit preko noci?

ne vidim uopce zasto bi iko ikoga izbacio.

nije dolar izbacio zlato nigdje. zlato je i dalje tu al nije sredstvo placanja.

dok btc je :D

evo odi u konzum - na svakoj blagajni imas naljepnicu "ovdje plati kritovalutom" kraj blagajne stoji kriptobankomat .

odi u HPostu takodjer sve prsti naljepnicamam -plati kriptom itd...

OVAJ STOJI U KONZUMU

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

imas karticu Binance-Coinbase-Revolut-itd-itd. provlacis je bez problema na svim pos uredjajima-dizes na bilo kojem bankomatu kes. nema ducana koji ne prima kripto karticu.

dodjes na plac a bakica odma pita dal placam kriptom :D i daje popust na placanje ETH-om :D

a ti pricas da ce preko noci btc ugasiti. pa ak preko noci putin nuklearkama ugasi svijet neces placat nicime pa ni kriptom.

a vjetrojatnost za to je puno veca nego da ugase kripto preko noci.

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • March 26, 2023 at 6:03 PM
    • #1,466
    Quote from emil

a ti pricas da ce preko noci btc ugasiti. pa ak preko noci putin nuklearkama ugasi svijet neces placat nicime pa ni kriptom.

nisam to uopce nigdje napisao. napisao sam da je moguce. dvije razlicite stvari.

Quote from emil

ne, zlato srebro i krumpire nemozes preko noci izbacit

placas bitcoinom, u protuvrijednosti eura. uparen je sa fiatom.

krumpir ne kosta 0.15 bitcoina, vec kosta X eura, a mozes platiti u protuvrijednosti bitcoinom

brkas krumpire i jabuke

Edited once, last by zdenkic: Merged a post created by zdenkic into this post. (March 26, 2023 at 6:06 PM).

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • March 26, 2023 at 6:20 PM
    • #1,467
    Quote from zdenkic

Quote from emil

ne, zlato srebro i krumpire nemozes preko noci izbacit

placas bitcoinom, u protuvrijednosti eura. uparen je sa fiatom.

krumpir ne kosta 0.15 bitcoina, vec kosta X eura, a mozes platiti u protuvrijednosti bitcoinom

brkas krumpire i jabuke

Kako ne mozes izbacit zlato. Kak vlada zabrani koristenje btc-a titk toka tak zabrani i koristenje zlata.

jednostavno izglasa zakon i zlato postaje kao i trava . ZABRANJENO al ga svi imaju po djepovima :D

ja ne vidim tu razlike. vlada moze zabraniti bilo sta. dal je to u redu ili nije je prica za sebe.

Teslu si mogo kupit bitcoinom. Dal je bitcoin kruska ili jabuka to prepustam tebi da se odlucis al meni je sredstvo placanja.

Pa do nove godine ni euro nisi mogo koristit kao sredstvo placanja u HR. sto to znaci da onda euro nije postojao ? i euro su stranci morali konvertirati u kune. provlacili su svoje kartice s eurima u HR bankomatima. kako to? pa isto kao sto ja provlacim svoju kripto kraticu u tom istom bankomatu.

Danas odem u konzum i platim bitcoinom. dal je kruska ili jabuka opet prepustam da ti odlucis. Eto konzum je odlucio da btc pozeljno sredstvo placanja na njihovim blagajnama. i sto je najbolje nemres sa dolarom ii reubljom platit na toj blagajni a s kriptom mozes :D valjda dolar nije ni kruska ni jabuka nego ananas a konzum ananase ne prima :D

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • March 26, 2023 at 6:28 PM
    • #1,468

zlato je vec amerika jednom zaplijenila.

napisao sam da se to ne moze desit preko noci. zlato je fizicko, pa za to kao i krumpir treba malo vise vremena. za razliku od digitalnih stvari

i sam si dao primjer koji ti upravo govori sto i ja. jednu noc su vrijedile kune, drugu noc nisu. doslovce su izbacili kune preko noci.

sve sto pricas o tome kako ti placas, da , placas jer je uparena sa fiatom i tako ce ostat zauvijek

bitcoin nikad nece zamijeniti valutu, vec ce biti asset koji ce vrijediti ili manje ili vise, naspram fiata

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • March 26, 2023 at 6:38 PM
    • #1,469
    Quote from zdenkic

zlato je vec amerika jednom zaplijenila.

napisao sam da se to ne moze desit preko noci. zlato je fizicko, pa za to kao i krumpir treba malo vise vremena. za razliku od digitalnih stvari

i sam si dao primjer koji ti upravo govori sto i ja. jednu noc su vrijedile kune, drugu noc nisu. doslovce su izbacili kune preko noci.

sve sto pricas o tome kako ti placas, da , placas jer je uparena sa fiatom i tako ce ostat zauvijek

bitcoin nikad nece zamijeniti valutu, vec ce biti asset koji ce vrijediti ili manje ili vise, naspram fiata

Upravo tako. "Vrijednost" BTCa i svih ostalih kripto💩💩💩 je izražena u pravome novcu.

Svatko tko je na tome zaradio ili izgubio kaže da zaradio, odnosno izgubio toliko i toliko eura/dolara. Bez eura, dolara i ostalog pravog novca, kako odrediti "vrijednost" kriptovaluta? U zlatu možda? 🤣

Zlato itekako jest novac. Samo naivčine misle da nije.

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • March 26, 2023 at 6:58 PM
    • #1,470
    Quote from DonDada
    Quote from Sheriff

Kako ti je emil napisao:

1 usd = 0,000036BTC

−(98,81 %) od prvog dana

Sto to govori, svakome je jasno. Brojevi ne lazu. A BTC tek "ima perspektivu" biti currency, jos nije tamo tek je pocetak. Etoga, opet bank run, banke u usa imaju za pokriti samo 2% trazbina, fed upumpava.

Btc je fastest growing asset ikada, to brojevi pokazuju. Jel ima spekulacije, naravno, jel bude balona, sigurno. Jel ce btc i dalje vise vrijediti od $? Apsolutno!

Vrijedili su i tulipani svojevremeno više nego sve valute u svijetu, pa zna se kako je i to završilo. Isto će biti i sa crypto tulipanima. Tulipan zasadiš pred kućom pa bude bar lijepo za vidit. Što točno možeš sa bitcoinom osim ga prodat drugoj budali ?

Display More

Tulipani su trajali 3 godine.

Btc je ovdje od 2009. Nije usporedivo.

Ne postoji mjehur koji traje 20 godina jer onda nije mjehur nego fakt koji postoji.

Al ajde kak si tak providan, reci kad i kak ce zavrsiti? 2025, 2030? Na osnovu cega ti uspoređuješ, sa tulipanima?? Hahah.

A dionicu necu prodat drugoj budali po vecoj cijeni, to je jel pametno investiranje.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • March 26, 2023 at 7:10 PM
    • #1,471
    Quote from Sheriff
    Quote from DonDada

Vrijedili su i tulipani svojevremeno više nego sve valute u svijetu, pa zna se kako je i to završilo. Isto će biti i sa crypto tulipanima. Tulipan zasadiš pred kućom pa bude bar lijepo za vidit. Što točno možeš sa bitcoinom osim ga prodat drugoj budali ?

Ne postoji mjehur koji traje 20 godina jer onda nije mjehur nego fakt koji postoji.

Al ajde kak si tak providan, reci kad i kak ce zavrsiti? 2025, 2030? Na osnovu cega ti uspoređuješ, sa tulipanima?? Hahah.

A dionicu necu prodat drugoj budali po vecoj cijeni, to je jel pametno investiranje.

Display More

Prohibicija je trajala godinama u SADu i neki su na njoj puno zaradili pa je ipak došla kraju. Vremenski kriterij objektivno nije presudan da nešto nazovemo mjehurom. To je ono što je fakt u cijeloj priči. Fakt je da nikad nismo vidjeli ništa slično kriptu i da su posljedice potpuno nepredvidive, a masa vas koji držite tu tzv. kriptoimovinu ste izuzetno borbeni kad god se dovede u pitanje vrijednost toga. Priznaj sam sebi... reagiraš jako emotivno. Mislim, gle, oke... kako i ne bi.. Kužim te.. Da sam ja toliko novca izgubio, i sâm bih bio emotivan oko toga..

