Ovaj zaron ernt nema nikakve veze sa poslovanjem.Erste je taj koji je izašao i koji je želio izaći.Maximalno jos imaju 200-300 dionica i danas su vani .Sad je prilika bila za dokup.Kupija sam jos 60kom. na 198e.Sad ero mora na poziciju koju zaslužuje.Ovo današnje izvješće nema veze sa ovom cijenom.Vec sutra očekujem velik skok jer dionica opravda to svojim fudamentima
ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)
-
-
-
Erste je izasao vvanka tko je jamio na ovim cijenama svaka mu cast dobar posao je odradio
-
Ericsson Nikola Tesla u 2023. godini sa 40 posto višom dobitiStručni, pouzdani, inovativni – tako sebe opisuju iz Ericssona Nikola Tesla. Te riječi potkrijepili su poslovnim rezultatima u 2023. godini, ali i predstavili…lidermedia.hr
Ako netko nije pročitao.
-
A izgleda da ih je dosta pročitalo FI, odlučilo izać i zalupit vratima. Nevjerujem da je ovo bio samo fond.
-
A izgleda da ih je dosta pročitalo FI, odlučilo izać i zalupit vratima. Nevjerujem da je ovo bio samo fond.
Da slažem se. Fond nije sigurno. U zadnjih par mjeseci se skupilo puno trjdera OČEKIVAJUĆI izlazak fonda i vatromet izvješće. Fond je na kraju a i trejderi neće ulaziti jer nema tu dobiti. Sve se uredno pokupilo danas do 200 e.
Izzy game, I love thise game
-
Koliko vidim glavni razlog manje dobiti u 4Q su ove promjene vrijednosti zaliha i nesto rast troskova zaposlenih ali mislim da su zalihe glavni razlog, s obzirom da je prihod rastao sta je dobro unatoc izostanku dobiti. Gledajuci na yoy bazi p/e je 12 sta za eru sigurno nije skupo, pogotovo ako se uzme u obzir dug i novac na racunu, sad da je dobit bila veca u 4Q lakse bi se opravdao rast cijene ovako ga je prikocilo ali mislim da nema razloga za nekakav veci pad s ovim valuacijama, pozitivno je sta su rasli i prihodi od matice s obzirom da je matica imala problema s padom svojih prihoda, a kako kazu u izvjescu nas ero dobro kotira kod matice sta nije za zanemarit s obzirom na postotak prihoda.
A uvijek se postavlja i pitanje koliko se ti rezultati na kraju godine stimaju, s obzirom na planove za sljedecu godinu jer ove zalihe bas nekako odudaraju.
-
Da, stvar je u promjeni vrijednosti zaliha. Ne znam kakve to zalihe oni imaju da su ih povećali za 7 mil...nije to loše izvješće.
-
Da, stvar je u promjeni vrijednosti zaliha. Ne znam kakve to zalihe oni imaju da su ih povećali za 7 mil...nije to loše izvješće.
neznam gdje svi vidite povećane zalihe?
citiram "..dok zalihe bilježe smanjenje uslijed završetka projekta usluga upravljanja za Hrvatski Telekom.."
Kratkotrajna imovina ________2023 EUR ‘000 ___2022 EUR ‘000
Zalihe ________________________9.931 _____________13.226
-
Meni se čini da je najveći problem u 4Q24 u potraživanjima od društva s povezanim sudjelujućim interesom. Što bi to bilo, potraživanja od matice?
Uglavnom više od duplo povećanje potraživanja sa 17,8M€ na 37.4M€.
Toliko povećanje potraživanja na prihode koji su otprilike isti na godišnjoj razini mora rezultirati padom dobiti, ne?
-
Meni se čini da je najveći problem u 4Q24 u potraživanjima od društva s povezanim sudjelujućim interesom. Što bi to bilo, potraživanja od matice?
Uglavnom više od duplo povećanje potraživanja sa 17,8M€ na 37.4M€.
Toliko povećanje potraživanja na prihode koji su otprilike isti na godišnjoj razini mora rezultirati padom dobiti, ne?
ne, to nema veze s utjecajem na dobit
-
-
Pogledao samo zadnjih par kvartalnih izvjesca i svaki put kada su imali smanjenje zaliha u bilanci, imali su oprilike toliki i rashod u izvjescu na poziciji promjene vrijednosti zaliha, isto je bilo i obrnuto kada su imali povecanje zaliha imali su negativni rashod pa mi se cini da ima nesto u tome kako oni vode te zalihe
-
Za pad cijene je kriv ovaj ENT servisi koji je se podijelio.
