1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ostali oblici ulaganja
  3. Kriptovalute

Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• discover
  • February 14, 2020 at 10:12 AM
  • accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,160
    • November 9, 2022 at 8:06 PM
    • #1,301
    Quote from komot
    Quote from Sheriff

Tako je, rizik je sada 3x manji nego da kupujem btc na 60k. A i dalje rizik postoji i svjestan sam toga.

Čini se da je sada 4 x manji rizik za kupovinu btc, a na drugim kriptovalutama i 10 puta i više manji rizik za kupovinu.

ne štima vam matematika

rizik, nakon ovih 'topljenja' coinova, kripto burzi i tokena, je u biti porastao

pa padaju redom kao kruške

navodno Binance odustaje od dogovorenog posla preuzimanja, nakon što su malo pogledali u knjige :/

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • November 9, 2022 at 8:06 PM
    • #1,302

Kripto tzv. valute, jer valute to nisu, su mozda i najveca prevara na trzistu kapitala ikada. Ali svaka cast kreatorima, promotorima i svim voditeljima ove sheme koji su osisali stotine milijuna ovaca na ovom svijetu te mnoge od njih i uvjerili kako sudjeluju u necem plemenitom, pametnom, u nekoj buducnosti... Svaka cast. Bravo.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • November 9, 2022 at 8:13 PM
    • #1,303
    Quote from accountant
    Quote from komot

Čini se da je sada 4 x manji rizik za kupovinu btc, a na drugim kriptovalutama i 10 puta i više manji rizik za kupovinu.

ne štima vam matematika

rizik, nakon ovih 'topljenja' coinova, kripto burzi i tokena, je u biti porastao

pa padaju redom kao kruške

navodno Binance odustaje od dogovorenog posla preuzimanja, nakon što su malo pogledali u knjige :/

Malo sam alegoriju koristio, kolega.

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • November 10, 2022 at 11:08 AM
    • #1,304
    Quote from 5. Element

Kripto tzv. valute, jer valute to nisu, su mozda i najveca prevara na trzistu kapitala ikada. Ali svaka cast kreatorima, promotorima i svim voditeljima ove sheme koji su osisali stotine milijuna ovaca na ovom svijetu te mnoge od njih i uvjerili kako sudjeluju u necem plemenitom, pametnom, u nekoj buducnosti... Svaka cast. Bravo.

Lijepo si to percipirao. To je lvl 1 shvačanja i ispravan je.

Onda umjesto "tzv. valute" napiši istu rečenicu da piše samo "valute". To nije prevara? Printeri, da cijeli financijski svijet gleda starog očalinka jednom mjesečno da vidi jel će dić kta 0.75 ili 0.5 i na taj način drma tržištima?

Što je sa dugom svih razvijenih zemalja? Kakvi su to tek kreatori.

2008 kada su banke prdnule jer su se zaigrale bail-outali, sa novcem poreznih obveznika. To nije prevara?

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • November 10, 2022 at 11:35 AM
    • #1,305

Nemoj se živcirat kolega, nego kupuj sad kad je na akciji.

• pinball
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    185
    • November 10, 2022 at 2:08 PM
    • #1,306
    Quote from komot

8o :D

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • November 10, 2022 at 2:27 PM
    • #1,307
    Quote from komot

Hehehe, dobra.

Mada, bit ce jos akcija, ako se ne varam, jer ovo s mjenjacnicom koja ne isplacuje klijente je zapravo pokazatelj da je to jedan disperzirani sustav koji ipak nekolicina moze osisati po zelji, a da nema prakticki nikakvih osiguranja. Neki Chengpneg tamo nesto klikne i mojih tokena, para, cega vec, vise nema.

Your request cannot be processed. Please contact our client support service...

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • November 10, 2022 at 2:33 PM
    • #1,308
    Quote from 5. Element

Your request cannot be processed. Please contact our client support service...

