1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• maratonac
  • February 19, 2020 at 1:17 PM
  • D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • March 16, 2023 at 9:17 PM
    • #3,641
    Quote from verdi
    Quote from D_artagnan

Lako sto placa digitalno sa mobitelom, ali to jos nije blockchain i sa nezavisnom valutom, kriptom ili kako ce se zvat jednog dana kad sve zazivi…

ne može tu postojati ništa nezavisno. bit će digitalni $ i ostalo šta bude. ovaj kripto koji se sad vrti je samo da se narod malo privikne. ne mislite valjda da stvarno postoji neki satoši jakamoto koji to onako na svoju ruku radi u inat dosadašnjim vladarima novca. bez njihovog pristanka to je apsolutno nemoguće. to su saznali sadam i gadafi ali prekasno.

a sadasnji kripto je globlno testiranje kako sve moze funkcionirati u decentraliziranom sistemu… za koju godinu vjerojatno sve prelazi na blokchain, od novca, ugovora, vlasnistva svega.. jer se sve moze brzo i sigurno prebacivati,

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • March 23, 2023 at 10:40 PM
    • #3,642
    Quote from verdi

zakon o nekretninama mora biti jednostavan. dok živiš npr. u centu zagreba zarađuješ puno i nije ti problem da odvojiš neku kintu za porez. kad ti kapacitet opadne vratiš se u pušću bistru gdje si se i rodio i tražiš subvenciju jer održavaš ruralnu sredinu. ovako pun grad penzića koji se natrpaju u tramvaj kad je najveća gužva, idu na izbore i traže više nego što su zaslužili i sve to otimaju od svoje djece i unučadi. u švicarskoj je sasvim normalno kad je mirovina nema više ciriha. pokupiš stvari šta možeš i ideš na selo. ja sam malo radikalniji i da me se bilo šta pita svima preko 75. g, oduzimao bi vozačke i pravo glasa. nemaš pojma šta je AI i ne možeš odlučivati o ničemu jer si podkapacitiran. na žalost ali tako je.

Gospodine Verdi, često se ne slažem s Vašim pisanjima, ali ovaj post je sam vrh i pogađa srž. Jezgrovito i zažeto i iznad svega istinito. Daleko najbolje od Vas što sam pročitao. Samo, koja bi vlast u Hrvatskoj mogla to provesti. Ja bih još dodao nešto: Čak i pod uvjetom da si mentalno u redu, samim time što nemaš još puno godina života si u sukobu interesa jer nemaš vremena čekati, želiš sve i odmah. Po meni, čim si u penziji, a penzija mora biti za dostojan život, isključi se od odlučivanja. Svoje si odradio i uživaj u njoj. A budućnost ostavi mladima da odlučuju kakva će biti jer će oni i snositi posljedice svoje odluke na izborima. Hipotetski bi stranka umirovljenika mogla dobiti izbore s obzirom na njihov postotak, to bi vjerojatno bilo ekonomsko. samoubojstvo. A tu se postavlja i pitanje trebaju li uopće interesne skupine ili lokalne stranke uopće postojati na izborima.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 23, 2023 at 11:06 PM
    • #3,643

moj deda i baba su živjeli preko sto godina i nisu bili toliko lakomi kao ovi sadašnji penzići. imali su razumijevanja za mlađe. ovi sadašnji su produkt bivšeg sistema. po meni oni su bezobrazni. daj im sad i odma. a šta ste vi iza sebe ostavili? raz.ebali ste jednu, drugu i petu državu. živjeli su u idealnim okolnostima kad je cijeli svijet napredovao i na kraju se upetljali u ideološke razmirice kojima nisu bili dorasli. to je jedan gordijski čvor koji se teško može raspetljati. možda nešto ko danci. ideš u mirovinu, svima slični prihodi, dovoljni da živiš . a ne ono ja sam puno zarađivao pa puno izdvajao pa mi opet puno treba. ako ni si zaradio do sad ne ćeš nikada. ja samo ne znam kako njih nije sramota tražiti nešto kad znaju da su njihove uplate potrošene u suludom ratovanju i krađi njihovih pulena. i još na izbore idu ko ovce i svaki put nas vrate deceniju nazad. njima je politika glavna zabava. alooo deda pogledaj neki dokumentarac i opusti se.

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • March 24, 2023 at 6:32 PM
    • #3,644
    Quote from verdi

moj deda i baba su živjeli preko sto godina i nisu bili toliko lakomi kao ovi sadašnji penzići. imali su razumijevanja za mlađe. ovi sadašnji su produkt bivšeg sistema. po meni oni su bezobrazni. daj im sad i odma. a šta ste vi iza sebe ostavili? raz.ebali ste jednu, drugu i petu državu. živjeli su u idealnim okolnostima kad je cijeli svijet napredovao i na kraju se upetljali u ideološke razmirice kojima nisu bili dorasli. to je jedan gordijski čvor koji se teško može raspetljati. možda nešto ko danci. ideš u mirovinu, svima slični prihodi, dovoljni da živiš . a ne ono ja sam puno zarađivao pa puno izdvajao pa mi opet puno treba. ako ni si zaradio do sad ne ćeš nikada. ja samo ne znam kako njih nije sramota tražiti nešto kad znaju da su njihove uplate potrošene u suludom ratovanju i krađi njihovih pulena. i još na izbore idu ko ovce i svaki put nas vrate deceniju nazad. njima je politika glavna zabava. alooo deda pogledaj neki dokumentarac i opusti se.

