gorane
vrlo vjerovatno ih ima i previše, samo mi za njih neznamo.
gorane
vrlo vjerovatno ih ima i previše, samo mi za njih neznamo.
Display MoreZbunjuje me to kako neki ulagači u dionice razmišljaju.
Nitko vam ne garantira dobit, kad ste uložili u dionice izložili ste se riziku, možda dobijete a možda izgubite. TK nije kladionica ali nosi rizike.
Kad gubite u nekoj dionici nemate pravo žaliti se na postupanje HNB ili države. Ovi nisu tu da štite interes ulagača, posao im je zaštita interesa građana.
Na temu, da ne ostanem off topic, imam i PBZ i ZABA, volio bih dobiti 100 kn od prvih i 8 kn od drugih ali ne vjerujem u to. Mogu talijani pronaći i druge načine da prihod iz podružnice prebace u maticu.
Koji je to drugi nacin?
A da je zakonski.
sasvim legalan : placanje poreza na dobit, placanje poreza na izvlacenje dobiti - dividende ( nemojjte mjesati ovaj izraz sa pravim dividendom)
isto kao kad firma izvlaci dobit legalnim putem.
Jedan od načina da se izvuče novac je da se izmisle fakture. Npr konzultantske usluge. Želite li da se napravi spisak takvih društava u kojima povlašteni posišu novce. Ili npr prodaja dijelova društva ispod cijene.
- Zasto onda uopce isplacuju dividende ako imaju vise nacina da ih ne isplate malima i da njima vise ostane ??
I kakve su kazne?
Dobio sam sramotnu ponudu za otkup mojih dionica PBZ od firme HYDRA CONSULTING. Velikodušno nude 490 kn po dionici,
Pismo je potpisao neki Krunoslav Smolčić, po rukopisu bi se dalo zaključit da nije dogurao puno dalje od osnovne škole.
Je li još netko od malih dioničara dobio ovakvu ponudu?
A važnije pitanje: kome prijaviti ovakve lovce u mutnom? Postoji li u RH agencija koja štiti od ovakvih prevaranata?
Zbunjuje me to kako neki ulagači u dionice razmišljaju.
Nitko vam ne garantira dobit, kad ste uložili u dionice izložili ste se riziku, možda dobijete a možda izgubite. TK nije kladionica ali nosi rizike.
Kad gubite u nekoj dionici nemate pravo žaliti se na postupanje HNB ili države. Ovi nisu tu da štite interes ulagača, posao im je zaštita interesa građana.
Na temu, da ne ostanem off topic, imam i PBZ i ZABA, volio bih dobiti 100 kn od prvih i 8 kn od drugih ali ne vjerujem u to. Mogu talijani pronaći i druge načine da prihod iz podružnice prebace u maticu.
Obzirom da ste napisali;rizik,izgubiti,kladionica,ne vjerujem,prebace...mislim da su Vam puno i ponudili!
Jedan od načina da se izvuče novac je da se izmisle fakture. Npr konzultantske usluge. Želite li da se napravi spisak takvih društava u kojima povlašteni posišu novce. Ili npr prodaja dijelova društva ispod cijene.
Ne treba izmisliti fakture, dovoljno je da PBZ plaća Intesi naknadu za upravljanje, ili da plaća royaliti za korištenje znaka Intesa... Ima doslovno bezbroj načina...
Dobio sam sramotnu ponudu za otkup mojih dionica PBZ od firme HYDRA CONSULTING. Velikodušno nude 490 kn po dionici,
Pismo je potpisao neki Krunoslav Smolčić, po rukopisu bi se dalo zaključit da nije dogurao puno dalje od osnovne škole.
A važnije pitanje: kome prijaviti ovakve lovce u mutnom? Postoji li u RH agencija koja štiti od ovakvih prevaranata?
U društvu je prosječna plaća 4400 kn ina prihod od 1 mil kn za 2020 godinu.
Gospin je direktor i osnivač. Društvo ima jednog zaposlenog.
Ne vidim zašto bi bio prevarant.. pita želite li ili ne.
zahvalite mu na ponudi onda i ponudite mu 500 kn za svaku dionicu koju ima na raspolaganju za prodati......
Display MoreDobio sam sramotnu ponudu za otkup mojih dionica PBZ od firme HYDRA CONSULTING. Velikodušno nude 490 kn po dionici,
U društvu je prosječna plaća 4400 kn ina prihod od 1 mil kn za 2020 godinu.
Guglao i ja.
Društvo se bavi zaštitom osobnih podataka. Sad mi je jasnije kako je došao do mojih podataka, adrese i ostalog. Ukrao je!
Ljudi poput ovoga su, najblaže rečeno, lovci u mutnom, varaju neinformirane.
Najobičniji varalica!
Display MoreU društvu je prosječna plaća 4400 kn ina prihod od 1 mil kn za 2020 godinu.
Guglao i ja.
Društvo se bavi zaštitom osobnih podataka. Sad mi je jasnije kako je došao do mojih podataka, adrese i ostalog. Ukrao je!
Najobičniji varalica!
nadam se da ste skužili kome ga prijaviti!
[…]Guglao i ja.
Najobičniji varalica!
Zaletio sam se, povlačim ovo da je ukrao i ispričavam se.
Sad znam da su do mojih podataka mogli doći na legalan način ako su dioničari PBZ.
Što se ponude tiče, mislim da je lov u mutnom, jer se dionicom trguje od 600 do 740 kn nakon delistiranja.
I do adrese?
Dotični je radio u SKDD i prije otkaza je pokupio sve baze koje sad koristi za ovo.
Display MoreGuglao i ja.
Najobičniji varalica!
Sad znam da su do mojih podataka mogli doći na legalan način ako su dioničari PBZ.
Što se ponude tiče, mislim da je lov u mutnom, jer se dionicom trguje od 600 do 740 kn nakon delistiranja.
Display MoreGuglao i ja.
Najobičniji varalica!
Svaki dionicar ima pravo uvida u knjigu dionica. Tamo je u bazama vidljivo osim adrese i oib dionicara. Tvrtke imaju pravo slati svoje ponude. Ovo je sve uvjetno. Npr fizicka osoba moze ne dozvoliti telefonske ponude dok pravna ne moze. Pravna osoba i fizicka ne smiju primati spam. Itd
Evo, PBZ predlaže isplatu 43,53 kn po dionici:
https://www.pbz.hr/document/documents/PBZ/_skupstina/22_11_21/Poziv-za-IGS-PBZ-d.d.-studeni-2021.pdf
Isplata do 22.12. = Božićnica
Za 2019. nista???
A mogli su komotno stoju isplatiti.
Skrtice.
Dividenda isplaćena 06.12. nešto ranije od očekivanog !
Meni jos nista. Na kojoj ste banci? Treba li slati u banku broj računa ili ide sve preko SKDD?
treba slati IBAN računa. Mene su zvali iz banke da im ga dostavim na :
'Registar.dionica@pbz.hr'.
Isplata ne ide preko SKDD.