Ovo je dosta cesta situacija i na Zabi, barem koji put mjesecno. Kao sto su mi znale nestati pare - dvostuke transakcije kod transfera, pa i dionice - jednostavno nestanu sa racuna dok ih ne nazoves i kazes da nesto ne stima.

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• ivan0003
    Guest
    • November 10, 2022 at 4:57 PM
    • #1,309
    Quote from Sheriff

Tip sa značkom i danas dca.

Nije me strah, qnt je manje pao od eminentnih coina a ti ne nađeš prozivati me kada se dogodio black swan i prdnuo drugi igrač u cryptu i povukao cijeli market dolje.

Jesi junak ivek moj, pa kolaps je i sad me šiljiš, ako si u cryptu znaš koja je bagatela trenutno. Evo uzet cu malo rosa da se bolje osjecas, vidim da je prdnuo 30% u dan i pol. I niko ti ne brani pisanje, da nemos od nene doc do rijeci ne vjerujem.

Ako se netko junači, to si ti bio na str 63.

Kolaps je bio predvidiv.

I ne pričaj mi gluposti, ZNAO si da će se ovo desit, možda ne u dan, ali si bio svjestan da će brzo..

Morao si znati, ako nisi, onda nisam ništa krivo niti napisao.

Vidiš s moje točke nije u redu da si onako šilao projekt (na x4 od atl, a bilo ti je jasno da nismo ništa potvrdili i nigdje se odbili, da smo na iščekivanju ovoga..) ovdje.. pa tu su ljudi s kojima komuniciraš, đe će ti duša?

A onda opet.. kužim da imamo isti stav, prema fiatu (veća prevara od kripta, jbt moraš algoritme složit u program, a ovo samo printer brrrrrr)

Molim te lijepo, nemoj tako šilati više, molim te, nije bilo ok prema ovim dioničarima ovdje jer kad oni vide crveno +20%, apaurini se tuku, navući ćeš ih na antidepresive.. aj pliz popravi to

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • November 10, 2022 at 5:23 PM
    • #1,310
    Quote from ivan0003

FTX, ameri, jako visoko pucaju na cijel prostor i Sam je na neka pitanja odgovorio čudno, govor tijela ga je odao da laže ko pas, povukao neke sponzorske ugovore, nešto se ljulja kod njega trenutno.

crypto Frodo, jedan manje :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• ivan0003
    Guest
    • November 10, 2022 at 7:44 PM
    • #1,311
    Quote from st-brajo
    Quote from ivan0003

FTX, ameri, jako visoko pucaju na cijel prostor i Sam je na neka pitanja odgovorio čudno, govor tijela ga je odao da laže ko pas, povukao neke sponzorske ugovore, nešto se ljulja kod njega trenutno.

crypto Frodo, jedan manje :S

Zamisli, prošli tjedan si bio milijarder (16 bil. po ovima što prate), a ovaj tjedan proglasio bankrot.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • November 10, 2022 at 7:59 PM
    • #1,312

Vele da frajer i dalje ima milijardu(pravog novca). Izgubio 94%...15 milijardi... Ali i dalje ima milijardu.

To je ono što sam u više navrata bezuspješno pokušao objasniti u vezi jednog našeg poznatog investitora. Kad netko tko ima 50 ili 25 milijuna kuna investicijskog kapitala izgubi 80%, boli to jako, ali i dalje je milijuner. Bude se nekako oporavio.

Onaj tko ga je slijedio i od svojih teško ušteđenih 300.000 kuna uložio 200.000, a izgubio 160.000 , izgubio je više od pola svega što je imao i godinama stiskao da to ima. Nije imao neš puno, a sada ima stvarno malo. Ostalo mu ni 20.000 eura, mirovina nije tako daleko... Tužno. Tužno je kome sve i u što su ljudi skloni povjerovati.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • November 10, 2022 at 9:30 PM
    • #1,313

Ne znam kako vi al od jucer se na kriptu dalo opako zaraditi.