Ovo je cista istina.

Teoretski, zato mi nikad nije padalo na pamet da se kao student ili radnik dizem penzionerima u tramvaju. Ja to placam i jos bi da mu se dignem. E sipak...

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • March 24, 2023 at 6:40 PM
    • #3,645
    Quote from 5. Element
    Quote from verdi

Ovo je cista istina.

Teoretski, zato mi nikad nije padalo na pamet da se kao student ili radnik dizem penzionerima u tramvaju. Ja to placam i jos bi da mu se dignem. E sipak...

nadam se da ce tako razmisljat i neki mladji student i radnik kad cete vi biti u penziji jer tada ce to placat oni a ne vi.

pa vi u cekaonici kod doktora bolesni i jedva stojite na nogama a mladi studos koji sjedi a vi lipsate stojeci kraj njega vam se cereka u facu i pokazuje prstom na vas kak ste jadni i bolesni.

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • March 25, 2023 at 10:00 PM
    • #3,646
    Quote from zdenkic

btc ne moze biti zamjena kada btc jedino ima vrijednost ako se promijeni u fiat, btc kao btc je bezvrijedan, i tako ce i ostat

ima monetarna ogranicenja veca nego sto ljudi misle...zabrane btc i to je to, nemos legalno u fiat i nemozes ni guzicu brisat s njim

al daleko od toga da se ne treba kupit i imat crypto, ja sam uvijek za diverzicifiran portfelj

hmm, pa i fiat novac ti je bezvrijedan dok ga ne zamjenis za nesto sto tebi ili nekome drugom ima vrijednost. To moze biti kruh, piva, auto, kuca….

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • March 26, 2023 at 6:24 PM
    • #3,647
    Quote from zdenkic
    Quote from emil

a ti pricas da ce preko noci btc ugasiti. pa ak preko noci putin nuklearkama ugasi svijet neces placat nicime pa ni kriptom.

nisam to uopce nigdje napisao. napisao sam da je moguce. dvije razlicite stvari.

Quote from emil

a zlato-srebro-krumpire mozes izbacit preko noci?

ne, zlato srebro i krumpire nemozes preko noci izbacit

placas bitcoinom, u protuvrijednosti eura. uparen je sa fiatom.

krumpir ne kosta 0.15 bitcoina, vec kosta X eura, a mozes platiti u protuvrijednosti bitcoinom

brkas krumpire i jabuke

Display More

Bio je već ranije više puta u krivu u vezi Rusije i Putina. Sad opet baca udicu da razgovor ode u tome smjeru da može sipati nove uvrede prema svakome tko se ne slaže s njegovim ortodoksnim stavovima.

Takav stav zauzima i u vezi kripta, iako je naslagao na tome dosta gubitaka, kao i 95% ostalih koji s time petljaju, a stvarnost je da postoji apsolutna pravna neizvjesnost oko sudbine toga kao "sredstva plaćanja" i da je politika takva k...va da će to itekako staviti izvan zakona, ukoliko bude smetalo njihovim interesima. I nitko neće moći ništa u vezi toga.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • March 26, 2023 at 6:32 PM
    • #3,648
    Quote from Yieldchaser
    Quote from zdenkic

nisam to uopce nigdje napisao. napisao sam da je moguce. dvije razlicite stvari.

ne, zlato srebro i krumpire nemozes preko noci izbacit

placas bitcoinom, u protuvrijednosti eura. uparen je sa fiatom.

krumpir ne kosta 0.15 bitcoina, vec kosta X eura, a mozes platiti u protuvrijednosti bitcoinom

brkas krumpire i jabuke

Bio je već ranije više puta u krivu u vezi Rusije i Putina. Sad opet baca udicu da razgovor ode u tome smjeru da može sipati nove uvrede prema svakome tko se ne slaže s njegovim ortodoksnim stavovima.

Takav stav zauzima i u vezi kripta, iako je naslagao na tome dosta gubitaka, kao i 95% ostalih koji s time petljaju, a stvarnost je da postoji apsolutna pravna neizvjesnost oko sudbine toga kao "sredstva plaćanja" i da je politika takva k...va da će to itekako staviti izvan zakona, ukoliko bude smetalo njihovim interesima. I nitko neće moći ništa u vezi toga.

Display More

ako se odnosi na mene - a vidi ma se odnosi mogao bi tu svoju tvrdnju i potkrijepit s linkom na moj post gdje sam ja to u krivu bio s putinom i rusijom ?

ak smatras da je stav - "putin je diktator kojeg treba dozivotno zatvorit" ortodoksnom tvrdnjom onda si potpuno u pravu.

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • March 26, 2023 at 7:22 PM
    • #3,649

Oh, kakav nihilist...

