1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

DLKV (Dalekovod d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:29 PM
  • Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • July 1, 2021 at 9:13 AM
    • #1,941
    Quote from mariv002

Nevjerojatan je onaj rugalački osmjeh Dinka Novoselca dok nas je gleda kako vodimo unaprijed izgubljenu bitku, a pritom ignorira da "svojih" 15m dionica svodi na 150.000. Bilo bi zanimljivo vidit ga s njegovim privatnim novcima u ovoj situaciji

Tako su vam i mirovinski fondovi spržili preko milijardu kuna u Agrokoru, ali je njihova lova - ..be ih se, a plaća za ležarinu, neznanje, glupost i nerad dolazi svaki mjesec.

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • July 1, 2021 at 9:15 AM
    • #1,942

dakle evo ga

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…4dedcc37b38.pdf

što je najsmješnije izgleda da tu ni neće biti nekog stampeda jer vjerpjatno top 10 nema namjeru prodavati... ionako će sudjelovati u dokapu i namiriti ovaj gubitak kroz naredno razdoblje od par godina... dakle mi nećemo ni primirisati nekim razinama od 0,30-0,50 lipa pa da makar i mi malo omastimo brk... jedino ako uplatim 10 000 000 kuna pa da i ja kupim po 0,10 lipa. jad i bijeda. jednostavno mrze male dioničare.

• denobeno
    Početnik
    Reakcija primljeno
    34
    • July 1, 2021 at 9:18 AM
    • #1,943

Ono što je moguće najveći problem je da smo imali jednog većinskog vlasnika koji je znao za ponudu prije ostalih suvlasnika. Njemu je ta informacija bila dostupna, a ostalim dioničarima nije. Svi ostali su informirani o "najvažnijim dijelovima ponude" preko burze i dopisa uprave Dalekovoda. Koliko je proteklo vremena između ponude i objave na burzi, te zašto jedan većinski može dobiti informacije koje ostali suvlasnici ne mogu je diskriminirajuće. Mislim da tu treba tražiti odogovornost.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • July 1, 2021 at 9:20 AM
    • #1,944
    Quote from denobeno

Ono što je moguće najveći problem je da smo imali jednog većinskog vlasnika koji je znao za ponudu prije ostalih suvlasnika. Njemu je ta informacija bila dostupna, a ostalim dioničarima nije. Svi ostali su informirani o "najvažnijim dijelovima ponude" preko burze i dopisa uprave Dalekovoda. Koliko je proteklo vremena između ponude i objave na burzi, te zašto jedan većinski može dobiti informacije koje ostali suvlasnici ne mogu je diskriminirajuće. Mislim da tu treba tražiti odogovornost.

A jel većinski vlasnik iskoristio tu priliku da prodaje vlastite ili dionice kojima upravlja?

Zapravo me zanima da li je i u kojoj mjeri on iskoristio tu kako ti navodiš povlaštenu informaciju?

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • July 1, 2021 at 9:25 AM
    • #1,945

da je tvrtka otišla u stečaj, makar za to nije trebalo bilti objektivnih razloga, lešinari kao vujnovac bi se malo k..ca naplatili, možda tek 25% ako i toliko jer dlkv ima svu imovinu pod zabilježbom iz psn a ostalo na lizing, dioničari bi naravno, bili nulovani a tvrtka likvidirana...

međutim, ovdije se radi o drugim stvarima, nije tu stvar u vujnovcu i dugovima nego o sposobnosti i kompetentnosti i naravno o volji da se nešto napravi, međutim, kada sam jučer vidio one košuljaše koji su se tamo poslagali, čuo odgovore na konstruktivna pitanja dioničara o stanju društva i kako je do ovoga svega došlo te ukupan nastup i odnos prema samoj instituciji Glavne skupštine i dioničarima, mogu reći da mi je sada jasno kako je i Agrokor propao....to je jedna takva podkapacitirana i sebična "teletina" ograničenih intelektualnih sposobnosti koja misli samo na sebe, mi njih gledamo iz naših poduzetničkih/investitorskih pozicija ali oni nama nisu ravni po ničemu, niti intelektualno niti po vještinama, oni su jedna apsolutna zaostala u mentalitetu socijalističkih SOUR-a i OUR-a, jedna parazitska NULA koja zna samo rušiti!

dlkv je, na žalost, zbog takvih, u ovoj nezavidnoj poziciji, situacija je još gorija nego što mislimo i nisam siguran da će se i ovom dokap. nešto promijeniti jer ako končar i omf-ovi , koji su isto tako krcati takvim podkapacitiranim samodopadnim "menađerčićima" sudjeluje u dokap. ulozima u novcu, ništa se neće u bitnome promijeniti osim što će se vujnovac i neki povezani subjekti bolje naplatiti...ništa od svega ovoga, za par godina opet ista situacija i krug javnog novca se opet može zavrtiti i spaliti ?(

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • July 1, 2021 at 9:28 AM
    • #1,946

Pa ja nisam vidio da je Končar, a ni Vujnovac nakon što ih je poklopio, tjerao firme u stečaj.....