Sol- matic- a i kompletan kripto kak je zaronio tako je i poletio.

ova dva pogotovo

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • November 10, 2022 at 9:58 PM
    • #1,314
    Quote from st-brajo
    Quote from Yieldchaser

Slažem se, slažem se. Ali trud i zalaganje nekih pojedinaca su katkad toliki da umre i više nego je potrebno. Ja sam recimo gotovo uvjeren da bi do WW2 došlo i bez onog tipa s brkovima ko Charlie Chaplin, ali ne znam da bi baš bilo Holokausta, tj. u tome obliku u kojem se dogodio.

Tako i današnji neumorni crypto "gurui", guraju mase nedužnih u financijski pakao u kojem će nestati milijuni pravoga novca. Sve te "valute" imaju "vrijednost" izraženu u pravome novcu. To je zanimljivo. Kako ide El Salvadoru? Kako ide ta shema s Bitcoinom tamo?

vidiš stvarno.

nisu se dugo oglasili oko svoje BTC pozicije 🤷

El Salvador's bitcoin experiment: $60 million lost, $375 million spent, little to show so far
    The use of bitcoin in El Salvador appears to be low, as the currency has lost about 60% of its value since the experiment started.
    www.cnbc.com

Odlicno im ide koliko vidim :)

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • November 10, 2022 at 10:09 PM
    • #1,315
    Quote from st-brajo
    Quote from Yieldchaser

Slažem se, slažem se. Ali trud i zalaganje nekih pojedinaca su katkad toliki da umre i više nego je potrebno. Ja sam recimo gotovo uvjeren da bi do WW2 došlo i bez onog tipa s brkovima ko Charlie Chaplin, ali ne znam da bi baš bilo Holokausta, tj. u tome obliku u kojem se dogodio.

Tako i današnji neumorni crypto "gurui", guraju mase nedužnih u financijski pakao u kojem će nestati milijuni pravoga novca. Sve te "valute" imaju "vrijednost" izraženu u pravome novcu. To je zanimljivo. Kako ide El Salvadoru? Kako ide ta shema s Bitcoinom tamo?

vidiš stvarno.

nisu se dugo oglasili oko svoje BTC pozicije 🤷

Očito nemaju dovoljno ni za komunikaciju 😅

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • November 10, 2022 at 11:01 PM
    • #1,316
    Novi kaos na tržištu kriptovaluta
    NEKOLIKO objava na Twitteru bilo je dovoljno da uzrokuje kolaps cijelog kriptotržišta.
    www.index.hr

-Ako vam nije baš jasno što ste točno pročitali, ne trebate se brinuti. Malo kome je zaista jasno, a kompleksnost kriptosvijeta postala je toliko velika da nekoliko objava na Twitteru može srušiti cijelo tržište.

Ukratko, kompanija koja trguje kriptovalutama većinu svoje imovine ima u obliku kriptovalute koju izdaje kriptomjenjačnica koja ima istog vlasnika kao ta trgovina koja trguje kriptovalutama.

-Posebnost Celsiusovog poslovnog modela bilo je to što je nudio najviše kamatne stope samo klijentima koji su pristali primiti isplatu u kompanijskom CEL tokenu, praktički kriptovaluti koju je sam Celsius kontrolirao.

Bio je najveći vlasnik CEL-a i te je udjele uključio kao imovinu u svoju bilancu. Također je bio glavni kupac tokena. Dakle, radi se o zajmodavcu koji je stvorio vlastiti novac kojim je manipulirao kako želi te njime plaćao visoke kamate svojim klijentima.

-Ključna je razlika u tome što kompanije čijim se dionicama trguje na burzama imaju intrinzičnu vrijednost. Da i nisu na burzi, opet bi nešto vrijedile. Nešto proizvode ili nude nekakve usluge, imaju imovinu, postrojenja, materijale za rad, zaposlenike.

