1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:13 PM
  • Lurker458
    Student
    Reakcija primljeno
    64
    • May 11, 2020 at 11:19 AM

Zanimljiv članak koji daje realni uvid u stanje provedbe informatičkih projekata u doba korone. Bio sam pričao u ovoj temi nešto slično prije kojih tjedan dana vezano uz moja trenutna iskustva za stanje projekata.

https://novac.jutarnji.hr/restart-biznis…ravak/10293343/

Rekao sam već više puta, ERNT je odlično ulaganje, ali trenutno nije najpametnije srljati u kupovinu. Možda će se moći ući za jeftinije.

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • May 11, 2020 at 3:00 PM

Možda će se moći ući mukte, možda će bacati helikopterske dionice ERNT, ali ja u to nevjerujem niti malo. Što se tiče cijene dno je bilo prije mjesec i pol dana po 1.020,00 do 1.050,00 kn kada je cijela država bila u karanteni i blokirana kao.i većina Europe. Ne znam iz čega zaključujete da može u OVOJ BRANŠI biti jeftinije nego što je bilo tada kada je kristalno jasno da ova branša ima bolje i odličnije perspektive od drugih branši.

• sharelord
    Početnik
    Reakcija primljeno
    13
    • May 11, 2020 at 4:26 PM
    Quote from Barikb

sharelord vidim da vas je neisplata taknula u samo srce. Vama je lakše jer ste primili puno dividendi na ERNT, što bih ja trebao reći kao novi dioničar znajući da je dividenda ovdje do sada bila običajena. donijeti odluku o dividendi u bilo koje vrijeme u 2020.g. je vrlo moguća opcija, kao i jeftiniji dokup. Jedino bitno je poslovanje i brojke u FI. Razumijem vas i očekujem dividendu ako poslovanje u 2020. bude očekivano.

Pozdrav Barikb, neisplata me nije dirnula samo u srce već i u novčanik :-). Nema se što kriti. Na burzi sam od 1998. da bi zaradio i lakše živio uz svoj biznis. Kod ERNT me zanimaju ili dividende ili rast cijene i volio bi da se nešto od toga ostvari. Nadam se da i hoće jer imam dugoročan horizont a ERNT je jedan od rijetkih HR blue chipova.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • May 12, 2020 at 8:36 AM

Pa bar je jasno da ce se poslije ove krize jos vise ulagati u telekomunikacijsku opremu i aplikacije kao npr. E-zdravstvo, a sve to radi Ericsson, tako da ja vidim samo svijetlu buducnost za ovu firmu. 5G mreza je iza kuta, a Ericsson ima izgledne sanse dobiti te poslove ugradnje baznih stanica za 5G. Cak i ako antivakseri i ravnozemljasi poruse sve bazne stanice (tvrde da 5G uzrokuje Koronu 8o:D) i to je dobro za Ericsson, jer ce ih ponovno ugraditi i naplatiti :*:saint:

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • May 12, 2020 at 10:23 PM

Top 10, točnije br. 6 sada kupuje dionice

• Goran
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    167
    • May 13, 2020 at 2:55 PM

jel bilo price o divki ove godine??

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • May 13, 2020 at 6:13 PM
    Quote from Goran

jel bilo price o divki ove godine??

Koliko znam nema divke ove godine zbog Korone.

Iduce godine vjerojatno opet po starom.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• calypso
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    601
    • May 14, 2020 at 11:50 AM

Poziv na glavnu skupstinu - https://zse.hr/userdocsimages…k6t9OMqzQ==.pdf

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Nista od dividende ove godine... :(

Sto zelis kad previse imas?
    Sto mislis kad previse znas?
    (Boa - Za vezu je potrebno dvoje)

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • May 14, 2020 at 3:18 PM
    Quote from calypso

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

to je poznato nekoliko tjedana već. Nepoznato je zasad hoće li biti izvanredne dividende koja je moguća u svakom trenutku. Govorim stoga, što ova branša nije pogođena i obzirom na tradiciju i vlasničku strukturu ERNT

• Lurker458
    Student
    Reakcija primljeno
    64
    • May 14, 2020 at 3:29 PM
    Quote from Barikb
    Quote from calypso

to je poznato nekoliko tjedana već. Nepoznato je zasad hoće li biti izvanredne dividende koja je moguća u svakom trenutku. Govorim stoga, što ova branša nije pogođena i obzirom na tradiciju i vlasničku strukturu ERNT

Branša nije pogođena? ?(?( Onda smo vlasnik INsig2 tvrtke gosp. Mandić i ja jedini pogođeni IT-ovci. ?(?(?(

I ne znam kako se tolerira opće da se piše dividenda moguća u svakom trenutku, a uprava je sama izjavila da se za sada dividenda stavlja u zadrzanu dobit. Potpuno neutemeljeno!