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • March 26, 2023 at 7:25 PM
    • #3,650
    Quote from Yieldchaser

Oh, kakav nihilist...

vidim i dalje bacate ruske udice okolo :D mozda da malo i mamca na njih stavite ....ovako cete slabo nesto uloviti..

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • March 30, 2023 at 10:06 AM
    • #3,651
    Quote from D_artagnan

Sa kojim je on politicarima debelo povezan da radi sve ovo sto radi 🫣, plin, agrokor, pa dalekovod cirkus…

Jer nemoze samo jedna osoba biti toliko nezasitna 😒🤑🤑

Quote from D_artagnan

Sa kojim je on politicarima debelo povezan da radi sve ovo sto radi 🫣, plin, agrokor, pa dalekovod cirkus…

Quote from Moller
    Quote from D_artagnan

kao i uvijek do sada, s onima u sjeni, a za ovoga je stvarno potrebna povelika sjena, koju vjerojatno tvore i bivši i sadašnji, sve je to umreženo

Probajte poslušati ovog čovjeka, da čujete što on tvrdi

• tute
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    252
    • March 30, 2023 at 10:30 AM
    • #3,652

Ovo je očito naručen članak, kako bi se pojedinci jeftino ukrcali.

Imam pouzdan info kako će dionica najkasnije u 9mj, naglo skočiti jer će se IGH rješiti svih dugova.

Čuvajte Vaše papiriće.. :) :)

• Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • March 30, 2023 at 10:34 AM
    • #3,653
    Quote from tute

Imam pouzdan info kako će dionica najkasnije u 9mj, naglo skočiti jer će se IGH rješiti svih dugova.

Hvala, na savjetu, Papiriće čuvam u kešu, a u vlak se uvijek može opet uskočiti! :) :S

• tute
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    252
    • March 30, 2023 at 10:43 AM
    • #3,654
    Quote from Milijarder
    Quote from tute

Hvala, na savjetu, Papiriće čuvam u kešu, a u vlak se uvijek može opet uskočiti! :) :S

Da može, samo pitanje je po kojoj cijeni..

• Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • March 30, 2023 at 10:48 AM
    • #3,655
    Quote from tute
    Quote from Milijarder

Naravno, ali i udobnijih vlakova ima mnogo....

• Backdraft
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    991
    • March 30, 2023 at 10:48 AM
    • #3,656
    Quote from tute
    Quote from Milijarder

Ocito sve nizoj 😁

• Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • March 30, 2023 at 10:57 AM
    • #3,657
    Quote from tute
    Quote from Milijarder

Kolega, koliko komada ste danas kupili, cijena je odlična, a ako nećete sada, kada ćete!? :) :S

• tute
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    252
    • March 30, 2023 at 1:56 PM
    • #3,658

Ovo ja doživljavam više kao čistilište od drhtavih ručica i paničara..

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • April 4, 2023 at 9:08 AM
    • #3,659
    Neočekivani višak u proračunu: Ulov od poreza na ekstraprofit iznenadio sve, doznajemo o kojem je iznosu riječ
    ‘Ispostavilo se da će obveznika tog poreza biti više nego što se računalo‘
    novac.jutarnji.hr

Sada slatke brige kako podijeliti taj visak…

• ivan0003
    Guest
    • April 4, 2023 at 9:16 AM
    • #3,660
    Quote from D_artagnan

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…-rijec-15322368

Sada slatke brige kako podijeliti taj visak…

Evo jedan članak za Vladu ako su na "vazi" gdje s parama ;) ispricavam se svima ako je već bilo

Rabljeni luksuzni satovi bolja su investicija od dionica
    Sve veći broj kupaca smatra da rabljeni luksuzni satovi nisu samo modni dodatak, već izvrsna investicija. Skupi rabljeni satovi vrlo su traženi, posebno među…
    lidermedia.hr

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 437

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 13, 2025 at 9:17 AM
    2. Odgovora
      437
      Pregleda
      196k
      437
    3. Marty McFly

May 13, 2025 at 9:17 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 13, 2025 at 8:45 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      825k
      1.9k
    3. misterno

May 13, 2025 at 8:45 AM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 13, 2025 at 7:27 AM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. All

May 13, 2025 at 7:27 AM
    1. MDKA (Medika d.d.) 824

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:16 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 13, 2025 at 12:23 AM
    2. Odgovora
      824
      Pregleda
      302k
      824
    3. vodoinstalater

May 13, 2025 at 12:23 AM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 12, 2025 at 5:34 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. misterno

May 12, 2025 at 5:34 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Marty McFly May 13, 2025 at 9:17 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno May 13, 2025 at 8:45 AM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 13, 2025 at 7:27 AM
  • MDKA (Medika d.d.)

vodoinstalater May 13, 2025 at 12:23 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 12, 2025 at 5:34 PM
  • ADRS (Adris grupa d.d.)

All May 12, 2025 at 11:24 AM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 12, 2025 at 11:19 AM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

SILVIO2024 May 12, 2025 at 11:12 AM
  • JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

Muzakus May 10, 2025 at 9:24 AM
  • ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

Sheki May 9, 2025 at 8:20 AM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Slične teme

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
    • February 13, 2020 at 2:36 PM
    • Dionice