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • March 26, 2023 at 7:19 PM
    • #1,472

ja uopce ne bjezim od toga da je kripto ponzi. kripto je ponzi kolko i euro ili dolar. stancaju se euri i dolari a pokrice je gdje? pitanje je samo kad ce krahirat a krahirat ce prije ili kasnije. na kraju sve krahira. neki za godinu dve neki za par stotina godina. eto ja ne vidim kraj kripta za svojeg zivota a mislim da cu dozivjet krah tesle. misljenja sam da ce drzavne kriptovalute na kraju sahranit fiat. e-Euro i E-dolar- . naravno da ce protivnici kripta to zvat i dalje fiatom al to ce bit kriptovalute.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • March 26, 2023 at 9:17 PM
    • #1,473
    Quote from Yieldchaser

Najbolje mi je kad mi je te 2017. poznanik koji je konobar pričao kako on "razumije tehnologiju" kriptovaluta i kako on, kad ulaže u to, igra "lutriju na pet godina"... Ulagao je onomad u ETH.

Kad sam ga pitao jel razmatrao ulagati u investicijske fondove i dionice, odgovorio mi je da ne zna on baš puno o "tim korporativnom stvarima". Bio sam zapanjen. Reko "uvijek možeš naučit.. i ja se učim tome, gotovo svaki dan..", a on na to "ma ne, nema mi smisla gubiti na te stvari koje ne razumijem. Držim se onog kaj kužim, a to je kripto...", nastavlja "..to je ko zlato, kužiš? Ko digitalno zlato."

Pitam ga da zar nije samo jedno zlato i nema baš puno alternative, osim svega nekoliko kovina, a i nema li zlato industrijsku i tehnološku primjenu, pogotovo u svemiru? Veli mi da je..ima... i bit će to dobro, ali da koliko zlato može porasti u cijeni? On tada kupovao i Ripple. Veli raste! Kad god ja vidim da raste, ja kupim! Raste!

E hbga stari, taj konobar ako je tada majnao ETH ili kupio, zaradio je brutalno vise od tebe u fondovima, dionicama… ma kako ti dobro pozanavao dionice i trziste kapitala 🤣🤣🤣

Da ti ga poslusao i par % imovine prebacio u ETH, nemoj ni racunati za koliko bi to danas prodao 🫣🫣🫣

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • March 26, 2023 at 9:30 PM
    • #1,474
    Quote from Yieldchaser
    Quote from Sheriff

Prohibicija je trajala godinama u SADu i neki su na njoj puno zaradili pa je ipak došla kraju. Vremenski kriterij objektivno nije presudan da nešto nazovemo mjehurom. To je ono što je fakt u cijeloj priči. Fakt je da nikad nismo vidjeli ništa slično kriptu i da su posljedice potpuno nepredvidive, a masa vas koji držite tu tzv. kriptoimovinu ste izuzetno borbeni kad god se dovede u pitanje vrijednost toga. Priznaj sam sebi... reagiraš jako emotivno. Mislim, gle, oke... kako i ne bi.. Kužim te.. Da sam ja toliko novca izgubio, i sâm bih bio emotivan oko toga..

Display More

opet ti...pokvareno aludiras da sam izgubio novac.

Vec te drugi put zanima moj novcanik u koga bi rado gledao. Hahaha, ja sam ti, faco, nudio okladu? Zar ne? Pa si podvio rep. Al takvi ko ti me nasmiju.

A emociju si mi krivu skinio, ful sam zadovoljan. Moje je naraslo +70% ove godine, a tvoje? Ajde nemoj se sramit, i obveznice sa 3% su ok.

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • March 26, 2023 at 10:53 PM
    • #1,475
    Quote from etoimene

Virtualne traperica, virtualna lova ... NFT, hahahaha! Ide sve u metaverse ...

evo sony prijavio patent, u ps5 bude nft-ova. Igras, ubijes "bossa", dobijes nagradu - nft koji koristis ili u drugim igrama, platformama ili posaljes drugom igracu.

• DonDada
    Student
    Reakcija primljeno
    100
    • March 26, 2023 at 10:55 PM
    • #1,476
    Quote from Sheriff
    Quote from Yieldchaser

Vec te drugi put zanima moj novcanik u koga bi rado gledao. Hahaha, ja sam ti, faco, nudio okladu? Zar ne? Pa si podvio rep. Al takvi ko ti me nasmiju.

A emociju si mi krivu skinio, ful sam zadovoljan. Moje je naraslo +70% ove godine, a tvoje? Ajde nemoj se sramit, i obveznice sa 3% su ok.

Dionice samo jedne moje firme imaju prinos od 120% a nije da je bio neki velik rizik.kad sam uložio.novce, a bogami čuvat ću ih još neko duže vrijeme jer se ne bojim da će krahirat. Jel se ti bojiš za svoj portfelj? Reci mi koliko puta u danu provjeravaš vrijednost kripta? Jel se već kljukas tabletama za spavanje jer san ne ide na oći jer te briga što bi moglo biti kad se probudiš ujutro, možda 5-6 znamenki manje

Files

Screenshot_20230326-224427_Chrome.jpg 29.4 kB – 0 Downloads
  • discover
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    434
    • March 27, 2023 at 8:10 AM
    • #1,477

upravo sam shvatio kripto, čemu služi i zašto neće nikada propast :D

služi za zabavu, isto kao i igrice 8)

ps. kako u igricama postoje kemperi i oni koji lete okolo, čak i oni koi varaju... čini mi se da je i s kriptom upravo tako, ne zabavljaju se svi njime na isti način

takda vukovi moi čuvajte se snajpera, meni je KYC bio veliki tehnički :D signal, a o NFT-jima i skupljanju salveta neću trošiti riječi

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • March 27, 2023 at 10:20 AM
    • #1,478
    Quote from DonDada
    Quote from Sheriff

Dionice samo jedne moje firme imaju prinos od 120% a nije da je bio neki velik rizik.kad sam uložio.novce, a bogami čuvat ću ih još neko duže vrijeme jer se ne bojim da će krahirat. Jel se ti bojiš za svoj portfelj? Reci mi koliko puta u danu provjeravaš vrijednost kripta? Jel se već kljukas tabletama za spavanje jer san ne ide na oći jer te briga što bi moglo biti kad se probudiš ujutro, možda 5-6 znamenki manje

Što bi to trebalo pokazivati tako ponosno?

O YTD-u pričamo, ovo što pokazujete vjerujem da ima više od pol foruma.

• Sony
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    262
    • March 28, 2023 at 8:19 AM
    • #1,479
    Quote from discover

upravo sam shvatio kripto, čemu služi i zašto neće nikada propast :D

služi za zabavu, isto kao i igrice 8)

ps. kako u igricama postoje kemperi i oni koji lete okolo, čak i oni koi varaju... čini mi se da je i s kriptom upravo tako, ne zabavljaju se svi njime na isti način

takda vukovi moi čuvajte se snajpera, meni je KYC bio veliki tehnički :D signal, a o NFT-jima i skupljanju salveta neću trošiti riječi

Što je bio Agrokor,sigurno utočište,najbolja firma u RH i što je ostalo nama koji smo imali nešto dionica.Tako da nije ništa sigurno bio to kripto,zlato ili dionice,politika kroji smjer gdje se ide.

goldfinger
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    750
    • March 28, 2023 at 8:31 AM
    • #1,480

Agrokor sigurno utočište???

Golemi dugovi, kamate po 10%, plaćanje ne unutar 90 već 120 dana...

Kripto prema ovome zvuči kao nuklearni bunker.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:36 AM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Meri

May 29, 2025 at 10:36 AM
    1. Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora 2

• imavrek
      • May 13, 2025 at 11:47 AM
      • Stručne rasprave
      • imavrek
      • May 29, 2025 at 10:24 AM
    2. Odgovora
      2
      Pregleda
      295
      2
    3. imavrek

May 29, 2025 at 10:24 AM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • May 29, 2025 at 9:38 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

May 29, 2025 at 9:38 AM
    1. Trumpove carine 20

• darac11
      • April 9, 2025 at 1:06 PM
      • Stručne rasprave
      • darac11
      • May 29, 2025 at 9:32 AM
    2. Odgovora
      20
      Pregleda
      1.6k
      20
    3. pod_zidom

May 29, 2025 at 9:32 AM
    1. Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema) 4.3k

• maratonac
      • February 19, 2020 at 1:17 PM
      • Kavana
      • maratonac
      • May 29, 2025 at 9:29 AM
    2. Odgovora
      4.3k
      Pregleda
      1.3M
      4.3k
    3. umalo

May 29, 2025 at 9:29 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 29, 2025 at 9:38 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

umalo May 29, 2025 at 9:29 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

Milwaukee May 29, 2025 at 9:23 AM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

All May 29, 2025 at 8:00 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

vitoo May 28, 2025 at 7:08 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM

Popularne Teme

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

1,846 Replies, 5 years ago
  • Bitcoin rudarenje

19 Replies, 4 years ago
  • Plaćanje poreza kod trgovine s kriptovalutama

13 Replies, 3 years ago