A ja mislim da bi se Vujnovac naplatio mnogo više u stečaju nego što si ti to naveo. Jer isto bi vjerovnici nulovali dioničare, prolongirali tražbine, napravili dokap što tražbinama, a što uz pomoć keša mirovinaca i Končara, a firma bi dalje nastavila poslovati kao što će i sada. Put bi bio teži i sproiji, a zarada neizvjesnija i udaljenija.

• denobeno
    Početnik
    Reakcija primljeno
    34
    • July 1, 2021 at 9:30 AM
    • #1,947
    Quote from Flight
    Quote from denobeno

A jel većinski vlasnik iskoristio tu priliku da prodaje vlastite ili dionice kojima upravlja?

Zapravo me zanima da li je i u kojoj mjeri on iskoristio tu kako ti navodiš povlaštenu informaciju?

Većinski vlasnik je misteriozni skrivatelj informacija. Na nekoliko uzastopnih pitanja na ulogu većinskog vlasnika Konsolidator d.o.o., Predsjednik Nadzornog odbora i direktor tvrtke Konsolidator d.o.o., poziva male dioničare da sve upite upute na vlasnika, a da je on tamo u svojstvu Predsjednika Nadzornog odbora. Ne znamo kako je iskoristio tu informaciju i nije želio dati informaciju što je napravio da zaštiti svoj kapital od 150 mil Kn.

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • July 1, 2021 at 9:32 AM
    • #1,948

Realno - očekivani rasplet u trenutnom odnosu snaga. I jasan indikator zašto se na ovoj burzi ne može očekivati u skorije vrijeme nikakav značajniji priliv nikakvog kapitala (osim mutnog) jer nema nikakve sigurnosti da vas netko neće prevariti i za to (trenutno) potpuno nekažnjeno proći. Naizgled nepovezano, ali izglasavanje nepovjerenja neovisnoj kandidatkinji za Vrhovni sud od strane većine u Saboru ukazuje na činjenicu zašto se ovo neće tako brzo i lako promijeniti na bolje. Jer dokle god biramo vlast koju imamo - novi Dalekovodi će se stalno iznova pojavljivati.

Definitivno hrpa posla za institicije no dok te "institucije" ne postanu ono što bi po zakonima trebale biti - ova kancerozna tvorevina će se neometano širiti i dalje. Ništa novo, ali sramotno. Ako to koga veseli - ima puno osnove za privatne tužbe, a dugoročno ne bih volio biti u koži onih koji se sada smiju u ovoj "pirovoj" pobjedi jer bi im mogao prisjesti taj osmjeh kad se ove stvari jednom krenu istraživati i rasplitati. A i to će se jednom dogoditi.

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • July 1, 2021 at 9:36 AM
    • #1,949

Prema nalozima danas čini mi se da su mnogi ipak očekivali čudo. Nije mi jasno na temelju čega.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • July 1, 2021 at 9:36 AM
    • #1,950
    Quote from toluen

Realno - očekivani rasplet u trenutnom odnosu snaga. I jasan indikator zašto se na ovoj burzi ne može očekivati u skorije vrijeme nikakav značajniji priliv nikakvog kapitala (osim mutnog) jer nema nikakve sigurnosti da vas netko neće prevariti i za to (trenutno) potpuno nekažnjeno proći. Naizgled nepovezano, ali izglasavanje nepovjerenja neovisnoj kandidatkinji za Vrhovni sud od strane većine u Saboru ukazuje na činjenicu zašto se ovo neće tako brzo i lako promijeniti na bolje. Jer dokle god biramo vlast koju imamo - novi Dalekovodi će se stalno iznova pojavljivati.

Definitivno hrpa posla za institicije no dok te "institucije" ne postanu ono što bi po zakonima trebale biti - ova kancerozna tvorevina će se neometano širiti i dalje. Ništa novo, ali sramotno. Ako to koga veseli - ima puno osnove za privatne tužbe, a dugoročno ne bih volio biti u koži onih koji se sada smiju u ovoj "pirovoj" pobjedi jer bi im mogao prisjesti taj osmjeh kad se ove stvari jednom krenu istraživati i rasplitati. A i to će se jednom dogoditi.

Je, ona je neovisna ko što je to rad Državnog odbvjetništva u RH....

