Da su pojednici pokušavali spasiti svoj kapital onda ne bi špekulirali na dokap i preuzimanje. Tim više jer su prethodno višekratno bili upozoreni putem javnih medija i objava iz Predstečajne nagodbe i poslovanja na burzi... ne upitnost vremenske neograničenosti poslovanja. Svi smo pametni i sve znamo gledajući u retrovizor. Kod ulaganja i općenito u životu treba znati gledati unaprijed i formirati realna i racionalna očekivanja. Ili barem to pokušavati činiti i ne biti u krivu.
Što se tiče pravosudnog "karanja". Sud ne radi na principu... moj gubitak nekome je dobitak i slično. Pogotovo kada su u pitanju poslovni i komericjalni odnosi, ulaganje i zaštita ulagatelja.
Ako je tebi normalno napraviti dokapitatlizaciju da pri tom izbacis postojece dionicare iz vlasnistva i sudjelovanja u dokapitalizaciji sa minimalnim pragom nauštrb trece strane koja nema nikakvog udjela u kompaniji.... onda nemamo o čemu dalje pričati.
Meni njje normalno, al ni situacija nije bila normalna jer upravo za ovakve (žurne) situacije postoji instrument pojednostavljenog smanjenja temeljnog kapitala prema ZTD-u. I taj su instrument oni iskoristili uz mogućnost oslobađanja od preuzimanja i ponude dionica postojećim dioničarima bez izdanja prospekta odnosno kvalificiranim ulagateljima s minimalnim ulogom od tih 10 milijuna kuna. To je sve bilo u skladu sa zakonom, a je li to tako bilo nuzno napraviti ne određujem ja nego je tako predložila uprava i NO i taj njihov prijedlog su podržali većinom dionicari na skupštini. Tko sam ja da sad sudim jel to bilo potrebno ili ne? Ili bilo tko drugi. Dalekovodu je bio potreban novi kapital. Dionicari su odlucili kako će ga unijeti u društvo i sto će napraviti s postojećim kapitalom.
Mogli ste iz slučaja Pevec i Petrokemija uočiti kakav je odnos određenog vlasnika prema manjinskim dioničarima. Ne znam zašto su toliki pojedinci pomislili da će ovaj put biti drugačije.