Za utjehu je da je u HT otišao manje sposoban kadar
-
Ericsson Nikola Tesla najavljuje akvizicije | SEEbiz.eu
"Ove godine, poznato je, tehnološka jedinica za izgradnju i održavanje HT mreže iz Ericsson Nikola Tesla Servisa prelazi u Hrvatski Telekom. Ericsson Nikola Tesla time će ostati bez otprilike 55 milijuna eura, koliko su računali da bi tim poslom uprihodili ove i naredne dvije godine.
Kovačević ističe da gubitak tih prihoda neće uspjeti nadoknaditi u samo jednoj godini. Međutim, navodi “da smo potpisali taj ugovor, on bi ove, a djelomično i sljedeće godine, imao negativan utjecaj na našu operativnu marginu. Naš fokus je na profitabilnim biznisima. Očekujemo da ćemo do 2026. tu rupu u prihodima pokriti, a možda i premašiti”, kaže Kovačević."
-
"Ove godine, poznato je, tehnološka jedinica za izgradnju i održavanje HT mreže iz Ericsson Nikola Tesla Servisa prelazi u Hrvatski Telekom. Ericsson Nikola Tesla time će ostati bez otprilike 55 milijuna eura, koliko su računali da bi tim poslom uprihodili ove i naredne dvije godine.
Kovačević ističe da gubitak tih prihoda neće uspjeti nadoknaditi u samo jednoj godini. Međutim, navodi “da smo potpisali taj ugovor, on bi ove, a djelomično i sljedeće godine, imao negativan utjecaj na našu operativnu marginu. Naš fokus je na profitabilnim biznisima. Očekujemo da ćemo do 2026. tu rupu u prihodima pokriti, a možda i premašiti”, kaže Kovačević."
E to me zanimalo
-
E to me zanimalo
Da i mene nisam znao te detalje oko tih servisa, a nije bas da sam kopao po izvjescima, ne znam jel negdje to pise detaljnije. Znaci koliko shvacam iz ovoga nije HT odlucio prekiniti taj odnos nego ero nije htio nastaviti jer je zakljucio da ne zele trositi energiju na posao s losom marzom, ako se ovdje spominje 55 mil u tri godine onda je to godisnje 18-19 mil mislio sam da je taj iznos i visi s obzirom na 670 radnika ukljuceno u to, a s obzirom na nizu marzu na tim prihodima ispada da ero sta se tice zarade nece nista znacajno izgubiti sta ne moze nadoknaditi s manje prihoda na poslovima s vecom marzom.
-
ERNT servisi su (bili) prašinari kako bi rekla gospoda, postavljaj DTK kabele , svjetlovodne itd. i direkt ovise o raznoraznim suglasnostima/dozvolama/javnoj upravi općina, cesta .... Neznam zašto su i prešli prvi put iz HT u Eru. To su matice dogovorile vjerojatno Bogzana.
-
Međutim, navodi “da smo potpisali taj ugovor, on bi ove, a djelomično i sljedeće godine, imao negativan utjecaj na našu operativnu marginu. Naš fokus je na profitabilnim biznisima. Očekujemo da ćemo do 2026. tu rupu u prihodima pokriti, a možda i premašiti”, kaže Kovačević."
Znači erikson je odustao od ovog posla i gsp Kovačević je lipo obrazložila zašto.Puno posla a mala zarada.Usredotočit će se na profitabilnije poslove.Poslove di imaju veću maržu.Puno ih prodalo jer su razumijeli da ernt ostaje bez 55mil eura dobiti u 3 godine.Ovo je eriksonu slipo crivo.Ugovorenih poslova imaju jako puno a to potvrđuje činjenica da su zaposlili 200 novih ljudi.
Sve u svemu ernt se čisti od poslova koji mu donosi slabu dobit.To dokazuje podatak da je prihod u odnosu na proslu godinu bija neznatno veći a dobit skočila na 40%!
-
🤔Ako sam ja dobro izračunao ispada da je neto dobit po dionici za 2023 godinu 16 eura!? I nekužim s čime niste zadovoljni?
-
Evo nam nove promjene u Top 10. Erste plavi rasprodao , a Erste bank kupuje. Erste plavi su srušili cijenu, možda ovi drugi sad dignu cijenu.
Koliko se ovdi spominje Erste nekad mi se čini da se dionica zove Erste Nikola Tesla.
-
🤔Ako sam ja dobro izračunao ispada da je neto dobit po dionici za 2023 godinu 16 eura!? I nekužim s čime niste zadovoljni?
Doslo vrijeme kad smo svi izbirljivi
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k