Quote from denobeno
    Quote from Flight

Većinski vlasnik je misteriozni skrivatelj informacija. Na nekoliko uzastopnih pitanja na ulogu većinskog vlasnika Konsolidator d.o.o., Predsjednik Nadzornog odbora i direktor tvrtke Konsolidator d.o.o., poziva male dioničare da sve upite upute na vlasnika, a da je on tamo u svojstvu Predsjednika Nadzornog odbora. Ne znamo kako je iskoristio tu informaciju i nije želio dati informaciju što je napravio da zaštiti svoj kapital od 150 mil Kn.

Posjedovanje povlaštene informacije samo po sebi nije kažnjivo. Pa on vam je sve korektno rekao. On je uprava, a ne vlasnik i obzirom da vi niste suvlasnici u Konsolidator nije vam dužan odgovoriti na to pitanje.

Ali kao predsjednika NO Dalekovoda mogli ste ga pitati neke druge stvari.... što je poduzeo i zašto ovo ili ono.... itd itd.

Edited once, last by Flight: Merged a post created by Flight into this post. (July 1, 2021 at 9:38 AM).

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • July 1, 2021 at 9:39 AM
    • #1,951

Haha...trzi se skoro na istoj cijeni kao jucer...super za male, mogu izac bez gubitaka (u odnosu na jucer)...ludilo na kvadrat...bolesna odluka na GS i jos bolesnije trgovanje...ovo ima samo na ZSE

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • July 1, 2021 at 9:41 AM
    • #1,952
    Quote from Parica

Haha...trzi se skoro na istoj cijeni kao jucer...super za male, mogu izac bez gubitaka (u odnosu na jucer)...ludilo na kvadrat...bolesna odluka na GS i jos bolesnije trgovanje...ovo ima samo na ZSE

Najluđi su oni koji kupuju po 10 puta većoj cijeni nego firma vrijedi. ^^ :D Prodavače apsolutno razumijem.

• gta1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    246
    • July 1, 2021 at 9:43 AM
    • #1,953

ovo je grozno za gledati.....

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • July 1, 2021 at 9:43 AM
    • #1,954
    Quote from Parica

ovdje ima trnoružica ko u priči... dok neke reagiraju ode princ... mislim čudo.

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • July 1, 2021 at 9:44 AM
    • #1,955

mene ovoga trenutka što se dlkv tiće jedino trejderski zanima kako će se riješavati 15M dionica konsolidatora

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • July 1, 2021 at 9:46 AM
    • #1,956
    Quote from barbosa 2.0

mene ovoga trenutka što se dlkv tiće jedino trejderski zanima kako će se riješavati 15M dionica konsolidatora

Pa to bi bio vrhunac apsurda da sad krenu prodavat na burzi...i uopce me ne bi zacudilo...

• trapula
    Početnik
    Reakcija primljeno
    14
    • July 1, 2021 at 9:50 AM
    • #1,957

upravo se jutros oprostih od zadnjih 5000 kom, hvala onom tko je zadržao nalog na bidu na 1.0x ...
    Nisam imao neku nadu da im ova kriminalna namjera neće proći ali ipak sam zadržao tu siću, pa kad se već poklopilo jutros neka ide bar po kunu.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • July 1, 2021 at 9:59 AM
    • #1,958

Sve je ovo kriminal koji jos vuce korijene iz devedesetih. Nadam se da je jedan od zadnjih. I oni koji su jucer uhapseni u Zagrebu, su isto mislili da su nedodirljivi.

Ja sam samo zalosna da ovdje jos dugo nece biti stranog kapitala. Sa ovakvom ekipom nece.

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • July 1, 2021 at 9:59 AM
    • #1,959

Meni samo nije jasno tko kupuje 500% skuplje od cijne u dokapu...a pogotovo mi nije bilo jasno tko je kupovao nakon obavijesti po 2 ili 3 kn...ja očigledno ne kužim tu matematiku....

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • July 1, 2021 at 10:06 AM
    • #1,960

A sto je sa kosuljasima i kravatasima iz AZ fonda? Nisu li oni sudjelovali u dokapu po 250 kuna pa prije godinu rasprodavali na 3.8 kune? Sada im je i 0.10 kuna dobro?

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 932

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 28, 2025 at 11:10 PM
    2. Odgovora
      932
      Pregleda
      492k
      932
    3. borsa

May 28, 2025 at 11:10 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 28, 2025 at 7:16 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 28, 2025 at 7:16 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 28, 2025 at 7:08 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. vitoo

May 28, 2025 at 7:08 PM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • May 28, 2025 at 3:41 PM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

May 28, 2025 at 3:41 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 28, 2025 at 2:00 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 28, 2025 at 2:00 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

borsa May 28, 2025 at 11:10 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 28, 2025 at 7:16 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

vitoo May 28, 2025 at 7:08 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 28, 2025 at 3:41 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Što smo danas tržili

tento May 28, 2025 at 1:14 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 27, 2025 at 1:02 PM
  • Best buy