S druge strane, kriptovalute i njegovo tržište nemaju ni direktnog doticaja s realnom ekonomijom. ?( ?( ?(

izvukao sam par odlomaka koji su po meni bitni a što se tiče ekipe koja govori da se da zaraditi, da se zaraditi i u kockarnici, kladionici, na lutriji i tako to... ali sve je to fundamentalna nula koju samo prodavači magle, navlakuše radi, uspoređuju sa renomiranim i reguliranim tržištima kapitala, odnosno dionica, roba, usluga i dobara...hebate, napraviš svoj kripto coin, nazoveš ga po svom psu, plasiraš pričicu o slatkom štencu i samo čekaš koliko će šarana progutati navlakušu i brojiš milijarde...sve ima svoje granice ali ljudska glupost je bezgranična

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • November 11, 2022 at 7:39 AM
    • #1,317

Velis renomiranim i uređenim tržistima kapitala...ajmo u naše dvoriste pogledat: agrokor? Dlkv? VDKT, INGRA? Popis je predug. A sve bilo kao regulirano.

Crypto je nova stvar, nova neregilirana grana u začecima. To je odvratno sto se dogodilo i cisti kriminal za zatvor.

A opet, recimo teoretski da crypto tehnologija ima neku vrijednost. Propadaju mjenjacnice i losi projekti. A hebate ima 10 000 razlicitih tokena. Al ono sto valja i sto je interesantno ce doci na svoje. U cryptu je spekulira (hazard) da ce neke stvari imati stvarnu primjenu, utility. Real life use case. Tek predstoji put do toga.

Ako propadaju mjenjacnice i nisi imao coine na njima nisi izgubio. Izgubio si zbog loseg sentimenta oko tih događaja a ako ima underlying vrinednost ona je ostala netaknuta.

Sutra kada bude regulacije ovakve stvari se nebi trebale događati (mada uvjek nesto prdne).

Jel crko enron svojedobno usa blue chip top 10 kompanija, zbog malverzacija i kreatinih izvjestaja.

Nisi siguran u cryptu i nije za svakoga. Ali je premija na rizik velika. Za mozda vecinu ce to uvijek biti ponzi i prevara. Posteno.

• domo1977
    Student
    Reakcija primljeno
    71
    • November 11, 2022 at 1:51 PM
    • #1,318

Ima li netko da trguje na ftx platformi?

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • November 11, 2022 at 4:10 PM
    • #1,319
    Quote from domo1977

Ima li netko da trguje na ftx platformi?

Scam Bank-Fraud bankotirao.

Cryptos extend losses as FTX files for bankruptcy
    FTX cryptocurrency exchange and its affiliates began the process of filing for Chapter 11 bankruptcy in the United States, with Chief Executive Sam…
    www.baha.com

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • November 11, 2022 at 5:12 PM
    • #1,320

Ovo je veci smrdez od Agrokora. Nekoliko tisuca puta.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 5, 2025 at 11:54 PM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. Blister

June 5, 2025 at 11:54 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 5, 2025 at 10:42 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. Bankar

June 5, 2025 at 10:42 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 5, 2025 at 10:08 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      914k
      2k
    3. sitnariba

June 5, 2025 at 10:08 PM
    1. LKRI (Luka Rijeka d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 6:27 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 5:38 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      171k
      472
    3. umalo

June 5, 2025 at 5:38 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 476

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 9:45 AM
    2. Odgovora
      476
      Pregleda
      208k
      476
    3. Dado

June 5, 2025 at 9:45 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• SPAN (SPAN d.d.)

Blister June 5, 2025 at 11:54 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

sitnariba June 5, 2025 at 10:08 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

bluelionZG June 4, 2025 at 4:38 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 4:34 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

Dado June 4, 2025 at 1:38 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 4, 2025 at 11:36 AM

Popularne Teme

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

1,846 Replies, 5 years ago
  • Bitcoin rudarenje

19 Replies, 4 years ago
  • Plaćanje poreza kod trgovine s kriptovalutama

13 Replies, 3 years ago

Slične teme

• Dobrodošli