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 14, 2020 at 3:32 PM
    Quote from Lurker458
    Quote from Barikb

Branša nije pogođena? ?(?( Onda smo vlasnik INsig2 tvrtke gosp. Mandić i ja jedini pogođeni IT-ovci. ?(?(?(

I ne znam kako se tolerira opće da se piše dividenda moguća u svakom trenutku, a uprava je sama izjavila da se za sada dividenda stavlja u zadrzanu dobit. Potpuno neutemeljeno!

moguće je da oni koji imaju mogućnost isplate dividende sačekaju da prođe vrijeme državnih potpora i onda isplate dividendu u drugom dijelu godine, nemam ove dionice da ne bi bilo da navijam ili sam pristran

• Lurker458
    Student
    Reakcija primljeno
    64
    • May 14, 2020 at 3:37 PM
    Quote from Moller
    Quote from Lurker458

moguće je da oni koji imaju mogućnost isplate dividende sačekaju da prođe vrijeme državnih potpora i onda isplate dividendu u drugom dijelu godine, nemam ove dionice da ne bi bilo da navijam ili sam pristran

To naravno da je moguće - kod nekih firmi će se i desiti, ali to je isto kao da se na temama svake dionice ide pisati "dividenda moguća u svakom trenutku!!!". Ima li to smisla?

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 14, 2020 at 3:38 PM
    Quote from Lurker458
    Quote from Moller

To naravno da je moguće - kod nekih firmi će se i desiti, ali to je isto kao da se na temama svake dionice ide pisati "dividenda moguća u svakom trenutku!!!". Ima li to smisla?

ne

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • May 14, 2020 at 3:38 PM
    Quote from Moller

mislim da poštovani kolega to perfektno razumije, ali se samo pravi nevješt jer zasad nema dionice pa želi kupiti još jeftinije. Upravo se o tome ovdje radi, ja sam u prilog tom scenariju naveo vlasničku strukturu i tradiciju ERNT. raširena je praksa gotovo kodeks u kompanijamada nema dividendi zbog mjera opreza skopčanim sa covidom 19. Evo KODT jedan od malobrojnih ne odustaje od isplate dividende krajem srpnja.

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • May 14, 2020 at 3:46 PM

Slažem se. Nema smisla pisati da je u svakom trenutku moguća izvanredna dividenda ( na svakoj dionici ). Ali meritor o ocjenjujem kada bi se to napisalo na samo jednoj dionici, to bi bila dionica ERNikola Tesla. Radi toga što svako novo izvješće generira novu dobit. Oprez je majka mudrosti, takva je odluka ove godine, ali to nije utjecalo na cijenu što je vrlo znakovito.

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • May 14, 2020 at 3:52 PM

Da li je ERNT korisnik pomoći iz proračuna, pa je to problem kod isplate dividende?

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • May 14, 2020 at 3:53 PM
    Quote from Barikb

Slažem se. Nema smisla pisati da je u svakom trenutku moguća izvanredna dividenda ( na svakoj dionici ). Ali meritor o ocjenjujem kada bi se to napisalo na samo jednoj dionici, to bi bila dionica ERNikola Tesla. Radi toga što svako novo izvješće generira novu dobit. Oprez je majka mudrosti, takva je odluka ove godine, ali to nije utjecalo na cijenu što je vrlo znakovito.

Zanimljivo tamo na kodt-u si nakon sta je nadzorni predlozio isplatu dividende napisao da se ne ocekuje dividenda iako je od nadzornog potvrdjena, dok ovdje je za dividendu predlozeno da je nece biti ti pises da je ocekujes, ja bih rekao da svoje stavove i pisanja radis ovisno da li imas dionice ili ih planiras kupit, a to smo vec vidjeli na primjeru rivp kako mjenjas stavove ovisno da li imas dionice.

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • May 14, 2020 at 3:56 PM
    Quote from plavi05

Da li je ERNT korisnik pomoći iz proračuna, pa je to problem kod isplate dividende?

Ma kakvi, nisu koristili potporu 4.000 neto radili svi malo u grupama, ali + - normalno.

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • May 14, 2020 at 4:02 PM

Mislim da uprava jača kapital i rezerve, jer žele ulaganja što više financirati iz vlastitih sredstava a manje iz kredita banaka?

• george
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • May 14, 2020 at 4:09 PM
    Quote from Barikb

Ma naravno. Ernt vode covid drhtavci pa kad skuze da su se bezveze bojali objaviti ce izvanrednu dividendu. A ako su se bezveze bojali to samo znaci da je vas voljeni RIVP best buy,ne znam zasto ga gadite prijatelju?,

Ernt slijedi ostar pad prihoda jer ova kriza ce biti gadna kao i ona 2008, samo tu ekipa jos prica bajke kako su telekomunikacije "otok siguran u krizi".

Tko ne vjeruje neka prouci izvjesca i kretanje cijene dionice u tom razdoblju.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago