CB će sigurno blagonaklono gledat na ostale DC.
Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama
-
-
-
Turska, Brazil, Argentina, Salvador, Nigerija, koje kako netko reče imaju ogromnih problema s nacionalnim valutama (što je točno), izlaz traže u kriptovalutama koje su, ako po ičemu, poznate po volatilnosti?!
Naravno, svima je super kad je ta volatilnost s pozitivnim predznakom, ali što kada se smjer okrene? Meni to liči na "sjaši kurta da uzjaši murta", a ne na neko okretanje budućnosti, nulama i jedinicama, u nadi da će sutra biti bolje. Usput zaboravljaju sitnicu da je propast njihovih valuta samo rezultat propasti cijelog gospodarstva.
Sutra da uvedu neki stablecoin kao nacionalnu valutu, ubila bi ih hiperinflacija, zbog lošeg gospodarstva, a ne valute kao takve.
-
Turska, Brazil, Argentina, Salvador, Nigerija, koje kako netko reče imaju ogromnih problema s nacionalnim valutama (što je točno), izlaz traže u kriptovalutama koje su, ako po ičemu, poznate po volatilnosti?!
Naravno, svima je super kad je ta volatilnost s pozitivnim predznakom, ali što kada se smjer okrene? Meni to liči na "sjaši kurta da uzjaši murta", a ne na neko okretanje budućnosti, nulama i jedinicama, u nadi da će sutra biti bolje. Usput zaboravljaju sitnicu da je propast njihovih valuta samo rezultat propasti cijelog gospodarstva.
Sutra da uvedu neki stablecoin kao nacionalnu valutu, ubila bi ih hiperinflacija, zbog lošeg gospodarstva, a ne valute kao takve.
Pa ne znam, to treba pitati njih. Očito su ti ljudi poludili a treba ih prosvijetliti. Biće su izmanipulirani ili toliko očajni?
-
Jesu li pametni ili nisu, nek oni odluče za sebe. Nacionalna valuta je refleksija cijelog gospodarstva, a ne samo neki papirići kojima će netko odrediti cijenu.
Dinar nije svojedobno propao jer je kao valuta bio loš, već jer je iza njega stajalo Potemkinovo selo, a ne normalno gospodarstvo. Neću uopće ulaziti u priču što stoji iza kripta, neka to svatko zaključuje za sebe, ali ove nabrojane zemlje mogu svaki dan uvoditi novu valutu, papirnatu ili digitalnu, ali ništa se im se neće promijeniti ako ne promjene sve drugo.
Zanimljivije bi bilo vidjeti zašto zdrava gospodarstva istočne Europe, poput Poljske ili Češke ne idu tim putem. Dapače, oni se ni nacionalne valute nisu htjeli/mogli odreći. Nastavi li se rat u Ukrajini, koliko još vremena treba dok ne čujemo za "kripto rubalj"?
-
SBF na klavijaturama.
https://www.msn.com/en-us/news/cri…ext/ar-AA15df2a -
SBF na klavijaturama.
https://www.msn.com/en-us/news/cri…ext/ar-AA15df2aa "investitori" sviraju "čarobnu frulu"
-
btc up 33% u 2023. Dobri altovi i vise.
Isplatilo se svirat u "čarobnu frulu". Izgleda da je SBF prica bila bottom.
-
Evo, nastavak svirke ...
Yahooist Teil der Yahoo Markenfamilie
Još je friško pa je pitanje je li to samo Signature bank ili SWIFT blokira ...
-
Evo, nastavak svirke ...
https://finance.yahoo.com/news/signature…-110924206.html
https://www.analyticsinsight.net/payments-to-sw…ypto-exchanges/
Još je friško pa je pitanje je li to samo Signature bank ili SWIFT blokira ...
Nema pitanja ili dileme i nije friško (4 dana staro).
Samo jedna banka limit >100k USD preko SWIFTA odbacuje kao poslovnu politiku.
Zanimljivo:
29% of American Millennials own bitcoin.
Već millennials preferiraju crypto više nego stocks. Ide li svijet kvragu ili je to stvarno i očekivano.
Priznajem, osjećam se mlađe kad sam u cryptu samo brže starim.
-
Opa di ste kolege dioničari.. ima li dobrih prinosa, moje papiriće nitko neće sa aska? Nadam se da vas zdravlje služi, hebeš pare haha
A di su kolege kriptaši.. luđaci.. sektaši.. ponzijevci.. moj naklon i klap klap klap..
Jel trpamo madrace? Bolesno, naručio sam Teslu da smanjim carbon footprint što mi proizvodi Bitač, svijest me tako peče kad zagađujem Mečkom, nije se dalo živit sa samim sobom..
Tu sam pričao o Rose tokenu, napravio je cca +150% u 2 mjeseca, konzervativno, tako volim kad organski i zdravo raste, ne kao OCEAN, izađem sa 130% profita, a on ode na +400%, ja fulao i skroz sam neutješan.. hahaha
Daljnja akcija, će bit bombon, sell in may and go away do pripreme sljedećeg halvinga 2024
Vidimose
-
-
Kako Europljani investiraju: Kriptovalute popularne u siromašnijim zemljama EU, Hrvatska u vrhuUnatoč velikom rastu svijesti i ulaganja u kriptovalute u posljednjih nekoliko godina, među zemljama Europske unije još uvijek postoji diskrepancija između…lidermedia.hr
Ak nekog zanima.
-
https://lidermedia.hr/financije/kako…ljama-eu-149169
Ak nekog zanima.
Zlobnici bi rekli da su kripte popularne iz istog razloga iz kojeg su i kladare, siromastva. Kad nema kapitala, dobrog posla ni sanse za razumnu zaradu onda se ljudi prepustaju spekulacijama.
-
Neki bi to rekli i za dionice. npr...neupuceni
-
Pa i upučeni. Imas dionicu i kladis se na buduce događaje na koje imas manje ili vise uvida, nikakvu kontrolu a ocekujes pozitivan ishod. Pa to je definicija klađenja a izlozen si u instrument koji ti je rizikom prihvatljiv.
Puno toga je u zivotu klađenje. Npr brak .
Samo su izmislili sofisticiranu riječ: investitor, ih...
-
Rekrasan dan. Btc ispod 20. Kitovi zovu vikend pumpu, ali sumnjam, veliki je pritisak institucija, fud ajme..
Kako smo punili madrace prije 20 dana, postoci mi kazu da je vrijeme za dca..
(Reminder. Silicon valley bank kratka s lovom, netko mora uskocit. Komercijalne banke moraju drzati LCR, liquidity coverage ratio 100%. To podrazumijeva da moraju imati HQLA - HIGH QUALITY LIQUID ASSETS. Sto sve ulazi u HQLA? Depozit kod centralne banke i obveznice. Koje obveznice? Uglavnom drzavne (level1)ali i korporativne(level2) i one pokrivene hipotekom(level 2b)
a ću se smijat jednog dana)
-
Rekrasan dan. Btc ispod 20. Kitovi zovu vikend pumpu, ali sumnjam, veliki je pritisak institucija, fud ajme..
Kako smo punili madrace prije 20 dana, postoci mi kazu da je vrijeme za dca..
(Reminder. Silicon valley bank kratka s lovom, netko mora uskocit. Komercijalne banke moraju drzati LCR, liquidity coverage ratio 100%. To podrazumijeva da moraju imati HQLA - HIGH QUALITY LIQUID ASSETS. Sto sve ulazi u HQLA? Depozit kod centralne banke i obveznice. Koje obveznice? Uglavnom drzavne (level1)ali i korporativne(level2) i one pokrivene hipotekom(level 2b)
a ću se smijat jednog dana)
bravo!
ja taman objašnjavam na drugoj temi šta se desilo.
PostRE: Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
@accountant
prenosim sa teme HPB-a.
[…]
ovo se upravo dogodilo kod regionalnih banaka u US.
hitno je trebala likvidnost, i onda su "maske pale"st-brajoMarch 10, 2023 at 8:15 AM -
Trpam pomalo.. ovo je situacija sa bankama, ne sa kriptom, banke će izvući US
p.s. nije nagovor ali opis stvari
-
A i ja pomalo trpam.
No nije samo circle (USDC) izlozen SVBu nego i drugi crypto projekti.
Isto tako Silvergate je prdnuo sto je jako lose. U USA nemas vise frendly crypto banke s kojom mjenjacnice mogu raditi pa je priljev nove love 'teži'.
Također je regulator tužio Kucoin da trguje securityem i to se obrušio na Eth. SEC divlja, Krakenu zabranio staking i kaznio ih. Također yield na DeFi nije atraktivan u odnosu na prinos USA obveznica. Također USA vlada prodaje zaplijenjeni crypto na spotu, MtGox btc samo sto nije stiglo na market.
Od pozitivnih stvari je da Hong Kong otvara Crypto hub, Kraken zeli vlastitu banku napraviti i da spot BTC ima sanse dobiti SEC na sudu jer je sudac opleo po SECu. Slicno se nadamo i za XRP.
Eth staking withdrowal u 4 mjesecu.
Pa bar nije dosadno ko na zse :-).
-
Pa bar nije dosadno ko na zse :-).
Šerife.. svaka ti stoji, lijepo si to sročio, zato i jesi zakon..
To mi se i čini igra, ovo je SECova regulacija, svi sve na CEX pa znamo tko je di i šta ima, bez anonimnosti.. Prosječan kripto investitor nema pojma da ti ne treba entitet u posredništvu trgovine, ali zahtijeva znanje DEX_anja, bridge-anja.. a već prvo je izvan dodira 99% korisnika..
Nije dosadno.. nikako. Kako sam jučer uletio u DAI iz BTC 22,8k..
A swing low sa 70% razlike u cijeni i kad se fino odbije ne mogu odoljeti po spotu uzeti ekstra profitiće..
I da vidim u svoju kuglu.. govori mi, i mrtva mačka bi se odbila ako padne sa zgrade, (nastavljam šoping, nije nagovor..)
-
dečki, bili ste u pravu.
baš gledam kako se crypto "odmetnuo" od Nasdaq-a.
ima li tu nekih sistemskih rizika koji prijete ili je još uvijek prerano reći da je "zrak čist"?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner